Do mouky přidáme cukr, změklý nakrájený tuk a pomleté ořechy. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly. Jeden díl vymícháme s kakaem. Do... více o Barevné tlapky
Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále do tvaru obdelníku o síle asi 5 mm. Pomocí válečku ho přeneseme na plech vypláchnutý studenou vodou,... více o Řezy plněné sněhem
Mouku smícháme v míse s práškem do pečiva a pomletými ořechy. Zvlášť rozšleháme mléko, sladidlo, vejce a rozpuštěný tuk, vlijeme do ořechové směsi,... více o Meruňkový dia koláč
Těsto na nudle vyválíme natenko, nenecháme oschnout, ale hned na něj do poloviny dáváme malé kopečky povidel ve vzdálenosti asi 4 cm od sebe. Druhou... více o Pirohy s povidly
Tresku či jinou rybu na kapce olivového oleje osmažíme, osolíme, opepříme a pocitrónujeme. Poté přidáme nadrobno nakrájené jablko a dusíme doměkka.... více o Treska po švédsku
Každý plátek veky potřeme máslem. Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který navrstvíme na plátky veky. Uprostřed sněhu uděláme jamku, vložíme do... více o Vejce v hnízdě
Plátky veky potřeme tenkou vrstvou másla, položíme na ně podélně sardinku, kousek natvrdo uvařeného vejce, ozdobíme hustou majonézu, tenkými pásky... více o Sardinkové chlebíčky
Plíčka umyjeme a dáme vařit do osolené vody s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a bobkovým listem. Uvařená plíčka i se zeleninou... více o Plíčková polévka
Nakrájíme si nadrobno cibuli a osmahneme na sádle při mírném ohni. Přidáme na kostky nakrájené maso, mletou papriku, bobkový list, kmín a krátce... více o Polévka ze skopového masa
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku a sýr smícháme, dochutíme solí... více o Vaječná pomazánka s Vysočinou
Z mouky, cukrů, tuku, kokosu a vejce vypracujeme těsto, které necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne. Pokud chceme mít pracničky tmavé,... více o Kokosové pracny
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme. **Připravíme si česnekovou smaženici:** Houby... více o Těstoviny s houbovou smaženicí
Fazolky uvařte v osolené vodě nebo v páře doměkka. V kastrůlku zahřejte med a harissu. Přidejte datle (použít lze i sušené, předem namočené do čaje,... více o Fazolky s pikantním mandarinkovým přelivem
Troubu rozehřejte na 180 °C. Smíchejte mandarinkovou šťávu a koření. Omytou a osušenou kachnu dejte do pekáče a přelijte kořeněnou marinádou. Zakryté... více o Kachna s orientálním kořením a mandarinkami
Maso nakrájíme na kousky a na hrubo pomeleme do velkého rendlíku, objemem vhodného na toto množství. Sůl rozpustíme ve vodě. Slanou vodu postupně... více o Maďarská klobása
Z mouky,cukrů,kokosu,másla a žloutků si vypracujeme těsto,které necháme v chladu,nejlépe do druhého dne uležet.Tmavé těsto děláme stejně,jenom do něj... více o Barevné kokosové tyčinky s kakaovým krémem
Pekáček si vymažeme máslem. Předvařený květák si pokrájíme na větší kousky. Šunku na kostičky. Nivu si rozdrobíme nebo nastrouháme. Na dno dáme vrstvu... více o Květákové těstoviny se šunkou a nivou
Mrkev oloupeme a pokrájíme na plátky (cca 4 mm). Brokolici a květák očistíme, rozebereme na růžičky. Plátky mrkve dáme vařit do osolené vody, asi po 3... více o Nudle s česnekovou zeleninou
Z mouky, cukrů, tuku, žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu uležet. Druhý den z těsta... více o "Paličkové" cukroví - (nejen) linecké
Z mouky, cukrů, kokosu, tuku a žloutků vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu proležet. Na tmavé těsto uděláme totéž, jen... více o Kokosové tyčinky s čokoládou-tříbarevné
Z másla, ořechů, mouky, cukru, tuku a žloutků uděláme hladké těsto, které necháme do druhého dne v chladu odpočinout. Na strojku s tvořítkem děláme... více o Ořechové tyčinky plněné krémem
Z mouky, másla, moučky, kakaa a ořechů si vypracujeme těsto. Necháme ho do druhého dne uležet v chladu. Toto těsto není řidké, spíše drobivé,ale tak... více o Išelské koláčky
Nejprve si připravíme v hrnku kvásek z části mléka, cukru a kostky droždí. Máslo utřeme s cukry a žloutky do hladké pěny. Mouku, rozinky, citronovou... více o Vánočka - třená
Listové těsto si rozdělíme na polovinu. Každou vyválíme na obdélníkový plát,který přeneseme na plech. Každý plát propícháme vidličkou,aby nám nedělal... více o Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem
Těsto si rozválíme na plát, který si nařežeme rádýlkem na delší proužky (1,5 - 2 cm). Připravené proužky namotáváme na trubičky tak, že proužek těsta... více o Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem
**Těsto:** Z mouky, cukru, tuku, kakaa, vody a ořechů si uděláme těsto, které necháme v chladu, nejlépe do druhého dne odpočinout. Není to klasické... více o Kakaové ořechy plněné máslovým krémem
Z mouky, cukrů, mletých oříšků, másla a vejce vypracujeme hladké těsto, které necháme (nejlépe přes noc) uležet v chladu. Z těsta děláme kuličky,... více o Lískové koláčky
Na pečíci plech dáme alobal, který vymastíme. Na něj rozložíme 2 x 5 plátků sýra tak, aby se cca 3 mm překrývaly a dáme na malou chvíli do trouby... více o Sýrová roláda - jednoduchá
Oloupeme jablka a nastrouháme. Přidáme rozinky. Dále můžeme přidat cukru dle chuti a také skořici. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, vejci a dvěma... více o Klasická žemlovka
Všechny ingredience kromě moučkového cukru smícháme dohromady. Je lepší nechat těsto odležet po dobu 12 - ti hodin. Další den vyválet a vykrájet.... více o Cukroví z vína
Podle návodu si uvaříme fussili (nejlépe se na recept hodí - dále např. spaghetti, macarony), scedíme a jemně přelijeme olivovým olejem/máslem.... více o Těstoviny Al Pangrattato
Nejdříve si smícháme v misce všechny suroviny na směs koření. Směs si můžeme připravit i předem a nechat uležet v lednici. Brokolici si rozdělíme na... více o Indonéské kuře Rendang
1. Do misky dejte smacker dessert a vidličkou jej rozmačkejte, přidejte rozdrcené sušenky, nasekané ořechy, na prášek rozmačkaná zrníčka instantní... více o Vosí domečky (dia)
Máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce, řádně rozšleháme. Smícháme mouku s kakaem a přidáme do směsi. Rozetřeme na pečící papír (necelý cm... více o Bezlepkové čoko-oříškové
Zpracujeme těsto, dáme do lednice odpočinout. Vyválíme na 2 - 3mm, vykrajujeme polovinu plnou a polovinu se vzorkem uprostřed. Pečeme na pečícím... více o Bezlepkové linecké
Zpracujeme těsto z Shaer mouky, másla, cukru, vejce, pečícího prášku a vanilky. Do hotového těsta vpravíme rychle čokoládu. Z těsta uděláme dva... více o Bezlepkové sušenky Pepitas
Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme, mrkev nastrouháme a vše narychlo osmahneme na trošce oleje. Dávám co nejmíň oleje, maso je pak přiliš mastné. Maso... více o Kari z mletého masa
Ve vodní lázni šleháme - já šlehám ručně metlou - do zhoustnutí asi 15 minut: žloutky, vanilkové cukry, neslazené kondenzované mléko a plnotučné mléko... více o Vaječný koňak IV.
Množství surovin odpovídá pečicí nádobě o průměru 23 cm a výšce 5 cm. **Náplň:** Do velké misky dejte na plátky nastrouhaná jablka, přidejte 50 g... více o Pravý americký Apple Pie
**Nejdříve si připravíme nádivku:** na oleji vzpěníme cibulku nadrobno nakrájenou, na ni orestujeme játra/žampiony na kostičky nakrájené, až budou... více o Kachna na pivě s nádivkou
Nastrouháme tvrdý sýr, vložíme do misky přidáme půl kelímku pomazánkového másla a jednu majolku. Vše promícháme, osolíme, opepříme a přidáme... více o Česneková pomazánka - Ježek
Králíka si den předem naporcujeme, osolíme, opepříme, vložíme do většího hrnce a každý kousek zvlášť posypeme oreganem, najemno nakrájenou cibulí,... více o Medový králík
Dáme vařit 2 pytlíky rýže, z hovězího masa seškrábeme šťávu, šťávu použijeme jako olej, šťávu dáme do pánve, do pánve přidáme zeleninu, až bude... více o Rizoto ala Hynek
Uvaříme půl porce světlých špaget, půl porce celozrnných (tmavších) špaget a pokud budete chtít i půl porce černých špaget. Necháme je trošku... více o Špagetová Roláda
Recept jsem okoukal od Itala Emanuela Ridiho, takže veškeré pochvaly jdou na jeho adresu. Vyzkoušel jsem jej, byl výborný, skvěle se hodil na podzimní... více o Dýňový koláč (Pan di zucca)
Maso nakrájet na kostičky, cibuli na kolečka. Masox rozpustit v půl litru vody. Vše promíchat v zapékací misce, přikrýt alobalem a péct jednu hodinu... více o Zapečený guláš II.
Z uvedený ingrediencí vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme špičku a přitiskneme na piškot. Když máme hotovo máčíme je v rozpuštěné čokoládě.... více o Vánoční špičky
Vepřové nebo drůbeží maso (bez kosti) si prořízneme z boku tak, aby jsme vytvořili co nejhlubší kapsy, které si osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou... více o Kapsy s nivovou smaženicí
Těsto rozválíme na plát. Plát potřeme vejcem a posypeme kořením, které nám chutná. Rádýlkem nakrájíme na delší pásky, široké alespoň 1 cm. Před... více o Kořeněné spirály