Troubu předehřejeme na 175 °C. V misce smícháme majonézu, smetanu a tekuté máslo s citronovou šťávou. Tresku položíme na pekáček, okořeníme a osolíme.... více o Treska rychle a jinak
Brokolici uvaříme ne zcela doměkka. Ještě zatepla zlehka pokapeme octem nebo citronovou šťávou a necháme vychladnout. Pak promícháme s majolkou ... více o Jednoduchý brokolicový salát
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a přidáme česnek. Po osmahnutí vyklopíme na cibulovo-česnekový základ rajčata, podlijeme červeným vínem a vodou,... více o Rajčatová polévka s vínem
Brambory oloupeme a uvaříme se solí a kmínem do měkka. Cibuli a uzený bok nakrájíme na malinké kostičky, podlejeme lžičkou oleje a hodně na pánvi... více o Jihočeská lepenice
Do většího hrnce dáme vařit brambory v osolené vodě. Mezitím připravíme těstíčko - hrubá mouka, vejce, trochu mléka a trochu prášku do pečiva, osolit ... více o Uhlířina II.
Těsto: olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši - nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí zamícháme 11 vajec. Po... více o Slavnostní věnečky
Umeleme salám a tvarůžky. Rozšleháme lučinu s jogurtem, přidáme salám, tvarůžky, utřený česnek, přidáme chilli a osolíme. Osmažíme na oleji klasicky... více o Ďábelské tvarůžkové topinky
Sušené maso má různé názvy, například "JERKY" a je výborné k posezení s přáteli na výlety apod. Tento recept popisuje výrobu sušeného hovězího masa,... více o Sušené maso
Vepřovou libovou tlačenku nakrájíme na 1 cm silné plátky (nesmí to být černá tlačenka), obalíme v trojobalu a smažíme. Lze potřít česnekem. Po... více o Tajemné řízky
Na dno hrnce dáme anglickou slaninu, na to osolené a opepřené maso, na to na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli, kousek nakrájeného celeru a květáku a... více o Mňamkové ragů
Mléko zahřejeme, přidáme cukr, olej, sůl, kvasnice, žloutky a mouku. Vše mícháme tak dlouho, dokud těsto nezhoustne a nedělá vzduchové bubliny. Dáme... více o Olejové koláčky naší babičky
Kýtu nakrájíme na tenké čtverečky asi 3x3 cm. Dáme-li ji před krájením na 10 minut do mrazáku, maso ztvrdne a lépe se krájí. 1/4 hrnku solamylu... více o Švei-ču-žou
Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi 4 cm vysoké a 9 cm v průměru.... více o Šťavnaté karbanátky
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky... více o Řecké biftečky z mletého masa
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a postupně je rozválíme. Každou... více o Martiny
Brambory nakrájíme na kostky, se solí uvaříme do skoroměka a scedíme, necháme chvilku okapat. Na velké pánvi rozehřejeme máslo a na něm orestujeme... více o Bylinkové brambory se smetanou
Papriky orestujeme na suché pánvi, tak, aby se dala slupka dobře sloupnout. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji do sklovata. Rajče spaříme,... více o Chilles Con Crema
Plátky masa naklepeme, osolíme opepříme. Brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka. Vymažeme pekáček, poklademe ho 1/3 brambor, 1/2 cibule a 1... více o Zapečené vepřové masíčko se sýrem
Brokolici opláchneme a nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme asi do 1/3 vodou, osolíme, opepříme a chvilku provaříme, přidáme mléko,... více o Brokolicová polévka s vločkami
Dáme vařit brambory, přidáme sůl, kmín. Do druhého rendlíku dáme vařit pohanku. Brambory scedíme, rozmačkáme s mlékem a máslem, přidáme pohanku, vše... více o Bramborová kaše jinak
Na pánvičce orestujeme slaninu do růžova a necháme zchladnout. Po vychladnutí slaninu nakrájíme na kousky (je možné nakrájet před smažením, ale já to... více o Brokolicový salát II.
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme prosátou mouku z kypřícím práškem a mléko a zpracujeme těsto(ne moc řídké), nalijeme do vymazaného pekáčku - na velký... více o Divný piškot
Rohlíky zalijeme mlékem, ale jen tak, aby do sebe všechno mléko nasály. Poté rozmixujeme, přidáme brambory, sůl, koření dle chuti: moc dobře to... více o Bosáky 5-ti minutovky
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme česnek, nastrouhané 2 větší mrkve a 1 menší celer, rajčata, protlak a koření. Dusíme asi 30 minut,... více o Skvělá pasta na pizzu
Příprava těsta: celá vajíčka se metlou rozmíchají s vodou a mlékem solí, majoránkou, nebo jiným zeleným kořením dle chuti, postupně se přimíchá hladká... více o Slané palačinky
Vše smícháme ručním šlehačem. Na plech dáme pečící papír a nalijeme těsto. Dáme do předehřáté trouby péct asi na 180 °C přibližně 20 minut. Musíme si... více o Lahodný perník
Celer oloupeme a nakrájíme na plátky asi 1 cm tlusté a uvaříme den předem ve vodě ochucené trochou octa nebo citronové šťávy. Na těstíčko: nastrouháme... více o Celer v sýrovém těstíčku
V kastrolu rozehřejeme máslo, na něm dáme zesklovatět na jemná kolečka nasekané cibulky (jednu necháme na ozdobu) a přidáme na malé kostičky nakrájené... více o Polévka z jarních cibulek
Na lžičce oleje zpěníme pórek nakrájený na nudličky, přidáme tuňáka, okořeníme a dusíme. Ke konci vmícháme smetanu, nakrájený sýr a necháme rozpustit.... více o Rychlé těstoviny
Maso omyjeme a cibuli oloupeme. Oboje nakrájíme na středně veliké kousky a společně semeleme. (Když je cibule semletá, je pak sekaná šťavnatější).... více o Sekaná od Jindřišky
Brambory pořádně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na asi 1 cm silné půlměsíce nebo můžete na plátky. Brambory položíme na plech, který vykládám... více o Brambory pečené se zeleninou a fetou
Koláčovou formu o průměru 30 cm vyložíme pečícím papírem, popřípadě vymažeme olejem. Listové těsto vyválíme na plát asi 2 mm silný a položíme do formy... více o Dijonský koláč slaný - z listového těsta
Nasekanou cibulku osmahneme na oleji a přidáme rozmačkaný česnek. Přisypeme lilky nakrájené na kostičky. Dochutíme solí, pepřem, bazalkou sušenou nebo... více o Lilek dušený s kroupami
Z listového těsta vyválíme placku a vložíme do koláčové formy o průměru cca 30 cm. Forma musí být vyložená pečícím papírem nebo vymazaná tukem. Placka... více o Broskvový koláč z listového těsta
Maso dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nasáknout tak 1-2 hodiny. Pořádně proděláme rukou. Upozorňuji, že se to lepí na ruku. Děláme v ruce... více o Klasické řízky z mletého masa
Krabí tyčinky rozkrájíme na tenké nudličky a orestujeme na pánvi. Mezitím na jemno nastrouháme mrkev, nakrájíme pórek. Smícháme s tyčinkami, podle... více o Krabí salát III.
Cukr, vodu, Heru a kakao rozvaříme v hrnci. Hrnek směsi odlejeme, přidáme mouku, vanilkový cukr, vejce, prášek do pečiva, 1/3 sáčku směsi na svařák a... více o Řezy místo svařáku
Na lžičce oleje zpěníme cibulku a česnek, přidáme zbytek zeleniny nakrájené na kostičky, okořeníme a dusíme doměkka, až se vydusí tekutina. Jíme s... více o Dietní zelenina
Salát nakrájíme na čtverce, přimícháme jemně krájenou cibuli a ostatní zeleninu. Zelené fazolky 5 min. povaříme v osolené vodě a po vychladnutí... více o Dietní salát
Formičky vymažeme máslem a vytvarujeme do nich tenkou vrstvu těsta. Pak je naplníme buďto povidly nebo ořechy nebo třeba ořechy s marmeládou, prostě... více o Mamouly
Vše smíchat. Jabka oloupat nakrájet na malé kousíčky a přidat k hmotě. Je-li příliš tuhá, přidat trochu mléka. Lžící nabírat a do rozpáleného oleje... více o Jablečné hrudky
Uvařené kuřecí maso nakrájíme, přidáme okapaný celer a hrášek, nakrájená jablka. Lehce promísíme, osolíme a opepříme. Smísíme jednu kysanou smetanu se... více o Celerový salát s kuřecím masem II.
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv. na skus. Na skus znamená, že... více o Skvělý těstovinový salát
Sýr a salám nastrouháme, zeleninu a vejce nakrájíme na malé kostičky. Zamícháme a přidáme sůl a majonézu dle chuti. Podáváme s pečivem.... více o Letní salát II.
Vše nakrájíme na kostky, cibuli, párek na kolečka a střídavě napicháváme na špejli. Pak každou špejli obalíme v klasickém trojobalu. Podáváme s... více o Sýrová jehla
Kuřecí prsíčka naklepeme, pomažeme hořčicí, osolíme a opepříme. Na půlku položíme plátek kladenky, ohneme, sešpejlíme a osmažíme dozlatova. Je to... více o Dijonský řízek
Na oleji osmahneme česnek a cibuli, dáme na něj na kostičky nakrájené plecko a necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme kari a orientální koření,... více o Vepřová plec s arašídy
Do mouky rozsekáme máslo. Přidáme ořechy, cukr, šťávu z celého citrónu (můžeme přidat i kůru) a nakonec 2 vejce. Vše dobře zpracujeme. Těsto pak... více o Křehký mřížkový koláč
Vezmeme alobal a dáme na něj velkou lžíci medu, Hermelín na smažení (má pevnější "slupku") potřeme chilli a položíme na med. Svrchu opět na Hermelín... více o Hermelín s chilli a medem
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme tuňáka, lehce orestujeme a přidáme rajčata nebo rajský protlak. Necháme asi 5 minut povařit, pak přidáme... více o Omáčka na těstoviny s tuňákem