Zeleninu nakrájíme (mrkev, petržel na kolečka, kedlubnu na malé kostky, fazolky na 3 cm kousky, atd.). Na trošce oleje osmažíme nakrájenou cibuli,... více o Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kotlety omyjeme, naklepeme a z každé strany osolíme. Vložíme do pekáčku a posypeme červenou paprikou. Maso zakryjeme plátkovým sýrem a nakonec... více o Kotlety se sýrem II.
Pekáček vypláchneme studenou vodou a na dno rozprostřeme polovinu množství syrové hmoty. Každý plátek gothaje potřeme obyčejnou hořčicí, na to... více o Sekaná pro Otesánky
Do hrnce dáme vařit bujón, nakrájené žampiony, cuketu nakrájenou (nastrouhanou) na tenké plátky. Vaříme do měkka, pak přidáme rýži. Nakonec přidáme... více o Cuketová polévka se žampiony
Ředkvičky nastrouháme na jemno, přidáme brynzu a pomazánkové máslo a všechno dohromady vyšleháme. Brynza je dost slaná a chuťově výrazná, takže není... více o Bryndzová pomazánka
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku (cca 20 g) uvaříme krém -... více o Pudinková mísa s mandarinkami
Do misky nakrájíme na nudličky vepřové maso, přidáme na kousky rozkrájené broskve, šťávu z broskví, vodu, na kostičky nakrájenou papriku,... více o Pikantní vepřové nudličky
Bažanta naporcujeme a nejméně den předem naložíme do marinády a uložíme do chladu. Poté maso osolíme, mírně opepříme a opečeme na oleji. Přidáme celé... více o Středomořský bažant
Uvaříme těstoviny a zeleninu. Na pánvi zpěníme na oleji cibulku spolu s bazalkou, přidáme 3 kostky taveného sýra, kostku bujonu, zalejeme mlékem a... více o Těstoviny raz dva
Žloutky našleháme s cukrem do pěny, potom postupně přidáváme ostatní, nakonec pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na velký plech pokrytý... více o Točený dort - bleskovka bez formy
Žampióny nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji. Přidáme koření, ještě opatrně opékáme a podlijeme červeným vínem. Přidáme jogurt a smetanu, švestky... více o Indické žampióny
Avokádo podélně rozřízneme, odstraníme pecku, vydlabeme dužinu a rozmačkáme ji vidličkou. Jemně nakrájenou cibulku orestujeme, přidáme rozetřený... více o Avokádo zapečené se sýrem
Toustový chléb namažeme kečupem či rajčatovým protlakem. Šunku nakrájíme na malé kousky a pokládáme na namazaný chléb, přidáme nakrájené kousky rajčat... více o Rychlá skoropizza
Bůček vykostíme, umeleme. Dle chuti ochutíme vegetou, česnekem, pepřem..., přidáme 2 syrová vejce, promícháme. Na kostky cca 1,5x1,5 cm nakrájíme... více o Bůčková "mortadela"
Oloupeme, nakrájíme a uvaříme brambory. Špenát rozmrazíme a lehce necháme přejít varem na trošce vody spolu s rozmačkaným česnekem (česneku může být... více o Špenátové brambory
Plát kuřete potřeme sardelovou pastou, posypeme solí a kari. Pokryjeme plátky bůčku a klobásou, vajíčky, sbalíme roládu, zpevníme nití a pečeme za... více o Kuřecí roláda IV.
Upečené kuřecí maso umeleme, k tomu umeleme houskou předem zvlhčenou mlékem, přidáme žloutek, lehce osolíme, vmícháme sekanou petrželku nebo pažitku a... více o Kuřecí nákyp se sýrem
Připravíme těstíčko z jemně nastrouhané brambory, česneku, majoránky, soli pepře, lžíce strouhanky, 2 lžic hladké mouky a 2 vajec jako na bramborák.... více o Kuřecí řízky Ondráš
Při přípravě chleba pomocí tohoto receptu bude celková hmotnost chleba přibližně 800g a to i přesto, že se na displeji bude zobrazovat 1000 g. Dbejte... více o Jogurtový chléb II.
Hodinu před dokončením můžete na chléb nasypat mák. WHOLE WHEAT (celozrnná mouka), BAKE (pečení) 5 hodin.... více o Cibulový chléb - střední
Příjemná změna pro zdravou snídani. WHOLE WHEAT (celozrnná mouka) BAKE RAISIN (pečení s rozinkami) 5 hodin. Zdroj: Panasonic... více o Chléb s banány a műsli - střední
Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Dáme péct do předem vyhřáté touby - 180 °C na 25-35 minut. Krém: z mléka,... více o Buchta alá medovník
Ze surovin zpracujeme těsto, které dáme min. na 1 hodinu do ledničky. Pak těsto rozdělíme na 6-7 dílů a z každého kousku vyválíme kolo, které... více o Rohlíčky bez cukru
Do hrnce dáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, špetku soli, celou cibuli, a 1 a 1/2 l vody. Uvedeme do varu a vložíme oprané kuřecí... více o Cibulačka s kuřecím masem
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, zakápneme olejem a necháme v lednici do druhého dne odležet. Pak řízek dáme na alobal... více o Řízky v alobalu
Mrkve očistíme a nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme, pokrájíme a smícháme s mrkví. Dáme na dno vymazané zapékací misky. Na mrkev dáme porce tuňáka a... více o Tuňák na mrkvi
Utřeme do pěny změklé máslo s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, krupici smíchanou s citronovou kůrou a kypřícím práškem. Lehce vmícháme ušlehaný sníh... více o Bábovka s dvojitou porcí tvarohu
Do masa uděláme po vláknu otvory a prošpikujeme párky, osolíme, opepříme a na oleji zprudka zatáhneme. Maso dáme i z výpekem do pekáče. Přidáme celé... více o Hovězí špikované sýrovými párky
Necháme vzejít kvásek z droždí, trochy vody a cukru. Prosijeme mouku, přidáme koření sůl, melasu a vzešlý kvásek. Přidáme tolik vody, abychom dostali... více o Provensálský chléb z ošatky
Brambory překrájíme na půlky a uvaříme do měkka, pak oloupeme. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme pokrájená... více o Brambory zapečené s lečem
Těsto vypracujeme, vyválíme 3 mm silné a vykrajujeme z něj kolečka s průměrem asi 6 cm. Na každé kolečko klademe náplň, přehneme a slepíme. Pirožky... více o Samsa II.
Vypracujeme těsto, vyválíme na obdélník asi 1,5 cm silný, rozetřeme náplň, srolujeme a roládu stočíme do spirály (jako při ždímání). Spirálu nakrájíme... více o Guštli-noni
Těsto vypracujeme, vyválíme 1/2 cm silné, nakrájíme na obdélníky asi 15x20 cm (sudý počet). Na polovinu plátů natřeme náplň, přikryjeme druhým plátem... více o Sladké ruské pirohy
Těsto vypracujeme, rozdělíme na 5 dílů a všechny vytahujeme na stejně velké tenké obdélníky (jako na závin). Necháme přikryté na teple 10 minut... více o Plečinta
Z mouky, soli a vody uděláme těsto. Vody dáme tolik, abychom mohli vypracovat těsto trochu měkčí něž na nudle. Z těsta uděláme malé tenké placky ... více o Jupka
Vypracujeme těsto a vytahujeme ho na obdélník, pokapeme olejem, rozložíme náplň, pevně srolujeme a stočíme do spirály (jako když ždímáme prádlo).... více o Vertuta
Těsto rozdělíme na poloviny, obě vyválíme na trochu větší kruhy než jsou palačinky. Na 1 kruh z listového těsta dáme rýžovou náplň, položíme palačinku... více o Kurnik
Z přísad na těsto vypracujeme těsto, z 1/2 těsta vyválíme obdélník velikosti plechu a položíme ho na vymazaný plech. Na těsto rozložíme rýžovou nebo... více o Kulebjaka - ruský piroh
Z přísad na těsto vypracujeme těsto, vyválíme, vykrájíme kruhy s průměrem asi 5-6 cm. Na každý dáme náplň a okraje zdvihneme nahoru a částečně slepíme... více o Rasstegaje - malé ruské pirožky
Do misky dáme mouku, sůl, olej, nastrouháme brambor, přidáme kvásek, vymícháme těsto. Necháme asi půl hodiny vykynout. Potom si namokříme ruce a těsto... více o Těsto na pizzu s vařeným bramborem
Na dno římského hrnce dáme na plátky nakrájenou cibuli, posypeme vegetou a opepříme. Na cibuli přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.... více o Zapékané brambory s masem v římském hrnci
Vypracuje se těsto, které se nechá do druhého dne odpočinout v lednici. Koláče se plní např. mákem, tvarohem, povidly nebo dle chuti. Hotové se... více o Koláče z kefíru
Těsto vypracujeme smícháním a řádným propracováním všech surovin a necháme v ledničce nejméně hodinu odležet (čím déle, tím lépe). Rozválíme ho na... více o Smetanové kremrole
Dáme uvařit těstoviny do vrouci osolené vody, potom scedime. Zapékací misu vymažeme olejem, přidáme mušle. Na pánvi připravíme nakrajenou cibuli,... více o Těstoviny s klobásou
Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, v oleji zpěníme... více o Vepřové kotlety na hořčici
Vejce rozšleháme osolíme a přidáme hodně nastrouhaného sýra na hrubo. Vznikne hustá kaše. Bagetu nakrájíme jako na chlebíčky a lžičkou nandáme. Pak... více o Sýrové houstičky
Kaštany upečeme nebo uvaříme, zbavíme slupky, jemně umeleme. Přidáme smetanu a utřeme. Zvlášť v míse utřeme máslo, vanilkový cukr, moučkový cukr a rum... více o Kaštanová nádivka
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále ještě všechno dohromady... více o Nejjednoduší výborná marináda
Do menší misky dáme sojovku, worchester, koření, naředíme troškou piva a nakonec utřeme několik stroužků česneku, zamícháme a těsně před opékáním, kdy... více o Vylepšené špekáčky na opékání
Maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, vejci a moukou a okořeníme. Tvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance. Poté kuličky pečeme v troubě... více o Masové kuličky v sýrovém těstíčku