Smícháme mouku, cukr, sodu bicarbonu, přidáme vejce, kompot i se šťávou a dobře promícháme (vše mícháme v misce jen vařečkou). Vlijeme na plech... více o Ananasový koláč III.
Předem namočenou cizrnu uvaříme a scedíme. Meruňky spaříme vroucí vodou, necháme 5 min. odstát, scedíme a nakrájíme na malé kostky. Na oleji podusíme... více o Meruňková cizrna
Uvařené fazolky dáme do mísy, přidáme na kostky nakrájená rajčata a tofu, na kolečka nakrájené cibulky. Olej vyšleháme se šťávou, solí a pepřem a... více o Salát ze zelených fazolek
Tvaroh utřeme s rozpuštěným máslem a přidáváme po lžících mouku tak dlouho, dokud nemáme těsto správné konzistence, ze kterého jdou tvarovat knedlíky ... více o Tvarohové knedlíky od oka - bez vajec
Těstoviny a vajíčka uvaříme a necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme papriky na kostičky (já dávam jen papriky, ale můžete přidat cokoliv podle chuti ... více o Sojanézový salát
Utřeme Heru, moučkový cukr a žloutky, přidáme a dále zpracujeme polohrubou mouku, půl prášku do pečiva, trochu mléka a nakonec sníh z bílků. Do... více o Višňové řezy
Celer očistíme a nastrouháme na jemno, mrkev také. Zalijeme vodou, oslolíme, přidáme masox a vaříme asi 15 minut. Mezitím připravíme světlou zápražku... více o Celerová polévka IV.
Uvaříme balíček vrtulí al dente. Těstoviny scedíme a vysypeme do máslem vymazaného pekáčku. Případný zbytek másla můžeme vmíchat do těstovin. Osolíme,... více o Rajčatové těstoviny
Očištěnou kachnu zevnitř nasolíme a zvenku natřeme směsí umíchanou ze sojové omáčky, medu, zázvoru a poloviny bílého vína. Uložíme na chladné místo a... více o Kachna na medu
Z droždí, 4 lžic vlažného mléka a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Máslo, žloutky a cukr utřeme a přidáme mouku se skořicí, případně s vanilkovou... více o Kynuté Jidáše
Tvaroh smíchám spolu s nahrubo nastrouhaným gothajem, nakrájenou jarní cibulkou a prolisovaným česnekem, majonézou či taveným sýrem. Mírně osolíme a... více o Tvarohová - gothajová pomazánka
Z omytých rajčat vyndáme vnitřky a necháme okapat. Vnitřky dáme do misky, smícháme s 1/2 kelímku kysané smetany a podle chuti doloijeme sladkou... více o Zapečená rajčata plněná rýžovou směsí
Kotlety omyjeme, naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na zpěněnou cibulku. Přidáme kmín a dusíme do měkka. Přidáme trochu másla a zeleninový bojón.... více o Vepřové kotlety na kmíně
Do misky dáme rybičky. Nastrouháme salám, vajíčka, okurky (vše na hrubé straně struhadla), promícháme a přidáme pokrájenou na jemno cibulku, majonézu... více o Rybičková pochoutka
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Přidáme houby a majoránku a krátce prohřejeme. Podlijeme smetanou, opět necháme... více o Vepřové se smetanou a houbami s rýží
Maso lehce naklepeme, posypeme grilovacím kořením (můžeme potřít ještě česnekem) dáme na gril(výborný je na lávovém), ale dělám to i na steak. pánvi.... více o Zapečený kuřecí steak s hermelinem
Směs na potření: smícháme prolisovaný česnek, hořčice, pepř a na jemno nakrájený pórek. Plátky masa naklepeme a osolíme. Každý plátek potřeme směsí,... více o Vepřové závitky
Fetu několikrát otočíme v Ouzu a necháme v něm ležet asi 10 min. Během této doby smícháme strouhanku s pepřem a bylinkami. V této směsi obalíme fetu... více o Asopovo řecké Saganaki
Do mísy dáme v mléce rozmočenou natrhanou housku společně se všemi ingrediencemi kromě fety. Tuto směs řádně prohnětáme. Kvádr fety podelně rozkrojíme... více o Afroditina řecká sekaná plněná fetou
V míse smícháme všechny ingredience, maso nakrájíme dle možnosti nejprve na plátky a poté krájíme z těchto plátků zhruba stejně velké kusy ve tvaru... více o Asklepiovo řecké Souvlaki
Tip na začátek: Kdo nesežene Créme fraîche může si jej doma snadno vyrobit. Do jednoho kelímku šlehačky (min. 30% tuku) se přidají dvě lžíce podmáslí... více o Adonisova řecká kotopoulo
Tip na začátek: Kdo nesežene Créme fraîche může si jej doma snadno vyrobit. Do jednoho kelímku šlehačky (min. 30% tuku) se přidají dvě lžíce podmáslí... více o Achillova řecká souzukakia
Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej, přídáme sůl, sladkou papriku, česnek a rozmarýn, promícháme, přidáme... více o Atlasovy řecké patates sto fourno
Uvařené těstoviny dáme do vymazané zapékací mísy. Na sádle (másle) zpěníme cibulku, pórek, dáme na kostičky nakrájenou sekanou (uzeninu), chvíli... více o Rychlé mňam těstoviny
Dortový korpus potřít marmeládou, poklást ovocem. Podle návodu na ztužovači udělat krém, ten dát na ovoce, navrch naskládat druhou část ovoce a zalít... více o Lehounký jogurtový dort
Maso osmahneme na pánvi. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, utřený česnek a bujon. Vše zalijeme černým pivem. Nakonec potřeme krajíc bílého chleba... více o Pivní guláš vlámský
Dva jazyky, uvařené se zeleninou, vytáhneme z vývaru, ponoříme do studené vody. Sloupneme je a nakrájíme na silnější plátky. Na 50 g slaniny zpěníme... více o Pikantní vepřové jazyky v omáčce
Vychladlé oloupané brambory rozkrájíme na malé kostičky a smícháme s nasekanou cibulí, nahrubo nastrouhanou okurkou a ostatními ingrediencemi. Necháme... více o Bramborový salát s tuňákem
Orestujeme na sádle cibulku, přidáme nakrájenou slaninku. Po zpěnění přidáme mletou papriku, vodu, sůl a nakrájené brambory na kostičky. Když jsou... více o Česnečka se zakysanou smetanou
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na 0,5 silná kolečka, pórek také. Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní brambory, pórek, osolíme, opepříme a... více o Pórkové bambory
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, maso na silnější nudličky a cibuli na kolečka. Zelí vyndáme ze sáčku a překrájíme. Vše... více o Rychlý a dobrý bigos
Všechny přísady 1. smíchame a pak přidáme přísady 2., znovu pořádně promícháme. Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do předem vyhřáté... více o Povidlok
Pórek nakrájíme na jemné kroužky (bílou část), okurky na kostičky, přidáme okapané fazole a zakysannou smetanu. Osolíme a opepříme podle chuti.... více o Fazolový salát VI.
Meruňky opláchneme, necháme okapat, pokrájíme na malé kousíčky a promícháme se dvěma lžícemi mouky. V míse utřeme tuk s cukrem do pěny, postupně... více o Meruňkový chlebíček
Špekáčky oloupeme, podélně rozčtvrtíme a nakrájíme na tenčí kolečka, cibule taktéž. Okurky nakrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy, přilijeme Moravanku i... více o Rychlí utopenci
Do mletého bůčku rozklepneme vejce, přidáme rozmačkaný česnek a dochutíme vegetou. Do směsi mužeme přidat nakrájený pórek, uvařené vajíčko, hrášek -... více o Bůčková roláda V.
V míse utřeme tuk s cukrem a žloutky, nakonec vmíchame mouku s práškem do pečiva. Rozetřeme do vymazané a vysypané formy, lépe je použít pečicí papír.... více o Rebarborový koláč III.
Suroviny na náplň vymícháme. Na utěrku rozložíme těsto, do středu dáme 2 lžíce náplně a rozetřeme. Přikryjeme dalším plátem těsta a pokračujeme, dokud... více o Gibanica
Z jablek odstraníme jádřince, ale tak, aby nám spodek zůstal celý. Med, máslo a skořici vymícháme a palcem potřeme vnitřek jablek a potřeme je i... více o Medová jablka
Karbanátky: česnek nasekáme na jemno, feta sýr nahrubo rozdrobíme rukou a vpracujeme vše společně se všemi ingrediencemi do mletého masa, necháme... více o Karbanátky s feta sýrem a okurkovou salsou
Do vroucí vody (cca 1,5 litru) dejte na silnější kolečka nakrájené klobásy, lžíci sádla, tlačený česnek (nešetřete, klidně i 7 větších stroužků),... více o Česnečka pro chlapy
Brambory ve slupce uvaříme a necháme prochladnout. Oloupeme a spolu s tvarohem promačkáme do hmoty rukama nebo umeleme v mlýnku na maso. Do těsta... více o Syrniky
Filé okořeníme, houby očistíme a cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na dno zap. mísy klademe střídavě. cibuli, houby, rybu a končíme cibulí a houbama.... více o Pikantní rybí filé s hlívou ústřičnou
Všechny ingredience smícháme. Vymažeme formu máslem, vysypeme strouhankou, nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě asi na 170 °C (mám... více o Babeta (buchta)
Sušené houby namočíme do vody, přidáme sůl a kmín a uvaříme do měkka. Cibuli orestujeme na oleji do zlatova, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a... více o Houbová "svíčková"
Troubu předehřejeme na 190 °C. Vyšleháme tuhý sníh z bílků, do kterého postupně přidáváme 75 g práškového cukru a dále šleháme, dokud sníh není hustý.... více o Manhattanská roláda
Na oleji osmažíme na plátky nakrájený česnek, vyjmeme ho a odložíme na později. Do oleje vložíme porce kuřete, které jsme zbavili kůže, osolili a... více o Kuře po korsicku
Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a cibuli nakrájíme na drobno. V rozehřátém másle necháme cibuli zesklovatět, přidáme žampiony a společně... více o Pstruzi na červeném víně
Maso nakrájíme na plátky (tučné části odkrojíme, nakrájíme, vyškvaříme a použijeme místo tuku), maso osolíme, opepříme a opečeme na tuku. Potom... více o Novohradský plátek
Uvaříme těstoviny, mezitím pokrájíme na menší kousky zeleninu, smícháme s konzervou tuňáka (včetně oleje), pokrájíme cihlu a nastrouháme balkán. Vše... více o Těstovinový salát ala všechno