Jemně nasekanou cibuli zpěníme na másle a polovinu si dáme stranou. Do druhé poloviny přidáme jemně nasekaný pórek, rozinky, mandle, hřebíček, pepř a... více o Rýže na kari
V pánvi uděláme smažená míchaná vejce a odložíme stranou. Poté osmažíme jemně nasekaneou cibulku s pórkem, šunku a kuřecí maso a přidáme smažená vejce... více o Klasická kantonská rýže
**JÁTRA:** Játra nakrájíme na středně velké plátky, nařízneme, aby se nekroutila, opepříme, potřeme 2 rozetřenými stroužky česneku (bez soli) a... více o Pečená vepřová játra s pikantní omáčkou
Maso nakrájíme na kostičky, hodíme do vývaru a zavaříme. Přidáme nakrájenou šunku a bambusové výhonky (kedlubnu), pepř, ocet, cukr a sůl a vaříme, až... více o Pekingská polévka
Maso nakrájíme na tenké plátky, vložíme do misky a přidáme sůl, cukr, zázvor, ocet a rozšlehané vejce. Dáme do lednice na 20 minut odležet. Vývar... více o Korejská pórková polévka
Do osoleného vývaru přidáme ocet, sójovou omáčku, chilli, nadrobno nakrájený pórek a na plátky nakrájená kuřecí prsa (která jsme vyndavi z původně... více o Ostrá kyselá slepičí polévka
Maso nakrájíme na opravdu tenké plátky a dáme vařit do osoleného vývaru. Během vaření odstraňujeme pěnu. Když je maso uvařené, přidáme ocet, sójovou... více o Soba s vepřovým masem
Na oleji zpěníme třený česnek a nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, protlak a koření a lehce zředíme vodou (1-2 dcl)... více o Chilli omáčka II.
Garam Masala je směs koření hojně využívaná v Indii a dalších jihoasijských zemích. Je to koření vhodné na drůbež, popřípadě do omáček k těstovinám či... více o Garam Masala
Brambory oloupeme, uvaříme - ne úplně doměkka a nakrájíme na kostky cca 2x2 cm. Na oleji zpěníme třený česnek, jemně nasekaný pórek/jarní cibulku,... více o Malajské brambory s česnekem
Brambory uvaříme ve slupce (stačí bohatě 20 minut), oloupeme, nakrájíme do tvaru hranolek (nebo protlačíme přes hranolkové sítko) do pekáče. Brambory... více o Zapékané sýrové brambory
Oloupané a drobně pokrájené brambory zalijeme co nejmenším množstvím osolené vody a uvaříme je doměkka. Pokud máme teflonový hrnec, brambory můžeme... více o Koprová polévka - light
Kapustu očistíme, pokrájíme na nudličky a dáme orestovat do hrnce s rozehřátým máslem s olejem. Až kapusta restováním povadne, zaprášíme jí moukou a... více o Rychlá kapustová polévka
Brambory oloupeme, drobně pokrájíme, dáme vařit do osolené vody společně s očištěnými a pokrájenými fazolkami doměkka. K uvařeným bramborám a fazolkám... více o Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem
Mladé cukety omyjeme a pokrájíme na slabé plátky. Cukety neloupeme. Na oleji, ve větší pánvi nebo kastrolu necháme zesklovatět drobně pokrájenou... více o Cuketová směs - bezmasá
Těstoviny si uvaříme podle návodu na obale. Mezitím si nakrájíme česnek, balkánský sýr a klobásky. Klobásky na půlměsíčky. Na pánvi rozehřejem trochu... více o Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Na něm zlehka osmahneme na drobno pokrájenou cibuli. Na cibuli nasypeme mraženou zeleninu, přidáme utřený česnek,... více o Smažené špagety se zeleninou
Eidam a salám nastrouháme najemno, vložíme do mísy, smícháme s vejcem a kořením. Kdyby vajíčko nestačilo, můžeme přidat další tak, aby směs držela na... více o Zapečená veka
Nejprve připravíme omáčku. Prošleháme majonézu se smetanami, hořčicí, paprikou a chilli. Vmícháme pažitku a dochutíme solí. V lednici necháme cca 30... více o Smažené cibulové kroužky
Nastrouhanou cuketu řádně smícháme s vejci, cukrem, kakaem, skořicí, rozpuštěným tukem, moukou a práškem do pečiva. Těsto nalijeme na velký plech a... více o Cuketový koláč se švestkami
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, vmícháme ořechy nebo kokos, polohrubou mouku s práškem do pečiva, nasekané karamely na menší... více o "Karamelka" - bábovka
Nastrouhanou mrkev společně s plátky řapíkatého celeru(nebo nastrouhaného kořenového) a jemně pokrájeným salámem orestujeme na lžíci másla. Pak... více o Rychlá uzeninová polévka s rýží
Jsou to takové francouzské brambory v anglickém kabátě:-), jinak jídlo, co dům dal. Uvařte brambory skoro do měkka (nebo použijte zbytek vařených z... více o Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Zralé ostružiny propasírujeme přes cedník, zalijeme studeným mlékem, přidáme cukr, počkáme až se rozpustí a pijeme. Dobrou chuť.... více o Ostružinový mléčný koktejl
Do mísy dáme bílý jogurt, do kelímku od jogurtu odměříme mouku a cukr, přidáme kypřicí prášek a cukr. Můžeme přisypat i skořici. Vše důkladně... více o Jogurtová buchta s ovocem II.
Omyjeme a oloupeme jablko. Odstraníme jadřinec. Nakrájíme na 1,5 cm silné plátky. Na pánvi rozpustíme máslo. Zprudka osmažíme jablka. Mezitím oloupeme... více o Jablečné kroužky
Lněná semínka nasypeme do mističky a zalijeme horkou vodou tak, aby žádná nekoukala ven :). Chvíli počkáme a podle potřeby vodu dolijeme - semínka ji... více o Lněné sušenky
Do mísy nasypte mouku, kypřící prášek do perníku, cukr, kakao a pokrájené sušené ovoce. V další misce rozmíchejte mléko, banán, olej (použila jsem... více o Veganský perník
Červený meloun vypeckujeme, nakrájíme na kousíčky a rozmixujeme. Vznikne melounová šťáva, kterou nalijeme do plastové vaničky. Přidáme cukr a šťávu z... více o Melounový sorbet
Do sklenice dáme nakrájenou limetku, 8 lístků máty a třtinový cukr. Vše podrtíme. Sklenici naplníme ledem,nalijeme bílý rum a dolijeme sodovkou.... více o Nejlepší mojito
Na jemno nastrouhané zelí prosolíme a necháme asi 1 hodinu vypotit. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova, přidáme zelí, přibližně lžičku... více o Flíčky se zelím
Očištěnou zeleninu nakrájíme na velmi drobno, vložíme do hrnce. Přidáme propláchnutou čočku, bobkový list a zalijeme 8 dl studené vody, nesolíme.... více o Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé
Mrkev nakrájejte na malé kostičky. Rozehřejte máslo, mrkev na něm poduste cca 5 minut bez vody - pouští šťávu, takže když budete míchat, nemůže se... více o Dušená mrkev s džusem, bez jíšky
Mouku smícháme s práškem do pečiva, strouhanými oříšky a cukrem, spojíme změklým máslem, vejcem a trochu mléka. Vypracujeme těsto, rozdělíme ho na... více o Kanadský brusinkový koláč
Papriky nakrájíme na nudličky a promícháme je s jemně nasekaným česnekem a pórkem, nakrájeným na tenká kolečka. Salát zalijeme jogurtem, osolíme,... více o Pórkový salát s jogurtem
Kuskus uvaříme dle návodu na přípravu a necháme ho vychladnout. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky, dle chuti osolíme a okořeníme paprikou a... více o Kuskusový salát s jogurtem
Tři prostředně velké vařené brambory postrouhat na struhadle, přidáme syrový žloutek, olej, hořčici. Do směsi postrouhat malou cibuli a přidat lžičku... více o Bramborová pomazánka na chlebíčky
Piškot Ušleháme bílky s cukrem, žloutky s olejem (může být i víc lžic), přidáme mouku s práškem do pečiva a drceným bebe. Vše společně smícháme a... více o Piškoto-bebečkové řezy (co dům dal)
Rýži uvaříme v osolené vodě s trochou oleje, slijeme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Mozzarellu nakrájíme na kostky, olivy na kolečka,... více o Náplň do zapékaných rajčat či paprik
Žampiony očistíme, sloupneme slupky z hlaviček, popřípadě zkrátíme nožky a nakrájíme na plátky. Cukety omyjeme a i se slupkou nakrájíme na plátky.... více o Žampiony s koprem a cuketou
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Mezitím si zvlášť uvaříme kroupy do měkka. Na sádle (v mém případě na olivovém oleji) si orestuje... více o Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Rýži uvaříme v dostatečném množství osolené vody, do vody přidáme trochu oleje. Hotovou rýži slijeme a propláchneme studenou vodou, abychom zastavili... více o Studené rizoto alla mediterranea
Česnek prolisujeme. Vejce rozšleháme se smetanou, přidáme bylinky, česnek a ochutíme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na plátky, rybí filety omyjeme,... více o Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým krémem
Květák očistíme, opláchneme, rozdělíme na růžičky střední velikosti a uvaříme do poloměkka na páře. Vychladlý květák smícháme s rýží, přidáme... více o Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
**Krok 1**: Z přísad připravíme hladké těsto, ze kterého usmažíme na oleji klasické palačinky. Necháme je vychladnout. **Krok 2**: Zatímco palačinky... více o Palačinkový Dort s ovocem
Z uvedených ingrediencí zpracujeme hladké těsto, zabalíme do folie a necháme na 30 minut odležet v lednici. Broskve oloupeme, nakrájíme na kousky a... více o Linecký koláč s ricottou a broskvemi
Papriku omyjeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme papriku,... více o Červená čočka se zeleninou (salát)
Pangasia necháme trochu povolit a otřeme od vody. Plátky ryby pokapeme citronovou šťávu, posolíme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme bylinkami. ... více o Pangasius v sýrovém kabátku
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou smetanou. Dle chuti osolíme. Pro... více o Mrkvová-pažitková pomazánka
Baklažány umyjeme, nakrájíme na cca 1 cm silné plátky a posolíme. Necháme asi 1 hodinu stát, až se "vypotí" hořká šťáva. Mezi tím si připravíme... více o Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně)