Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program Základní, velikost bochníku II, barva kůrky světlá. Po upečení vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce... více o Nejjednodušší chleba
Brambory uvaříme ve slané vodě, přidáme máslo, mléko a pořádně rozmačkáme. Ano, mělo by vám vzniknout celkem obyčejné pyré. To potom naložíme na talíř... více o Hermelín na polštáři
U většiny receptů kde se uvádí vanilkový cukr, pravděpodobně myslí cukr vanilínový. Ten se však s pravým nedá srovnat. Nejvíc je to cítit u pečiva,... více o Vanilkový cukr
Kuřecí prsa rozklepeme tak, aby se z nich později dala utvořit kapsa. Osolíme, opepříme, vložíme nakrájené olomoucké tvarůžky, pórek, kápii a zabalíme... více o Smradláček chlupatého řidiče z náklaďáku
Z másla, mouky a mléka uvaříme hustou bešamelovou omáčku. Do ještě bublající omáčky přimícháme nakrájené syrečky, papriku a bílý pepř. Mícháme, dokud... více o Syrečková všehochuť
Olomoucké syrečky nakrájíme na kousky, vložíme do mísy, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, červenou a zelenou papriku, rajče bez slupky, nahrubo... více o Salát z olomouckých syrečků
Listové těsto vyválíme a nakrájíme čtverce. Do jednoho cípu čtverce vložíme kolečko salámu a kousek tvarůžku, přehneme a vytvoříme trojúhelník, okraje... více o Tvarůžkové šátečky
Omyté ředkvičky nakrájíme na kolečka, salát vypereme a necháme okapat, pak natrháme na menší kousky, nebo nakrájíme. Cherry rajčátka nakrájíme na... více o Macho sváteční salát
Cukr a žloutky utřeme. Do vzniklé hmoty přisypeme mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Přidáme šlehačku, sníh vyšlehaný z bílků a rozsekanou... více o Buchta vláčná
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme na drobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem. Poté přidáme na kostičky nakrájený salám nebo... více o Skvělá omáčka na špagety
Kapra rozřízneme na polovinu, očistíme, okořeníme a dáme péci kůží dolů do vymazaného pekáčku. Pečeme zhruba 15 min. při teplotě asi 180-190 °C.... více o Kapr pro paní Jarčuškovou
Máslo rozehřejeme společne s mlékem, solí a přidáme mouku. Rychle mícháme, ať nejsou žmolky. Když se těsto odlepuje od kastrolu, odstavíme a necháme... více o Odpalované těsto
Stehna krátce orestujeme v pekáči na oleji, vyndáme a z mouky a másla ve výpeku uděláme světlou jíšku. Přidáme lečo, dále asi 4 dcl vody, osolíme,... více o Kuře a la Burgas
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a koření. Necháme vařit do... více o Brokolicová polévka s brambory
Omyté a odblaněné maso nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme okořeníme pepřem a prudce opečeme na rozehřátém tuku z obou stran. Podlijeme masovým... více o Přírodní vepřové řizky s ovocnou rýží
Z droždí, práškového cukru a mléka vymísíme kvásek, který necháme vykynout na teplém místě. Mouku prosijeme, přidáme sůl, žloutek, práškový cukr a... více o Vánoční opekanec
Sádlo rozehřejeme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Potom přidáme rozetřený česnek, nakrájené zeleninové papriky bez jadřinců a... více o Jambalaya (džambalája)
1/2 Hery, cukr, kakao, vejce a vanilkový cukr utřeme šlehačem, přidáme mouku, vlažné mléko a pečící prášek. Těsto rozprostřeme na vymazaný a vysypaný... více o Nugátové řezy IV.
**Krém: **vše vaříme za stálého míchání do úplného rozpuštění. **Těsto: **žloutky šleháme s cukrem, přidáme mouku a sníh. Pečeme tenké plátky, které... více o Pischingerův dort
Plátky masa, naklepeme, osolíme, opepříme, nařízneme, potřeme olejem a dáme na chvilku do lednice. Poté na tuku orestujeme drobně nakrájenou cibulku,... více o Lyonská roštěná
Z přísad smícháme těstíčko, necháme jej chvilku odpočinout. Jablka oloupeme, nakrájíme na dílky, omočíme v těstíčku a smažíme v oleji. Necháme krátce... více o Smažená jablíčka
Těstoviny uvaříme ve větším množstvý osolené vody do měkka. Scedíme, necháme okapat a vložíme do mísy. Pokapeme lžičkou oleje. Česnek rozetřeme s... více o Těstoviny po provensálsku II.
Všechny plody moře uvaříme (asi 20 minut) ve slané vodě s papričkou. Po vychladnutí smícháme s dalšími ingrediencemi a zakápneme olejem. Pokud... více o Salát z plodů moře
Na pánvi rozpustíme máslo a na něj dáme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Až se obě suroviny osmahnou, přidáme česnek a bylinky. Po chvíly... více o Těstoviny s česnekem a slaninou
Vodu převaříme a necháme vychladnout, pak rospustíme cukr a ostatní ingredience, dáme do 15 l demižonku a dobré je dát kvasnou zátku. Potom to... více o Metropol
Do mísy dát mouku, cukr, sodu, vejce, žloutek, postrouhaný tuk, rum, med, sůl a vše dobře vymísit. Z těsta udělat 2 cihličky a dát na hodinku do... více o Medový krémovník
Cukr ušleháme s vejci do pěny, přidáme pudinky smíchané s práškem do pečiva a lehce promícháme. Těsto natřeme na vymazaný plech a upečeme v předehřáté... více o Řezy s jahodovým krémem
Brambory nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme olejem a poklademe na dno plátky brambor, na ně tenká kolečka cibule, fazolky, nakrájenou slaninu na... více o Dědečkovy brambory
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme.... více o Hovězí guláš v tlakáči
Oba nastrouhané tuky promícháme s moukou smíchanou s práškem do pečiva, vejcem, vodou a vypracujeme těsto, které musí být vláčné. Rozdělíme je na 4... více o Hvězdný závin
Celá vejce ušleháme s cukrem a přimícháme pudinkový prášek s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a kokosem vysypaný plech a upečeme.... více o Piškotové řezy s pudinkem
Maso nakrájíme na řízky a zlehka naklepeme. Potom maso nakrájíme na kousky asi 3-4 cm dlouhé. Polévkové koření, žloutky, cukr, worchestrovou omáčku,... více o Smažené vepřové řízky na čínský způsob
Vše (mimo ovoce) smícháme, pokud je těsto husté (drobí se), je možné ho naředit trochou mléka, pokud je řídké (teče), přidáme trochu krupice a... více o Hrstkové ovocné knedlíky
Žloutky utřeme s cukrem a mlékem do pěny, přidáme najemno nastrouhané brambory, krupici, skořici, špetku mletého hřebíčku, citronovou kůru, mák,... více o Bramborový makovec
Vločky, máslo, kakao, cukr, kokosovou moučku smícháme dohromady. Ze směsi děláme kuličky, které obalíme v kokosové moučce. Necháme uležet v lednici do... více o Kokosové koule podle babičky
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, rozdělíme ho na dva díly a vyválíme pláty. Plát položíme na vymaštěný plech a druhým přikryjeme náplň.<BR>Náplň:... více o Jablkové řezy III.
Filé zprudka osmažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci, brokolici mírně povaříme. Obojí pak vložíme do vymazané zapékací misky a posypeme... více o Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí
Na dno velké kameninové nádoby (může být římský hrnec) rozložíme slaninu. Zelí propereme, smícháme s plátky česneku, pepřem, bobkovým listem a... více o Kapama
Heru utřeme s cukrem a žloutky, přidáme mouku s kypřícím práškem a vmícháme tuhý sníh z bílků. Přidáváme mléko (těsto by mělo mít takovou konzistenci... více o Meruňkové řezy s krémem
Mouku prosít na vál, máslo nastrouhat, vše zpracovat na těsto. Vtlačit do suchých, nevymaštěných formiček a dorůžova upéct. Teplé vyklepnout. Po... více o Ovocné košíčky
Rozklepané plátky naplníme směsí osmažené cibulky se slaninou, kysané zelí a nastrouhané nivy. Spíchneme párátkem, obalíme v mouce a zprudka osmažíme,... více o Vepřový sen
Žloutky ušlehat s cukrem do pěny a postupně přidávat ořechy, krupičku, kakao, citrónovou kůru, prášek do pečiva a nastrouhaná jablka. Nakonec vmíchat... více o Hříšný dort
Z přísad na těsto zpracujeme těsto, které vyválíme na velikost plechu a upečeme ve vymazaném a moukou vysypaném plechu při 190 °C. Placku potřeme... více o Ovocný koláč s tvarohem - bez vážení
Brambory vaříme ve slupce, asi 20 minut, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Připravíme zálivku, majonézu smícháme se smetanou. Sterilovaný hrášek a... více o Bramborový salát
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranáh opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.... více o Roštěnky se smetanovou omáčkou
Ingredience (kromě rozinek) vložíme do pekárny v uvedném pořadí a zapneme program SWEET, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Po zvukovém... více o Rozinkový chléb
Pozn.: Na začátku je nutno podotknout, že příprava je velmi obtížná vzhledem k množství cibule, které se musí zpracovat. Skutečně totiž není chyba, že... více o Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a promícháme s anglickou slaninou nakrájenou na plátky. Přidáme česnek utřený se solí, pepř a majoránku... více o Křupavé brambory v římském hrnci
Krůtí prsa rozřízneme a naklepeme, aby nám vznikl plát. Osolíme, opepříme, vložíme plátek šunky, nakrájenou sterilovanou broskev a zasypeme strouhanou... více o Krůtí kapsa dle Radka
Maso a houby nakrájíme na kousky, cibule a rajčata na tenká kolečka. Všechny ingredience smícháme opatrně a ponecháme v lednici alespoň 24 hodin. Pak... více o Jídlo z papíru