Dresing se dá uchovat v lednici delší dobu, nejlepší je druhý den, kdy se česnek uleží. Je možné dát pouze jogurt, nebo jen majonézu, ale já mám... více o Norský dresing na zeleninové saláty
Bůček nakrájíme na menší kousky, smícháme s kořením, česnekem, vejci, soli. Dobře promícháme, natlačíme do tlačenkového nebo salámového sáčku a pevně... více o Bůčkový chilli salám "Mortadela"
Smícháme mouku, koření, droždí, "masové ingredience", prostě vše suché, přidáme oloupaný česnek, nastrouhané brambory, vlažné mléko s rozšlehanými... více o Poctivý hluchec
Na sádle zpěníme utřené stroužky česneku a zalijeme litrem vody. Z bílků ušleháme sníh,lžičkou klademe do vařící vody malé nočky a povaříme. Žloutky... více o Česnečka s bílkovými nočky
Všechny ingredience promícháme a do marinády naložíme tenké plátky vepřových jater na 24 hodin. Takto upravené prudce orestujeme na oleji. **Příloha>*... více o Játra na oreganu
Z uvedených ingrediencí zpracujeme hladké těsto a necháme 1/2 hod. odpočinout v lednici. Pokud chci dělat sladkou variantu, rozdělím si těsto na 4... více o Šlehačkové taštičky (šátečky)
Nejdříve podusíme cukety cca 20 minut v tlakovém hrnci, po vyjmutí je rozřízneme na půl (podélně) a vydlabeme vnitřek, tak aby pořád slupka držela... více o Tuňák s cuketou
Nakrájíme si cibuli, slaninu a papriku na stejně velké kostky. Na pánvi osmahneme cibuli, pak přidáme slaninu. Když je vše osmažené, přidáme papriku a... více o Mexické fazole na slanině
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájená rajčata nebo rajský protak naředíěný šťávou z fazolových lusků, osolíme.... více o Bulharská fazolová omáčka
Králičí stehna omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalime trochu v mouce, v pekáči posypeme na proužky nakrájenou slaninou, podlijeme trochu vodou a... více o Králík na kečupu
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme... více o Bavorské vdolky z domácí pekárny
V první misce ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem, v druhé misce utřeme žloutky s cukrem a ve třetí misce ušleháme z bílků tuhý sníh. Vše lehce... více o Nanukový dort
Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme, opepříme, jemně posypeme grilovacím kořením, opečeme na vyšší pánvi, vyjmeme a maso dáme i s trochou omastku... více o Pájina specialita
Z mléka a krupičky uvařit kaši. Do vychladlé přidat vejce, sůl, cukr a hrubou mouku. Při zpracovávání přidávat hr. mouku dle potřeby, aby těsto bylo... více o Knedlíky z krupicové kaše
Kuřecí stehna osolíme, mezitím si dáme trošku másla s olejem do hrnce a uděláme cibulový základ, ne do zlatova - jen krátce. Vložíme kuřecí stehna,... více o Kuřecí stehna s meruňkovou šťávičkou
Tvaroh utřeme s majolkou, přidáme nahrubo nastrouhanou okurku, česnek, nadrobno nakrájenou cibulku a dle potřeby dosolíme vegetou. Vychladíme.... více o Tvarohová pochoutka II.
Tento recept jsem dělal poprvé jako koláče vůbec a mám nutkání se podělit, jelikož jsem úplný začátečník a jsem hrdá, že se povedlo. Pokud můj postup... více o Koláče "Věřte, nevěřte"
Rozmixujeme v mixéru. Vypraný hlávkový salát (nebo směs salátů) natrhám na kousky. Přidám jakoukoliv další pokrájenou zeleninu (rajčata, papriky,... více o Zálivka na saláty
Cibulku orestujeme na trošce oleje do zlatova, přidáme maso na kousky smíchané s kořením. Osmahneme, osolíme, vmícháme protlak a dusíme do měkka.... více o Cizrna s kuřecím masem
Žloutky + voda vymíchat, přidat práškový cukr a olej, postupně kakao + mouka + prášek do pečiva, hrst ořechů, rozinky a sníh ze 6-ti bílků. Použijeme... více o Ovocná bublanina
Syrové kedlubny nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle, přidáme křen, tatarskou omáčku a smetanu. Dochutíme solí, případně práškovým cukrem.... více o Kedlubnový salát II.
Do šejkru nasypeme drcený led, vlijeme vychlazenou kávu, koňak nebo jiný alkohol, smetanu a doplníme cukrem. Cukru můžeme přidat podle chuti i více.... více o Ledový kávový koktejl
Nejprve nakrájíme maso na kostičky, nastrouháme nivu (může být i více, záleží na chuti) a nakrájíme pórek na kolečka. Poté maso orestujeme na másle.... více o Kuřecí s nivou, pórkem a smetanou
Jahody omyjeme, velke rozkrojíme, prosypeme cukrem, zalijeme vínem, promícháme a necháme vychladit - nejlépe do druhého dne. Je to bezva osvěžení v... více o Jahodové osvěžení
Osmahneme jemně nakrájenou cibuli na troše oleje, já používám olivový, ale můžete použít i olej slunečnicový. Když dostane zlatavou barvu, přidejte... více o Ragů (salsa Bolognese) iliti
Těstoviny na boloňské špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu. Omáčka: na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso a nakrájené žampiony. Když maso... více o Skvělé boloňské špagety
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Banány rozmačkáme a smícháme s citronovou šťávou a přidáme k máslu. Dále přidáme mouku s práškem do pečiva, sodu a... více o Muffiny s banánem a oříšky
Den předem uvaříme brambory. Škvarky podle potřeby překrájíme na menší kostičky a v sádle nahřejeme. Zpracováváme-li těsto hnětacími háky, začneme od... více o Švarkové placky s brambory
Řízky jemně naklepeme, osolíme opepříme. Na doladění chuti použijeme čerstvý či sušený tymián nebo oblíbenou bylinku. Vejce našleháme se solí a... více o Kuřecí řízek na špenátu
Z bílků a pár zrnek soli (nebo kapky citronové šťávy) ušleháme hustý sníh. (Nejprve se šlehá na pomalou rychlost, která se postupně zvyšuje). V hrnci... více o Sníh do kremrolí
Vyšleháme žloutky s cukrem a mletou kávou, vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na máslem vymazaný alobal a pečeme v předehřáté troubě 5-9... více o Kávová roláda
Na vále do hrstky hrubé mouky rozdrobíme droždí, přidáme hladkou mouku,utvoříme důlek. Přidáme na kostičky nakrájené máslo, špetku soli, žloutky,... více o Šišmáky
Do mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme kynout. Vykynutý kvásek vylijeme do mouky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme... více o Kravince
Změklý tuk, cukr, vejce utřeme, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme povidly a... více o Drobenkový koláč s hruškovými povidly
Tohle není recept v pravém slova smyslu, jen uskutečněný povedený nápad. V domácí pekárně na program těsto si nechte vykynout vaše oblíbené či... více o Chlebové buchty
Rýži si uvaříme podle návodu na obalu. Rozklepneme vejce a oddělíme žloudek od bílku. Sýr cottage smícháme s vychladlou rýží, okořeníme podle chuti a... více o Cottage placičky
Rozmixujeme na jemno nakrájenou cibuli s kečupem a worchestrovou omáčkou. Přidáme lososa, olej, kopr, citronovou šťávu a krátce cca 10 sekund... více o Tatarák z uzeného lososa
Na talíř (pokud děláme přímo jednotlivé porce, nebo do mísy když děláme celé množství) dáme kukuřici, na ní opraný, osušený, natrhaný salát, poklademe... více o Salát PAPAS
Květy třezalky tečkované dáme do zavařovací sklenice, zalejeme odměřeným olejem a dobře uzavřeme. Žlutý olej se rázem začne zbarvovat do ruda. Je to... více o Třezalkový olej
Vše se jenom zamíchá a dá péci do vymazaného, strouhankou vysypaného srnčího hřbetu. Peče se mírně asi 3/4 hodiny. Toto je recept starý asi 35 roků a... více o Moučník k MDD
Do kastrolu dáme olej a zesklovatíme najemno nasekanou cibuli, přidáme hořčičné semínko a ještě chvíli smažíme, vložíme očištěné umyté maso, necháme... více o Králík v leču
Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájená rajčata, papriku na malé kousky, cibuli nadrobno (další zeleninu možno přidat dle... více o Zeleninový salát se zakysanou smetanou
Květák uvaříme v osolené vodě, ne úplně do měkka. Pekáček vymažeme a dno poklademe plátky vařených brambor. Osolíme je a opepříme. Na ně rozložíme... více o Květákové překvápko
Brambory oloupeme a dáme vařit do vroucí osolené vody. Uvaříme je doměkka. Potom je rozmačkáme a rozmixujeme na hladkou kaši spolu s mlékem, lžičkou... více o Bramborové pusinky
Připravíme si 8 kapustových listů, ze středu listu podélně vyřízneme tvrdý koš. Listy vložíme do velkého hrnce a zalijeme vroucí vodou, necháme je... více o Kapustové měšce plněné masem
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a z jedné strany zaprášíme moukou. Touto stranou maso naskládáme na plech předem vymazaný větší... více o Farářské řízky
Uzené se nakrají na kostičky a orestuje na másle zpěněné cibuli, kolik uzeného tolik cibule. Pak se přidá voda nebo vývar (ochucovadla zásadně... více o Bílá zelňačka
Vepřové panenky omyjeme a osušíme je papírovou utěrkou. Každý plátek podélně rozkrojíme, ale jen do dvou třetin, a přes potravinářskou folii ho lehce... více o Plněné panenky s pórkem
Slepici a zeleninu spolu uvaříme, dokud slepice není měkká. Zatím si připravíme zavářku. V misce rozšleháme vajíčka s mlékem, přidáme sůl, mouku a... více o Slepičí vývar
Mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, vejce a mléko smícháme. Chvilku šleháme, pak nalijeme na pekáček vyložený papírem na pečení a zvolna upečeme.... více o Kakaové řezy