Játra rozmixujeme, vše smícháme. Dáme péci do dobře vymazané a strouhankou vysypané formy. Pečeme velmi pomalu, asi 40 minut při 200 °C. Jako teplé... více o Játrový nákyp
Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme šunku s česnekem. Přidáme víno, cukr a citronovou šťávu a necháme tak 5 minut. Dáme do misky a necháme... více o Špenátový salát II.
Rýži propláchneme vodou. Na pánvičce rozehřejeme olej a přidáme bobkový list, který necháme tak 2 min. - dodá oleji chuť a aroma. Sundáme z ohně a... více o Mátová rýže
Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Všechny ingredience smícháme dohromady. Před podáváním dáme vychladit do lednice.... více o Východoindický salát
Ananas nakrájíme na kostky. Meloun také nakrájíme na kostky, schováme si ale jednu celou polovinu kůry z melounu, kterou zatím dáme do lednice (dužinu... více o Letní melounový salát
Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričky a celer. Přidáme na malé kousíčky nakrájené maso, které bylo... více o Pikantní rizoto
Uvařenou mrkev nastrouháme (lépe na jemno). Nejdříve si umícháme sýry, přidáme mrkev, salám a cibuli. Zvlášť si umícháme majonézu, sůl, hořčici a... více o Mrkvová pomazánka
Anglickou slaninu osmshneme společně s cibulí lehce do zlatova a necháme pak vychladnout. Potom dobře promícháme mleté maso, sůl, pepř, hořčicové... více o Karbanátek ke grilování
Maso osolíme, přidáme gyros, cibuli, salám nakrájený na kostičky, přidáme houby a dáme dusit. Když je maso do polovičky hotové, dáme do trouby a... více o Vepřové na houbách jinak
Uděláme si piškotové těsto a upečeme v menším plechu, aby mělo alespoň 4 cm výšku. Necháme vychladnout. Smícháme cukr s kakaem, přidáme mléko a... více o Mokrá buchta II.
Špagety uvaříme dle návodu, scedíme, přidáme pesto, promícháme, aby se špagety obaliliy, vmícháme fazolky a servírujeme. Na talíři sypeme parmezánem.... více o Špagety s pestem a fazolkami
Fíky nakrájíme na kostičky, a společně s rozinkami naložíme do pálenky. Necháme uležet 1 týden při pokojové teplotě. Přecedíme (zbylé rozinky a fíky... více o Afrodisiakum
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme griotku a necháme vychladit.... více o Třešňový pohár pro dospělé
Na oleji dusíme postupně od nejtvdší zeleniny (ne moc do měkka, ať z toho není kaše), nakonec přidáme konzervy a dochutíme. Plníme do sklenic a... více o Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)
Z těsta upečeme 2 placky (na papíře), rozpůlíme, potřeme ušlehanou šlehačkou, vrstvíme na sebe těsto, šlehačka - končíme šlehačkou. Pocákáme polevou,... více o Sladký sen
Nastrouhat jablka, smíchat se skořicí, cukrem a rozinkami, vyválet z listového těsta 2 placky, peču v kulaté formě na dort o průměru 24 cm, na dno... více o Pudinkový dort z listového těsta a jablky
Všechny přísady smícháme na vále a na pouze vymaštěný plech vyválíme placku. Těsto potřeme kyselou marmaládou (nejlépe z černého rybízu, sladší tak... více o Marcipánový koláč
Připravíme si klasické linecké těsto z Hery, hladké mouky, cukru, vajec a prášku do pečiva. Zpracujeme těsto a dáme ho na chvilku odpočinout do... více o Buchta Anička
Tvarůžky do pomázánky nakrájíme na menší kostečky, česnek rozmačkáme nebo nakrájíme na malé plátky. Do mixéru dáme nakrájené tvarůžky, nasekaný nebo... více o Tvarůžková pomazánka pikant
Koleno vykostíme a naporcujeme na větší kousky. Ty posolíme a počesnekujeme. Vložíme do misky, zalijeme vodou, promícháme a přiklopením další nádoby ... více o Kroupovo koleno
Vodu, ocet, cibuli nakrájenou na kolečka, koření a sůl uvedeme do varu. Přidáme kapra nakrájeného na menší porce a cca 20 minut pozvolna vaříme (spíše... více o Marinovaná ryba
Rajčata, cibuli, celer i s natí, petržel, fazole, krupky, houby (nadrobno nasekané) vložíme do vody a vaříme cca hodinu téměř do měkka. Pak přidáme... více o Polévka - Krupnik
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibulku a necháme smažit dozlatova. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Do té přidáme špenát, prolisovaný... více o Špenátové holandské koule
Na olej dáme na kostičky pokrájený pórek, uzené a na plátky pokrájené žampiony, trochu osolíme a necháme chvilku dusit. Když je směs měkká, přidáme... více o Těstoviny s koprem
Cukety nastrouháme na hrubo, posolíme a necháme 30 min. okapat v cedníku. Pak ještě rukou vymačkáme přebytečnou šťávu. Na oleji osmahneme 3 minuty,... více o Jemný cuketový páj z Balkánu
Telecí jazyk uvaříme do měkka. Předvařené dršťky povaříme 15-20 min. v papiňáku a necháme odkapat. Na másle zasmažíme žampiony, přidáme dršťky,... více o Zlaté dršťky
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme ostatní suroviny a nakonec vmícháme sníh z bílků. Na vymazaném a vysypaném plechu upečeme. Na studený moučník... více o Kakaové řezy s tvarohovou náplní
Rozporcované kuře opečeme na 1/2 másla do zlatova a osolíme a opepříme. Dáme do trouby a za pozvolného přilévání bílého vína dusíme asi 1,5 hodiny.... více o Kuře s plesnivou omáčkou
Kukuřici dáme vařit do osolené vody asi na 15-20 minut. Vychladlou mírně okořeníme grilovacím kořením a obalíme jako klasický řízek v trojobalu (mouka... více o Smažená kukuřice
Játra očistíme, nakrájíme na kousky a promícháme s cuketou. Přidáme vejce, hořčici, sůl, polévkové koření, sójovou omáčku, koření na čínu, kečup a... více o Játrová čína
Koleno očistíme, vložíme do papiňáku, přidáme 4 stroužky česneku vcelku, bobkový list, nové koření, pepř, zalejeme vodou, trochu více osolíme a dáme... více o Koleno dušené, pečené
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu rozdrtíme. Uvaříme mléko,... více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Do varu přivedeme mrkev, med, šťávu, vanilkový cukr a na středním ohni vaříme 40 minut. Mícháme. Necháme vychladnout a rozmixujeme. Oloupeme a na... více o Mrkvový džem s medem
Papriky, rajčata, feferonky a stroužky česneku umeleme na masovém mlýnku. Přidáme sůl, cukr, olej a ocet. Vaříme na slabém plameni - odpařujeme asi 1... více o Papriková pomazánka II.
Těsto zpracujeme jako každé jiné kynuté těsto - vzejít kvásek, nechat alespoň 1/2 hodiny těsto nakynout a pak z něho tvoříme buď malé buchtičky -... více o Slané buchtičky, krucánky, grahamky
Žampiony nakrájené na plátky orestujeme. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme protlakem smíchaným se strouhankou (část protlaku si... více o Myslivecké roládky
Přísady na těstíčko rozšleháme dohladka. V těstíčku pak obalujeme na kolečka nakrájenou uzeninu společně s kolečkem cibule (na kolečko uzeniny... více o Smažené buřtíky k posezení
Filet necháme s kůží. Z obou stran potřeme olejem, citronovou šťávou, posolíme, okořeníme. Necháme v lednici rozležet, stačí pár hodin. Grilujeme v... více o Losos na grilu
Z bílků ušleháme sníh. Pět čtvrtlitrových hrnečků pečlivě vymažeme máslem. Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Osolíme rohlíky, přidáme... více o Mikrovlnkové knedlíky
Vypracujeme těsto. Vyválíme placku dortové formy o síle 1-2 mm. Nakrájíme na šestnáctiny - trojúhelníčky. Ty potřeme do 1/2 poloviny (od širší strany)... více o Maličké rohlíčky ze šlehačkového těsta
Ovoce rozpůlíme, vypeckujeme, posypeme cukrem, zalijeme octem a uložíme na 12 hodin do chladu. Pak ovoce vložíme do teflonového hrnce a vaříme 4-5... více o Švestková povidla bez míchání
Z ingrediencí vypracujeme těsto a necháme 2-4 hodiny v lednici odpočinout. Poté tvoříme svatební koláčky a plníme různými náplněmi. Těsto se vůbec... více o Svatební koláčky bez kynutí
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění trochu promícháme. Dáme... více o Čokoládový dort II.
Citronovou šťávu, med, hořčici a olej pořádně promícháme. Do každého kuřecího prsa uděláme 2 nebo 3 příčně hluboké zářezy a dáme do marinády, ve které... více o Kuřecí barbeque salát
Smíchat suroviny a naložit maso aspoň na 24 hodin. Smažíme jako řízky na pánvi. Naložené maso vydrží v lednici několik dní. Jako přílohu je vhodný... více o Naložené řízky
Na pánvi zprudka osmahneme osolené kuřecí maso, přidáme utřený česnek a sojovou omáčku. Po chvilce přilijeme smetanu, přudáme kari dle chuti.... více o Kuřecí Vindalů
Bagetu nakrájíme na plátky, asi 1 cm silné. Mléko a vejce sešleháme dohromady, ochutíme kayenským pepřem, černým pepřem a solí. Do 4 menších pečících... více o Sýrová bageta s rajčaty
Vývar dáme do hrnce a za mírné teploty udržujeme mírně teplý. Mezitím si rozehřejeme olivový olej a polovinu másla a přidáme nasekanou cibuli s... více o Chřestové rizoto
Olej, ocet, hořčici a med dáme do misky a pořádně promícháme, dokud se nám ingredience nespojí. Rozehřejeme si mělkou pánev. Jednotlivé kousky chřestu... více o Chřest s parmezánem
Croissant rozpůlíme, namažeme popřípadě troškou másla a položíme na něj plátky šunky (nejlepší jsou Italské, mají výraznou chuť), nato položíme plátky... více o Snídaně pro mlsouny