Nejdříve rozehřejeme pánev z olivovým olejem tak na 10 minut. Mezi tím naklepete kuřecí prsa,a posypete je provencálském kořením,a solí. Když... více o Kuře z mozzarelou a smaženými brambory
Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, kakao, nescafé, cukr, vejce, mléko, olej, tuk, rum. Pořádně smícháme a dáme na vymazaný střední plech. Pečeme... více o Nescafé moučník
Rozehřejeme si troubu na 160. Vytřeme si středně velký plech a zaprášíme ho moukou (ať se nám buchta nepřipálí). TĚSTO Č.1 : Rozšleháme vejce s cukrem... více o Ovocná buchta
Těsto vypracuji a nechám chvíli odpočinout. Mezitím si nakrájím cibulku a dám ji opéct na másle, přidám česnek, tak 2 stroužky, ale je to podle chuti... více o Cuketový quiche
Jablka oloupejte, vykrojte jádřinec a jablka nakrájejte na plátky. Nechte chvíli marinovat ve víně, a pak dejte okapat. Plátky poprašte moukou a ve... více o Jablíčka v županu se žloutkovým krémem
Jahody zbavíme stopek a omyjeme. Tvaroh, zakysanou smetanu a rozpuštěnou čokoládu vyšleháme elektrickým šlehačem do hladkého krému. Do misek či... více o Jahody v čokoládovém tvarohu
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody s kapkou olivového oleje. Když mají požadovanou tvrdost (al dente ci měkčí-podle gusta) tak slijeme,... více o Těstoviny s mascarpone, gorgonzolou a rukolou ...
Kachní stehna omyjte a osušte a potřete směsí z rozmačkaného česneku, soli, kmínu a majoránky. Pak je zprudka opečte na přepuštěném másle. Přidejte... více o Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)
Začněte přípravou panna cotty. V hrnci svařte smetanu ke šlehání s vanilkou. Nechte asi 10 minut vychladnout. Vanilku vyjměte a do horké tekutiny... více o Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
Dáme si vařit kostku masoxu s 2 hrnky vody. Na troše oleje mírně orestujeme rozmačkaný česnek. Ve velkém hrnci na másle a troše oleje osmažíme 3 lžíce... více o Česnekovo-sýrová omáčka
Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto, které dáme dobře vychladit, když je teplé příliš se lepí. Těsto pak vmačkáme do košíčkových formiček.... více o Kokosky v košíčcích
Pórek očistíme, pokrájíme na kolečka a na rozpuštěném másle ho osmažíme dosklovata. Pak zaprášíme moukou, ještě chvíli osmažíme a zalijeme vývarem... více o Smetanová pórková polévka s bramborem
Jablka nechte v misce macerovat v alkoholu s cukrem. Do prosáté mouky se solí přidejte droždí, pivo, šťávu a olej, umíchejte hladké těstíčko a nechte... více o Jablíčka v pivním županu
Ze zelí odstraníme vrstvu vnějších listů, rozkrojíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na proužky. V hrnci rozehřejeme 2-3 lžice oleje a orestujeme... více o Dušené zelí česko-italské hospodyně
Karotky, česnek a cibuli oloupejte. Karotku a cibuli nahrubo nastrouhejte, česnek najemno nasekejte. V pánvi rozehřejte olej a asi 5 minut na něm... více o Karotková pomazánka
Čerstvé krevety vložte do vroucí osolené vody, vypněte plamen a nechte ve vývaru vychladnout a pak je vyloupejte. Většinu oleje rozehřejte v hrnci a... více o Čočka s krevetami, pórkem a nočky
Brambory oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě, scedíme. Použít můžeme i brambory uvařené ve slupce, které oloupeme a pokrájíme. Na větší pánev... více o Smažené česnekové brambory s těstovinami
Filety osušíme a pokrájíme na kostky, jemně osolíme a opepříme, obalíme ve slanině. Papriky očistíme a pokrájíme na stejně velké kousky jako rybí maso... více o Barevný rybí špíz
Množství je do formy na biskupský chlebíček, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme do... více o Nádivka s paprikovou klobásou
Jednotlivé porce králičího hřbetu osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme do zlatova.... více o Králičí ragú
Lilky opláchněte, osušte a do každého udělejte podélný klínovitý zářez široký asi 8 cm. Vyříznutou část vyndejte, výřez zasypte tenkou vrstvičkou soli... více o Plněné lilky Imam bajaldi
Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno, v pánvi rozehřejeme olej a zeleninu krátce orestujeme. Přidame hrášek, zalijeme cca 100 ml horké vody, osolíme... více o Prosté těstoviny s hráškem 2
Na slunečnicovém oleji nechte zesklovatět cibuli / nesmí zhnědnout/. Přidejte 2-3 hrsti ovesných vloček, sůl, vodu a přiveďte k varu. Poté přidejte... více o Polévka z dýně Hokkaido
Dýni Hokkaido celou upečtě nasucho v troubě. Slupka se potom dbře stáhne. Upěčenou dýni okrajujte v plátcích jako Gyros. Neskutečně dobré !!!... více o Dýně Hokkaido jako gyros
Olomoucké tvarůžky a nakládanou papriku pokrájíme na malé kousky, oloupanou cibuli na slabé plátky. Vše dáme do misky, zalijeme olejem, chilli omáčkou... více o Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát
Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, vmícháme mouku a zlehka tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté... více o Smetanovo-ovocné rychlořezy
Kuřecí prso nakrájíme na nudličky, opepříme a necháme alespoň půl hodiny marinovat v omáčce smíchané ze zázvoru a sojové omáčky. Nesolíme, sojová... více o Kuřecí zázvorové nudličky
Větší kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na širší nudličky, osolíme a lehce opepříme. V misce smícháme zakysanou smetanu, kari koření, vejce,... více o Smetanové kuřecí s kari a sezamem
Bůček, oloupanou cibuli a očištěnou mrkev a pórek nakrájejte na malé kostičky. Kroupy dobře propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat.... více o Kroupová polévka s paprikovou klobásou
Všechny druhy sýrů pokrájíme na středně velké kousky, dáme do mísy, zakápneme olejem, promícháme. Kapii scedíme (lák ponecháme), pokrájíme na kostičky... více o Sýrový mix - salát
Hermelín a očištěnou zeleninu pokrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Vše dáme do mísy, zakápneme olejem, přidáme balsamico... více o Zeleninový salát se sýrem
Do mísy prosejte mouku (z hladké budou buchty jemnější, z hruběji mleté nadýchanější) se solí. Uprostřed vytvořte důlek, vsypte do něj asi třetinu... více o Povidlové buchty
Žloutky utřeme s cukrem a vodou do pěny, v jiné míse si vyšleháme sníh z bílků a lehce ho spolu s moukou a kakaem vmícháme do pěny. Přidáme rum.... více o Tvarohová roláda s jahodami
Párky nakrájíme na špalíčky které "propícháme" špagetami. Takto poupravené špagety vaříme dle návodu. Narazila jsem na tento způsob přípravy na... více o Špagetové chobotnice
Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky... více o Italská rybí polévka „caciucco“
Kvíčaly důkladně očistěte, opláchněte, osušte a vytřete solí s drceným jalovcem. V kastrůlku nahřejte sádlo, přimíchejte cibulku a osmažte ji... více o Nadívané pečené kvíčaly
Mouku smícháme s cukrem, solí, kypřidlem a máslem, vytvoříme drobenku, do které postupně přidáváme po lžících vodu a vypracujeme vše v hladké těsto.... více o Double švestkový koláč
Pórek omyjeme, nakrájíme na špalíčky(asi 10 cm dlouhé), podélně rozkrojíme a podélně nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpustíme kousek másla, na kterém... více o Máslový pórek v šunce se sýrem
Máslo rozpustíme s olejem, přidáme pokrájený pórek na kolečka a osmažíme dosklovata. Pak zaprášíme moukou, ještě chvíli orestujeme a přilijeme vývar... více o Pórková omáčka
Uzené maso povaříme, pokrájíme na kostičky. Rohlíky pokrájíme na kostičky, přelijeme mlékem rozmíchaným se žloutky. Do mísy k rohlíkům přidáme maso,... více o Nádivka s uzeným masem a obilnými klíčky
1) Jablka a mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s krupicí. 2) Oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s moučkovým a... více o Mrkvové muffiny
Brambory uvaříme i se slupkou, po uvaření oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Připadně je můžeme také použít syrové, ale plátky musíme nakrájet co... více o Zapečený mangold s bramborem
svaříme vodu s hřebíčkem a badyánem dokud není vody minimum. pevné kousky přecedíme přez sítko a vyhodíme:) použijeme pouze vodu. všechny ingredience... více o Banánový koktejl jinak
Šalotky nasekáme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme, žampionové kloboučky nakrájíme na plátky. Medailonky ze střední části hovězí svíčkové... více o Steak Diane
Pokud jsme nesehnali Crème fraîche, smícháme den předem kelímek šlehačky se dvěma lžícemi podmáslí a necháme stát 24 hodin při pokojové teplotě. Pro... více o Karibský králík na kakaové hořčici
Guanciale (sušená slanina) nakrájíme na kostičky. Špagety dáme vařit dle návodu, mezitím v pánvičce osmahneme Guanciale za občasného míchání dozlatova... více o Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Lišky řádně očistíme od hlíny a jehličí, šalotky nasekáme na kostičky, šlehačku ušleháme, petrželku nasekáme. V pánvičce rozpustíme 3 lžíce másla, ve... více o Oříškové jelení řízky na liškách
Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekáme nahrubo, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Troubu předehřejeme na 190°C. Na vhodný pekáč dáme kosti a... více o Redukovaný zvěřinový vývar
Ze sardinek slijeme olej a rozmačkáme je vidličkou. Rajčata necháme okapat a nakrájíme na kousky. Všechny ingredience dáme do mixéru, umixujeme ... více o Jemná máslová pomazánka ze sardinek s bylinkami
Z uvedených ingrediencí zpracujeme hladké těsto a zabalené do fólie dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice. Pistácie umixujeme v mixéru.... více o Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi