Mrkev si nastrouháme na hrubém strouhadle a dáme společně s máslem do hrnce, přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Na mírném ohni při stálém míchání... více o Mrkvičková polévka II.
V hrnci svaříme smetanu. Pak do ní vmícháme jeden po druhém žloutky, cukr, mouku, čokoládu a za stálého míchání svaříme na hustý krém. Sundáme z ohně... více o Smetanovo - čokoládové špičky
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací misky kápneme trošku oleje,... více o Obrácené řízky na zelenině
Rozpis ingrediencí jsem psal pro jednu osobu (zhruba). Doprostřed talíře si uděláme ze salátu hromádku, na kterou posadíme dvě půlky vejce. Kolem... více o Obložená vejce
Plecko nakrájíme na kostky. V misce smícháme kmín a prolisovaný čerstvý česnek, koriandr, adžiku, s troškou oleje, aby vznikla hustší kašička. Směsí... více o Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou
Do mléka přidáme nakrájené banány, med a skořici, potom rozmixujeme.... více o Banánový koktejl na spaní
**Špagety:** Do hrnce napustíme studenou vodu a dáme vařit, až nám začne bublat přidáme trošku oleje a vložíme špagety (lepší vařit bez pokličky) a... více o Špagety s Cikánskou omáčkou
Vytvoříme kvásek z cukru, 100ml vlažného mléka a droždí. Do prosáté mouky dáme vejce, sůl, sádlo, zbytek vlažného mléka a kvásek. Vypracujeme těsto a... více o Lepény
1) Z bílků ušleháme sníh, žloutky a cukr utřeme, přidáme mouku, olej, vodu, prášek do pečiva a nakonec bílky. 2) 2/3 těsta vylijeme do vymazaného,... více o Buchta s pudingem, zakysanou smetanou a skořicí
Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě "klihovatí" - nožičky, hlavy, kůže, kolínka atd. Množství surovin záleží na tom, kolik... více o Sulc - recept po babičce
Cibule oloupeme a pokrájíme na plátky nebo kostičky a orestujeme na trošce oleje dozlatova. Vepřové maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a... více o Vepřové kousky na paprice
Kuskus připravíme podle návodu. Na pánvičce zahřejeme olivový olej a přidáme oloupaný česnek (nekrájíme). Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na... více o Barevný kuskusový salát
Vypracujeme těsto, z mouky, cukru prášku do pečiva, vajec, oleje a vody. Vylijeme ho na vymazaný a vysypaný plech, z toho 1/3 těsta smicháme s kakaem.... více o Pudinkové řezy se zakysanou smetanou II.
Rajčátka omyjeme, rozpulíme a pokládame na plech těsně vedle sebe řezem nahoru. Osolíme, pocukrujeme, posypeme kořením a opepříme, přidáme česnek... více o Cherry rajčátka "Confit"
Koupené listové těsto vyválíme cca na 3mm plát a rádýlkem či nožem nakrájíme na čtverce 7 x 7 cm. Velikost však volíme jakou chceme. Kysané zelí... více o Šátečky se zelím
Našleháme 4 vejce a 110 g pískového cukru, až se nám objem ztrojnásobí, přilijeme rozehřáté máslo (50 g). Poté nejlépe přes síto nasypeme 80 g hladké... více o Tiramisu podle Jammieho Olivera
Z listového těsta vyválíme placku a nařežeme na čtverečky cca 5x5 cm. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtiny. V misce jablka... více o Jablečné koláčky z listového těsta
Nejdříve si opláchneme maso a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do mísy či hlubokého talíře a začneme marinovat. Maso můžeme rozdělit na dvě a více... více o Kuře mix kultur
Sušenky uzavřeme do sáčku a válečkem je rozdrtíme (nebo použijeme mixér). Drť přesypeme do mísy a zvlhčíme jí mlékem. Přidáme měkké, pokrájené máslo s... více o Čokoládové trojúhelníčky
Připravíme si 6 hrníčků se širokým dnem o objemu 200-250 ml, lehce vytřeme stěny olejem (nebo vodou) a pak vnitřek vyložíme průhlednou fólií. Cukr s... více o Nepečená charlotta s drobným ovocem
Před přípravou si uvaříme plátky uzeného jazyka. Na talíř vkusně upravíme nakrájený, vypraný hlávkový salát, doplníme plátky anglické slaniny, plátky... více o Pestrý labužnický talířek
Utřeme si česnek. Máslo necháme trochu změknout a nakrájíme ho na kostičky. Přidáme česnek, sůl, pepř a nasekané čerstvé bylinky. Ideální je čerstvá... více o Bylinková bageta
Vyšleháme vejce s oběma cukry do pěny (je možné udělat zvlášť sníh, který se nakonec opatrně přidá do těsta, ale není to nutné). Přidáme vaječný koňak... více o Slavnostní bábovka
Oloupané brambory (syrové) pokrájíme na menší kusy, dáme do pekáčku s olejem a pečeme v předehřáté troubě skoro do měkka, odkryté, aby se na nich... více o Pečené brambory pod slaninou a nivou
Na trošce oleje si orestujeme na drobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso... více o Okurková omáčka z hovězího masa
Nakrájíme filety s obou ryb na kostičky a osolíme a okořeníme kořením na ryby a dáme do římského hrnce. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a... více o Ryby na zelenině
Všechny ingredience smícháme a přidáme trochu strouhanky a hladké mouky. Uděláme silnější placky, které obalíme ve strouhance a osmahneme na oleji.... více o Zdravější karbanátky
Ingredience smícháme do pečící nádoby a pečeme na program "Sweet", nebo na 1. Program základní. Rozinky a mandle je dobré společně ještě před použitím... více o Mazanec do domácí pekárny
Cibuli a špek si pokrájíme nadrobno a společně dáme na olej osmažit dozlatova. Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme orestovat na cibuli... více o Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou
Zeleninu si pokrájíme, těsto rozdělíme na polovinu. Těsto si vyválíme na potřebnou velikost, abychom do něj mohli pohodlně zabalit hermelín a zeleninu... více o Hermelínové ranečky se zeleninou
Cibulku a petrželku osmažíme na másle. Pomeleme nebo uškrábeme játra. Housku namočíme do vody. Osmaženou cibulku, petrželku, játra a rozmočenou housku... více o Játrové knedlíčky od Bohdalky
Na pánvi rozpustíme 30 g másla. Přidáme oloupanou a na 1/2 cm kolečka nakrájenou cibuli a špetku soli. Kolečka opékáme 10 min. a obracíme. Pak je... více o Játra po berlínsku
Bílky šleháme s polovinou krupicového cukru ve vodní lázni přibližně 5 minut. Pak je z lázně vyjmeme. Přidáme zbylý cukr a citronovou šťávu a šlehačem... více o Čokoládová Pavlova
Tvaroh, smetanu a majonézu dobře našleháme. Přidáme jemně nakrájený nebo nastrouhaný pórek, osolíme a opepříme.... více o Jemná pórková pomazánka
Rozšleháme vejce s cukrem, přidáme jogurty a olej, dobře promícháme. Zvlášť smícháme mouku s práškem do pečiva a skořicí. Tuto směs postupně zamícháme... více o Jogurtové řezy II.
Máslo a cukry vyšleháme se 4 lžícemi horké vody do husté pěny. Pak přidáme žloutky a střídavě vmícháme sníh z bílků a moučnou směs (mouka, kypřidlo,... více o Čokoládové muffiny se šlehačkou
Smícháme mouku s pudinkem a kypřidlem. Přisypeme cukr, sůl. Přilijeme mléko, olej. Přidáme vejce, jogurt. Vše dobře propracujeme a nakonec vmícháme... více o Bábovka s třešněmi a bílou čokoládou
Máslo utřeme s polovinou rozehřáté čokolády a žloutky. Přidáme mouku s pudinkovým práškem, oběma cukry a sodou. Vmícháme nadrobno posekanou zbylou... více o Čokoládové sušenky s cukrovou polevou
Máslo utřeme se žloutky a cukrem do husté světlé pěny. Do směsi přidáváme střídavě mouku smíchanou s kypřidlem a mléko = šleháme. Ořechy a drobně... více o Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Připravíme si suroviny na omáčku. Nakrájíme plátkovanou šunku na kostičky, celé žampiony rozkrojíme na čtvrtiny, nivu nakrájíme na menší kousky tak... více o Špagety se smetanovo-sýrovou omáčkou
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. K rozpuštěné čokoládě přidáme změklé máslo a moučkový cukr a vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme žloutky a stále... více o Sachrův dort IV.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni s máslem a cukrem. Přidáme žloutky a vše vyšleháme v hustou pěnu. Z bílků a cukru krupice (160 g) vyšleháme tuhý... více o Čokoládový dort z jablek
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou a vysypanou formu (vyšší a... více o Cuketová kostka s čokoládou
Šunku si pokrájíme na větší kostičky a na oleji je orestujeme dokřupava. Pak vyndáme do mističky. Na stejné pánvi s olejem orestujeme zeleninu, kterou... více o Nudle se šunkou a zeleninou
Ručním šlehačem ušleháme vejce s cukrem a van. cukrem do pěny. Vmícháme kakao, olej, mléko a po částech mouku s kyp. práškem. Nakonec přidáme med a... více o Dobrý perník II.
Do kastrůlku vlijeme mléko, smetanu, rum. Přidáme pokrájený ztužený tuk, máslo a oba cukry. Směs zahřejeme a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.... více o Nugátové kostky
Z mouky, másla, cukrů, špetky soli a žloutků vypracujeme těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout. Pak těsto rozválíme na tenký plát, kterým... více o Hříšný čokoládový koláč
Z droždí, lžičky cukru, trošky mouky a vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme v teple vzejít. Zbylou mouku smícháme se solí, zbylým cukrem,... více o Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou
Dýni nakrájíme na oblélníkové plátky, osolíme a smažíme na másle s tymiánem (nejlépe čerstvým, posekaným bez tvrdých stonků). Když je dýně téměř... více o Dýně na tymiánu
Na rozpálený tuk naklademe cibuli na kolečka, spařená oloupaná rajčata na kolečka a na to plátky slaniny. Necháme přiklopené podusit. Poté jako další... více o Italská smaženice