Houby důkladně nasekáme na maličké kousky. Rozehřejeme na pánvi olej a usmažíme houby spolu s česnekem, dokud nám houby nezměknou. Necháme vychladnout... více o Jednoduchá houbová paštika
Rozehřejeme olej na pánvi a dáme cibuli. Po chvíli přidáme fazole, cizrnu, chilli a smažíme tak 2-3 minuty. Přidáme houby a kukuřici a vše pořádně... více o Tortilly z plechovky
Smícháme olej, citronovou šťávu a chilli koření a necháme hodinu odstát. Mezitím si v páře uvaříme brokolici. Poté jednoduše dáme brokolici na talíř,... více o Citronová brokolice
Přivedeme osolenou vodu k varu a uvaříme kapustu zhruba 1-2 minuty. Scedíme a přelijeme studenou vodou. Rozehřejeme si na pánvi olej a dáme slaninu.... více o Česneková kapusta
Roštěnky naklepeme, posolíme, svineme a omotáme nití. Závitky potřeme olejem, obalíme v pepři, který jsme nahrubo namleli, a na pánvi na oleji ze... více o Závitky na pepři
Med rozmícháme v mléce, přidáme solamyl a sójovou omáčku a do tohoto nálevu vložíme naklepaná prsa. Necháme 1-2 dny odležet v chladničce. Potom na... více o Naložená kuřecí prsa
Palačinkové těsto uděláme smícháním všech surovin a upečeme. Na každou palačinku stačí jen potřít pánev tukem. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme... více o Palačinky s brokolicovou náplní
2 celá vejce a 2 žloutky třeme s cukrem do pěny, přidáme mouku a nakonec jen vidličkou přimícháme tuhý sníh ze 2 bílků. Vymazat pekáč! Polovinu těsta... více o Piškotový koláč s jablky
Utřeme máslo s cukrem a vejci. Přidáme oloupanou a na kousky pokrájenou rebarboru, trochu mléka a přisypeme mouku s práškem do pečiva. Těsto je řidší.... více o Koláč s rebarborou
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme, zalejeme vodou, přidáme... více o Polévka z hlívy ústřičné
Připravíme si obdélníky z listového těsta, které poklademe osoleným a opepřeným listovým špenátem, položíme nožku párku, posypeme nasekaným česnekem,... více o Párky se špenátem v listovém těstě
Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, poklademe filé, které jsme osolili, popepřili a hustě posypali kořením na ryby. Smícháme jogurt s... více o Rybí filé s majonézou
Klobásky hodně propícháme vidličkou, vložíme do hrnce, zalejeme vínem a vaříme tak dlouho, až se víno vypaří. Vychladíme, nakrájíme, položíme na... více o Klobáskové pošušňání
Zpracujeme si vláčné těsto, které necháme odpočinout. Připravíme si náplň: na oleji osmahneme maso, posolíme, popepříme, přidáme česnek a čerstvou... více o Plněné taštičky s masem a smetanovou omáčkou
Na másle osmahneme vlasové nudle dokud nezhnědnou, přidáme rýži, opečeme, zalejeme vodou se solí a dusíme pod pokličkou, dokud se voda nevypaří.... více o Rýže z Iráku
Vše promícháme, uděláme kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě cca 20 minut.... více o Barevný knedlík
Pohanku uvaříme dle návodu, promícháme s rozškvařenou slaninou, s česnekem a majoránkou, posolíme, popepříme, posypeme sýrem a zapečeme. Jako příloha... více o Zapékaná pohanka
Pohanku uvaříme dle návodu. Pekáček vymažeme máslem, dáme vrstvu uvařené pohanky, na ní naklademe ovoce, pocukrujeme, posypeme skořicí a polijeme... více o Sladký pohankový "Varmuža"
Pohanku zalejeme horkou vodou a necháme nabobtnat. Kroupy uvaříme dle návodu. Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme předem namočené houby,... více o Pohankový kuba
Zelí nakrouháme, vložíme do pekáčku, posolíme, popepříme a přidáme olej, promícháme a dáme péct do trouby a pečeme, dokud zelí nezhnědne (pozor -... více o Levná večeře
Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na na kostky nebo plátky (dle zvyku). Okurku nakrájíme na tenké kolečka, posolíme, necháme pustit šťávu,... více o Rakouský bramborový salát
Nejdříve si připravíme hmotu, kterou budeme následně plnit řízečky. Na kousky pokrájený rohlík rozmočíme ve smetaně než se řádně nasákne, nakrájíme na... více o Zapečené kuřecí závitky II.
Otevřeme anasový kompot a ovoce procedíme. Šťávu z kompotu odměříme a pokud jí je méně než 200 ml, doplníme vodou. Vlijeme do pekárničky, přidáme sůl,... více o Ananasová bábovka v pekárně
Do zakysané smetany rozstrouháme neo rozdrobíme nivu, utřeme česnek, ochutíme vegetou a přidáme podle chuti čerstvé nebo sušené bylinky. Podáváme ke... více o Nivová omáčka ke grilovanému masu
Kedlubny oloupeme a v osolené vodě 3 min. povaříme. Necháme okapat a lžící vydlabeme vnitřek. Rýži uvaříme do poloměkka. Vychladlou rýži smícháme s... více o Plněné kedlubny
Kotlety naklepeme a na okraji trošku nakrojíme, aby se nekroutily. Osolíme, opepříme. Potom je na oleji z obou stran prudce opečeme do zlatova,... více o Zbojnické kotlety II.
Rebarboru nakrájíme na kousky a rozložíme ji na vymazaný a vysypaný plech. Mouku smícháme s práškem, přidáme cukr, vejce, vymícháme a vlejeme na... více o Obrácené rebarborové řezy
Mouku, vejce, tuk a prášek do pečiva zpracujeme do hladkého těsta a rozdělíme na poloviny. Jednu vyválíme, uložíme na vymazaný plech. Nakrájenou... více o Rebarborové řezy
Všechny přísady na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby, těsto nemá být tuhé, ale ani řídké, asi jako piškotové. Těsto vlejeme na vymazaný plech,... více o Jogurtový koláč s rebarborou
Zaděláme těsto z majonézy, mouky, sýru, popřípadě soli. Na pomoučeném vále rozválíme placku zhruba 1/2 cm, poprášíme moukou (aby se vejcem lépe... více o Slané tyčinky s majonézou
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Nejdříve zapnout program PŘÍPRAVA TĚSTA, poté program KLASIK (pekárna ETA), velikost 2, barva střední.... více o Kváskový chléb
Do větší mísy nasypejte 250 g žitné mouky, zalejte vlažnou vodou a zamíchejte nastrouhanou cibuli (případně některou z variant). Mísu vložte do... více o Kvásek jako od pekaře
Lasaně vaříme cca 3 minuty. Do zapékací misky vložíme vrstvu lasaní, na ně cottage, žampion, osolit, další vrstva. Navrch omáčka - zesklovatíme... více o Lasaně se sýrem cottage
Lilek nakrájíme na kolečka asi tak půl centimetrová a naskládáme na talíř CRISP potřený olejem. Lilek ještě potřeme olejem a dáme na něj plátky nebo... více o Lilek z mikrovlnky
Vše smícháme dohromady a nalejeme do láhví.... více o Domácí griotka
Luštěniny předvaříme. Na sádle orestujeme cibuli, česnek, klobásu a maso. Po chvilce přidáme zelí, luštěniny, okořeníme a necháme dusit. Na závšr... více o Shaggy
Do mísy dáme fazole bez nálevu, cibuli, salám a okurky na kostičky, přidáme tatarku, kterou můžeme nahradit jogurtem, hořčici a okořeníme. Vše... více o Fazolový salát V.
Z mouky, margarínu 1 žloutku a špetky soli vypracujte křehké těsto. Těsto zchlaďte, vyválejte placku. Naplňte koláčovou formu, okraje těsta zvedněte.... více o Slaný koláč s tvarohovou náplní
Kvasnice, cukr, vlahé mléko, 1 vejce, olej a trochu mouky zamíchejte. Přikryté nechte kynout. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Tenké plátky... více o Cibulový koláč se slaninou II.
Mouku nasypte na vál a posolte. Do důlku dejte změklé máslo pokrájené na malé kousky. Ocet přidejte do vody, postupně přilévejte k mouce a vypracujte... více o Křehké rohlíčky z rychlého listového těsta
Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1 minutu). Potom vlejeme kvásek a... více o Domácí chléb III.
V teplé vodě rozdrobíme droždí a přidáme cukr, necháme nakynout. Kvásek přidáme k prosáté mouce, do které jsme přidali, sůl, ocet, kmín, brambory a... více o Domácí chléb s pivem
Zelí dáme vařit se šťávou z kompotu. Po 15-ti minutách přidáme koření a trochu soli. Nakrájíme cibuli a osmažíme ji do zlata na tuku. Přidáme mouku,... více o Tiché zelí s kompotem
Máslo, víno, kakao, cukr a vodu zahřejeme, až se máslo rozpustí a začne dělat bubliny (nevařit). Do této směsi přidáme žloutky, rozšleháme, pak... více o Bábovka s bílým vínem
Fazole namočíme přes noc, propláchneme a dáme vařit do studené vody (asi tak litr a půl). Až začnou vařit, přidáme papriky vcelku, jen zbavené semínek... více o Fazole z kláštera "Sv. Konstantin a Elena"
Maso a játra nakrájet na nudličky. Na sádle zpěnit cibuli, přidat pouze vepřové maso, osmahnout, nesolit, přisypat dle chuti mletou papriku, chilli... více o Vepřové maso a játra se zelím
Vše smícháme a dáme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova. Pro obměnu lze místo prášku do pečiva... více o Rychlé jablkové řezy
Ve velké míse prošleháme vejce s cukrem a olejem. Do jiné mísy si prosijeme mouku, sůl, koření a prášek do pečiva. Do mokrých ingrediencí přidáme ty... více o Mrkvový dort rychlý
Ušleháme těsto, má být husté asi jako ještě teplý pudink. Jsou to vynikající a jednoduché palačinky.... více o Palačinky Hana a Hana
Z těsta děláme bochánky, asi 3-5 cm velké v průměru (pozor, hodně nabydou). Pečeme pozvolna (čím větší, tím více pozvolna), asi 30 minut. Dají se jíst... více o Medové koláčky