Brusinky zasypejte v širokém kastrolu cukrem a nechte přes noc stát. Druhý den k nim přidejte citron nakrájený na kolečka a za stálého promíchávání je... více o Nakládané brusinky
Do mísy nasypeme solamyl a v něm obalíme kuře. Potom ho vložíme do fritézy (180°, 20 min.) **Omáčka:** V míse smícháme 8 stroužků česneku, celou soj.... více o Kuře v sojové omáčce
Starší housky nakrájíme na kostičky a lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku... více o Karlovarský knedlík
Brambory si předem uvaříme ve slupce téměř doměkka. Pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Kapustičky si očistíme a pokud jsou příliš velké, přepůlíme... více o Pekáček s růžičkovou kapustou
Bylinky posekáme nadrobno a přidáme je spolu s máslem do uvařených a ještě horkých nudlí. Vše důkladně promícháme, posypeme strouhaným sýrem a ihned... více o Bylinkové nudle
Troubu předehřejte na 160 °C. Mléko, smetanu, kokosové mléko a vanilku spolu v hrnci přiveďte k varu. Žloutky zpěňte s cukrem, až zesvětlají. Třetinu... více o Karamelový flan
Kostky masa dobře osolte a opepřete a vetřete do nich česnek. Ve skleněné nebo plastové míse přelijte citrusovými šťávami a nechte marinovat nejméně 3... více o Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech
Na sádle v hrnci osmažte kousky slaniny dozlatova, asi 5 minut. Zmírněte plamen, vsypejte cibuli a smažte dalších 5 minut. Vmíchejte rýži a fazole a... více o Fazole s rýží
Cukety nakrájejte na tenké, delší hranolky. Posypejte je mořskou solí a nechte 20 minut stranou. Mezitím si na oleji osmažte cibuli, až bude zlatá a... více o Grilované kuře s piniovými jadérky, cuketami a rajčatovým salátem
Propláchnuté a den předem namočené fazole povařte s kouskem slaniny, 1 rozpůlenou cibulí, mrkví, bobkovým listem a koriandrem ve velkém hrnci asi... více o Polévka z černých fazolí a kokosu
Fenykl naloupejte na velmi jemné plátky a vložte do ledové vody. Rybu opepřete, potřete olivovým olejem a zprudka ogrilujte. Zakryjte a nechte chvíli... více o Ryba na fenyklu a grapefruitu
Vývar uveďte do varu, vsypte pokrájenou karotku a zlehka asi 20 minut povařte. Ke konci varu vložte maso. Nudle si uvařte zvlášť ve vroucí osolené... více o Jarní vývar s nudlemi a zeleninou
Máslo rozehřejte ve velkém hrnci, poprašte moukou a zalijte asi litrem a čtvrt studené vody. Uveďte do varu, vsypte zelí, osolte, přidejte kmín a na... více o Polévka zelňačka s bramborovými rybkami
Předehřejte troubu na 240 °C. Jehněčí kýtu vložte do pekáče, pokropte olivovým olejem, osolte, opepřete, posypte tymiánem a dejte stranou. Jednotlivé... více o Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail
Jáhly třikrát spařte vařící vodou. Nakonec je zalijte 600 ml vody a dejte vařit, až změknou. Do uvařených jáhel vmíchejte sušený rýžový nápoj, který... více o Jáhlové knedlíky s ovocnou omáčkou
Králíka opláchněte a osušte. Z bůčku odkrojte plátek a nakrájejte ho na drobné kostičky, cibule oloupejte a nakrájejte na osminky. Kostky bůčku... více o Vepřový králík pečený na bylinkách
Žloutky ušlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte rum a opatrně vmíchejte do pevné konzistence ušlehanou smetanu. Podávejte s ovocem,... více o Ovocná pochoutka s krémem
Tvaroh a lučinu spolu promíchejte dohladka. Přidejte cibulku, osolte a dochuťte cukrem. Namažte na krajíce chleba a ozdobte pokrájenou čerstvou... více o Rozkvetlý chléb
Hrách vsypte na cedník s malými oky a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Vsypte do hrnce, zalijte studenou vodou a nechte několik hodin, případně... více o Hrachová polévka s domácími houstičkami
V širším kastrolu s nepřilnavým dnem rozehřejte máslo. Až začne pěnit, vhoďte na něj pokrájenou zeleninu a promíchejte ji, aby se dobře obalila tukem.... více o Zeleninové ragout
Očištěnou karotku nakrájejte na asi 3 mm silná kolečka. Na středním ohni rozehřejte máslo a karotku spolu s většinou jemně nakrájené petrželky na něm... více o Dušená karotka na másle s petrželí
Lístky salátu omyjte a osušte. Natrhejte je na menší kousky a spravedlivě rozdělte do čtyř misek. Omáčku připravte následovně: V kastrůlku na středním... více o Salát s bešamelovou omáčkou
**Bramborové placky:** Z prolisovaných brambor, mouky, soli a mléka zpracujte tužší těsto. Vytvarujte je jako šišku, odkrajujte z ní kousky,... více o Bramborové placky se špenátovým nákypem
**Nejprve si připravíme směs s mletého masa:** mleté maso, vejce, sůl, pepř. Když máme směs hotovou, rozdělíme si ji na 8 ks tak abychom je následně... více o Šunkové závitky
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky.Mezitím zpěníme na másle a oleji cibulku a poté přidáme maso.Když se zatáhne ze všech stran a chytí barvu... více o Kuřecí rajčatový guláš
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky. Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto, necháme v lednici odležet. Během... více o Octové těsto místo listového
Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Stroužky česneku nakrájíme na plátky a natěsno... více o Primitivní lilek
Nic není v tomto receptu přesně dáno! Opravdu záleží jen a pouze na vaší chuti a na tom, co zrovna máme po ruce. Mouku smícháme s práškem do pečiva,... více o Vinařův chléb
Cibuli nakrájíme na proužky nebo na kolečka (na kolečka lépe) a na mírném plameni ji smažíme na másle. Když cibule změknou a ještě nejsou hnědé,... více o Francouzská tradiční cibulová polévka
Nejprve si na troše oleje orestujeme cibulku, přidáme mraženou zeleninu - mrkev, hrášek, kukuřici. Osolíme, opepříme, přidáme kari dle chuti. Necháme... více o Zeleninové karbanátky II
Umyté kuře nasolíme a vložíme do pekáče nebo zapékací mísy. Připraveným kořením (kromě bazalky) maso posypeme z obou stran. Připravenou zeleninu... více o Kuře po středomořsku
Všechny brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Na másle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a... více o Smetanovo-bramborový krém
Ingredience: Na těsto zaděláme a necháme kynout min. hodinu. Lžící namočenou v oleji vykrajujeme kousíčky těsta a klademe na vymaštěný plech (1dávka... více o Dukátové buchtičky "mňam"
Půlený hrách pořádně propláchneme a namočíme si jej předem na několik hodin do studené vody. Pak ho v téže vodě dáme vařit. Nejdříve vaříme bez... více o Holandská hrachová kaše
Brambory omyjeme, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15-20 minut (pozor, nepřevařit). Ještě horké brambory oloupeme a dáme do tepla. Za stálého... více o Brambory v karamelu
Ovesné vločky, cukr, mouku a prášek do pečiva nasypeme do mísy a promícháme. Přidáme slunečnicová semínka a posekané (nebo pokrájené) lískové oříšky.... více o Koláč z ovesných vloček
Troubu si předehřejeme na 230 stupňů C. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme pustit šťávu. Rajčata spaříme, oloupáme a nakrájíme. Na střední... více o Zapékané lilky se sýrem
Do hrnce s osolenou vodou dáme špagety. Vedle na pánvičku nalijeme trochu olivového oleje a po zahřátí vhodíme na drobno nakrájenou cibuli a 2... více o Spaghetti s Hottasovou sýrovou omáčkou
Zelenina se nejdříve nastrouhá na struhadle na plátky! Pak se nakrájí na nudličky, všechny stejné. Tato část je dlouhá a pracná. Vše ostatní se přímo... více o Salát s okurkami a ředkvičkami
Rozpustíme sádlo na pánvi, přidáme cibuly, smažíme dozlatova. Mezitím nakrajíme část slaniny a přidáme do panve, chvilku restujeme. Přidáme hrášek,... více o Hrášková polévka od Vaška
V pánvi na sádle dozlatova osmažíme cibuly. Po zezlátnutí přidáme maso. Smažíme dokud se nevysmaží sťáva (dokud není maso "téměř připálené") Přidáme... více o Chlapský guláš od Vaška
Nejprve nakrájíme syrové brambory a rozmixujeme je na kaši. Přidáme hladkou mouku a smícháme. Osolíme a uhněteme těsto. připravíme si hrnec s vařicí... více o Halušky podle Daniely
dát voskový papír na plech a zapnout troubu statické teplo 160°. Piskot bilý-Do mísy a nebo do slehace vejce, mouku a cukr, šlehat až se všecko pěkně... více o Narozeninovy dort
normalni priprava:Rozmackat cesnek a rozehrat ho v oleji asi tak 1 min, pak pridat nakrajene cukety( na kolecka nebo kostky) a nechat dusit s... více o Cuketovy krem s testovinami
Lososa mírně osolit, lehce pokapat citronem, vložit do vymazaného pekáčku. Zakysanou smetanu smíchat s cibulkou na jemno nakrájenou, pepřem a... více o Losos s vůní kopru
Piškot:Vyšleháme žloutky,přidáváme horkou vodu-do pěny,pak polovinu cukru,stále šleháme.Z bílků-tuhý sníh do kterého zašleháme zbylý cukr,postupně... více o Punčo-kokosový řez
Pokrájet maso na kostky a pomixovat s petrželí, vejcem, parmezánem, vekou namočenou v mléce a soli (thermomix - 1 min rychlost 6) dokud z toho není... více o Krůtí salám
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka, cibulku osmahneme, přidáme uzeninu a osmažíme. Poté do pekáčku vyskládáme po dně brambory,... více o Zapečené brambory se zelím
Všechny ingredience smícháme. Toť vše. Není potřeba žádné koření. Podáváme s pečivem (nejlépe celozrnným, případně s bagetkou).... více o Lahodný salát s uzeným lososem