Ušleháme žloutky, cukr a mascarpone, přidáme ricottu, mouku s práškem, rozinky a ušlehaný sníh z bílků. Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě - asi 1 hodinu... více o Italská bábovka II.
Kuřecí řízky jemně posolíme, popepříme a okořeníme grilovacím kořením. Řízky opečeme na oleji. Zapékací mísu (nebo pekáček) vymažeme (nebo dáme trochu... více o Řízečky alá Pavlína
Do hrnce dáme mléko, máslo a ztužený tuk. Zahříváme, až do bodu varu - nevaříme. Necháme chvíli prochladnout, přelijeme do mixéru a 4 minuty (!)... více o Šlehačka vlasní výroby
Smíchejte všechny sypké přísady a pak přidejte vše ostatní, jinak se dá míchat i vše najednou a perník se povede taky. Po vychladnutí je možné jej... více o Perník na velký plech s vyšším okrajem
Pánev potřeme lehce olejem, vyložíme anglickou slaninou a opečeme, rozklepneme na ni vejce (jako volská oka), osolíme, opepříme, posypeme na kolečka... více o Vejce se slaninou a sýrem
Salám nakrájím na kostičky (většinou si nechám na jemno nakrájet v obchodě a doma je překrojím na kostičky). Přidám najemno nakrájenou cibuli,... více o Pomazánka na chlebíčky II.
Uvaříme vejce natvrdo, na jemno nastrouháme. Utřeme česnek, stroužků podle chuti, (není vždy stejně ostrý) přidáme sůl, pepř a nakonec majolku podle... více o Vaječná česneková pomazánka
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny. Zapneme program základní, velikost střední a kůrka střední.... více o Lenčin klíčkový chléb
Kuřecí prsa pomeleme na masovém mlýnku jako sekanou, osolíme, opepříme, promícháme a necháme uležet. Mezitím na jemno nakrájíme kapii a promícháme se... více o Koule z kuřecího
Těsto vypracovat, rozválet (není potřeba nechat kynout), tak asi na 1,5-2 cm. Nastrouhat na něj jednu třetinu Palmarínu a jednu bramboru. Poskládat a... více o Bramborové pagáče
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme žampiony, na kousky nakrájené krabí tyčinky, pórek, osolíme, opepříme, okořeníme a krátce orestujeme. Hotové... více o Rizoto z krabích tyčinek
Těsto: máslo které jsme nechali odstát, aby získalo víceméně pokojovou teplotu, řádně ušleháme a postupně přidáváme cukr, vejce, sůl a aroma. Mouku... více o Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
Žloutky vyšleháme s cukrem a máslem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kůru z 1 citronu, mléko, rum a sníh z bílků. 1/3 těsta... více o Filigránová bábovka
Do tlakového hrnce dáme olej, cibulku (nemusí být), propláchnutou rýži, zalijeme vývarem, (pokud nemáte vývar dám horkou vodu + sypký bujon - 2 lžičky... více o Rýže z tlakového hrnce
Mrkev nastrouháme na jemno, stejně tak jablko, přidáme meruňkový kompot, propláchnuté rozinky, ořechy (větší kousky), banán na plátky, (kousky... více o Mrkvový salát II.
Žloutky našleháme s cukrem, přidáme vše ostatní. Těsto vlijeme na velký plech vyložený pečícím papírem, uhladíme a dáme zapéct do trochu vyhřáté... více o Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké
Opláchnutou čočku dáme vařit bez přebytku vody, pokrájíme cibuli a přidáme k čočce. Vaříme zvolna a podle potřeby přiléváme vodu. (Tímto způsobem se i... více o Jednoduchá čočková polévka
Poměr surovin je libovolný, ale čočka by měla převládat. Cibuli nakrájíme na drobno, okurku na kostičky, smícháme, mírně zalijeme lákem od okurek.... více o Čočkový salát jednoduchý
Vařenou mrkev a celer v poměru zhruba 1:1 nastrouhat na jemném struhadle, přidat najemno nakrájenou cibulku a přimíchat ostatní ingredience. Množství... více o Pomazánka z vařené mrkve a celeru od Slávka
Nejprve si uvaříme čočku s troškou soli. Máme-li čočku uvařenou, slijeme a necháme vychadnout. Mezitím samostatně nakrájíme zeleninu na menší kousky,... více o Čočkový salát s Moravankou
Oloupané brambory nakrájíme na kousky, přidáme k nim houby (sušené přes noc namočíme, ráno vodu slijeme) a společně v osolené vodě uvaříme do měkka.... více o Bílá bramboračka
Utřeme vejce s cukrem, přidáme ostatní suroviny, zpracujeme těsto a nakonec lehce vmícháme čokoládu a banány. Formičky plníme asi do 3/4 a pečeme při... více o Čokoládovo-banánové muffiny
Filé vložím do pekáčku, potřu máslem, osolím a přidám koření. Pekáček dám do středně vyhřáté trouby a počkám, do jaké míry pustí vodu. Ideální je,... více o Filé na zelenině III.
V misce smícháme tuňáka s pomazánkovým máslem dle chuti (nedávám celé, stačí asi tak 2 lžíce) a je hotovo! Je to velmi jednoduché a výborné.... více o Tuňáková pomazánka se zeleninou
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do pánve na rozpálený tuk a orestujeme. Přidáme žampiony, kapii, šunkový salám nakrájený na čtverečky... více o Kuřecí soté se smetanou a chřestem
Do větší misky rozklepneme vejce, osolíme. Přidáme chipsy a zlehka promícháme tak, aby všechny lupínky byly namočené. Na pánvi rozehřejeme olej a... více o Chalupářská omeleta
Smícháme sypké suroviny a podle potřeby přidáváme vodu. Má vzniknout tužší těsto. Necháme vykynout na dvojnásobné množství. Pak prohněteme, pokud se... více o Můj celozrnný chléb
Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme se žloutky do pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, mleté ořechy, kakao, rum a mléko, zamícháme a postupně... více o Rumové rohlíčky II.
Vykoštěné koleno nakrájíme na větší kusy, hojně opepříme a dáme na plech. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém do růžova osmažíme cibuli, přidáme kečup,... více o Kolenová chrochtačka
Krabí tyčinky necháme trošku rozmrnout (aby se daly krájet a neumrzly nám prsty), nakrájíme na asi 1 cm silné kousky, dáme do misky a zalijeme šťávou... více o Salát z krabích tyčinek s mrkví
Těsto: smícháme cukr, máslo, med, mléko, přivedeme k varu a jednu minutu povaříme. Necháme prochladnout, vmícháme mouku, vejce a prášek do pečiva a... více o Medovník velelahodný
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do mísy na listy salátu přidáme na... více o Salát od Středozemního moře
Měříme hrnky cca 0,25 litru. Všechny suché ingredience promícháme, pak přidáme vejce, olej a mléko. Dáme do vymazané a moukou vysypané formy nebo... více o Kakaový moučník z acidofilního mléka
Kotletám nařízneme okraje, naklepeme, lehce osolíme, můžeme i opepřit. Z uvedených ingrediencí vytoříme hustou marinádu, kterou potíráme plátky masa.... více o Vepřové kotlety v marinádě
Uvaříme těstoviny tzv. na skus, scedíme. Do připravené misky si nakrájíme šunku, kečup, cibuli, prolisujeme čenek, osolíme, okořeníme - např.... více o České lasagne :)
Připravíme si vyšší pánev nebo hrnec. Kuřecí čtvrtky rozkrojíme na horní a spodní stehno, osolíme, lehce opepříme a osmahneme z obou stran do zlatova... více o Středomořské kuře
Připravíme si zapékací misku, kterou vymažeme (jako na koláč) nastrouháme si cukety, dáme do misky a přidáme 2 vajíčka, prášek do pečiva, šunku nebo... více o Cuketový nákyp III.
Na rozložené a mírně podravkou posypané plátky jsem dala vrstvičku propláchlého kysaného bílého zelí, posypala sušenými houbami, zavinula a ovinula... více o Králičí závitky se zelím a sušenými houbami
Koupím v prodejně Krůtí svět 3 krůtí kůže a poprosím, aby byly z krku a nepotrhané a naplním třemi druhy nádivek. Ze šesti rohlíků, vajec, mléka,... více o Nádivka ovoněná krůtou
Fazolky nakrájíme na 3 cm kousky a společně s pepřem, bobkovým listem a solí uvaříme do poloměkka. Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a... více o Fazolková polévka na kyselo
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme. Přidáme asi 1,5 dl mléka,... více o Šišky s jahodovou pěnou
Do nádoby vysypeme čokoládu a zalijeme mlékem. Přidáme namixovaný led a vše nejlépe mixérem promícháme. Mícháme, dokud se neobjeví bublinky. Po... více o Domácí Frapee
Svaříme vodu s cukrem na sirup, přidáme mleté ořechy a vaříme do zhoustnutí. Plníme do sklenic a sterilujeme 25 min. při 80 °C. Používáme k plnění... více o Ořechová náplň - zavařená
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí a doprostřed dáme párek.... více o Vepřové závitky se zelím
Nožky žampionů oddělíme od kloboučků. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme nasekané nožky žampionů, chvíli orestujeme a pak přidáme... více o Plněné žampiony II.
Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme pokrájené krabí tyčinky (každou rozdělit na 4 ks). Vyloupané ořechy rozdrtíme na hrubší kousky pomocí obráceného... více o Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem
V hrnci v teplé místnosti necháme zkysnout čerstvé mléko (nikoliv trvanlivé). Optimální doba kysání je 2,5-3 dny. Zkysané mléko dáme na mírně teplou... více o Bramborová kyselá polévka
Rozjedeme si troubu(nikoliv manžela buldozerem :-)) tak na 200 °C. Žloutky ušleháme s cukrem(ještě lépe je to ve vodní lázni), vmícháme postupně mouku... více o Roláda z pražské Koruny
Z mléka, vejce, mouky, soli, kakaa a cukru ušleháme těsto na palačinky a na pánvi je opečeme do zlatova. Tvaroh, citronovou kůru, cukr, rozinky a... více o Zapečené kakaové palačinky
Podusíme zelí nakrájené na nudličky se solí, octem, kmínem, provensálským kořením, ke konci přidáme nastrouhanou mrkev, na porci cca půl mrkve.... více o Zapečené zelí s brambory