Cibulku orestujeme na trošce oleje do zlatova, přidáme maso na kousky smíchané s kořením. Osmahneme, osolíme, vmícháme protlak a dusíme do měkka.... více o Cizrna s kuřecím masem
Žloutky + voda vymíchat, přidat práškový cukr a olej, postupně kakao + mouka + prášek do pečiva, hrst ořechů, rozinky a sníh ze 6-ti bílků. Použijeme... více o Ovocná bublanina
Syrové kedlubny nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle, přidáme křen, tatarskou omáčku a smetanu. Dochutíme solí, případně práškovým cukrem.... více o Kedlubnový salát II.
Do šejkru nasypeme drcený led, vlijeme vychlazenou kávu, koňak nebo jiný alkohol, smetanu a doplníme cukrem. Cukru můžeme přidat podle chuti i více.... více o Ledový kávový koktejl
Nejprve nakrájíme maso na kostičky, nastrouháme nivu (může být i více, záleží na chuti) a nakrájíme pórek na kolečka. Poté maso orestujeme na másle.... více o Kuřecí s nivou, pórkem a smetanou
Jahody omyjeme, velke rozkrojíme, prosypeme cukrem, zalijeme vínem, promícháme a necháme vychladit - nejlépe do druhého dne. Je to bezva osvěžení v... více o Jahodové osvěžení
Osmahneme jemně nakrájenou cibuli na troše oleje, já používám olivový, ale můžete použít i olej slunečnicový. Když dostane zlatavou barvu, přidejte... více o Ragů (salsa Bolognese) iliti
Těstoviny na boloňské špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu. Omáčka: na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso a nakrájené žampiony. Když maso... více o Skvělé boloňské špagety
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Banány rozmačkáme a smícháme s citronovou šťávou a přidáme k máslu. Dále přidáme mouku s práškem do pečiva, sodu a... více o Muffiny s banánem a oříšky
Den předem uvaříme brambory. Škvarky podle potřeby překrájíme na menší kostičky a v sádle nahřejeme. Zpracováváme-li těsto hnětacími háky, začneme od... více o Švarkové placky s brambory
Řízky jemně naklepeme, osolíme opepříme. Na doladění chuti použijeme čerstvý či sušený tymián nebo oblíbenou bylinku. Vejce našleháme se solí a... více o Kuřecí řízek na špenátu
Z bílků a pár zrnek soli (nebo kapky citronové šťávy) ušleháme hustý sníh. (Nejprve se šlehá na pomalou rychlost, která se postupně zvyšuje). V hrnci... více o Sníh do kremrolí
Vyšleháme žloutky s cukrem a mletou kávou, vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na máslem vymazaný alobal a pečeme v předehřáté troubě 5-9... více o Kávová roláda
Na vále do hrstky hrubé mouky rozdrobíme droždí, přidáme hladkou mouku,utvoříme důlek. Přidáme na kostičky nakrájené máslo, špetku soli, žloutky,... více o Šišmáky
Do mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme kynout. Vykynutý kvásek vylijeme do mouky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme... více o Kravince
Změklý tuk, cukr, vejce utřeme, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme povidly a... více o Drobenkový koláč s hruškovými povidly
Tohle není recept v pravém slova smyslu, jen uskutečněný povedený nápad. V domácí pekárně na program těsto si nechte vykynout vaše oblíbené či... více o Chlebové buchty
Rýži si uvaříme podle návodu na obalu. Rozklepneme vejce a oddělíme žloudek od bílku. Sýr cottage smícháme s vychladlou rýží, okořeníme podle chuti a... více o Cottage placičky
Rozmixujeme na jemno nakrájenou cibuli s kečupem a worchestrovou omáčkou. Přidáme lososa, olej, kopr, citronovou šťávu a krátce cca 10 sekund... více o Tatarák z uzeného lososa
Na talíř (pokud děláme přímo jednotlivé porce, nebo do mísy když děláme celé množství) dáme kukuřici, na ní opraný, osušený, natrhaný salát, poklademe... více o Salát PAPAS
Květy třezalky tečkované dáme do zavařovací sklenice, zalejeme odměřeným olejem a dobře uzavřeme. Žlutý olej se rázem začne zbarvovat do ruda. Je to... více o Třezalkový olej
Vše se jenom zamíchá a dá péci do vymazaného, strouhankou vysypaného srnčího hřbetu. Peče se mírně asi 3/4 hodiny. Toto je recept starý asi 35 roků a... více o Moučník k MDD
Do kastrolu dáme olej a zesklovatíme najemno nasekanou cibuli, přidáme hořčičné semínko a ještě chvíli smažíme, vložíme očištěné umyté maso, necháme... více o Králík v leču
Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájená rajčata, papriku na malé kousky, cibuli nadrobno (další zeleninu možno přidat dle... více o Zeleninový salát se zakysanou smetanou
Květák uvaříme v osolené vodě, ne úplně do měkka. Pekáček vymažeme a dno poklademe plátky vařených brambor. Osolíme je a opepříme. Na ně rozložíme... více o Květákové překvápko
Brambory oloupeme a dáme vařit do vroucí osolené vody. Uvaříme je doměkka. Potom je rozmačkáme a rozmixujeme na hladkou kaši spolu s mlékem, lžičkou... více o Bramborové pusinky
Připravíme si 8 kapustových listů, ze středu listu podélně vyřízneme tvrdý koš. Listy vložíme do velkého hrnce a zalijeme vroucí vodou, necháme je... více o Kapustové měšce plněné masem
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a z jedné strany zaprášíme moukou. Touto stranou maso naskládáme na plech předem vymazaný větší... více o Farářské řízky
Uzené se nakrají na kostičky a orestuje na másle zpěněné cibuli, kolik uzeného tolik cibule. Pak se přidá voda nebo vývar (ochucovadla zásadně... více o Bílá zelňačka
Vepřové panenky omyjeme a osušíme je papírovou utěrkou. Každý plátek podélně rozkrojíme, ale jen do dvou třetin, a přes potravinářskou folii ho lehce... více o Plněné panenky s pórkem
Slepici a zeleninu spolu uvaříme, dokud slepice není měkká. Zatím si připravíme zavářku. V misce rozšleháme vajíčka s mlékem, přidáme sůl, mouku a... více o Slepičí vývar
Mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, vejce a mléko smícháme. Chvilku šleháme, pak nalijeme na pekáček vyložený papírem na pečení a zvolna upečeme.... více o Kakaové řezy
Vypracujeme těsto, vytvarujeme váleček, nakrájíme na kousky. Na dlani roztlačíme na tenkou placičku, do které zabalíme švesku. Vaříme v osolené vodě... více o Švestkové knedlíky II.
Papriku a cuketu očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Stejně upravíme uzené maso. Vepřové plátky dobře opláchneme a naklepeme. Okořeníme je podle... více o Vepřové závitky se zeleninou
Brambory nastrouháme na jemno, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme řidší těsto, husté, jako na palačinky. Smažíme na rozpáleném tuku z obou... více o Bramborové palačinky s povidly
Italské těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente". Mezitím připravíme z avokád mexickou omáčku guacamole: rozřízneme je napůl, pootočíme obě půlky,... více o Těstoviny "letem světem"
Oloupané banány nakrájíme, v litru vody a rozvaříme do husta. Přidáme cukr, citronovou šťávu, hřebíček, povaříme a přilijeme rum. Plníme do skleniček,... více o Banánový džem
Jeřabiny přelejeme litrem vařící vody a necháme 4-5 dnů v chladu, pak lehce promačkáme a přecedíme. Přidáme 400 g cukru a povaříme. Necháme... více o Griotka z černých jeřabin
Mrkev nakrájíme a v troše vody podusíme doměkka. Propasírujeme a vaříme s citronovou šťávou. Když kaše zhoustne, přidáme cukr a povaříme na... více o Mrkvová marmeláda
Rozpálíme troubu na 180 °C. Smícháme kečup s worchestrem a dáme stranou. Maso naklepeme. Naklepané plátky masa osolíme a opepříme, doprostřed masa... více o Vepřové závitky ve slanině
Rozpusťte 2-3 pytlíčky želatiny, pŕidejte 1-3 lžíce ze sirupu (pro labužníky doporučuji přidat ješté 1-2 lžíce jahodové šťávy). Poklaďte mísu ovocem.... více o Dietní lehký letní dezert
Z přísad vymícháme těsto, dáme do chladničky na 1 hod. odpočinout. Vyválíme 5 mm silné, vykrájíme kolečka s průměrem asi 6 cm, na každé položíme náplň... více o Taštičky z křehkého těsta
Tavený sýr vymícháme se žloutkem a kysanou smetanou. Přidáme prolisovaný česnek, mírně osolíme, opepříme, promícháme a rozetřeme na těsto, které jsme... více o Nivovo-česnekoví slimáci
Omyté a ostopkované feferonky dusíme s trochou vody asi 5 minut, aby změkly. Rozmixujeme, přidáme kečup, sůl, ocet, prolisovaný česnek a za stálého... více o Feferonová pasta
Cuketu i feferonky nakrájíme na silnější kolečka. Do skleniček dáme vždy k cuketám pár koleček feferonek a stroužek česneku. Zalijeme vlažným nálevem.... více o Ostré cukety
Papriky, feferonky a cibule dvakrát pomeleme na masovém strojku. Poté vše smícháme v hrnci a vaříme cca 20 minut. Plníme do sklenic a dalších 20 minut... více o Ďábelská topinková směs - bez masa
Špekáčky zbavíme slupky a spolu s okurky a cibulí pomeleme na masovém strojku. Olej, kečup, hořčici a ocet povaříme, aby se tyto suroviny spojily a... více o Špekáčková pomazánka
Maso nakrájíme na kostičky a osolíme. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na tenké proužky, česnek na plátky, cibuli na půlkolečka. Na pánvi podusíme... více o Huboto
Svařenou směs na těsto nechat mírně vychladit a smíchat s 450 g hladké mouky. Udělat těsto a rozdělit na 5 dílů. Každý díl vyválet na pečícím papíru ... více o Medovník opravdu snadno a rychle
Vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, jeden položíme na vymazaný y vysypaný plech. Poklademe polovinou makové směsi, pokapee štávou ze švestkového... více o Koláč plný máku