Plátky krkovice potřete olejem, zasypte čerstvě mletým pepřem a lístky tymiánu a nechte při pokojové teplotě odležet alespoň 15 minut. Do mixéru dejte... více o Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Dva bílky ušlehejte takřka dotuha, pak postupně přisypávejte adekvátní množství cukru a ušlehejte lesklý, pevný sníh. Nakonec přidejte škrob a už jen... více o Pusinkovo-ořechový dort se švestkami
Plátky toastového chleba opečte nasucho v troubě a v sáčku nebo ve food processoru nadrťte na drobky. Sýr nastrouhejte, petrželku nasekejte nadrobno.... více o Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Pórek očistěte, pokrájejte na kolečka a na troše oleje orestujte doměkka. Nechte chvíli vychladnout. Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo, stejně... více o Bramborové placky s brokolicí a pórkem
Nejprve si kuřecí prsa uvaříme ve vodě tak, aby byla dokonale měkká. Poté je přemístíme na talíř nebo prkénko a roztrháme vidličkou na vlákna. Ve... více o Tacos
Slaninu nakrájejte na nudličky či kostičky a na větší pánvi vypečte dokřupava. Slaninu vyberte děrovanou naběračkou na papírový ubrousek a nechte... více o Sedlácké brambory s bryndzou a slaninou
Bulgur nasypte do mísy, zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody, přiklopte a nechte 15 minut nasáknout tekutinu. Cukety podélně rozkrojte, potřete... více o Grilované cukety s bulgurem
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, pokrájejte na kousky a dejte do menší pánve. Z dobře omytého citronu nastrouhejte kůru, poté vymačkejte šťávu,... více o Jablkový crumble s ořechy a brusinkami
Švestky omyjte, zbavte pecek a pokrájejte na kousky. Ovoce dejte do zapékací mísy, zalijte mandlovým likérem amaretto a promíchejte. V míse... více o Švestkový crumble s amarettem, mákem a mandlemi
Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a pokrájejte na větší kousky. Dejte do zapékací mísy, zalijte citronovou šťávou a přidejte hřebíček. Perníčky nadrobte... více o Hruškový crumble s perníkem
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Dýně rozřízněte napůl a vydlabejte semínka i jejich okolí, vytvoříte široké mističky.... více o Pečená dýně s quinoou a gorgonzolou
Dýni oloupejte, rozkrojte a vydlabejte semínka. Dužninu nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a dýni opékejte do změknutí, asi... více o Dýňové karí se špenátem a čočkou
Nejdříve si připravte pyré. Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Dýni, například hokkaidó, rozkrojte napůl a vydlabejte... více o Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Na korpus prošlehejte vejce se smetanou a cukrem, přidejte švestky a lehce vmíchejte zbylé ingredience. Hotové těsto nalijte do vyššího plechu... více o Makovec s ledovou polevou
Lososa naporcujte. V pánvi rozehřejte máslo a na středním plameni opečte lososa ze všech stran. Hotové filety dejte stranou. Do výpeku přihoďte... více o Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové omáčce s koprem
Nejprve připravte marinádu. Kokosový cukr dejte do pánve se silným dnem a na středním plameni začněte zahřívat. Ve chvíli, kdy se cukr rozpustí,... více o Com Tam – Rýže se zeleninou a marinovanou krkovicí
Nudle namočte na 30 minut do vlažné vody. Poté je vložte do vroucí vody a vařte asi 7 minut (nebo podle návodu na obalu). Uvařené nudle prolijte... více o Bun Bo Nam Bo – Nudle s hovězím a zeleninou
Do větší misky přes síto prosijeme 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek polotučného mléka, 0,5 hrnku oleje, 1ks kypriciho prášku do pečiva, 1ks vanilkový... více o Bábovka šlehaná
Nejprve si z bílků vyšleháme pevný sníh. V další míse vyzšleháme cukr se změklým máslem, vanilkovým cukrem, solí, žloutky a pomalu přidáváme teplé (ne... více o Nejlepší vafle
Brambory oloupeme a nakrájíme. Poté je vložíme do osolené vody a dámě vařit. Po uvaření z nich uděláme kaši, do ní přidáme trochu mléka a másla aby... více o Losos s růžičkovou kapustou a bramborovou kaší
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mrkev a jablko najemno nastrouháme a přidáme k ní všechny ostatní suroviny. Těsto nalijeme do papírem vystlané... více o Mrkvový koláč s tvarohovým krémem
Z libovějšího vepřového boku bez kůže a kostí nakrájíme tenčí nudličky, které dáme do mísy, přidáme olej, sojovku, jemně nastrouhaný zázvor a česnek,... více o Bůčkové nudličky s pórkem
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, okořeníme, přidáme vejce a dobře promícháme. V mokrých rukách vytvoříme kuličky, které naplníme kouskem mozzarelly ... více o Masové kuličky s mozzarellou v pikantní omáčce
Mleté maso dáme do mísy, dochutíme kořením a mírně solí. Přidáme vejce, dobře promícháme a mírně zahustíme hrubou moukou, cca 1-2 lžíce (lze i... více o Tvarůžky a Romadur v mletém mase
Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Poté předáme do mísy, nasolíme a pořádně rukama promačkáme. Necháme 10 minut odležet ( vybrečet ) a poté slejeme... více o Zelný salát s majoránkou
Veku (toustový chléb) pokrájíme na plátky, pokud ji nemáme již předkrájenou. Tvaroh si dle chuti osladíme, záleží i na sladkosti povidel. Povidla si... více o Tvarohovo-povidlové smaženky
V pánvi s troškou sádla osmažíme na větší kusy (plátky, výseče) pokrájenou cibuli a pokrájené uzené maso. Chléb natrháme na menší kusy a v druhé... více o Cibulová omeleta s uzeným masem a opečeným chlebem
Na troše sádla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme drcený kmín, necháme rozvonět, nasypeme na menší kousky pokrájené zelí a za častého... více o Karbanátky se zelím
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme lehce dozlatova na trošce oleje nebo jemně pokrájeném špeku. Poté přidáme nasekaný česnek, protlak a bylinky dle... více o Pohanka či kroupy nejen jako příloha
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo másle dosklovata. Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, které přidáme k cibuli, osolíme a... více o Kuřecí guláš s fazolkami
Mleté maso dáme do mísy, na velkých slzách struhadla přistrouháme romadur nebo tvarůžky, přidáme smetanu, velmi jemně pokrájenou malou cibuli,... více o Mleté řízky s Romadurem (tvarůžky)
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Vody dáme jen těsně nad brambory a vaříme doměkka, pod poklicí. Po uvaření brambory... více o Bramborové placky plněné masem
Drobně pokrájený špek dáme do hrnce, přisypeme na kostičky pokrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Během smažení maso pokrájíme na větší kostky,... více o Hovězí kostky na špeku
Škvarky a tvarůžky pomeleme nebo rozmixujeme a dáme do misky. Přidáme oloupaná, pokrájená vejce, drobně pokrájenou menší cibuli, dle chuti opepříme,... více o Škvarková pomazánka s tvarůžky
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme mleté maso a dále smažíme do jeho rozdrobení a zatažení. Ke konci smažení... více o Smetanová omáčka s mletým masem a Hermelínem
Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme na páře nebo v osolené vodě na skus. Scedíme, necháme zchladnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout... více o Zeleninový salát s brokolicí
V pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmažíme osolené a pokmínované filety candáta. Smažíme nejprve kůží dolů, pak otočíme a krátce osmažíme i z druhé... více o Máslový candát s kmínem a česnekem
Uvaříme si silné kafe a do něj přidáme amaretto a stranou necháme schladnout (doporučuji dát do hlubokého talíře). Žloutky vyšleháme s cukrem. Poté... více o Tiramisu se šlehačkou a mascarpone
Slaninu nakrájíme na kostičky,rozškvaříme s lžící oleje,přidáme kysané zelí,osolíme (můmeme i jemně opepřit) a podusíme 10-15 minut Brambory... více o Halušky se zelím
Předehřejte troubu na 165 ° C. Po upečení česneku smíchejte hnědý cukr, ananasovou šťávu, vodu, teriyaki omáčku a sójovou omáčku společně v kastrolu a... více o T.G.I. Friday’s BBQ Omáčka
Brambory umyjte, osušte a dejte na pekáček s hrubou mořskou solí. Upečte je v předehřáté troubě na 180 °C doměkka. Bude to trvat asi 30-40 minut.... více o Bramboráky s povidly
Sezam, dýňová a slunečnicová semínka promíchejte se lžící oleje a dejte na hlubší rozpálenou pánev. Jakmile začnou semínka pukat, stáhněte plamen a... více o Salát s grilovanými nektarinkami, mozzarellou a křupavou posýpkou
Připravte pesto. Do mixéru dejte petrželovou nať bez stonků, ořechy, pokrájený česnek, asi 80 ml oleje, sůl a pepř. Dobře rozmixujte. Konzistenci... více o Omeleta s cuketami, kozím sýrem a petrželovým pestem
Cuketu pokrájejte na kousky, cibulky očistěte a nakrájejte na kolečka. V kastrolu rozpalte asi dvě lžíce oleje a zeleninu nejprve zprudka orestujte a... více o Cuketová polévka s mátou a hráškem
Z jednoho citronu vymačkejte šťávu, z druhého nastrouhejte kůru a poté ho pokrájejte na plátky. Kuřecí prsa očistěte, potřete z obou stran olejem,... více o Citronová kuřecí prsa s rajčaty a olivami
Rajčata pokrájejte na poloviny, v zapékací míse promíchejte se lžící oleje, osolte, opepřete a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 20 minut.... více o Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Z krůtích prsou nakrájejte 4 plátky asi 0,5 cm silné, ty pak podélně rozkrojte, ale nedokrojte, na polovinu. Když je rozložíte, získáte pruhy masa... více o Krůtí závitky se zeleninovým bulgurem
Řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Vejce vyšleháme se solí dle... více o Sládkovy řízky (pivní těstíčko)
Libovější vepřový bok pokrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme olej, zázvor, česnek, worcester, pepř a trošku osolíme. Vše dobře promícháme a... více o Dušený pikantní bůček s kedlubnou
Telecí maso osolíme a opepříme, pokud budeme používat plec, která nemusí být kompaktní, zpevníme ji provázkem a pokud použijeme sušší část masa (kýtu)... více o Telecí na divoko