Kuřecí řízky naklepeme, mírně osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme kari kořením a necháme v ledničce asi hodinu uležet. Potom je nakrájíme... více o Smažené kokosové nudličky
Vypracujeme těsto bez vykynutí. Vykrájíme větší kolečka, která rozkrojíme na čtvrtiny, naplníme nádivkou a zavineme. Před pečením potíráme rozšlehaným... více o Bratislavské rohlíčky II.
Kuřecí maso nakrájíme na drobno orestujeme. Mezitím si nakrájíme ananas (nejlépe z konzervy) na menší kousky a přidáme k masu. To samé provedeme s... více o Krkonošská směs
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme mírně zezlátnout. Poté zasypeme mletou paprikou, přisypeme kuličky pepře a chviličku osmahneme,... více o Dobré dušené maso
Těstoviny smícháme s tuňákem a překrájenými olivami na kolečka. V přípedě, že použijeme tuňáka ve vlastní šťávě, můžeme přidat trochu olivolého oleje.... více o Těstovinový salát pro milovníky tuňáka a oliv
Dáme si vařit rýži v osolené vodě. Na cibulce osmahneme maso, osolíme a opepříme, dokud nezhnědne a rozdrobí se. Květák rozdělíme na růžice a povaříme... více o Zapékaný květák s rýží
Namočíme si houby. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dáme vařit do vody. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme nepropláchnuté zelí,... více o Poctivá zelňačka
Salát natrháme na kousky, rajčata na měsíčky a papriku na proužky, cibulku na kolečka. Do větších misek dáme salát na něj poházíme rajčata a papriku.... více o Zeleninový salát s tuňákem
Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s kořením a orestujeme v rozpáleném oleji, přidáme pokrájenou šunku a krátce orestujeme, zalijeme vývarem,... více o Krůtí nudličky s nivou
Špagety uvaříme dle návodu. Brokolici rozdělíme na malé růžičky. Brokolici lehce osmahneme na másle, podlijeme troškou vody a posypeme polévkovým... více o Rychlé špagety s brokolicí
Svaříme vodu s cukrem, octem, a solí, trošku odebereme a necháme vychladnout, do toho pak vmícháme hořčici, přilijeme ke zbylému nálevu a opět... více o Okurkové "paličky"
Na dno sklenice dáme 1 list z rybízu, 1 list z višně, snítku kopru, kousek cibule, mrkve, křenu, stroužek česneku, 1 kuličku nového koření, 2 kuličky... více o Sterilované okurky II.
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso lehce naklepeme, případně nakrojíme okraje, aby se maso nekroutilo. V misce smícháme dijonskou... více o Dijonské cibulové řízky
V první řadě dáme římský hrnec namočit dle návodu k použití. Než se hrnec řádně namočí, tak jednotlivá stehna opláchneme a v kloubu rozpůlíme. Cibuli... více o Kuře na cibuli v římském hrnci
Ti, co majú pekárnu vědí, že první se dává tekutina a potom následují všechny sypké ingredience. Slunečnice, sezam, lněné semínko se dává ihned,... více o Výživný chléb pro domácí pekárnu
Do nádoby z pekárničky vyklepneme vejce, přidáme mléko nebo vodu, špetku soli, cukr a vanilkový cukr, rozpuštěný tuk, citrónovou šťávu a kůru.... více o Citrónová bábovka
Na oleji orestujeme cibuli společně s ředkvičkami nakrájenými na tenké plátky, zalijeme vejci, která jsme trochu osolili, opepřili, přidáme česnek a... více o Ředkvičková topinka
Těsto vypracujeme podle návodu, uzené nebo klobásku pomeleme(může se zkombinovat i půl na půl). Těsto vyválíme na váleček, ukrajujeme z něj kousky a... více o Smažené knedlíky
Všechny sýry nakrájíme na přibližně stejně velké kousky, které každý zvlášť obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a střídavě (opatrně)... více o Sýrový festival
Řízky pokrájíme na malé kousky a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova - nesolíme! Na litinové plotýnce necháme přepálit 4 lžičky mletého pepře (moc... více o Kuře „pepř a sůl“
Zmrzlinu v pohárku přes sítko posypeme esspresem a zalijeme whiskou.... více o Zmrzlina protažená komínem
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji, přidáme salám nakrájený na kostičky a opečeme, přidáme celou skleničku leča, houby, okořeníme,... více o Směs na špagety i rizoto
Těstoviny uvaříme ve slané vodě. Slijeme a dáme do mísy. Přidáme nakrájaná rajčata a papriky. Smícháme s 1/2 majonézy a s 1/2 bílého jogurtu.... více o Těstovinový salát s rajčaty a paprikami
Na pánvi zprudka opečeme osolené a opepřené plátky masa, ty vyjmeme a osmahneme 2 cibule, přidáme nakrájené 2 papriky, po chvíli přidáme předem... více o Zapečené brambory s masem
Ořechy rozemeleme, přidáme lžíci rumu, práškový cukr a vše dobře vymícháme. Do pevně vyšlehané šlehačky opatrně vmícháme ořechovou hmotu. Dobře... více o Ořechová zmrzlina
Z mouky, soli a vody uvaříme hustou kukuřičnou kaši, necháme ji vychladnout. Z vychladlé kaše lžící vykrajujeme větší halušky, které smažíme v oleji... více o Bryndzové škorce
Rohlíky rozkrájíme na menší kusy, namočíme do vody a nasáté dobře vymačkáme. Na desce smísíme těsto z rohlíků, mouky, vajec, špetky soli, vyválíme na... více o Pirohy z rohlíků
Z přísad vypracujeme kynuté těsto, husté jako na pizzu. Zapracujeme do něj bazalku a necháme vykynout. Na trošce oleje krátce opečeme na kostičky... více o Zeleninoví šneci
Špenát necháme rozmrazit, přebytečnú vodu slijeme. Přimícháme rozetřený česnek, vejce, osolíme, opepříme. Krajíce chleba nasucho opečeme. Dno... více o Koláč s toustového chleba
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme špenát, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Tvoříme malé karbanátky, které... více o Špenátové placičky
Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme. Na oleji opečeme asi 5 min. nasekaný česnek a na drobné kostičky nakrájenou papriku. Odstavíme, přidáme... více o Krůtí roláda III.
Na pánev dáme maso, nakrájenou cibuli, česnek, na kostičky nakrájenou papriku a opékáme asi 5 minut. Rajčata zbavíme semen, nakrájíme na kostičky,... více o Chilli placky
Do vroucí vody s máslem vsypeme mouku a odpalujeme těsto. Postupně do něj vmícháme vejce, hořčičné semínko, skořici a sýr. Na vymazaný plech stříkáme... více o Sýrové větrníčky
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, rozložíme na misu, přičemž je dobře potřeme marinádou, kterou jsme pripravili z octa, soli, prolisovaného česneku,... více o Orientální řízky
Přísady na marinádu smícháme. Řízky naklepeme a vložíme do marinády. Necháme v chladničce odležet 1-2 dny. Občas překládáme, aby všude byla marináda.... více o Mňam, mňam masko
Na trošce oleje podusíme špenát, dokud se nevydusí voda. Přidáme prolisovaný česnek, semena, smetanu, pepř a nakrájenou Nivu. Mícháme na slabém ohni,... více o Špenátový závin II.
Rajčata, cibuli a neoloupaná vyčištěná jablka nakrájíme a za občasného míchání rozdusíme. Rozdušenou zeleninu rozmixujeme, přidáme cukr, sůl, ocet a... více o Domácí kečup
Umytý rybíz prolijeme vroucí vodou (množství takové, abychom mohli rybíz přelít) s octem a scedíme. Do hrnce odměříme 1/4 l vody, přidáme cukr,... více o Rybíz ala brusinky II.
Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Do kastrolku nalejeme ocet, vodu a cukr a přivedeme k varu. Po částech přidáváme meruňky a krátce (asi 2 min.)... více o Sladkokyselé meruňky
Smícháme koření s 1 lžící oleje, přidáme maso, pořádně promícháme a odstavíme na pár hodin do lednice. Pak na zbylém oleji zasmažíme cibulku, zalejeme... více o Zapékané šopské špízy
Těsto: žloutky vymícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, potom přidáme vyšlehaný sníh z bílků, mouku a prášek do pečiva. Upečeme a necháme vychladnout.... více o Tiramisu bez mascarpone
Všechny suroviny smícháme, nejlépe šlehačem (těsto se velmi lepí) a necháme odstát přes noc. Před válením bereme těsto po částech, aby co nejméně... více o Medovníčky II.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nahrubo nastrouhané kedlubny, okořeníme a dusíme, můžeme trochu podlít. Zahustíme troškou mouky, přidáme drcený... více o Kedlubnová dobrota
Čokoládu opatrně rozpustíme v mléce, přidáme máslo a necháme vychladit. Všechny suroviny smícháme v míse a dáme do pečící nádoby, z které jsme vytáhli... více o Čokoládový chlebíček z domácí pekárny
Vejce rozšleháme s kari a grilovacím kořením. Přidáme špalíky, promícháme a necháme asi 30 minut odležet. Rozdrtíme brambůrky, smícháme se sýrem a... více o Křupavé kuře
Rajčata nakrájíme na menší dílky, šalotku nadrobno, sýr na kostičky, bazalku natrháme, jemně vše promícháme a vmícháme smetanu s pepřem, necháme... více o Rajčatový salát s fetou
Umyté a osušené květy vložíme do sterilizované sklenice a přelejeme octem. Necháme odležet dva týdny na tmavém místě (zabarví se nám podle barvy květů... více o Řeřichový ocet
Chřest (bílý oloupáme škrabkou na brambory po celé délce mimo hlavičky), uvaříme ve velkém kastrolu naležato ve vodě s trochou cukru 7-10 minut podle... více o Chřest s jarní omáčkou
Hovězí uvaříme do měkka (z vývaru uděláme polévku). Vychladlá vejce jemně nastrouháme a zamícháme do nich ocet a cukr, aby z toho byla kašička, kterou... více o Hovězí s vaječnou omáčkou
Nálev svaříme a necháme vychladnout. Okurky nastrouháme na kolečka, cibuli drobně nakrájíme, přidáme strouhaný křen, promícháme, zalijeme nálevem a... více o Sterilovaný okurkový salát II.