Množství je do formy na biskupský chlebíček, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme do... více o Nádivka s paprikovou klobásou
Jednotlivé porce králičího hřbetu osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme do zlatova.... více o Králičí ragú
Lilky opláchněte, osušte a do každého udělejte podélný klínovitý zářez široký asi 8 cm. Vyříznutou část vyndejte, výřez zasypte tenkou vrstvičkou soli... více o Plněné lilky Imam bajaldi
Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno, v pánvi rozehřejeme olej a zeleninu krátce orestujeme. Přidame hrášek, zalijeme cca 100 ml horké vody, osolíme... více o Prosté těstoviny s hráškem 2
Na slunečnicovém oleji nechte zesklovatět cibuli / nesmí zhnědnout/. Přidejte 2-3 hrsti ovesných vloček, sůl, vodu a přiveďte k varu. Poté přidejte... více o Polévka z dýně Hokkaido
Dýni Hokkaido celou upečtě nasucho v troubě. Slupka se potom dbře stáhne. Upěčenou dýni okrajujte v plátcích jako Gyros. Neskutečně dobré !!!... více o Dýně Hokkaido jako gyros
Olomoucké tvarůžky a nakládanou papriku pokrájíme na malé kousky, oloupanou cibuli na slabé plátky. Vše dáme do misky, zalijeme olejem, chilli omáčkou... více o Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát
Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, vmícháme mouku a zlehka tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté... více o Smetanovo-ovocné rychlořezy
Kuřecí prso nakrájíme na nudličky, opepříme a necháme alespoň půl hodiny marinovat v omáčce smíchané ze zázvoru a sojové omáčky. Nesolíme, sojová... více o Kuřecí zázvorové nudličky
Větší kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na širší nudličky, osolíme a lehce opepříme. V misce smícháme zakysanou smetanu, kari koření, vejce,... více o Smetanové kuřecí s kari a sezamem
Bůček, oloupanou cibuli a očištěnou mrkev a pórek nakrájejte na malé kostičky. Kroupy dobře propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat.... více o Kroupová polévka s paprikovou klobásou
Všechny druhy sýrů pokrájíme na středně velké kousky, dáme do mísy, zakápneme olejem, promícháme. Kapii scedíme (lák ponecháme), pokrájíme na kostičky... více o Sýrový mix - salát
Hermelín a očištěnou zeleninu pokrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Vše dáme do mísy, zakápneme olejem, přidáme balsamico... více o Zeleninový salát se sýrem
Do mísy prosejte mouku (z hladké budou buchty jemnější, z hruběji mleté nadýchanější) se solí. Uprostřed vytvořte důlek, vsypte do něj asi třetinu... více o Povidlové buchty
Žloutky utřeme s cukrem a vodou do pěny, v jiné míse si vyšleháme sníh z bílků a lehce ho spolu s moukou a kakaem vmícháme do pěny. Přidáme rum.... více o Tvarohová roláda s jahodami
Párky nakrájíme na špalíčky které "propícháme" špagetami. Takto poupravené špagety vaříme dle návodu. Narazila jsem na tento způsob přípravy na... více o Špagetové chobotnice
Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky... více o Italská rybí polévka „caciucco“
Kvíčaly důkladně očistěte, opláchněte, osušte a vytřete solí s drceným jalovcem. V kastrůlku nahřejte sádlo, přimíchejte cibulku a osmažte ji... více o Nadívané pečené kvíčaly
Mouku smícháme s cukrem, solí, kypřidlem a máslem, vytvoříme drobenku, do které postupně přidáváme po lžících vodu a vypracujeme vše v hladké těsto.... více o Double švestkový koláč
Pórek omyjeme, nakrájíme na špalíčky(asi 10 cm dlouhé), podélně rozkrojíme a podélně nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpustíme kousek másla, na kterém... více o Máslový pórek v šunce se sýrem
Máslo rozpustíme s olejem, přidáme pokrájený pórek na kolečka a osmažíme dosklovata. Pak zaprášíme moukou, ještě chvíli orestujeme a přilijeme vývar... více o Pórková omáčka
Uzené maso povaříme, pokrájíme na kostičky. Rohlíky pokrájíme na kostičky, přelijeme mlékem rozmíchaným se žloutky. Do mísy k rohlíkům přidáme maso,... více o Nádivka s uzeným masem a obilnými klíčky
1) Jablka a mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s krupicí. 2) Oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s moučkovým a... více o Mrkvové muffiny
Brambory uvaříme i se slupkou, po uvaření oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Připadně je můžeme také použít syrové, ale plátky musíme nakrájet co... více o Zapečený mangold s bramborem
svaříme vodu s hřebíčkem a badyánem dokud není vody minimum. pevné kousky přecedíme přez sítko a vyhodíme:) použijeme pouze vodu. všechny ingredience... více o Banánový koktejl jinak
Šalotky nasekáme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme, žampionové kloboučky nakrájíme na plátky. Medailonky ze střední části hovězí svíčkové... více o Steak Diane
Pokud jsme nesehnali Crème fraîche, smícháme den předem kelímek šlehačky se dvěma lžícemi podmáslí a necháme stát 24 hodin při pokojové teplotě. Pro... více o Karibský králík na kakaové hořčici
Guanciale (sušená slanina) nakrájíme na kostičky. Špagety dáme vařit dle návodu, mezitím v pánvičce osmahneme Guanciale za občasného míchání dozlatova... více o Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Lišky řádně očistíme od hlíny a jehličí, šalotky nasekáme na kostičky, šlehačku ušleháme, petrželku nasekáme. V pánvičce rozpustíme 3 lžíce másla, ve... více o Oříškové jelení řízky na liškách
Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekáme nahrubo, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Troubu předehřejeme na 190°C. Na vhodný pekáč dáme kosti a... více o Redukovaný zvěřinový vývar
Ze sardinek slijeme olej a rozmačkáme je vidličkou. Rajčata necháme okapat a nakrájíme na kousky. Všechny ingredience dáme do mixéru, umixujeme ... více o Jemná máslová pomazánka ze sardinek s bylinkami
Z uvedených ingrediencí zpracujeme hladké těsto a zabalené do fólie dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice. Pistácie umixujeme v mixéru.... více o Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi
Lístky bazalky omyjeme a osušíme. Šunku natrháme či rozkrájíme na malé kousky. Všechny ingredience dáme do mixéru a umixujeme (používám ponorný mixér... více o Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou
1 mrkve a 2 menší petržele (nebo 1 větší), případně i kousek celeru (nemusí být) osmahneme na másle. Přidejte vývar (stačí jen voda) a vhoďte brambory... více o Milionová polévka
Na pánvi rozpustíme trochu másla a osmahneme chléb nakrájený na malé kostičky. Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku.... více o Česnečka s krutony
Jablka, cukr a jeden hrnek vody rozvaříme na kaši, kterou rozmačkáme šťouchačem na brambory. Ve druhém hrnku vody rozmícháme vanilkové pudinky,... více o Nepečený jablíčkový dort
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do něj zlehka vmícháme mouku s kokosem. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, dáme do... více o Andělská roláda
Očištěné houby nakrájíme na menší kousky, česnek nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousek másla, přidáme česnek a chvíli... více o Houby na italský způsob
Sójové nudličky dle návodu povaříme v cca litru vody, já přidala zeleninový bujón do vody. Po 15 minutách slijeme a necháme odkapat. Nakrájíme si... více o Sójové nudličky s cizrnou
Cukr, vejce, změklou Heru, kakao a vanilkový cukr utřít. Přidat mouku, prášek do pečiva, mléko a řádně promíchat. Nalít na vysypaný vymazaný plech a... více o Kakaovec - rychlobuchta
Den dopředu si uvaříme plechovku slazeného kondenzovaného kakaa (na Slovensku pod názvem "PIKAO"). Vaříme ho podobně jako Salko, minimálně 2 hodiny a... více o Ořechový dort s banány
Mouku promícháme s cukrem, kypřidlem, solí a pokrájeným máslem, vytvoříme drobenku, do které po lžících přidáváme vodu a vypracujeme hladké těsto.... více o Koláč s jablečným tvarohem
Řízky prokrojíme, lehce nasolíme, uvnitř potřeme hořčicí, do každého řízku položíme sýr a podélně prokrojenou klobásu, zavřeme a posypeme kořením. Na... více o Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)
Množství surovin záleží na počtu strávníků, pro každého děláme porci samostatně zabalenou. Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Pak do masa uděláme několik... více o Prsíčka po toskánsku (v alobalu)
Prosejeme obě mouky i s práškem do pečiva a smícháme s mákem. Umícháme změklé máslo s cukrem, po jednom přimícháme celá vejce, dále přimícháme jogurt,... více o Makovo-citronové muffinky s pohankovou moukou
Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat.... více o Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Čokoládu nalámeme na malé kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Když je čokoláda rozpuštěná přidáme smetanu, amaretto a podle chuti nutellu. Ovoce ... více o Čokoládové fondue
Prosciutto Cotto nakrájíme na čtverečky. Chlazené (ne sušené) tortelloni - tedy větší verze tortellini - vlastního výběru, nejlépe však plněné masem... více o Tortelloni alla panna
Fazole namočíme přes noc do studené vody. V téže vodě vaříme cca 15 - 20 minut pod pokličkou. Scedíme a necháme okapat. Dáme do pekáče nebo větší... více o Pečené fazole
Ovoce očistíme, oloupeme, zbavíme pecek a jádřinců a nakrájíme na slabé plátky. Pokud použijeme hrušky a jablka, pokapeme je citronovou šťávou, aby... více o Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle