Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku a jemně nasekané... více o Grilovaný lilek
Orestujeme cibuli, přidáme pokrájená rajčata a papriky, osolíme, opepříme, ochutíme Podravkou a dusíme doměka. Pak přidáme pokrájené tvarůžky a... více o Lečo s tvarůžky
Kotlety naklepeme, okořeníme steakovým kořením a zprudka opečeme a dáme stranou. Do pekáče dáme kolečka cibule, na to dáme opečené kotlety a zalijeme... více o Labužnické kotlety s tvarůžky
Všechny suroviny v misce zpracujeme na tužší těsto, které necháme asi 60 minut kynout. Nakynuté těsto můžeme rozválet na sílu 5 mm a formičkou... více o Svačinové žemličky
Na oleji osmažíme na drobno pokrájenou 1/4 cibulky. Vedle v hrnci s vodou a lžičkou soli vaříme těstoviny. K cibulce nalejeme mléko a zamícháme. Mimo... více o Zdravé těstoviny
Želatinu uvaříme dle návodu a vlijeme do velké mísy nebo dortové formy. Granátové jablko oloupeme a rozdělíme na jednotlivá zrníčka. Vsypeme do... více o Jednoduché domácí Trifle
Vše zaděláme v těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme houstičky, potíráme rozšlehaným vajíčkem, sypeme solí a kmínem nebo mákem nebo strouhaným... více o Housky
Těsto rozložíme na máslem pomazaný plech a uděláme tlusté okraje jako na pizzu. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 15 minut. Necháme úplně... více o Jahodová pizza
Játra na cibulce podusíme obvyklým způsobem, zahustíme a přidáme koření "Divočina" (na 1/2kg jater minimálně 1 lžíci). Jako přílohu - rýže, brambory,... více o Játra na divoko
Uvařené těstoviny promícháme s trochou olivového oleje, osolíme, opepříme, přidáme tuňáka, pokrájené olivy a kapary, oloupaná a pokrájená rajčata ... více o Těstovinový salát s tuňákem IV.
Špagety nalámeme asi na 4-5 cm kousky a dáme uvařit. Mezitím si pokrájíme zeleninu a salám, nastrouháme sýr, osolíme, opepříme, přidáme česnek a spolu... více o Špagetový salát
Ze surovin zpracujeme těsto, nenecháme kynout a rozdělíme na 10 dílů. Z každého dílu vyválíme kolečka o velikosti talíře, rozkrájíme na 8 dílků,... více o Plněné rohlíčky III.
Smícháme vejce s cukrem, přidáme olej, kompot, nasypeme mouku s kypřícím práškem a nakonec přidáme tvaroh. Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech a... více o Moučník Apetit
Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme vejce, olej nebo máslo, cukínu a promícháme. Dáme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme ve středně vyhřáté... více o Jednoduchá buchta z cukíny
Těstoviny uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, přidáme olej, koření dle chuti, česnek, med, sůl a trochu kečupu.... více o Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Na dno zavařovací sklenice 0,7 l dáme lžičku kremžské hořčice, lžičku medu, 1/4 hovězího bujónu, bobkový list, pepř, chilli, stroužek česneku a... více o Utopenci z Pravětic
Hladkou mouku posejeme na vál. Za stálého míchání svaříme mléko nebo smetanu s cukrem, medem, vejci a tukem. Když směs začne houstnout, vmícháme sodu ... více o Medovník IV.
Kyselé zelí uvaříme ve vodě doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přisypeme papriku a přidáme ke scezenému zelí. Na sádle opečeme... více o Kološvárské zelí
Kuřecí stehýnka očistíme a osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou. Vložíme na pekáček, pokapeme olejem, mírně podlijeme vodou a pečeme asi 20... více o Pikantní kuřecí stehýnka
Brambory oloupeme, překrojíme v půli a nakrájíme podélně. Necháme rozpálit tuk (nejlépe sádlo i se škvarky), přidáme nakrájené brambory a promícháme.... více o Brambory na pepři
Makarony uvaříme dle návodu na obalu. Slijeme a necháme okapat. Sýr nastrouháme. Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle dozlatova.... více o Makarony po alpském způsobu
Maso nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme vejce, zahustíme škrobovou moučkou, moukou a okořeníme. Vše smícháme do středně husté hmoty a... více o Hadí maso
Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Žemle namočíme, vymačkáme a promícháme s mletým masem, vejci strouhankou a cibulí. Vmícháme posekaný česnek.... více o Koláč z mletého masa s rajčaty
Z cukru, Hery a žloutků vyšleháme krém, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků. Upečeme. Během pečení si připravíme... více o Nebeské řezy
Kuřecí prsa nakrajíme na silnější proužky, osolíme, obalíme v mouce, vejci a lehce drcených lupíncích se semínkami. Smažíme v oleji dozlatova.... více o Chicken Fingers
Maso promícháme s kořením, vejcem, strouhankou, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, až vznikne ochucená masová hmota do paprik.¨... více o Výborné pečené plněné papriky
Plátky kotlety lehce naklepeme a osolíme, vložíme do zapékací mísy, posypeme nahrubo strouhaným ementálem, paprikou a zalijeme šlehačkou. Přiklopíme... více o Ementálská pečeně
Brokolici uvaříme nad párou. Rozdělíme na malé růžičky, můžeme pokrájet, přídáme pokrájenou šunku a strouhaný tvrdý sýr, utřený česnek a spojíme se... více o Brokolicový salát
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto. 1/3 schováme na mřížky a ze 2/3 rozválíme placku, kterou... více o Mřížkový rebarborový koláč
Ve velké míse smícháme nastrouhaný sýr, na nudličky nakrájenou kuřecí šunku, uvařené těstoviny, vše osolíme, opepříme a zalijeme Italským dressingem.... více o Italský těstovinový salát
Z mouky, mléka, vajíček a špetky soli upečeme tenké palačinky, které odkládáme na vyhřátý talíř. Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a hodíme na... více o Palačinky plněné kuřecím masem
Všechny ingredience pokrájíme na kostičky, opatrně zamícháme, osolíme, opepříme a dáme kupku doprostřed listu zeleného salátu, povrch ozdobíme... více o Salát od sousedky Rakušanky
Maso nakrájíme na drobné kostičky, do pánve si nasypeme drobně rozsekanou cibuli a zaprášíme paprikou, smažíme dozlatova (téměř připálit), přisypeme... více o Chalupářský guláš
Fazole si namočíme den předem a poté uvaříme do měkka se 2 bobkovými listy a 4 kuličkami nového koření. Na hluboké pánvi nebo v kastrolu si osmahneme... více o Smetanové fazole
Uděláme máslovou jíšku ze 40 g másla a 30 g hladké mouky, kterou zalijeme studeným mlékem a povaříme s 2 lžícemi kopru a solí. Omáčku zjemníme... více o Koprovka podle Barunky
Rajčátkům odřízneme vršek a postavíme řeznou stranou dolů. Z každého vyřízneme tři úzké klíny. Ty naplníme (používám sáček na zdobení dortů) směsí z... více o Salát - pastva pro oči
Krůtí maso naklepeme, pokrájíme na maličké kostky, osolíme, lehounce opepříme a dáme opéct na trochu másla. Po opečení zaprášíme polohrubou moukou,... více o Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Na plech dáme fólii a položíme na ni párky. V misce smícháme med s marmeládou a polijeme tím párky. Za občasného otáčení... více o Lepkavé párky
Do hrnce nalijeme víno, přidáme cukr, šťávu a pomerančovou kůru. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Odstraníme z ohně... více o Jahodová polévka
Kuře potřeme máslem nebo olejem, posolíme, popepříme zevně i uvnitř, dutinu vyplníme neoloupaným česnekem. Zbylý česnek klademe na pekáč, na něj... více o Kuře pečené se 40 stroužky česneku
Na oleji a kousku másla osmažíme cibulku, přidáme hrášek, smažíme 2 minuty, přilijeme víno, necháme několik minut bublat, přidáme špenát a dusíme... více o Špenát s hráškem na víně
Předem si mírně povaříme celé žampiony v mírně osolené vodě (max. 10 minut). Po schladnutí je zbavíme nožiček a klouboučky nakrájíme na čtvrtiny,... více o Mleté vepřové s paprikou a žampiony
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájená jatýrka, restujeme, přidáme pepř. Když jsou jatýrka měkká, přidáme sůl a zalijeme smetanou, zahustíme... více o Drůbeží játra s bazalkou
Do vlažného mléka vhodíme kostku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl, vzešlý kvásek, promícháme, přidáme vejce a... více o Koláč ze slaných šnečků
Všechny suroviny vložíme do vysoké nádoby a šlehačem důkladně vyšleháme dohladka. Likér necháme vychladit a servírujeme v ozdobných sklenicích. Můžeme... více o Lehká napodobenina známého likéru
Pěkně žlutý banán oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme mléko, zmrzlinu a vše dobře rozmixujeme. Servíruje ve vychlazené sklenici. Zdobíme kopečkem... více o Ledový banánový koktejl
Z mouky, droždí, tuku, špetky soli, 200 ml mléka, 2 lžic cukru uděláme klasické kynuté těsto a necháme ho 30 minut kynout. Zbylé mléko přivedeme k... více o Rýžový koláč
Těstem vyložíme dno i boky dortové formy. Papriku nakrájíme na tenké nudličky, cuketu na plátky, přidáme na kostičky nakrájený sýr a bylinky, lepší... více o Zeleninový koláč
Žloutky, práškový a vanilkový cukr vyšleháme s máslem do pěny, přidáme mouku s práškem a mléko. Těsto vlejeme na plech a upečeme na 90%. Potřeme... více o Makový koláč se sněhem
Žloutky, cukr a tuk vymícháme, přidáme mouku a v teplém mléce nabobtnané droždí. Promísíme a rozetřeme na vymazaný plech. Na těsto klademe jahody,... více o Jednoduchý jahodový koláč