Vypracujeme těsto, vytvarujeme váleček, nakrájíme na kousky. Na dlani roztlačíme na tenkou placičku, do které zabalíme švesku. Vaříme v osolené vodě... více o Švestkové knedlíky II.
Papriku a cuketu očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Stejně upravíme uzené maso. Vepřové plátky dobře opláchneme a naklepeme. Okořeníme je podle... více o Vepřové závitky se zeleninou
Brambory nastrouháme na jemno, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme řidší těsto, husté, jako na palačinky. Smažíme na rozpáleném tuku z obou... více o Bramborové palačinky s povidly
Italské těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente". Mezitím připravíme z avokád mexickou omáčku guacamole: rozřízneme je napůl, pootočíme obě půlky,... více o Těstoviny "letem světem"
Oloupané banány nakrájíme, v litru vody a rozvaříme do husta. Přidáme cukr, citronovou šťávu, hřebíček, povaříme a přilijeme rum. Plníme do skleniček,... více o Banánový džem
Jeřabiny přelejeme litrem vařící vody a necháme 4-5 dnů v chladu, pak lehce promačkáme a přecedíme. Přidáme 400 g cukru a povaříme. Necháme... více o Griotka z černých jeřabin
Mrkev nakrájíme a v troše vody podusíme doměkka. Propasírujeme a vaříme s citronovou šťávou. Když kaše zhoustne, přidáme cukr a povaříme na... více o Mrkvová marmeláda
Rozpálíme troubu na 180 °C. Smícháme kečup s worchestrem a dáme stranou. Maso naklepeme. Naklepané plátky masa osolíme a opepříme, doprostřed masa... více o Vepřové závitky ve slanině
Rozpusťte 2-3 pytlíčky želatiny, pŕidejte 1-3 lžíce ze sirupu (pro labužníky doporučuji přidat ješté 1-2 lžíce jahodové šťávy). Poklaďte mísu ovocem.... více o Dietní lehký letní dezert
Z přísad vymícháme těsto, dáme do chladničky na 1 hod. odpočinout. Vyválíme 5 mm silné, vykrájíme kolečka s průměrem asi 6 cm, na každé položíme náplň... více o Taštičky z křehkého těsta
Tavený sýr vymícháme se žloutkem a kysanou smetanou. Přidáme prolisovaný česnek, mírně osolíme, opepříme, promícháme a rozetřeme na těsto, které jsme... více o Nivovo-česnekoví slimáci
Omyté a ostopkované feferonky dusíme s trochou vody asi 5 minut, aby změkly. Rozmixujeme, přidáme kečup, sůl, ocet, prolisovaný česnek a za stálého... více o Feferonová pasta
Cuketu i feferonky nakrájíme na silnější kolečka. Do skleniček dáme vždy k cuketám pár koleček feferonek a stroužek česneku. Zalijeme vlažným nálevem.... více o Ostré cukety
Papriky, feferonky a cibule dvakrát pomeleme na masovém strojku. Poté vše smícháme v hrnci a vaříme cca 20 minut. Plníme do sklenic a dalších 20 minut... více o Ďábelská topinková směs - bez masa
Špekáčky zbavíme slupky a spolu s okurky a cibulí pomeleme na masovém strojku. Olej, kečup, hořčici a ocet povaříme, aby se tyto suroviny spojily a... více o Špekáčková pomazánka
Maso nakrájíme na kostičky a osolíme. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na tenké proužky, česnek na plátky, cibuli na půlkolečka. Na pánvi podusíme... více o Huboto
Svařenou směs na těsto nechat mírně vychladit a smíchat s 450 g hladké mouky. Udělat těsto a rozdělit na 5 dílů. Každý díl vyválet na pečícím papíru ... více o Medovník opravdu snadno a rychle
Vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, jeden položíme na vymazaný y vysypaný plech. Poklademe polovinou makové směsi, pokapee štávou ze švestkového... více o Koláč plný máku
Sýry nakrájíme na malé kostky. Každou kostku budeme balit do salámu. Střídavě napichujeme na špejle v salámu obalené sýry, kolečka ředkviček, půlky... více o Salámové špízy
Šunku rozmixujeme, vyšleháme s máslem a dosolíme. Pěnu ozdobně nastříkáme na krekry, ozdobíme čtvrtkou rajčátka a natí. Zdroj: časopis Pošli recept.... více o Krekry s pěnou
Z přísad vypracujeme těsto a necháme v chladničce asi 30 min. odležet. Potom odebíráme kousky těsta a tlačíme je do formiček - košíčků. Vložíme na... více o Košíčky se žloutkovou pěnou
Rozmícháme přísady na těsto a upečeme z něj na pánvi 4 placky. Necháme vychladnout. Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme... více o Špenátovo-masové rolky
Na troše oleje opražíme nakrájené filé, rozmačkáme ho vidličkou. Vmícháme jíšku připravenou z trochy oleje, mouky a vody. Promícháme a přidáme sekanou... více o Rybí taštičky
Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Potom očistíme celer, řapíkatý celer umyjeme a oba nakrájíme najemno. Olej zahřejeme a podusíme na něm... více o Pizzaiola - rajčatová omáčka na pizzu
Těsto: vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vodu, olej a ještě chvíli šleháme. Potom přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme při 180 °C 20... více o Slovan kostka
Okurky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme z nich co nejvíce vody a dáme do misky. Přidáme já nadrobno nakrájený česnek (lze i... více o Tzatziki dle Alexe
Květák uvaříme v osolené vodě. Po mírném schládnutí poskládáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Posypeme na kostičky nakrájenou šunkou... více o Květák pod peřinou
Utřeme česnek se solí a citronovou šťávou. Směsí potřeme filé, vložíme do pekáče, posypeme koprem (koprem nešetříme). Na jednotlivé porce naskládáme... více o Rybí filé s rajčaty
Necelý jogurt osladíme medem a potom rozmixujeme i se zmraženým rybízem. Vznikne nám tuhá hmota, kterou rovnou nandáme. Zbytek jogurtu smícháme s... více o Rychlá domácí zrmzlina - zdravá
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme, z obou stran hodně potřeme rozdrceným česnekem. Plátky naložíme do mléka tak, aby byly ponořené,... více o Česneková krkovička naložená v mléce
Maso nakrájíme na kostky (špíz) nebo plátky (steak). Do misky nalijeme 1/2 malé skleničky oleje, přidáme 1-2 lžíce magi, pepř, sůl,1 lžici oregána a... více o Mňamka - špíz či steak
Třeme tuk, přidáváme střídavě cukr a žloutek, část mouky, mléko, šťávu a kůru z citronu a nakonec vmícháme zbytek mouky s práškem do pečiva. Do... více o Koláč s čerstvým ovocem - rebarbora, rybíz
Slaninu nakrajíme na malé kostičky a do křupava vysmažíme. Vychladlou přidáme k hlávkovému salátu (natrhaný na malé kousky), zalejeme šlehačkou ... více o Hlávkový salát s anglickou slaninou
Smícháme máslo s cukrem, přidáme rozpuštěnou vychladlou čokoládu a vmícháme opatrně žloutky. Přidáme mouku a sníh z bílků, do něhož jsme zašlehali... více o Bílý Sachrův dort
V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka. Oloupané buřty podélně až za... více o Pikantní buřty v pivu a kečupu
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme. Potom přidáme pórek nakrájený na půlměsíčky (množství nechám na vás), kari a mletou... více o Kuřecí nudličky na kari
Vejce a cukr ušleháme do pěny, potom postupně zašleháme mouku, olej, prášek do pečiva, mák a skořici. 4 jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky,... více o Buchta s jablky
Nejprve připravíme marinádu. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Přidáme kečup, hořčici, vegetu, víno, olej a mraženou zeleninu. Porce... více o Králík Co dům dal
Z uvedených surovin vypracujeme měkké těsto. Raději ať je trošku vlhčí, jinak posúchy nebudou chutné. Necháme odstát půl hodiny. Potom rozdělíme na... více o Posúchy z kyselého mléka
Na sádle zpěnit cibuli, na ni nechat zatáhnout maso, okořenit, osolit, podlít vodou a dusit do měkka. Vmíchat rajský protlak, zahustit hladkou moukou... více o Strejdova omáčka na špagety
Máslo utřeme s cukrem, přidáme oříšky, rum a kakao. Do této směsi vmícháme rozdrcené nebo pokrájené tatranky. Ze vzniklé hmoty uválíme malé kuličky,... více o Pařížské koule II:
Chřest opereme a odřízneme asi 2 cm dřevnaté konce, stonky nakrájíme na čtyřcentimetrové kousky, mrkev nakrájíme na tenké nudličky a rajčata na plátky... více o Kuře s chřestem v alobalu
Osmahneme cibuli do sklovata, přidáme kuřecí maso, kari, masox a podusíme. Poté přidáme na tenké plátky nakrájenou mrkev, po chvilce i pórek.... více o Nudle a la Číňan
Kuře vykostíme a nakrájíme na kousky (tak 3x3 cm), obírači kuře nevykosťují, pouze rozsekají na kousky. Lze použít bezpracnou variantu: prsa a... více o Kuřecí kousky k sežrání
Do zapékací mísy dáme 2 lžice česnekové pasty (česnek se solí a trochu sádla), 5 lžic sladkého kečupu, 1 Moravanku i s nálevem (cibulky a okurčičky... více o Králičí stehna Moravanka
Plátky naříznout na několika místech, zlehka naklepat, popepřit, poprášit hladkou moukou. Na rozpáleném oleji rychle opéci, osolit dle chuti, podlít... více o Hovězí roštěná tradiční
Dáme vařit těstoviny. Mezitím na pánvičce rozpustíme trošku oleje s máslem, opražíme na něm cibulku (není třeba krájet nadrobno), přidáme nakrájené... více o Krabí tyčinky ala kari
Smícháme všechny ingredience (nejprve sypké, potom zbylé). Těsto rozdělíme na 2 části: 1. část rozválíme na dobře vymazaný plech a upeřeme, necháme... více o Výborný medovník II.
Syrový květák rozebereme na růžičky a posekáme, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Obojí dáme do mísy, osolíme, podle chuti opepříme ... více o Zapečený květáček Soňa
Zálivku smícháme, dochutíme a na chvíli odložíme. Ledový salát natrháme na kousky, ředkvičky nakrájíme na plátky, rajčátka můžeme nechat vcelku (já je... více o Salát "co lednice dala"