Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Po vypocení kolečka lilku naskládáme na plech vyložený... více o Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Kotlety nařízneme ke kosti, tak aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme na povrchu i v kapse. Pak do kapsy vkládáme tenké plátky moravské klobásy,... více o Moravská kapsička
Dejte jahody a cukr do mixéru a rošlehejte to skoro na kašičku. Potom do dejte do nádoby a dejte to na 3 hodiny do mrazničky.... více o Jahodová dřeň
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, do které postupně po lžících přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z... více o Jahodové řezy s bílou čokoládou
Kuře naporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Část másla rozhřejeme s olejem a porce kuřete osmahneme ze všech stran dočervena. Maso... více o Kuře hanácké selky
Šunku a sýr nakrájíme na kostky a rozdělíme do 4 zapékacích misek. Do každé misky rozklepneme jedno vejce. Smetanu, strouhaný sýr a 2 žloutky... více o Vaječné mističky se šunkou
Dáme si mouku,rozmícháme v ní sůl,do vlažné vody kvasnice plus cukr-zamícháme a postupně lejeme do mouky a děláme těsto,které pořádně uhněteme.Až máme... více o Pravé italské těsto na pizzu
Kuřecí prsa očistíme, osušíme a naplocho 2X prořízneme(jako kdyby jsme chtěli udělat dvě kapsy). Celá prsa i zářezy posypeme lehce kořením a osolíme.... více o Kořeněná prsíčka v kabátku
**Korpus: ** Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme do vymazané a vysypané... více o Banánová bleskovka - dort
Fetu nakrájíme na kostičky. Celá vejce rozmícháme s olejem a vlažným mlékem. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, strouhaný parmazan, osolíme,... více o Slaný chlebíček s pestem a fetou
Ve větší pánvi rozpustíme lžičku másla a osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky. Přilijeme vlažnou šlehačku (nesmí být studená, srazila by se),... více o Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí
Nejprve si nakrájíme brambory na malé kostičky a poté je necháme vařit, trochu déle, než normální brambory. Poté slejeme vodu a brambory rozšťoucháme... více o Šťouchané brambory s překvapením
Chléb rozmixujeme a namočíme jej cca 50 ml vody. Vymačkáme přebytecnou vodu a přidame mouku, asi půl lžicky soli, olej a promícháme. Celá vejce... více o Pohankové noky (gnocchi)
Postavíme si vodu na těstoviny, lehce osolíme a přidáme kapku oleje. Kuřecí maso opláchneme a nakrajíme na malinké nudličky. Přidáme na kostičky... více o Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
Vepřové maso očistíme a dáme do rozpáleného tlakového hrnce opéct NASUCHO ze VŠECH stran dozlatova. Po vložení do hrnce se maso na dno přilepí, po... více o Vepřovka z papiňáku
Z očištěného ledového salátu si necháme 4 celé listy, zbytek pokrájíme na nudličky. Zakysanou smetanu zředíme dle potřeby smetanou (nebo mlékem) a... více o Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou
Ledový salát pokrájíme na nudličky, cherry rajčátka přepůlíme, zakysanou smetanu zředíme dle potřeby smetanou a ochutíme jí solí, pepřem a octem.... více o Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou
Očištěnou vychlazenou zeleninu pokrájíme na kousky, sýr nastrouháme na hrubém struhadle a jogurt ochutíme solí, pepřem a promícháme. Trochu sýru... více o Zeleninovo-sýrový salát s jogurtem
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme olej, jogurt, vanilkové aroma, mouku s kypřidlem. Dobře promícháme a do těsta vmícháme tuhý sníh z... více o "Třešně v těstě" - vláčný koláč
Očištěné kedlubny a mrkev nakrájíme na stejnoměrné kostičky, stejně tak i maso ( množství dle chuti), vložíme do tlakového hrnce, zalijeme dostatečným... více o Dušené kedlubny s mrkví
Sádlo a vodu dáme do hrnce a necháme sádlo ve vodě rozpustit. Odstavíme a necháme pár minut vychladit. Přidáme mouku ,dáme zpět na oheň a za stáleho... více o Karpaty
Fazolky omyjeme, odkrojíme konce a vložíme do vařící osolené vody. Uvaříme téměř doměkka, scedíme a necháme trochu vychladnout. Pórek nakrájíme na... více o Zapečené fazolky v bešamelu
Kuřecí srdíčka očistíme a opláchneme. Na pánev si dáme slaninu a děláme ji do té doby než pustí tuk. Poté přidáme cibuli a také i česnek, osmahneme... více o kuřecí srdíčka
Množství kterékoli z ingrediencí je možné upravit podle počtu osob nebo podle chuti. Špagety vaříme 10min v osolené vodě (je možno přidat trochu... více o Mumíní zapečené těstovinky
Z mouky, másla a vody (přidáme půl lžičky soli) vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout v lednici minimálně 30 minut. Rýži dáme vařit do... více o Italský rýžový koláč - slaný
Začněte přípravou sirupu. Cukr svařte s vodou, až se rozpustí, a poté mírně vařte, až tekutina dostane sirupovitou konzistenci. Nechte vychladnout.... více o Ledová lízátka z čerstvých jahod
Z prvních pěti surovin ušlehejte těstíčko (můžete přidat trochu vody, je-li husté), do kterého zatřete sníh ze 2 bílků. Oloupaná jablka nakrájejte na... více o Jablíčka v županu II.
Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme na kolečka nakrájené citróny a všechny rostliny. Zakryjeme a uložíme asi na týden na slunce a do tepla. Pije se ihned... více o Míchaná bezinková limonáda
Mražený listový špenát mírně posolte a rozehřejte v hrnci na mírném plameni, podlitý trochou vody. Mezitím si nakrájejte rajčátka na čtvrtky, cibule... více o Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)
Uvaříme řídký bešamel: do kastrůlku dáme mléko a pomalu za stálého míchání přidáváme kašicku z mouky (tu jsme si předem řádně rozmíchali v části mléka... více o Lasagne s pestem, ricottou a sušenými rajčaty
Cuketu omyjeme, odřežeme konce a nastrouháme na hrubším struhadle. Klobásu nakrájíme na kostičky a na trošce tuku osmahneme, necháme vychladnout.... více o Slaný chlebíček s cuketou, klobásou a rozmarýnem
Kotlety naklepejte, tukové okraje nařízněte, aby se při přípravě nekroutily. U kosti špičkou nože několikrát kotletu propíchněte, aby se dobře... více o Grilovaná kotleta s polentou
Slaninu vyškvařte v hrnci, přidejte zelí, kmín a vodu a poduste doměkka. Vepřové uvařte zvlášť (má-li kůžičku, jako třeba koleno, tím lépe) a v závěru... více o Zelňačka s fazolemi II.
Sýr nahrubo nastrouhejte a rozestřete na pánev. Nemusíte ji vymazávat, sýr obsahuje dostatek tuku. Nechte sýr na středním plameni roztavit a opéct,... více o Friulské frico
Plátky šunky naaranžujte na talíř a doplňte skrojky co nejzralejšího cukrového melounu bez semínek. Smysl tohoto italského předkrmu spočívá v... více o Prosciutto di San Daniele se žlutým melounem
Přísady na těsto promíchejte a spojte zhruba 1 lžící vody. Dobře prohněťte, na lehce moukou poprášené ploše tence rozválejte. Z těsta nakrájejte... více o Nudlové taštičky s hruškovo-sýrovou náplní
Nové brambory uvaříme, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrajíme na kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, salám, natvrdo uvařená vajíčka a... více o Letní, lehký bramborový salát
Porce králičího masa osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v mouce (množství hořčice se nebojte, vařením se obrousí její ostrost). Pak je rychle... více o Králík na hořčici II
Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Roštěnky důkladně potřete olejem a poprašte směsí soli, chilli a pepře. Dobře ji na... více o Steak z roštěnce s bylinkovým máslem
Na salát Caesar si nejprve připravíme dresink. V mixéru rozmixujeme ančovičky se strouhaným parmezánem a trochu vody. Když se ančovičky rozmixují,... více o Caesar salát
Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Kuřecí prsíčka důkladně potřete olejem, osolte, opepřete a posypte pomerančovou... více o Kuřecí prsa na švestkách
Nejprve spolu svařte pomerančovou šťávu, balzamikový ocet, kmín a pepř v kastrůlku na mírném plameni asi 30 minut, až směs zhoustne jako sirup.... více o Vepřový špíz s jablky
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Metitím očistěte porce kachny od přebytečného tuku a pomerančovou šťávu, víno, koření a... více o Grilovaná kachna na pomerančích
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků... více o Okoun se salátem ve středomořském stylu
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte na gril.... více o Šťavnatý salát s grilovaným ovocem
Čokoládu nalámejte do misky na menší kousky a nechte rozpustit ve vodní lázni. V jiné vodní lázni ušlehejte vejce a rum do tuhé pěny. Za stálého... více o Mousse au chocolat (čokoládová pěna)
Den předem vložte králičí stehna do pekáčku s mořskou solí a maso jí obalte. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte do ledničky. Před přípravou pak... více o Králičí stehna pečená velmi pomalu
Rybí maso a cuketu nakrájejte na větší kostky a oloupanou šalotku na třetiny. Na grilovací jehly střídavě napichujte rybí maso, cukety, krevety a... více o Rybí špíz s krevetami
Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte... více o Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Nejdříve si připravte chipsy. Batáty dobře očistěte kartáčkem, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte na tukem potřený plech, zakápněte olivovým... více o Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy