Rýži uvaříme dle návodu, přidáme tuňáka i s trochou olivového oleje (přidá to na chuti) a uvařenou brokolici. Vše zamícháme a nakonec můžeme posypat... více o Rýže s tuňákem a brokolicí
Mouka + cukr + Hera + žloutky + prášek do pečiva + mléko - vypracujem těsto. 2/3 těsta dáme na plech, potřem zakysanou smetanou a naskládáme na to... více o Višňové hraběnčiny řezy
Vypeckované třešně nasypeme na dno vymazané a vysypané dortové formy. Žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem, přidáme mouku a tolik mléka, aby... více o Lehký moučník s třešněmi
Hermelíny podélně rozkrojíme, do připravené dózy (sklenice) vyskládáme vrstvu na plátky nakrájené cibule, na ni dáme hermelíny rozkrojenou stranou na... více o Hospodský nakládaný hermelín
Cihlu nastrouháme na hrubé nudličky, mrkev na jemné nudličky, cibuli drobně pokrájet, přidat majonézu, sůl, pepř. Lepší nechat odležet v chladu do... více o Sýrová pomazánka s mrkví
Na plátek šunky položíme porci nivy, zabalíme, spíchneme párátkem, obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném tuku dozlatova. Podávame horké s... více o Šunkový mls podle Vojty
Uvaříme těstoviny. Mezitím sýr nastrouháme na jemném struhadle a hermelín nakrájíme na malé kousky. Cibulku nakrájíme na drobno a na trošce oleje... více o Těstoviny ala Jaja
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme grilovacím kořením a v misce promícháme. Necháme uležet. Mezitím nakrájíme cibuli na tenká kolečka a... více o Zapečené kuřecí nudličky
Utřeme máslo s medem nebo cukrem, přidáme vejce. Promícháme műsli s ořechy a semínky a přidáme do krému. Smícháme mouku s práškem do pečiva a vše... více o Harryho zázračné řezy
Formu na chlebíček o objemu 1,5 l vyložíme dvěma dlouhými proužky alobalu tak, aby přečnívaly, v rendlíku zahřejeme 185 ml smetany, v misce smícháme... více o Čokoládové semifreddo
Připravíme kuskus obvyklým způsobem, přidáme tuňáka se zeleninou a dle chuti okořeníme kari (doporučuju s ním nešetřit).... více o Neobvyklý kuskus
Vločky opražíme na suché pánvi, necháme vychladnout, rozmícháme vločky, mouku, podmáslí, mléko a 1 lžičku soli, oddělíme žloutky od bílků a žloutky... více o Slaný trhanec s fazolkami
Radicchio očistíme, omyjeme, osušíme, natrháme na sousta. Vinné hrozny omyjeme, cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, ementál nakrájíme na... více o Radicchiový hroznový salát
Ovoce nakrájíme do mísy, nasypeme rozdrcené kokosky, ušlehanou šlehačku, zakysanou smetanu, nastrouhanou čokoládu. Vše smícháme a dáme vychladit.... více o Ovocný salát II.
Z hladké mouky, mléka, rozdrobeného droždí, másla, vajec a soli vypracujeme hladké těsto, přikryjeme a dáme na teplé místo kynout - asi 60 minut.... více o Bábovka se slaninou a cibulí
Na odpalované těsto dáme do hrnce 125 ml vody, 30 g másla a špetku soli a krátce povaříme, pak přidáme najednou 75 g mouky a mícháme tak dlouho, dokud... více o Lahodné profiteroles
Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky, okamžitě zakapeme citron. šťávou a přimícháme rozinky. Marcipán vyválíme na tenký plát, který nakrájíme na 10... více o Minizáviny naplněné jablky a marcipánem
Koleno pováříme se zelím, ze kterého jsme vymačkali šťávu, asi hodinu a půl přidáme bobkový list, sůl a pepř dle chutí 4 polevkové lžice cukru, masox.... více o Koleno v zelí
Zeleninu, šunku a sýr nákrájíme do mísy, posypeme oregánem, posolíme alpskou bylinkovou solí, pokapeme olivovým olejem a octem balsamico (tím nešetřím... více o Salát jako hlavní jídlo
Květák uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Zatím si vymastíme a strouhankou vysypeme zapékací misku. Květák pokrájíme na menší kousky, přidáme... více o Květákový nákyp
Semeleme mouky, smícháme s ostatními surovinami, pokud je třeba naředíme studenou vodou a zpracujeme těsto. Roztáhneme po dně velké Remosky a pečeme... více o Mrkvový celozrnný koláč s banány a mátovým krémem
V míse rozmícháme tvaroh s cukrem a skořicí. Dle návodu uvaříme pudink, smícháme jej v míse s tvarohem. Do oválných misek rozložíme podélně rozkrojené... více o Tonoucí banán
Semeleme mouky včetně soli a koření, pozor, pohanková krupka se dává do těsta celá! Přidáme hladkou bílou mouku, pohankovou lámanku a vypracujeme tuhé... více o Špaldový celozrnný chléb s pohankou
V kastrolu rozpustíme Heru, přidáme med a cukr. Směs necháme trochu vychladnout, vmícháme žloutek, rum, kypřící prášek, hladkou mouku, mandle posekané... více o Mandlové trojúhelníčky s čokoládou
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Čtvrtky hrušek poté nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly.... více o Flambované hrušky s pomerančem
Nakrájená rajčata dáme do velké plytké mísy a trošku zasypeme cukrem. Citron rozkrojíme podélně na poloviny, jednu polovinu odložíme stranou. Druhou... více o Pikantní rajčatový salát II.
Špagety uvaříme, mezitím nastroháme oba sýry a rozetřeme česnek, olej a promícháme. Uvařené špagety slijeme a vrátíme do hrnce. K tomu přidáme sýry a... více o Rychlé sýrové špagety
Mléko (či vodu připravený nápoj Oves milk) dáme vařit do hrnce se silným dnem a přidáme do něj vanilkový lusk. Za stálého míchání přisypeme rýži.... více o Malinové rizoto s vanilkou
Pomazánkové máslo vyklopíme do misky a nasypeme dvě plné mističky polohrubé mouky. Smícháme, vypracujeme rukama a těsto je hotovo. Rozválíme na vále... více o Jablkový závin meteleskum bleskum
Mladé kopřivové listy omyjeme vlažnou vodou, necháme okapat, poté jemně posekáme a dusíme asi 3 minuty ve 150 ml zeleninového vývaru. Mezitím oloupeme... více o Kopřivová polévka s jogurtovým kapáním
Těstoviny uvaříme a necháme vychladnout. Okurku nastrouháme na hrubém struhadle, rajčata a papriky nakrájíme na kostičky. Šunku a sýr na jemné... více o Osvěžující těstovinový salát
Do rozehřáté trouby na plech (vysoký stupeň) dáme celé papriky a pečeme, dokud nazačnou černat. Párkrát otočíme. Necháme trochu vychladnout, oddělíme... více o Červená paprika jako Antipasta
Mleté maso osmažíme s nakrájenou cibulí, rajským protlakem a sladkou paprikou, polijeme vývarem, ponecháme 10-15 minut, pak osolíme, opepříme, přidáme... více o Bulharská musaka
Všechny přísady smícháme v misce a naložíme do ní maso (můžeme ji použít na jakékoliv maso - kuřecí, vepřové, hovězí, klokaní, krůtí...). Nejlepší je... více o Marináda na maso IV.
Filé pokapeme citronem, osolíme, posypeme zázvorem, pokapeme medem a vložíme do zapékací mísy. Do smetany rozmáčkneme tři stroužky česneku, nasypeme... více o Rybí filé podle Mayi
Zelený čaj s mátou spaříme 1,5 l vody asi 80 °C teplé a necháme asi 5 minut louhovat, slijeme do džbánu. Dalších 1,5 l vody přivedeme k varu a zelený... více o Mátový čaj pro dlouhou letní noc
Květák omyjeme, zbavíme nečistot, necháme okapat a rozebereme na malé růžičky. Cukety omyjeme, odkrojíme špičky, nakrájíme na stejně velké kousky.... více o Cukety s květákem
Dřevěné špízy před začátkem grilování namočíme na dvacet minut celé do studené vody. Příprava omáčky: v mixéru rozmixujeme maliny s pomerančovou... více o Ovocné špízy s malinovo-pomerančovou omáčkou
Mouku nasypeme na hromádku na vál, posolíme, uděláme v ní důlek do kterého vyklepneme vajíčko, přidáme máslo nakrájené na kousky, zpracujeme, zabalíme... více o Sýrový koláč po bündensku
Nakrájenou cibulku, houby, rajčata, kečup, koření podusíme, přidáme tofu, nakonec sýr - např. uzený, hermelín... Podáváme s vařenými bramborami.... více o Houby s tofu a bramborami načerveno
Rozšleháme vejce, špetku soli, polohrubou mouku a mléko. Asi 10 minut necháme odpočinout. 8-12 formiček vymažeme, naplníme a v troubě při 250 °C... více o Yorkshirský pudink se žervé
Vše kromě vejce a kvasnic zpracujeme se studenou vodou na husté těsto a necháme jej v chladu odležet nejlépe přes noc. Poté vmícháme vejce, v důlku z... více o Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Ušlehat šlehačku, vyšlehat 2 žloutky se dvěma lžícemi cukru, ze dvou bílků ušlehat pevný sníh a všechno spojit - smíchat na lehký krém. Může se nechat... více o Zmrzlina
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do pytlíku a na nalité těsto... více o Tvarohový mřížkový koláč II.
Játra a bůček umlet, přidat koření a vejce, promíchat plnit do skleniček a sterilovat 2 hodiny pro 100 °C. Nejlépe dělat při zabijačce.... více o Paštika
Dáme vařit vodu mírně osolenou s kmínem. Kopřivy vypereme ve studené vodě a nakrájíme. Vhodíme do vařící vody a necháme "překulit", přidáme rozšlehané... více o Kopřivová polévka
Z rajčat seřízneme vršky, vydlabeme dužinu a zbavíme semínek. Na jemno nakrájené ředkvičky, okurku a nasekanou, vydlabanou dužinu smícháme s tuňákem a... více o Rajčata s tuňákem - lehká sváča
Svaříme 150 ml vody s cukrem. Přilijeme limetovou šťávu a bílé víno. Necháme vychladnout. Nalijeme do ploché nádoby a mrazíme 4-5 hodin. Mrznoucí směs... více o Limetový sorbet se sektem
Mouku smíchat s práškem do pečiva, pak přidat Granko, cukr a promíchat. Pak přidat nahrubo nastrouhanou dýni + ostatní ingredience, promíchat a nalít... více o Dýňová buchta
Krabí tyčinky, papriku, cibuli nakrájime na jemno. Přidáme jogurt a majonézu, osolíme, opepříme. Dáme vychladit na 1 hodinu do ledničky. Podáváme na... více o Salát z krabích tyčinek III.