Těsto: vejce (celá), cukr, kakao, olej a citronovou kůru vymícháme do husté pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme mrkev s jablkem... více o Mrkvový koláč s kakaem
Maso nakrájíme na kostky a smícháme dohromady se všemi mokrými ingrediencemi v misce. Cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji, když zlátne... více o Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná
Rozválené croisantové těsto hustě posypeme skořicovým cukrem. Srolujeme (jako koberec) a krájíme asi centimetr široké plátky - šnečky, které klademe... více o Superrychlí skořicoví šnečci
Listové těsto rozválíme na 3 tenké pláty. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 190 °C asi 10-15 minut (v horkovzdušné... více o Šlehačkové řezy s višněmi
Vymačkáme šťávu z pomeranče, smíchame s tvarohem a vymixujeme do hladka s cukrem a žloutky. Potom přidáme ušlehaný tuhý sníh a zapracujeme. Krém... více o Tvarohovo-pomerančový krém
Vymažeme pekáček máslem a na dno naskládáme pokrájenou cibuli. Prsa osolíme, opepříme a položíme na cibuli. Poté poklademe kolečky rajčat a zalijeme... více o Výborná kuřecí prsíčka
Formu na srnčí hřbet vyložíme piškoty namočenými v rumu nebo ve vaječným likéru (podle chuti a podle použitého jogurtu). Pro snadné vyklopení moučníku... více o Moučník v časové tísni
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance (přitlačíme), namočíme v rozšlehaném vejci. Opečeme na oleji do zatáhnutí vejce. Poté... více o Hovězí řízečky
Nakrájíme kuřecí maso na kostičky nebo plátky, nakořeníme grilovacím kořením a osmažíme na cibulce a troše oleje. Ohřejeme krátce tortilu (nejlépe v... více o Tortilly s kuřecím masem a sýrem
Ze všech surovin připravíme těsto, když je moc řídké, přidáme ještě mouky (tak polovinu hrnku maximálně). Pečeme na kapce oleje. Plníme rozmačkaným... více o Celozrnné palačinky s ovocem
Zapneme troubu a vymažeme čtvercovou koláčovou formu (1 strana asi 20 cm). V míse zmícháme mouku, sodu a sul. Pak přidáme zbylé ingredience kromě... více o Malinové čtverečky
Kuřecí nebo vepřové maso naklepeme, řízky osolíme, opepříme. Kdo má rád, tak je může posypat sladkou paprikou, obalíme v hustším těstíčku, které jsme... více o Plumlovský řízek
Nejprve uděláme náplň, protože její příprava je hodně dlouhá. Do kastrolu se silnějším dnem dáme zkaramelizovat 3 lžíce cukru. Zalijeme mlékem,... více o Božské palačinky
Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Potom je posypeme strouhanými piškoty a promícháme. Žloutky s cukrem a medem vyšleháme do pěny, mouku... více o Jablečný chlebíček s čokoládovou polevou
Z másla a cukru připravíme karamel a vmísíme jej mezi uvařené těstoviny. Posypeme skořicí a cukrem podle chuti, zalijeme rozšlehanými vejci a dáme... více o Zapékané těstoviny se skořicí
Banány rozmícháme s tukem, přidáme ostatní suroviny, nakonec mouku a zamícháme, popřípadě mixujeme. Potom nalijeme na vymazaný a vysypaný plech,... více o Banana Bread
Na trošce oleje restujeme na drobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici. Potom přilijeme 2 tompy (nebo lečo), kečup a... více o Srbská směs (nejen) na topinky
Uvařte těstoviny Penne nebo jakékoliv máte ve spížce, slijte je a promíchejte s olivovým olejem. Omáčku připravte tak, že na pánvičce na rozpáleném... více o Penne s chutí rajčatovou
Po dostatečném vylouhování ochutíme citrónem a medem.... více o Čaj proti jarní únavě
Jogurt rozmíchejte s vejcem, kořením a rozetřeným česnekem. Maso jemně pěstí naklepejte a vložte do jogurtové směsi. Pečlivě ho marinádou ze všech... více o Kuřecí řízečky v jarním kabátku
Vejce utřeme s cukrem a špetkou soli, přidáme citronovou kůru, strouhaná jablka, brambory a podle potřeby hrubou mouku. Zaděláme těsto, ze kterého... více o Bramborovo-jablečné placky
Ze surovin vyválíme dvě placky. Na každou naklademe nahrubo nastrouhaná jablka a zavineme. Nebo děláme jako klasickou buchtu: jednu placku položíme na... více o Mrkvový štrůdl
Množství všech ingrediencí přizpůsobte velikosti Vaší formy. Já používám koláčovou. Listové těsto rozválejte na silnější plát, kterým vyložte formu... více o Slaný koláč se šlehačkou, slaninou, cibulí a sýrem
Smícháme mouku, solamyl a prášek do pečiva. Utřeme máslo, vejce, vanilku - když se těsto sráží, přidáme trochu mouky, do ušlehané hmoty pozvolna... více o Třená bábovka se solamylem
Slepici uvaříme, králíka vykostíme, použijeme z něj i játra, srdce a ledvinky. Všechno maso umeleme v masovém strojku nebo v robotu, poté semeleme... více o Exkluzivní sekaná z trojího masa
Bílky ušleháme s pískovým cukrem. Přidáme žloutky a mouku a ještě nějakou chvilku šleháme. Předehřejeme troubu na 180 °C. Těsto nalejeme na pečící... více o Těsto na roládu podle Marty Machové
Filé: zmrzlé kostky filé lehce osolím, pokapu citronovou šťávou, opepřím a vložím do zapékací mísy s kouskem másla. Dám zapéct asi 5 minut. Mezitím si... více o Filé s bramborovými placičkami
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky, promícháme a položíme na dno pekáče. Kuřecí porce osolíme a poklademe na cibuli. Mírně podlijeme vodou,... více o Taťkovo česnekové kuře
Pokrájíme cibuli nadrobno, maso nakrájíme na větší kostky. V hrnci rozpálíme tak dvě lžíce sádla, na něm dozlatova osmahneme cibuli, pak přidáme maso,... více o Ludvíkovic vepřové na zázvoru
Do více osolené vody dáme brambory nakrájené na kostičky a nadrobno pokrájenou cibuli. (brambor dáme podle množství strávníků a velikosti hrnce) Při... více o Hradecké kyselo
Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno a přidáme s vejcem a tukem k moučné směsi. Zpracujeme... více o Linecké bábovičky
Na pánvi rozpálíme tři lžíce olivového oleje. Zprudka orestujeme maso nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme na plátky nakrájené stroužky... více o Čína pana Nerudy
Mleté maso orestujeme na pánvi s kapkou oleje. Okořeníme. Mezitím co se restuje maso, připravíme zeleninovou náplň, která se skládá ze směsi salátů... více o Tortilla plněná mletým masem
Rýži uvaříme a těsně před koncem přidáme smetanu ochucenou bylinkami a kořením a olivami. Před podáváním osolíme dle chuti. Lze taky přidat nakrájená... více o Smetanová rýže s olivami
Maso prudce osmahneme, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, feferonky, opražíme. Potom dáme kečup, lečo, podusíme. Dochutíme solí, pepřem apod.... více o Ďábelské tousty
Nejprve připravíme marinádu z oleje, česneku, koření, obou omáček, soli a pepře. Koření trochu rozemneme mezi prsty. Naklepaná kuřecí prsa vložíme do... více o Česneková kuřecí prsa s bylinkami
Uzený bůček nakrajíme na plátky cca 2 mm silné, "anglická" slanina se prodává už nakrájená. Na velký mělký talíř položíme 2 vrstvy papírových utěrek,... více o Křupavá "anglická" slanina z mikrovlnky
Těsto: z mouky, mandlí, moučkového a vanilkového cukru, soli, tuku a žloutku vypracujeme hladké těsto. To zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladu... více o Kinder Bueno po česku
Těstoviny uvaříme doměkka, žampióny podusíme na olivovém oleji s trochou vody také doměkka. Pak smícháme s nahrubo nastrouhanou cibulí a okurkou,... více o Těstovinový salát se žampióny po čínsku
Do rozšlehaných vajec vmícháme uvařenou rýži, přidáme sůl, pepř a posekanou pažitku. Potom na pánvi ze směsi tvoříme malé lívanečky, které opečeme z... více o Dietní rýžové lívance
Opatrně smíchejte droždí s horkou vodou a nechte ho asi pět minut odstát, než napění. Ve velké míse spolu smíchejte pěnu z droždí, mléko, cukr, sůl,... více o Koblihy Donut
Čokoládu a ořechy nakrájíme na drobné kousky. Heru utřeme s cukrem, hnědým cukrem a vejci do pěny. Přikápneme vanilkové aroma. Přidáme prosátou mouku... více o Americké čokoládové cookies
Ve velké míse smíchejte krůtí maso, strouhanku, cibuli, bílky, petržel, česnek, sůl a pepř (tedy všechny ingredience). Jakmile je maso dobře... více o Americký krůtí hamburger
Zahřejte olej ve friťáku na 190 °C - olej by měl asi o tři centimetry překrývat křidýlka. V kastrolku na mírném ohni smíchejte máslo, pálivou omáčku,... více o Kuře Buffalo Wings
Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do vody. Cibuli a slaninu nakrájíme na drobno. Vše dáme do pekárny, přidáme ostatní suroviny a zapneme... více o Sekaná jako od řezníka (z domácí pekárny)
Utřeme vejce s cukrem, postupně přidáváme mouku a šťávu z ananasové konzervy. Do posledního zbytku mouky přidáme jedlou sodu a přidáme do těsta.... více o Ananasový mls
Maso promícháme se strouhankou, na jemno nakrájenou cibulí, paprikou, solí, pepřem a vajíčkem. Těsto rozdělíme na 4 kousky, ze kterých uděláme pátky.... více o Závitky z mletého masa
Z ingrediencí vypracujeme těsto, 2/3 z něj vyválíme a uložíme na vymaštěný plech. Potřeme náplní, kterou připravíme zpracováním všech přísad. Ze... více o Tvarohový mřížkový koláč III.
Fazole uvaříme v osolené vodě. V kastrolu nebo v pánvi WOK osmahneme cibulku, přidáme mletou papriku, chilli (podle chuti, jak kdo rád ostré),... více o Mexické fazole III.
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy a do druhé poloviny vmícháme 3... více o Bábovka s kysanou smetanou