Korpus: důkladně vymazat formu a troubu předehřát na 160 °C. Vejce vyšleháme s cukrem do běla, vmícháme mouku, vlejeme do formy a pečeme asi 15 minut.... více o Čokoládovo-banánový dort
Žloutky utřeme s citronovou kůrou, cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva, nakonec vmícháme sníh. Upečeme v dortové formě. Mezitím připravíme želé:... více o Citronový dezert
Na dno zapékací mísy nakladem na kolečka nakrájené brambory, jemně posolíme, na brambory naklademe nakrájené žampiony a cibuli, na to položíme osolené... více o Zapečené kuřecí řízky se šlehačkou
Množství ingrediencí (brambory, slanina, cibule) dle velikosti zapékací mísy. Zapékací mísu vymažte sádlem. Oloupejte brambory a nakrájejte na 0,5 cm... více o Zapékané brambory se slaninou
Z vody, octa, soli a cukru svaříme nálev, do kterého přidáme nakrájené zelí, cibuli nakrájenou na proužky, červenou řepu na nudličky. Vaříme asi 8... více o Červená řepa od Dáši
Nakrájíme rajčata a okurku a dáme je do salátové mísy. Poté natrháme (nakrájíme) salát a též ho vložíme do mísy. Vezmeme kaviár a trošku ho nasypeme... více o Jednoduchý zeleninový salát s kaviárem
Mražené filety pangase dáme na plech, posypeme kořením na ryby a zakápneme citronem. Kolem nich dáme na plech na plátky nakrájenou cibuli nebo napůl... více o Pangas s cibulkou a anglickou slaninou
Brambory nastrouháme (4 najemno, 2 nahrubo), přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, podle potřeby mléko a uděláme těsto jako na bramborák. Těsto rozetřeme... více o "Bramborák" se švestkami
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Klademe do lehce vymaštěné zapékací misky (vyšší je lepší). Vrstvu brambor osolíme, poklademe brokolicí, a... více o Zapečené brambory s brokolicí II.
Kuře rozdělíme na malé kousky (stehýnka alespoň v kloubech) a svlečeme z kůže. Na pekáček dáme lžíci oleje, rozložíme polovinu anglické slaniny, na ni... více o Svlečené kuře
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na kostky 1 cm a zbavíme semínek se... více o Mexická quesadilas se salsou
Pokud nemáte kapie, tak i z podlouhlých zelených paprik to taky jde. Papriky omyjeme, osušíme papírem nebo utěrkou. Na mřížku v troubě nebo na plech... více o Kapiový salát po řecku
Kuře umyjete, rozporcujete. Jestli máte malé cibulky, tak je očistíte tak, aby byly vcelku, a jemně je prosmahněte v oleji (jinak velké cibule... více o Kuře po řecku s cibulí (Stifado)
Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme mletou sladkou papriku, rychle zamícháme a zalijeme asi dvěma hrnky vody. Přidáme na kostičky nakrájené... více o Fazolková polévka mojí tchýně
Žloutky utřeme s polovinou cukru, postupně přidáváme vroucí vodu a vyšleháme na lehkou, hustou pěnu. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přisypeme zbylý cukr... více o Tatrankový dort se šlehačkovou náplní
Nejprve nakrájíme cibuli, necháme zpěnit. Přidáme na nudličky nakrájený bůček, necháme změknout. Přidáváme nakrájené zelí - dusíme a může se podlít... více o Bůček na zelí
Kapustu nakrájíme na nudličky a se solí a kmínem povaříme asi 10 minut. Scedíme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme a opražíme... více o Kapustový hrnec
Kuřecí řízky osolíme, opepříme a na oleji je prudce opečeme.Listové těsto rozválíme a rozdělíme na čtyři obdélníky. Na každý obdélník položíme plátek... více o Kuřecí řízek v kabátku
Vlasové nudle opražíme na oleji úplně do zlatova, přidáme propláchnutou rýži, promícháme. Dáme 2 lžičky Kari koření, zalijeme horkou vodou s... více o Thajská rýže
Žloutky, tuk a cukr utřeme, přidáme mouku, ořechy, rum, mléko a prášek do pečiva. Těsto rozprostřeme na pekáč, poklademe půlenými švestkami a dáme... více o Ořechové řezy se švestkami
Na trošce oleje osmahneme zlehka cibulku. Když mírně zezlátne, zalijeme vodou a osolíme. Když se začne voda vařit, přisypeme kuskus, v kterém jsme... více o Můj vlastní kuskus
Kuřecí prsa nakrájíme na středně velké kousky, proložíme kolečky cibule, přidáme utřený česnek, sůl, olivový olej a nakrájené lístky rozmarýnu (cca 3... více o Kuřecí prsa na rozmarýnu
Ve větším hrnci dozlatova osmahneme na menším množství oleje cibulku, poté přidáme mleté maso, rozmělníme na drobné kousky. Než se maso zlehka osmahne... více o Mleté maso na lilku
Do pekáčku dáme vrstvu na kolečka nakrájných brambor, na ně vrstvu koleček cibule, na ně rozprostřeme naklepané kuřecí řízečky. Na maso natřeme cca... více o Kuřecí prsíčka v tatarce
Vodu s máslem vložíme do kastůlku a přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se hmota nezačne oddělovat od stěny. Necháme... více o Marcipánová hmota falešná (varna)
Ze surovin necháme vykynout těsto. Těsto nakrájíme na proužky, které natočíme na kremrolové trubičky. Pečeme ve středně předehřáté troubě dozlatova.... více o Trdelníky
Očištěnou dýni nakrájet na malé kousky, spolu s rumem, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem v kastrůlku podusit (nezapomenout míchat). Pak... více o Dýňový štrúdl
Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme do mísy. Přidáme žloutky, sójový olej, skořici, 120 g cukru a vše vypracujeme v hladké těsto, které... více o Mřížkový dýňový koláč
Ořechy nastrouháme a přidáme k nim med, šťávu z pomeranče, odvar z čaje, rum a vanilkový cukr. Vše ve vodní lázni vyvaříme. Po vychladnutí rozdělíme... více o Čajové kuličky
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do chladu. Uvaříme pudink, necháme vychladnout. Vymícháme tuk a postupně přidáme pudink.... více o Řezané ořechy
Všechny ingredience na těsto (kromě švestek a drobenky) smícháme, dáme na plech vyložený papírem na pečení a poklademe přepůlenými švestkami. Na závěr... více o Švestkový koláč V.
V míse ze všech přísad vymícháme těsto,rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30-40 minut. Na ještě teplý... více o Koláč od tety
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části sádla. Na druhé části sádla zpěníme cibuli, přidáme mletou papriku,... více o Mikulovské žebírko
V míse rozšleháme vejce se smetanou a moukou, přidáme sůl a pepř. Dortovou formu vyložíme listovým těstem, na které rovnoměrně rozložíme chřest, pórek... více o Quiche Panaque
Filé necháme rozmrazit, poté je osolíme a pokapeme citrónem, aby se maso zpevnilo. Před smažením plátky masa osušíme, obalíme v mouce smíchané se... více o Smažený pangasius trochu netradičně
Čínské zelí a cibuli nakrájíme nadrobno přidáme na středně velké kostičky nakrájené papriky zamícháme. Mezitim smícháme jogurt s majolkou a vmícháme... více o Salát z čínského zelí s jogurtem
Celá vejce ušleháme do pěny s cukrem. Potom přidáme hladkou mouku, nastrouhanou cuketu, olej, jedlou sodu, prášek do pečiva a naposledy kakao.... více o Cuketová buchta III.
Flíčky uvaříme v mírně osolené vodě, necháme odkapat a promícháme s polovinou másla. Oloupaná a na silnější plátky nakrájená jablka podusíme s cukrem,... více o Zapékané flíčky s jablky
Šípky na den namočíme do vody, druhý den je ve stejné vodě vaříme přibližně 30 minut. Šípky prolisujeme, přilejeme mléko s moukou, osolíme a krátce... více o Šípková polévka
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené, uděláme jíšku (polévka má být... více o Medzevská bramborová polévka
Z kuřete nebo kuřecích prsou nakrájíme malé kousky. Smícháme smetanu a šlehačku do misky, přidáme cca dvě lžíce medu, koření (každý dle své chuti, já... více o Kuře na smetaně a medu
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, podle chuti okořeníme a prudce osmažíme v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme sklenici leča, chvíli podusíme, přidáme... více o Kuřecí maso na špagety
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata.Trošku podusíme, přidáme hrozny,... více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej, ocet, citronovou šťávu,... více o Carpaccio ze žampionů
Očistíme kořenovou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle, cibuli drobně nakrájíme, přidáme citronovou šťávu, špetku pepře, majonézu a vše... více o Zeleninová pomazánka IV.
Zpracujeme těsto (tvaroh, mouka, hera), vyválíme plát, rozdělíme na čtverečky a plníme náplní. Zabalíme šátečky a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi... více o Rychlé šátečky
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme oloupaný, semínek zbavený a na kostičky nakrájený patizon, nastrouhaný česnek, sůl, kmín, pepř, lehce orestujeme,... více o Patizonová polévka alá hrachovka
Patizon pokud je čerstvý můžeme ponechat i se slupkou, je měkkoučká, pokud už je starší, raději oloupeme, zbavíme jádřinců. Nakrájíme na kostičky.... více o Patizonová polévka ala květáková
Sušené houby namočíme. Do cca 2 l vody dáme vařit obrané a nakrájené kuřecí maso (já ho zbavuji i kůže), přidáme houby i s vodou, ve které se... více o Kuřecí polévka s houbami II.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní vejce, přidáme mléko a vymísíme... více o Jablkový koláč od babičky