Vejce uvaříme natvrdo a rozstrouháme je na jemné struhadle. Na jemném struhadle roztrouháme i mrkve a petržel. Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme... více o Pomazánka z tuňáka II.
Brambory uvaříme ve slupce - množství záleží podle toho, kolik vás bude, ale min. 1 kg. Necháme vychladnout, vychladlé oloupeme. Vymažeme plech olejem... více o Pečené brambory s rozmarýnem
Maso si předem připravíme a naložíme z výše uvedených ingrediencí, nejlépe je nechat naložené přes noc v ledničce, před osmažením posypeme solamylem.... více o Kuřecí maso v česnekovém těstíčku
Zeleninu nakrájíme, polejeme zálivkou z bílého jogurtu, prolisovaného česneku a provensálského koření. Osolíme. Promícháme.... více o Provensálský salát
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, podle chuti dochutíme a namočíme do medu. Vedle v misce rozmačkáme kukuřičné lupínky na jemno (mohou být i kousky)... více o Křupavé kuřecí nudličky ve smetanové omáčce
Zeleninu a eidam nakrájet na kostičky (já krájím asi 0,5 cm), vmíchat jogurt, lžíci majolky a lžíci hořčice. Salát je výborný jak samotný, nebo s... více o Jarní salát II.
Dáme vařit rýži. Maso nakrájíme na malé kostečky a na pávičce naprudko smažíme do měkka. Uvařenou ryži vysypeme do hrnce, k ní přidáme měkké maso. Na... více o Rychlé rizoto II.
Kuřecí maso, nejlépe z vykostěných stehýnek (event. i prsíčka), rozkrájíme na kousky cca 2x2-3 cm - perly. Osolíme, okořeníme čerstvě nadrceným... více o Bílé perly Naomi Campbell
Krajíčky chleba rozkrojíme napůl a z jedné strany pomažeme játrovou zavářkou (polotovar na játrové knedlíčky), do které jsme rozmíchali jedno vejce,... více o Rychlomňamka
Brokolici krátce povaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a necháme okapat, olivy nasekáme nadrobno, nivu nahrubo nastrouháme, z vajíček usmažíme... více o Brokolicový salát - teplý
Rozpustíme 3 lžíce másla, přisypeme mouku, mléko, vejce a sůl. Vyšleháme v řídké těstíčko a necháme 1/2 hodiny odležet. Mezitím nadrobno nasekáme... více o Kořeněné masové palačinky
Kotlety opláchneme, jemně naklepeme a osolíme. Do olejem vymazaného pekáče rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli a žampiony (asi 1/2). Poklademe maso... více o Kotlety na žampionech s klobáskou
Kapustové listy spaříme v hrnci po dobu 1-2 minut (nepřiklápíme), po zchladnutí okrájíme velké košťály. Kapustu umeleme, přidáme nastrouhaný sýr,... více o Kapustové krokety se sýrem
V misce rozmícháme vejce s 1 lžičkou škrobové moučky, osolíme. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, promícháme a necháme alespoň 15 minut... více o Milovníků kuře s chřestem
V kastrole rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené osolené a opepřené maso. Opečeme. Podlijeme vodou a dusíme dokud... více o Rančerský fazolový hrnec
Vykostěná krůtí prsa upravíme na plát a naklepeme. Okraje odřízneme a semeleme společně s vepřovým masem. Na rozškvařené slanině orestujeme na... více o Krůtí roláda půvabné komtesy
Omytá prsíčka nakrájíme napříč na větší kousky, mírně osolíme (neklepat!). Na hlubší pánvi zahřejeme asi lžíci olivového oleje a na něm maso rychle... více o Indické Tandoori
Smícháme mouku, prášek do pečiva a skořici. Do směsi přidáme margarín a dohladka vymícháme. Přidáme mandle, hnědý cukr a mrkev. Zamícháme. V malé... více o Celozrnné mrkvové řezy
Pokrájenou cibuli a na plátky nasekaný česnek osmahneme na oleji. Na menší kostky nakrájené tofu opečeme ze všech stran, až do mírného zhnědnutí.... více o Kari tofu s arašídy
Celozrnnou mouku, otruby nebo klíčky, slunečnicová semínka, margarín (nebo olej), droždí tebi - smícháme, přidáme studenou vodu a vypracujeme těsto.... více o The best of - celozrnný jablkový koláč
Maso pokrájíme na nudličky či kostičky dáme do misky, přidáme sůl, pepř, dosti sojové i worchestrové omáčky a řádně promícháme. Mezitím rozpustíme na... více o Česko-čínská mňamka
Oloupané pomeranče a jablka (ta nejdřív zbavíme jaderníků) a banány pokrájíme nadrobno a spolu s mlékem (obyčejným, sójovým či jinou rostlinnou... více o Jablkový krém II.
Všechny suroviny umixujeme na hustý krém. Podáváme teplé jako zálivku na vločkách nebo jako krém na ovocný salát nebo zákusek, vychlazené na... více o Švestkový krém s rozinkami
Tofu rozňahňáme vidličkou, přidáme kokos, vanilkový cukr, med, jogurt a dopředu umyté a namočené rozinky i s vodou z nich. Dobře promícháme. Podáváme... více o Tofu s kokosem a rozinkami
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, naklepeme. Dle chuti osolíme a opepříme. V míse smícháme citrónovou šťávu, škrobovou moučku, 1... více o Čínský pašík na citronu
Do neosolené studené vody dáme namáčet přebrané fazole a necháme je přikryté máčet na chladném místě přes noc. Druhý den vodu z fazolí slijeme, fazole... více o Veselé fazole
Květák uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Po vychladnutí jej nasekáme nadrobno, vmícháme ostatní suroviny a dáme na 1 hodinu vychladit do lednice... více o Květáková pomazánka
Oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninku, přisypeme fazole, koření a česnek. Kdo má rád... více o Fazolová dělovka
Brokolice rozdělíme na růžičky a košťál oloupeme (slupka je potom nepříjemná a tvrdkavá), dáme do tlakového hrnce, zalejeme vodou a vaříme na mírném... více o Brokolicová polévka se žampiony
Brambory uvaříme ve slupce, horké oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka, která opečeme krátce na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, přidáme... více o Brambory s česnekem
Směs: kuřecí prsa nakrájet na kostičky, osolit a dát péci na rozpálený tuk. Když jsou téměř hotová, přidat na jemno pokrájený česnek, tři lžičky Sweet... více o Sypaný bramborák plněný čínskou směsí
Nejdříve připravíme naporcované kotlety, které naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se při grilování nezkroutily. Na marinádu v misce smícháme 1... více o Grilované kotlety s ostrou omáčkou
Z droždí, trochy mléka, mouky a cukru připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Z kvásku i ostatních přísad vytvoříme vláčné těsto. Mletý mák smícháme s... více o Bábovka s mákem
Do misky nastrouháme 2 natvrdo uvařené vejce, přidáme najemno nakrájenou cibuli, sůl, pepř tvaroh a tatarku.... více o Tvarohová pomazánka
Nákrájíme papriku a vydlabanou okurku. Smícháme s tvarohem, solí a lžičkou olivového oleje. Mažeme na chleba nebo rohlík.... více o Dětská pomazánka
Do mísy nastrouháme pokrmový tuk, přidáme mouku a smetanu a mícháme, dokud nám nevznikne těsto. Z těsta vykrajujeme kolečka, která pečeme při 200 °C a... více o Vanilkové bublinky
Utřeme margarín, cukr, žloutky, mouku, přidáme kakao, tuhý sních z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme při 180 °C asi 30... více o Rumové čtverečky
Smícháme mouku, máslo smetanu a 50 g cukru a dáme na 30 minut do ledničky chladit. Potom těsto vyválíme a vykrajujeme kytičky které rovnáme na... více o Smetanové kytičky II.
Kuřecí stehna lehce osolená a opepřená potřeme paprikou a osmažíme dozlatova na lžičce oleje z obou stran (nesnažte se je propéct, dlouho se smažící... více o Kuře de La Vera
Nejdříve připravíme těstíčko. Do tří dcl mléka dáme jedno vajíčko, sedm vrchovatých lžic hladké mouky, jednu lžíci směsi koření, rozmačkaný česnek a... více o Kuřecí žížalky v těstíčku
Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme, aby se maso zatáhlo. Poté maso... více o Americké hovězí
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zesklovatět na sádle. Přidáme na kolečka nakrájený salám nebo párky. Uzeninu osmažíme a přidáme koření - obě papriky,... více o Frankfurtská polévka II.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Polevu nasekáme nadrobno a za stálého míchání rozpustíme v horké vodní lázni. Změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl... více o Čokoládová bábovka se skořicí
Základní majonézu ochutíme citronovou šťávou a solí. Zvolna vmícháme lžičku rozpuštěné želatiny na vaječnou tlačenku. Přeliv používám na obložené... více o Majonézový přeliv
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme. Náplň: měkký sýr, hermelín (nastrouhat), lžíce... více o Palačinky se sýrovou náplní
Vše smícháme dohromady, nalijeme na vymazaný plech a pečeme 20 minut na 190 °C.... více o Maková hrnková buchta
Jáhly rozvaříme v trojnásobném množství vody (na rozvaření je třeba alespoň 40 minut) a pak je přendáme do mixéru. Zatímco se jáhly vaří, upečeme si... více o Celozrnný koláč s jáhlovou náplní
Přebranou pohanku vsypeme do vařící vody, promícháme, vaříme asi dvě minuty a poté odstavíme z ohně, přikryjeme utěrkou a dáme do tepla (pod peřinu)... více o Pohanka s droždím tebi
Uvařenou cizrnu smícháme s nakrájenými rajčaty a ostatními surovinami, zalejeme dopředu připravenou zálivkou a vychladíme. Zálivka: všechny suroviny... více o Barevná cizrnová směs s olivami
Namočenou čočku uvaříme ve stejné vodě bez soli. Vodu slijeme a čočku rozmícháme s nadrobno posekanou cibulí, olivovým olejem, hořčicí, prolisovaným... více o Čočkový salát s citronovou zálivkou