Tyčinku Margot nastrouháme nahrubo. Vyšleháme vejce (celá) s cukrem, šlehačkou, olejem a solí, přidáme nastrouhanou Margotku, kakao a rum (nemusí být)... více o Bábovka MARGOT
Tresku opláchneme a usušíme, nasolíme, opepříme z obou stran, přidáme kmín, zbylé koření a bylinky. Pokapeme limetkovou šťávou z obou stran a na pánvi... více o Exotická treska
Maso naklepeme, osolíme ,opepříme, dáme do pekáčku, zalijeme smetanou, přikryjeme a pečeme asi 30 minut. Těsně před koncem sejmeme víko a dopečeme,... více o Maso na smetaně
Ovesné vločky namočte do mléka, máslo a žloutky utřeme a přidáme cukr. Z bílků ušleháme sníh, máslovou hmotu vmícháme do vloček. Mouku, prášek do... více o Ovesná buchta
Nakrájenou zeleninu posypeme oblíbenými bylinkami, podle chuti osolíme, opepříme. Ve skleničce smícháme vodu, ocet, olivový olej a med, přelijeme... více o Zálivka s jablečným octem a medem
Žloutky a cukr utřeme do pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy a sníh z bílků. Upečeme na papíře nebo na vymazaném a vysypaném plechu. *... více o Jadranské řezy
Rozmražené filety omyjeme a necháme okapat, mezitím nakrájíme cibuli a papriky. Na oleji zpěníme cibuli a prolisovaný česnek, pak vložíme filety a... více o Mořská panna
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli poté přidáme najemno nakrájený kuřecí řízek a nakonec žampiony, vše osolíme a restujeme. V... více o Těstoviny " kokrsoft"
Pomeranče pečlivě očistíme kartáčkem, mrkve oškrabeme. Ovoce rozkrájíme a pak necháme uvařit doměkka. Počkáme až vychladne, pak ho rozmixujeme a... více o Domácí džus II
Tvaroh rozšleháme se zakysanou smetanou a podle chuti osladíme moučkovým cukrem. Listové těsto rozválíme na tenkou placku, kterou potřeme připraveným... více o Třešňový závin
Slaninu nakrájenou na proužky necháme na pánvi vyškvařit (pro méně tučnou a mastnou variantu vyškvařený tuk slijeme), přidáme 25 g másla a cibuli,... více o Rizoto se slaninou a cherry rajčátky
Lilek nasucho opečeme, pak oloupeme a nakrájíme na kostičky, potřeme česnekem. Zálivku připravíme z octa, oleje, soli a pepře. Lilek zalijeme,... více o Lilkovo - žampiónový salát
Přebranou cizrnu namočíme na cca 12 hodin do studené vody, pak v téže vodě uvaříme doměkka (asi 40 minut). V průběhu varu přidáme bobkový list a pár... více o Cizrna po bretaňsku
Na vále rozsekáme tuk do mouky, přidáme cukr a teplem vlasních rukou všechno společně rozdrobíme, rozžmouláme.... více o Drobenka - žmolenka
Nakrájíme housky, opražíme na másle, zalijeme mlékem a přidáme mouku a žloutky, ochutíme a vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu dáme do 4-5 hrnků, max. 1... více o Hrníčkové knedlíky
Z ingrediencí vytvoříme těsto, uděláme kuličky a do každé důlek, do kterého dáme marmeládu. Upečené obalujeme ve smíchaném vanilkovém a moučkovém... více o Koláče z taveného sýra
Veku nakrájíme na plátky, lehounce potřeme Ramou, obložíme salámem, sýrem a lehce posypeme kořením.Chlebíčky dáme na plech a zapečeme ve vyhřáté... více o Teplé chlebíčky
Cibulku zpěníme na tuku, přidáme chleba na kostičky a zalejeme vývarem a přidáme kmín. Povaříme a chleba rozkvedláme, vsypeme brambory nakrájené na... více o Chlebová polévka s houbami
Do varné konvice nalijeme asi půl litru vody a necháme vařit. Do polévkového talíře nebo misky(ta je lepší) dáme polévkovou lžíci sádla, rozmačkaný... více o Česnečka půlhodinovopřestávková
Na kostičky nakrájenou cibuli a klobásu opražíme na trošce oleje. Přidáme na plátky nakrájený česnek a na nudličky nakrájenou kapustu. Podusíme do... více o Kapusta zapečená s těstovinami
Vejce rozmícháme dokud se nespojí žloutek s bílkem, přidáme med a skořici a opékáme na pánvi bez tuku. Nakonec ozdobíme jogurtem, ovocem nebo... více o Rychlá medová omeleta
Kaši uvaříme podle návodu, přidáme Favorit a můžeme podávat. Jídlo je určeno na chatování a stanován.... více o Bobří bramborová baše
Špagety uvaříme podle návodu, mezitím v jiném hrnci uvaříme omáčku dle návodu. Do uvařených špaget dáme Favorit (musíme ho trochu rozmačkat) a poté... více o Bobří špagety
Rohlík nakrájíme na tenká kolečka a necháme trošku osmahnout na pánvičce. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek a na plátky nakrájené rajče.... více o Pipkózní rohlíčky
Brambory, kedlubny a mrkev oloupeme. Do cca 1 litru vody nasypeme sůl a kmín dle chuti (já dala tři špetky soli a kmínu asi jako se vejde do dlaně) a... více o Potštýnská kedlubňačka
Oloupeme syrové brambory, nakrájíme na plátky a rozložíme je na plech. Osolíme je, popř. můžeme posypat kořením na americké brambory. Na brambory dáme... více o Kuřecí prsa se smetanovými bramborami
Uvaříme rybí filé se solí a po vychladnutí ho rozmačkáme vidličkou. Mrkev nastrouháme, promícháme s filé a citrónovou šťávou (trochu). Přidáme Křeník ... více o Pomazánka z rybího filé II.
Na oleji orestujeme oloupanou a nakrájenou cuketu a pórek, osolíme, opepříme, přidáme dle chuti česnek, rajčatový protlak, bobkový list, vývar a... více o Cizrnová polévka s rajčaty
Všechny suroviny vyšleháme dohromady, mažeme silněji na celozrnné nebo bílé pečivo, jako jednohubky zdobíme hroznovým vínem.... více o Česneková pomazánka V
Na oleji zvolna orestujeme pórek, po zhruba pěti minutách přidáme šunku a opět chvíli restujeme. Směs zasypeme nastrouhanou nivou a mícháme, dokud se... více o Těstoviny s nivou, pórkem a šunkou
Salát omyjeme, natrháme na listy a rozložíme na talíř. Hermelín a hrušky nakrájíme na kostičky a rozložíme na salát. Nakonec pokapeme olejem a octem.... více o Hermelínovo-hruškový salát
Troubu vyhřejeme a plech vyložíme papírem. Smícháme strouhanku, mandle, cukr a pomerančovou kůru, pak přidáme vypeckované třešně. Na utěrku položíme... více o Třešňový štrúdl s mandlemi
Špekáčky oloupeme a třikrát podélně nařízneme, nakrojení plníme: plátkem okurky, hořčice, plátkem cibule a plátkem okurky. Vložíme nejlépe do tří... více o Utopenci za 24 hodin
Ricottu osolíme, smícháme s nastrouhaným křenem, nasekanou petrželkou a touto směsí naplníme plátky šunky a zavineme do roládky. Ledový salát natrháme... více o Šunkové roládky plněné ricottou
Kedlubny nastrouháme na hrubším struhadle, podlejeme vodou a necháme vařit asi 5 min. Listí nasekáme nadrobno, necháme projít varem, scedíme, poté... více o Kedlubnové zelí III
Brambory rozkrájíme na malé kostičky a dáme vařit na pár minut do menšího množství osolené vody. Přilijeme 1/2 litru podmáslí, přidáme 3 bobkové listy... více o Durčina
Vše vložíme do mixéru a promícháme. Můžeme dochutit podle svých chutí a libosti. Slabší plátky dobře prorostlé krkovičky naklepeme jen pěstí, vložíme... více o Marináda
Na mírně rozpáleném oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte obsah sáčku "kari pasta", chvíli poduste, vlijte kokosové mléko a zastříkněte rybí... více o Thajské kari
Rybí filé nakrájíme na tenké plátky. Do zapékací misky vložíme kousky másla a dále střídáme vrstvy: rybí filé, křen a plátky másla. Poslední vrstva... více o Rybí filé s křenem
Cibulku nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji, přidáme špenát, ochutíme podle chuti česnekem, solí. Listové těsto vyválíme na tenký plát, přeneseme... více o Špenátová pizza
Kuřecí maso naklepeme, rozdělíme na menší plátky, které výrazněji okořeníme grilovacím kořením a osmahneme na pánvi do růžova z obou stran. Pak na... více o Kuřecí medajlonky Hawaj
Troubu vyhřejeme, plech vymažeme. V míse smíchame mouku, sodu a sůl. V druhé míse vymícháme máslo s cukrem, přidáme vanilku, vajíčka a zamícháme.... více o Čokoládovo-ovesné cookies
Cibuli orestujeme na trošce oleje až zesklovatí, přidáme nastrouhanou mrkev, chvilku podusíme. Tlačenku nakrájíme na kostky a dáme na cibulový a... více o Čínské nudle s tlačenkou
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety do ní naložíme a necháme přes... více o Božské vepřové kotletky
Rozehřejeme troubu. Ve větší míse smícháme mouku, kypřící prášek a sůl. V další míse smícháme margarín a cukr, přidáme banány, vanilku, vejce a asi 3... více o Banánovo-kokosové muffiny
Med, rum a citrónovou šťávu smícháme ve větší míse. Přidáme ananas a necháme v lednici marinovat aspoň hodinu. Pak rozpálíme gril, ananas posypeme... více o Grilovaný ananas s kokosem
Tofu nakrájíme na čtverečky. Na mírnem ohni ho opékáme na olivovém a sezamovém oleji asi 2-3 minuty. Pak přidáme zbylé ingredience kromě kokosu. Za... více o Thajské kokosové tofu
Do sklenice vložíme led, smetanu a džus a dobře promícháme. Přes sítko přelijeme do vychlazené sklenice.... více o Baby coctail
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, chvíli je podusíme na másle, zaprášíme moukou a zalijeme troškou vody (kedlubny nesmí plavat). Dusíme dokud... více o Kedlubny na smetaně s kari
Brambory potřeme olejem a solí (po upečení budou mít křupavou kůrčičku), propícháme vidličkou a upečeme na roštu v troubě. Po upečení do horké... více o Pečené brambory s náplní z jater