Krůtí prsa naklepeme na velmi tenko a poté nakrájíme pásy asi 3 cm široké, opepříme, osolíme a stočíme do šnečka. Na 1 špejli přijdou dva šnečci ... více o Krůtí šnečci v těstíčku
Vezmu lososa (nejlépe různé odřezky) a dám vařit. Ve větším kastrole rozpustím máslo, na něm osmahnu drobně nakrájenou cibuli a pórek. Zapráším moukou... více o Lososová polévka
Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný plát, potřeme jíškou, nebojíme se... více o Slovenský válený štrůdl
Kuřecí prsa nakrájíme na delší nudličky, osolíme a promícháme s kari. Uvaříme dlouhé nudle. Masíčko opékáme na rozpáleném oleji ve větší pánvi. Do... více o Fetuccini
Vše smíchat, péct přibližně 30-40 minut na 150-160 °C.... více o Fitness Makovec
Čínské zelí a fenykl nastrouháme na hrubo, celer a cibuli na jemno, zalijeme sójovou omáčkou a olejem, promícháme, pokud je čas necháme 5 minut chutě... více o Minutový salát z čínského zelí a celeru
Kuře i s kůží naporcujeme na 8 dílů. Mírně osolíme a opepříme. V hrci rozpustíme trochu másla a přidáme olej, na kterém osmahneme do sklovata cibuli... více o Dušené kuřátko na česneku
Kuřecí prsíčka jemně nasolíme a vložíme na rozehřátý olej, aby se maso zatáhlo a udrželo křehkost. Potom přidáme bylinky a koření a dusíme do... více o Smetanové kuře
Suroviny na zálivku musí mít pokojovou teplotu. Vložíme je do mixéru a rozmixujeme na takovou konzistenci, která připomíná majonézu. Bagetu nakrájíme... více o Salát Caesar
Těsto: do kastrůlku dáme med, cukr, tuk, vanilku a vejce a šleháme ve vodní lázni do husté pěny. Přidáme sodu, ještě chvíli šleháme a odstavíme z ohně... více o Dort zázrak
Na rohlíky položíme slaninu a tavený sýr posypeme grilovacím kořením a necháme zapéct. Jednoduché? Možná, ale chutné.... více o Slaninový rohlík
Uvaříme si hustý pudink. Tvaroh rozšleháme s vejcem a cukrem, zamícháme banán. Do mísy dáme cukr a vejce, vyšleháme na pěnu, postupně přidáme olej,... více o Buchta proti všem předpisům II.
Smícháme vejce s cukrem, přidáme prášek do perníku, mouku, mléko. Dobře propracujeme těsto. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme... více o Bábovka "perníková"
Vejce našleháme a pomalu zamícháme krystalový cukr, až se rozpustí. Přisypeme prášek do pečiva, kakao a maizenu. Těsto nalejeme na plech vymazaný... více o Buche de Noël
Máslo rozehřejeme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Kuřecí křidélka osušíme a osmažíme do zlatova (fritovací hrnec 10-12 minut). Potom křidélka ve... více o Bufalo Wings
Směs smícháme, udusáme a necháme odpočinout, až rohlíky vypijí vodu z brambor (30-120 minut). Pak uplácáme koule velikosti tenisového míčku a dáme... více o Chodské knedlíky - bosáky
Na pomoučněném válu si těsto rozválíme na tenkou placku a posypeme celý plát mletou skořicí. Potom těsto potřeme rozšlehaným vejcem. Vykrojíme si z... více o Buchtičky s listového těsta
Smícháme v míse jogurt s ostatními přísadami. Rozebereme salát, propereme, natrháme na kousky a jemně vmícháme. Vynikající s topinkou se sýrem a... více o Salát z nouze - hlávkový s jogurtem
Jáhly spaříme vařicí vodou. V nové vodě přivedeme k varu, mírně vaříme bez míchání 15 minut. Necháme 30 minut dojít na vypnuté plotně pod utěrkou. Po... více o Jáhlová (pohanková) kaše nasladko
Vaříme 1 hodinu, litr vody s cukrem, kouskem vanilky a kmínem. Po uvaření scedíme a ještě do horkého nalijeme lih nebo slivovici. Dobře promícháme. Po... více o Kmínka
Ryby nakrájíme na kousky - raději větší, kapii, jablko a pórek najemno. Smícháme, promícháme se smetanou a okořeníme dle chuti. Chceme-li jemnější... více o Rybí salát
Sušenky rozemeleme (nemám hmoždíř, ale báječně se mi osvědčilo zabalit sušenky do dvou sáčků a rozmlátit je kladivem. Netradiční, ale rychlé a účinné)... více o Včelí úlky - zdravější varianta
Ve středním pekáči na oleji osmahneme do zlatova cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme párky nakrájené na tenší kolečka a orestujeme. Potom nasypeme... více o Tarhoňa II.
Roštěnky dost naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách a na 2-3 místech na okrajích nařízneme. Vložíme do misky s nakládající směsí a dbáme, aby... více o Dobrovická pikantní roštěná
Z upečeného bůčku odstraníme kůrku. Poté bůček pomeleme nebo rozmixujeme. Přidáme sýr, cibuli, hořčici, sůl a pepř a nakonec opatrně vmícháme vejce... více o Bůčková chuťová pomazánka
Do prsou uděláme 2 hlubší zářezy, do prvního zmuchláme kolečko salámu a do druhého vpěchujeme strouhaný sýr. Obalíme v mouce, vajíčku a ochucené... více o Skvělá prsíčka
Plátky krkovičky omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme, vetřeme do ní papriku, kmín, gyros a prolisovaný česnek, posypeme špetkou bazalky, pokapeme... více o Mišiččina fofrkrkovička
Ryby rozdělíme na půl, kůži ponecháme a vyndáme prostřední kost. Rajčata nakrájíme na 0,5 cm kolečka. Petržel, česnek, kapary, olej, pepř, sůl a... více o Ryba na zeleno
Rozmixujeme tvaroh, jogut, cukr, Granko, zázvor a fenykl na hladký krém. Čokoládu nalámeme a krátce projedeme v mixéru s krémem, aby zůstaly malé... více o Hříšné Amasaké s čokoládovým tvarohem
Cibuli pokrájíme na drobné kostičky a na oleji necháme lehce zrůžovět. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na nudličky. Játra smícháme s hladkou moukou ... více o Játrový flamendr "Kalimero"
Z mléka,cukru a kvasnic uděláme kvásek, do zbylého mléka rozšleháme žloutky. Česnek utřeme se solí, cibuli na jemno nakrájet, obojí zapěnit na sádle.... více o Cibulové houstičky
Okurku oloupeme, omyjeme vodou a na hrubém struhadle nastrouháme do mísy. Potom ji hodně posolíme a dáme asi na půl hodiny až hodinu do lednice. Sůl... více o Tzatziki po česku - vlastní recept
V míse rozklechtáme pivo, vajíčka a hladkou mouku a přidáme všechno koření, vložíme nenaklepané řízky rozkrojené na 2 až 3 kousky a necháme do druhého... více o Obalené řízky bez obalování
Jakoukoliv uzenou rybu (nejlepší je sumec) zbavíme kostí, nakrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru a rozmixujeme. Pak přidáme majonézu, pepř,... více o Pomazánka z uzených ryb
Zelí nakrájíme a dáme vařit s kmínem a solí. Když změkne, slejeme nadbytečnou vodu - ale část necháme v zelí, do horkého vsypeme cibuli nadrobno... více o Vařený salát
Česnek zbavíme slupky, ale jinak paličky ponecháme vcelku. Položíme paličky na alobal, přidáme stonky petržele, zakapeme 2 lžícemi oleje, zabalíme a... více o Svačina chudého tkalce
V pánvi na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na kolečka či proužky. Přidáme na nudličky nakrájený salám, okořeníme dle vlastní chuti. Přidáme na... více o Pikantní fazolový salát
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme krém a necháme vychladnout. Tvaroh rozmícháme s vejcem a cukrem. Pokud máme tvaroh z vaničky, přidáme jen žloutek... více o Závin a la Airan
Z kančí kýty nakrájíme tenké plátky. Asi tak 3-4 na porci. Pořádně je naklepeme, posolíme, posypeme zvěřinovým kořením a potřeme olejem s trochou... více o Medailonky z divočáka s kuřecími játry
Polohrubou mouku, prášek do pečiva, mletý cukr, limonádu, vejce a olej smícháme dohromady. Pořádně promícháme. Vymažeme a vysypeme (herou a hrubou... více o Limonádová bábovka
Kolínka zbavíme kůže a hustě prošpikujeme stroužky česneku. Osolíme, opepříme. Potom každé kolínko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovým listem,... více o Zbojnické kolínko
Z přísad vypracujeme těsto, vyválíme ho do kruhu 3 mm silné a rozkrájíme na 4 části (čtvrtkruhy). Těsto uvaříme v osolené vodě s 1 lžičkou oleje.... více o Kalvínské nebe
Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 min kynout. Cibuli nakrájíme a na oleji... více o Roládky s kysaným zelím
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme s lžící oleje, přidáme kysané zelí, osolíme (můžeme i jemně opepřit) a podusíme 10-15 minut. Brambory... více o Halušky s kysaným zelím
Pohanku nasypeme do osolené vroucí vody, zamícháme, zakryjeme a na půlhodinu dáme na teplé místo (nejlépe do peřin). Na oleji zpěníme prolisovaný... více o Pohanka s brynzou
Přísady na nálev přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Zelí nakrájíme na tenké pásky a potom příčně, abychom dostali malé kostičky ... více o Zelný salát III.
Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou. Do vroucí osolené vody hážeme halušky přes speciální cedník (nebo přes struhadlo s velkými... více o Halušky s tvarohem
Zelí najemno nastrouháme, přidáme špetku soli a na oleji krátce podusíme. Necháme vychladnout. Z mléka, mouky, vajec, soli a prášku do pečiva... více o Zelné palačinky
Z mouky, vejce, soli a studené vody vypracujeme polotuhé těsto a do vroucí osolené vody přes cedník nebo struhadlo s velkými otvory hážeme nokerle ... více o Nokerle s vajíčkem
Kuře rozporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme, mírně posypeme sladkou paprikou. Cibuli zpěníme na trošce oleje, přidáme na proužky nakrájené papriky,... více o Kuře na jablečném džusu