Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu. Poté ho znovu propracujeme, plníme do malých košíčkových formiček a v... více o Košíčky Izidor
Nakrájenou cibuli necháme 12 minut odležet. Poté ji na sádle zpěníme, přidáme nakrájenou klobásu a opečeme. Přidáme mrkev, orestujeme a poté zasypeme... více o Pražská polévka
Nedovolím si to nazvat Kimchi , ale chutná to rozhodně lépe než většina kupovaných "kimchi" v supermarketech. Variantu z bílého zelí jsem okoukala... více o fermentované zelí (a la Kimchi)
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na olivovém oleji. Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho lehce opečeme. Přidáme najemno nasekaný česnek,... více o Cuketové lasagne
Tvarohová náplň: Nejprve zalijeme rozinky rumem a necháme je rozležet. Do mísy dáme tvaroh, přidáme moučkový a vanilkový cukr, žloutek a vše zamícháme... více o Náplně do buchet
Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, vsypeme rebarboru a povaříme ji do úplného změknutí.... více o Rebarborový sirup s medem a citronem
Jahody omyjeme, nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme dohladka. Smetanu ušleháme do tuha. Přidáme tvaroh, rozmixované jahody a cukr a znovu... více o Domácí jahodový pribináček
Čokoládu nasekáme na menší kousky a dáme do mísy. Přisypeme oba druhy mouky, cukr, sůl, jedlou sodu, prášek do pečiva a kakao a vše promícháme.... více o Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Z omytého chřestu odlomíme zdřevnatělé konce. Chřest nakrájíme na menší kousky a několik hlaviček si dáme stranou na ozdobu. Cibuli nasekáme najemno.... více o Krémová chřestová polévka
Listové těsto rozválíme na pomoučené ploše na plát silný asi 3 mm a rádýlkem ho nakrájíme na proužky přibližně 2 cm široké. Jednotlivé proužky těsta... více o Kremrole
V rendlíku rozpustíme cukr na světle hnědý sirup. Smetanu zahřejeme a ještě horkou ji nalijeme do cukrového rozvaru. Necháme provařit, aby ve směsi... více o Slaný karamel
Vločky nasypeme do misky a přilejeme mléko. Dáme ohřát do mikrovlnné trouby na 1,5 minuty. Po ohřátí zamícháme a zkontrolujeme konzistenci kaše,... více o Ovesná kaše proteinová
Pro přípravu těsta postupujte následovně: oddělte žloutky od bílků. K žloutkům přidejte moučkový a vanilkový cukr a vyšlehejte je do pěny. Poté... více o Rybízová bublanina s drobenkou
Do mísy nasypte moukou, přidejte vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko, cukr a olej a dobře promíchejte, až vznikne hladké těsto. Pekáček... více o Hrnková bublanina s třešněmi
Rýži uvaříme dle návodu. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na plátky se solí. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a... více o Náplň do tortill 2
Vejce s cukry vyšleháme do pěny, přidáme olej, mléko a oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem,... více o Rychlý jablkový koláč
Ředkvičky očistěte, omyjte, nakrájejte na kostičky a nasypte do mísy. Přidejte nasekanou čerstvou petrželku a pažitku, olivový olej a citronovou šťávu... více o Ředkvičkový salát III.
Troubu předehřejte na 200 °C. Chřest omyjte, odřízněte dřevnaté konce stonků a rozložte je vedle sebe na půlku plechu vyloženého papírem na pečení.... více o Chřestové Caprese
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Ručně vmícháme prosátou hladkou mouku a nakonec olej. Těsto nalijeme do formy a pečeme v troubě vyhřáté na 165... více o Punčový řez
Limetku nakrájíme na měsíčky a vložíme do vyšší sklenice. Přidáme třtinový cukr a lístky máty a vše rozmačkáme paličkou, až limetka pustí šťávu.... více o Virgin mojito
Ve vyšší sklenici rozmačkáme nakrájenou limetku s cukrem, přidáme jahody a lísky máty a opět rozmačkáme. Sklenici doplníme ledem, poté nalijeme rum,... více o Jahodové mojito
Limetku nakrájíme na měsíčky a vložíme do vyšší sklenice. Přidáme lístky máty a třtinový cukr a lehce podrtíme paličkou nebo lžící, dokud se nezačne... více o Mojito
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, podmáslí a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Přísady na drobenku smícháme a promneme prsty. Těsto... více o Koláč s rebarborou a jahodami
Z mouky, soli a nakrájeného másla uděláme drobenku. Pak postupně přiléváme vodu a zpracováváme těsto. Na lehce pomoučeném válu ho rozválíme na kolo a... více o Zebra koláč
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájené maso z vykostěného kuřecího stehna. Posypeme mletou paprikou a lehce... více o Uzená kuřecí polévka
Všechny ingredience kromě parenice dobře vymícháme v misce, můžeme trošku osolit. Parenici nastrouháme najemno a zlehka vmícháme do pomazánky.... více o Luxusní pomazánka z uzené parenice
Banány rozmačkáme a přidáme k nim všechny ostatní suroviny. Promícháme a necháme odležet cca 30 minut. Z těsta smažíme na pánvi s olejem lívance z... více o Banánové vločkové lívance
Smíchat mouku, sůl a 45 ml vody dohromady pro nasáknutí mouky (asi 20 minut). Zamíchat vidličkou vejce. V 95 ml teplé vody rozmíchat cukr a kvasnice.... více o Kukuřičný vdolek kynutý (yeast cornbread), základní recept
Mixérem zjemnit rýži na krupici, nebo umlít na šrotovníku. Následně namočit rýži do 160 ml vody na 0,5-8 hodin. Hrách namočit zvlášť na 5-8 hodin.... více o Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Smíchat kukuřičnou mouku s vejci, vodou. Nechat odležet 20-60 minut přikryté. Po nasáknutí mouky osolit, přidat ocet a rozpuštěné máslo (šmolc, ghee).... více o Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
Namočit ječné kroupy (vel. 7-10) na 2,5-12 hodin do 0,35 l sklenice. Nejvhodnější je sypat kroupy do vody, nebo otočit namočené kroupy ve skledici s... více o Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
V míse 1-1,2 l zalít krupici vroucí vodou, nechat odstát zakryté 7 minut. Poté vmíchat žloutky a sůl. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na... více o Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept
V míse 1-1,2 l smíchat mouku, sůl, skořici, rozpuštěné máslo, žloutky a vodu. Nechat odstát 15 minut. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na... více o Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Rozehřejte velkou pánev, osolte a opepřete kuřecí prsa a následně je opékejte dozlatova. Nechte na pár minut vychladnout a následně maso nakrájejte na... více o Caesar salát
Do 0,7 l sklenice namočit světlou pohanku na 2 - 3 hodiny do studené vody (650 ml). Vylít namočenou pohanku do hrnce se silným dnem, vymýt sklenici... více o Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept
Hrách namočit sypáním do studené vody na 5 - 12 hodin ve sklenici se šroubovacím víčkem. Vyprat 2 x, jednou v nové vodě a sbírat pěnu z hladiny.... více o Slaná krupicová kaše s hrachem, základní recept
Pizzu položíme na mouku, tím obalíme spodní část pizzy. Pro obaleni vrchní části pizzu posypeme přiměřeným množství mouky. Postup opakujeme s vejci i... více o Pizza v trojobalu
1 hodinu před vařením smíchat mouky v 0,25 l nádobě. V 0,5 l nádobě v 300 ml studené vody kvedláním rozmíchat z mouk záklechtku. Mouky samy skoro... více o Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Do 0,7 l sklenice namočit krupici na 20 minut do studené vody (460 ml). Pro lepší výsledek namočit 2 - 3 hodiny. Vylít namočenou krupici do hrnce se... více o Sladká kaše (krupicová pěna), základní recept
Rozválené listové těsto potřeme kečupem. Přidáme šunku, cibuli a další ingredience, např. papriku, kukuřici, rajče,... Posypeme strouhaným sýrem.... více o Morašická pizza
Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, přidáme změklý tuk a vejce. Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme cca 1/2 hodiny odpočinout v ledničce... více o Koláčky
Cibuli osmažíme na oleji do zlatova a přidáme játra. Mezitím utřeme česnek se solí a rozemeleme koření najemno. Když jsou játra dobře propečená,... více o Paštika z kuřecích jater
Do misky dáme žloutky, hořčici a trochu soli. Poté dobře prošleháme a tenkým pramínkem postupně přiléváme polovinu množství oleje. Dávkujeme za... více o Majolka
Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto potřeme kečupem a posypeme oreganem. Celou plochu poklademe šunkou, slaninou a sýry dle chuti. Na závěr posypeme... více o Šneky z listového těsta
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hermelín a vejce nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno. Salám nakrájíme na malé... více o Snadná hermelínová pomazánka
Moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko, ideálně dvakrát. Citronovou šťávu vymačkáme a přelijeme přes sítko. Do přesátého cukru přidáme citronovou... více o Základní citronová poleva
Mouku, kypřicí prášek a moučkový cukr prosejeme do mísy. Přidáme vanilkový cukr, tvaroh, máslo, vejce, rum a špetku soli. Ze zmíněných ingrediencí... více o Štola s marcipánem
Loupaný hrách namočíme na 5 - 12 hodin do 0,35 l sklenice se studenou vodou. Loupanou rýži namočíme na 0,5 - 12 hodin do sklenice se studenou vodou.... více o Matar dal khichdi falešný, základní recept
Loupanou rýži namočíme na 0,5 - 12 hodin do studené vody. Pouze slijeme vodu přes sítko. Vaříme ze studené vody 850 ml v hrnci se silnějším dnem. Před... více o Ryžogalo falešné, základní recept
Fazole namočíme na 5-12 hodin do 0,35 l sklenice s vodou. Loupanou rýži namočíme na 30 minut do studené vody, včetně vyprání. 10 minut po namočení... více o Gallo pinto karibské, základní recept