1. Uvaříme cuketu na kostky společně s bramborami na kostky v jednom hrnci v osolené vodě. 2. Přidáme smetanu ke šlehání a necháme řádně provařit,... více o Lahodná cuketačka
Jáhly spaříme alespoň dvakrát, aby ztratily hořkou chuť. Zalijeme částí mléka a na mírném ohni pozvolna za stálého míchání vaříme, dokud jáhly... více o Jáhly se skořicí
V míse uhněteme z tvarohu, osolené mouky a žloutků těsto, ze kterého utvoříme váleček. Nakrájíme ho na plátky, dlaní je rozmáčkneme a na každý kus... více o Tvarohové plněné knedlíky - rychlé a snadné
Papriku si očistíme a rozkrojíme napůl. Do ní dáme složený plátek šunky a 2-3 lžičky řeckého jogurtu. Na jogurt nandáme rozpůlená cherry rajčátka a... více o Paprika plněná řeckým jogurtem a zeleninou
Grilování na cedrovém prkénku je velmi používaný způsob úpravy nejen ryb, ale i krevet a jakéhokoli masa nejen v Kanadě a USA, ale získává si čím dál... více o Losos grilovaný na cedrovém prkénku
Žloutky, moučkový cukr a máslo utřeme. Přidáme mleté ořechy, rum a hrubou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a smícháme.... více o Koláč s citrónovou polevou
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, promícháme a zalijeme jedním litrem vody, přidáme pepř a sůl a necháme povařit mrkev... více o Mrkvová polévka I.
Na tác si připravíme koupený korpus. Do mísy, kterou lze uzavřít víkem, dáme: šlehačky, mandarinky (včetně šťávy), pudinky. Uzavřeme mísu a třepeme,... více o Třepací dort
Vše (kromě čokolády) smíchat (1 min. elektrickým šlehačem). Čokoládu nasypat na dno košíčků a zalít směsí. Doba pečení je cca 10 minut.... více o Levné muffiny
KORPUS (2 plechy): Ušlehat bílky s cukrem dotuha, poté po jednom zašlehávat žloutky, přidat po lžících olej a nakonec ručně zamíchat mouku s práškem... více o Dort "Hlava koně"
Mrkev opláchneme, zbavíme konečků a nastrouháme nahrubo na struhadle. Dále dáme do hrnce rozehřát máslo, poté přidáme nastrouhanou mrkev, kterou... více o Dušená mrkev s hráškem II.
Tento recept zní velmi obecně, ale není tomu tak. Kdo chce dietní pokrm, omezí sůl a místo eidamu, který jsem použil já, použije např. balkánský sýr.... více o Zeleninová kapsa
Recept je vhodný na oslavy, je zdravější než chemické limonády, ale je stejně lahodný. Má sladkokyselou chuť, kterou bych přirovnal k jahodám. Uvedl... více o Dýňová šťáva
Jablka oloupeme a zbavíme jader tak, aby zůstala v celku, pokapeme šťávou z citronu, aby při pečení nezhnědla a necháme je nasáknout. Mezitím smícháme... více o Pečená jablka se zálivkou
Do kastrůlku dáme vařit vodu. V hrnečku si rozšleháme vajíčko, osolíme a postupně přimícháme mouku, až nám vznikne tužší těsto. Jakmile začne voda... více o Mlíková polívka
**1.** Očistěte játra, odstraňte z nich všechny blanky a ,provázky‘. Pokrájejte na kostky. V pánvi na 2 lžících másla zpěňte cibuli. Přidejte játra,... více o Domácí paštika II.
Nejprve si nachystáme bylinkové máslo. Vezmeme si misku, ve které se nám nejlépe bude máslo míchat. Do té dáme povolené máslo, bylinkovou sůl, pepř,... více o Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Polovinu bylinek otrháme, očistíme česnek. Toasty nalámeme a spolu s bylinkami a česnekem rozmixujeme. Promícháme s... více o Krůtí rolka
Ohnivou lornu umístíme nad oheň, vložíme tuk a osmahneme na něm omytou a nakrájenou tykev na kostky. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kostičky... více o Tykvový guláš z ohnivé lorny
Maso nakrájíme na plátky, opepříme. Do středu masa dáme na malé kostičky nakrájený salám, sýr, kapii a hrášek. Řízky přeložíme napůl, okraje naklepeme... více o Plněná kapsa Herkules
Vepřové maso omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na stejně velké kostky. Cibule nakrájíme na čtvrtiny. Oregáno opláchneme, vytřepeme a... více o Řecký šiš kebab
Točený salám, cibuli a okurky nakrájíme na kolečka. Nálev: ocet, worcestrovou omáčku, hořčici, olej a kečup svaříme a po vychladnutí vmícháme majolku.... více o Naložený točený salám
Rýži důkladně propláchněte a uvařte se dvěma hrnky vody na skus. Ihned promíchejte s octem a rozestřete na talíř. Okurku a mrkev nakrájejte na... více o Suši s rybou a zeleninou
Rýži povařte v osolené vodě asi 40 minut. Mangold očistěte a nakrájejte nadrobno, česnek také. Omytou papriku zbavte semeníku a nakrájejte ji na... více o Plněné vepřové plátky
Oloupané šalotky nakrájejte na kostičky. Polovinu oleje rozehřejte v kastrolu a nechte na něm zesklovatět cibulku a rýži. Vmíchejte polovinu vína a... více o Rizoto s kuřetem a liškami
Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme, až jsou houby a... více o Šumavská kulajda se zastřeným vejcem
Vše smícháme a dáme do cedníku s plátnem. Necháme do druhého dne okapat. Poté dochutíme dle chuti. Z tohoto množství vznikne cca 1/2 kg lučiny.... více o Domácí lučina
V míse smícháme sypké suroviny (krom kakaa) a poté přidáme i tekuté. Zamícháme v hladké tekuté těsto. Půl těsta nalijeme do předem vysypané koláčové... více o Koláč s pudinkem a ovocem
Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Ledový salát nakrájíme na kostičky. Vše... více o "Zelný" salát s řapíkatým celerem
Olej promíchejte metličkou s cukrem a medem. Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva. Postupně ji zapracujte do oleje. Čokoládu nasekejte... více o Špaldové sušenky s čokoládou
V kastrůlku svařte šťávu se 100 g cukru, asi 5 až 7 minut. Nechte vychladnout a vzniklý sirup prošlehejte s jogurtem a citronovou šťávou. Želatinu... více o Bezinkový krém s ovocným kompotem
Kapustu nakrájejte na nudličky, propláchněte a vytřepejte z ní vodu. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a s kapustou je povařte asi 10 minut v... více o Ryba naostro na kapustovém pyré
Pod grilem v troubě opečte papriky, až jejich slupka zčerná a popraská. Přesuňte je do sáčku a nechte 10 minut zapařit. Pak slupku snadno stáhnete.... více o Papriková polévka s chilli krémem
//Ingredience jsou na cca 700 ml omáčky.// Cibuli a zázvor oloupejte, cibuli nakrájejte na kolečka a zázvor na malé kostičky. Omyté chilli papričky... více o Chilli omáčka se švestkami
Maso nakrájíme na plátky a pomocí kloubů lehce maso naklepeme. Maso osolíme a osmahneme na pánvi (na malém množství oleje). Pak maso vyndáme, obalíme... více o Panenka v pepřové omáčce
Brokolici pokrájíme na menší kousky, rozložíme do tukem vymazaného pekáče a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, nastrouhaným sýrem, solí a pepřem.... více o Zapečená brokolice se sýrem II.
Mouku prosypeme do mísy. Přidáme tvaroh, špetku soli, cukr, olivový olej, rozdrobené droždí a vlažné mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme 30 min.... více o Bochánky s mozzarellou
Čočku přebereme a namočíme alespoň 2 hodiny do studené vody. Pak k ní přidáme bobkové listy, nové koření a masox, podle potřeby ještě přilijeme vodu,... více o Pikantní salát s čočkou
Z mouky, másla a vody vypracujeme hladké těsto. Vodu přidáváme pomalu, postupně, aby těsto nebylo příliš řídké. Těsto necháme 30min odpočinout v... více o Jablečný štrůdlík
Plátky sýra rozložte na pečicí papír na plech do tvaru obdélníku tak, aby se překrývaly. Dejte na pár minut do trouby předehřáté na 150 °C, aby se sýr... více o Sýrová roláda
Brusinky nasekejte na kousky. V kastrůlku rozpusťte na mírném plameni cukr s 1 lžící vody, až vznikne karamel. Vmíchejte k němu brusinky a sezam a... více o Sezamky s brusinkami a karamelem
Troubu předehřejte na 180 °C. Žloutky prošlehejte s lžící světlého přírodního cukru. Smetanu přiveďte téměř k varu a pak ji přimíchejte ke žloutkům.... více o Crème brûlée
Z mouky, 30 g cukru, soli, 1 žloutku a 80 g studeného másla uhněťte hladké těsto a dejte na 30 minut do chladu. Bílou čokoládu rozpusťte, zbylý cukr... více o Karamelový koláč
Troubu předehřejte na 160 °C a plech vyložte pečicím papírem. Z másla, mouky, kakaa, 100 g cukru a soli vypracujte v míse drobenku. Přidejte kousky... více o Křehké čokoládové sušenky s karamelem
* směs necháme odpočinout v ledničce alespoň 2 hodiny * směs před tvarováním hodně vymačkáme (aby se později nerozpadala) * sýr nakrájíme na proužky a... více o Karbanátky plněné sýrem
Kuřecí prsa očistíme a napříč nakrájíme na proužky, silné asi tak na palec. Můžeme lehce rozklepnout, aby byly širší. Kukuřičné lupínky rozdrtíme tak,... více o Křupavé kuřečí řízečky v lupínkách
Příprava na směs: Jablka se slupkou nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jadérek. Potom nakrájíme na pravidelné plátky a vložíme do misky. Zalijeme... více o Pečená jablka na javorovém sirupu
Příprava salátu: Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké čisté listy salátu... více o Caesar Salát s kuřecím masem
Příprava základu pro cibulačku - poctivý kuřecí vývar: Kuřecí skelety a křídla vložíme na máslem vypečený pekáč do rozehřáté trouby 220°C na 20 minut.... více o Francouzská gratinovaná cibulačka
Bryndzu s mlékem rozšleháme, přidáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience. Vše opět rozšleháme. Baštíme s čerstvým chlebem a čajem.... více o Bryndzová pomazánka II.