Zelí nakrouhejte na tenké nudličky. Z rajčat vykrojte středy se semínky a nakrájejte je na kousky. Cibuli nasekejte najemno, chilli papričky zbavte... více o Mexický salát Pico de gallo z červeného zelí
Zelí nakrouhejte najemno, spařte vroucí vodou a propláchněte ledovou. Nechte dobře okapat a dejte do velké mísy. Olej prošlehejte metličkou s... více o Salát z červeného zelí s jablky
Mleté maso dejte do mísy, přidejte utřený česnek, mletou papriku, vejce, sodu a rukou dobře promíchejte. Teď začněte přilévat vychlazenou perlivou... více o Čevapi s ajvarem
Lilek a kapie rozložte na plech, dejte do trouby rozehřáté na maximum a pečte, dokud slupka nezačne černat, zeleninu obracejte, aby zčernala všude.... více o Ajvar
Mouku nasypte do větší mísy. Udělejte v ní důlek, vlijte vlažné mléko, přidejte cukr, rozdrobte droždí a zlehka promíchejte. Přikryjte utěrkou a... více o Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Ovoce omyjte, zbavte pecek a pokrájejte na malé kousky. Zapékací formu vymažte máslem a rozložte do ní ovoce, mělo by vytvořit silnější vrstvu. Ovoce... více o Crumble s ovocem
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky tenké asi 1 mm. Dejte je do hrnce s širším dnem, přidejte tymián, bobkové listy, oloupané a plochou stranou... více o Gratinované brambory Dauphinoise
Kuřecí prsa očistěte, z obou stran potřete olejem, osolte, opepřete, posypte sušenými bylinami a nechte asi 10 minut odpočinout při pokojové teplotě.... více o Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem
Fazolky očistěte a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Dejte do kastrolu, zalijte vodou, osolte a uvařte tak, aby byly na skus, bude to trvat 5–8... více o Fazolky nakyselo s vejci
Slaninu nakrájejte na kousky, dejte do hrnce, vypečte dokřupava a odložte stranou. Cibuli, mrkev a celer očistěte a pokrájejte nadrobno. Do výpeku... více o Kukuřičný chowder
Houby očistěte a pokrájejte na větší kousky. Cibuli pokrájejte na tenké klínky, česnek na plátky, petrželku nasekejte najemno. V pánvi rozehřejte... více o Topinky s houbami a čedarem
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte v hlubší pánvi na lžíci oleje. Restujte ji asi 3 minuty, přidejte na kousky pokrájenou slaninu a nasekaný česnek,... více o Těstoviny s rajčaty a vodkou
Nejprve si formičky pečlivě vymažte olejem a troubu předehřejte na 150 °C. Žloutky s oběma cukry ušlehejte v míse robotu nebo ručním mixérem do... více o Mini košíčky jako rakvičky
Nudle uvařte podle návodu. Smíchejte v míse se sójovou omáčkou, octem, hoisin omáčkou a ¼ šálku vody, přidejte nasekanou bazalku. Zahřejte velkou... více o Udon nudle
Troubu předehřejte na 160 °C. Stehna omyjte a osušte. Vložte je do pekáče, osolte a posypte kmínem. Přidejte celou palici česneku překrojenou napříč a... více o Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Omyté a osušené maso pokrájejte na větší kostky o velikosti asi 4 x 4 cm. Oloupanou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na tenké plátky. Přidejte... více o Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Tvaroh dáme do misky a vyšleháme s hodně změklým máslem (ne rozpuštěným). Přidáme jemně pokrájenou půlku čerstvé kapie, trochu navršenou lžíci... více o Křenová pomazánka à la budapešťská
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, přidáme 1 žloutek, lžíci Solamylu, osolíme, opepříme a promícháme. Nudle vložíme do horké vody na 8-10min (nevaříme... více o Smažené čínské nudle s kuřecím masem
Velký hrnec naplňte vodou, osolte a přiveďte k varu. Vařené uzené maso nakrájejte na malé kostičky. Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte... více o Plněné bramborové knedlíky se špenátem a cibulkou
Cibuli pokrájejte nadrobno a na másle orestujte dosklovata. Přidejte papriku nakrájenou na malé kostičky a restujte dalších 5 minut. Do kastrolu... více o Houbová omáčka s paprikou a karlovarskými knedlíky
Játra pečlivě očistěte a zbavte všech bílých blanek a cévek. Pak je naškrábejte zoubkovaným nožem. Jde to opravdu snadno a docílíte správné, trochu... více o Polévka s játrovými knedlíčky a máslovou zeleninou
Uzený špek nebo prorostlou uzenou slaninu, pokrájíme najemno a dáme do kastrolu. přisypeme drobně pokrájenou cibuli a vše osmažíme dozlatova.... více o Dušený uzený květák s těstovinami
Vychladlé vařené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přidáme vejce, sůl, mouku a vypracujeme vláčné těsto, do kterého se nám... více o Bramborové knedlíky s klobásou
Libový vepřový bok bez kosti pokrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Cibuli pokrájíme a na trošce tuku osmažíme lehce... více o Dušený hříbkový bůček
Silnější plátky vepřového (krkovice, kotleta...) nebo drůbežího (kuřecí prso, krůtí steak...) masa opatrně prořízneme, ale nedokrojíme a uděláme si... více o Hermelínové kapsy na žampionech
Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu. Z obalu vezměte prostřední hodnotu a vydělte ji dvěma (pokud se těstoviny mají vařit 10–12 minut,... více o Mac and cheese I.
Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky rozšlehejte s mlékem a solí. Rohlíky nebo housky nakrájejte na kostičky, nasypte do větší mísy, osolte,... více o Karlovarský knedlík I.
Uvařený morek z morkové kosti vyndáme a rozmačkáme vidličkou v hlubokém talíři. Rozmícháme ho s droždím, které jsme si na kousku másla rozpustili na... více o Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce tuku či drobně pokrájeném špeku lehce dozlatova. Přisypeme na nudličky pokrájené hlávkové zelí, ochutíme... více o Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká půlkolečka. V kastrolu rozehřejte máslo, dejte do něj cibuli a tymián, krátce je zprudka opečte a snižte... více o Francouzská cibulačka
Papriky dejte na plech nebo do pekáče a dejte pod gril do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte je zhruba 20 minut, během pečení je několikrát otočte,... více o Hummus s pečenou paprikou
Cibuli oloupejte a pokrájejte na klínky, papriky zbavte semeníků a nakrájejte na malé kousky, petrželku nasekejte nadrobno. Ve větší pánvi rozehřejte... více o Papriková frittata
Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme připravené kostky masa, které za občasného... více o Vepřový guláš s mrkví
Krůtí prsa pokrájejte na kostky asi 2 x 2 cm, cibuli nasekejte nadrobno. V kastrolu rozpalte asi 2 lžíce oleje, nechte zesklovatět cibuli, přidejte... více o Krůtí kostky na ajvaru s těstovinami
Květák rozeberte na růžičky, ty větší pokrájejte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Květák zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, osolte,... více o Polévka z pečeného květáku
Quinou uvařte podle návodu na obalu, poté ji sceďte a dobře propláchněte studenou vodou. Mezitím pokrájejte rajčata na čtvrtky či poloviny, papriku a... více o Salát s quinoou a sýrem halloumi
Všechny ingredience zamícháme do konzistence připomínající krupicovou kaši. Místo kefíru můžeme dát mléko, zbytky jogurtu, šlehačka atp.. V případě... více o Těsto bábovkové hrníčkové
Batáty oloupejte, nastrouhejte nahrubo a dejte do mísy. Přidejte vejce, mouku, na kolečka pokrájenou bílou část jarních cibulek a většinu koriandru... více o Batátové placky s koriandrem
Ve větší míse promíchejte tymián, papriku a olej. Maso ve směsi důkladně obalte a nechte chvíli stát při pokojové teplotě. Zatím pokrájejte brambory... více o Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami
Houby očistěte, drobnější přepulte, větší nakrájejte na silné plátky. Vložte je do jemně vroucí osolené vody a 3 minuty blanšírujte. Opatrně je slijte... více o Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem
Houby očistěte a nakrájejte na plátky, rozložte je na pečicím papíru a nechte 2–3 hodiny zaschnout. Dejte je do hrnce se solí, zalijte hrnkem vody a... více o Houby v sádle s bylinkami
Začněte salsou. Rajčata přepulte, vykrojte z nich tuhý střed a nakrájejte je na kostičky, chilli papričku na jemné plátky, cibuli a petrželku najemno.... více o Steak z grilu s rajčatovou salsou
Maso nakrájejte na 4–5cm kousky a dejte je do mísy. Promíchejte se surovinami na marinádu a marinujte nejlépe přes noc, minimálně ale 2 hodiny. Pak... více o Grilovaný kuřecí kebab
Na zálivku začněte mixovat žloutky s ančovičkami, hořčicí a citronovou šťávou, pak postupně po lžících zašlehejte olej a nakonec po lžících horkou... více o Salátová srdíčka s ančovičkovým dresinkem
Drobná rajčata nakrájejte na poloviny, větší na klínky, broskve na plátky. Prosciutto natrhejte stejně jako mozzarellu. Vše až na mozzarellu dejte do... více o Rajčatový salát s prosciuttem a mozzarellou na topinkách
Silnější plátky krkovice (nenaklepáváme) osolíme, opepříme a obalíme ve směsi umíchané z hladké mouky a mleté papriky. Na rozpuštěném sádle, osmažíme... více o Papriková krkovice
Troubu předehřejte na 180 °C. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky dejte do mísy robota, přidejte cukr a 8–10 minut šlehejte při střední rychlosti,... více o Ořechové řezy
V hrnci na středním plameni za občasného míchání přiveďte k varu mléko, vodu, máslo, cukr a sůl. Jakmile dosáhnete bodu varu, hrnec stáhněte z plotny... více o Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Maso si očistěte. Naškrábejte je ostrým nožem a důkladně promíchejte se žloutkem, olejem, nasekanými kapary a hořčicí, dochuťte solí a pepřem. Na... více o Tatarák s kapary
Hovězí maso pokrájíme na plátky nebo kapsy, které přes fólii, opatrně naklepeme. Pokud krájíme tenké plátky, není třeba je naklepávat. Můžeme dělat... více o Klatovské závitky / ptáčky / roládky - po našem