Rozpálíme olej ve středně velkém hrnci, přidáme cibuli a smažíme téměř dozlatova. Přidáme česnek a smažíme asi 30 vteřin. Přidáme špenát (vaříme asi 1... více o Špenátová omáčka
Mouku, sůl, kmín a droždí důkladně promícháme, poté přidáme vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Můžeme přidat i semínka. Necháme v míse 8-12 hodin... více o Hrníčkový chleba
Nakrájíme pórek a červenou papriku na malé kousíčky, přidáme majolku, pomazánkové máslo, česnek, citronovou šťávu, dochutíme solí a pepřem. Výborná je... více o Pomazánka s pórkem a paprikou
Nejprve si zkaramelizujeme cukr, pak přidáme rozehřátý tuk, pak najemno nasekané ořechy a nakonec salko. Vše neustále mícháme. Po přidání salka za... více o Sladké oplatky
Mandarinkovou šťávu promíchejte s cukrem, až se cukr zcela rozpustí. Vlijte do mrazicí nádoby a dejte zamrazit. Občas promíchejte vidličkou, aby se v... více o Mandarinkový sorbet
Vývar přiveďte k varu a nechte na mírném ohni probublávat. V hlubší pánvi se zesíleným dnem rozehřejte polovinu oleje a lžíci másla a nechte na něm... více o Rizoto s citronem
Vývar přiveďte k varu. Vložte do něj maso pokrájené na nudličky, houby (pokud máte sušené, aspoň hodinu předem je namočte) a povařte mírným varem asi... více o Thajská kuřecí polévka
Nakrájíme kuřecí maso na větší nudličky, posolíme, opepříme, přidáme chilli a rozdrcený česnek. Promícháme a necháme odpočívat. Pruhy masa omotáme... více o Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině
Vezmeme pekáč na muffiny, vymažeme jen olejem. Dále do "vaničky" přidáme kolečko šunky, potom 1 cm nastrouhaný sýr a nakonec rozšlehané vejce, které... více o Snídaňová pochoutka
Hodinu předem si nakrájíme kuřecí maso na kostičky - dáme do mísy, přidáme vejce, solamyl, lžíci sojovky a sůl a dáme do ledničky. Vezmeme si mísu a... více o Čínské nudle s kuřecím masem III.
Nakrájíme cibulku nadrobno a česnek na plátky. Na pánvi vše osmahneme. Přidáme mleté maso a osmahneme cca 10 minut. Mezitím si uvaříme v hrnci vodu a... více o Lasagne bez bešamelu
Hrnek cukru a 2 celá vejce umícháme, postupně přidáme mouku, olej, mléko, skořici, najemno nastrouhanou mrkev, kokos a nakonec prášek do pečiva. Těsto... více o Mrkvový hrníčkový koláč s kokosem
Nakrájet mrkev na kolečka a osmažit na olivovém oleji. Přidat sůl, pepř, dle chuti. Až bude mrkev osmažená, podlít trochou vody. Podusit, ale tak, aby... více o Sýrová mrkev
Kořen petržele a mrkve omyjeme, oloupeme a nakrájíme podélně na 4 díly. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme a pokapeme olivovým olejem.... více o Teplý salát z kořenové zeleniny
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole do velikosti plechu tak, abychom měli vyplněné i jeho okraje. Na těsto naskládáme dobře okapané ovoce dle... více o Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
V pánvi s rozpáleným olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a za občasného promíchání... více o Česnekové maso se slaninou a fazolkami - minutka
Na oleji a pokrájeném špeku necháme zezlátnout pokrájenou cibuli. Na ní pak necháme dozlatova orestovat osolené a opepřené maso pokrájené na kostky.... více o Česnekovo-houbový guláš
Větší plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek špeku, půlku oloupaného vejce, okurku a půlku ... více o Španělské ptáčky z vepřového
Ražničí připravíme klasickým způsobem. Na namočené špejle nebo kovové jehlice střídavě napichujeme kousky osoleného a opepřeného masa, plátky slaniny ... více o Špízy (ražničí) se zelím
Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto. Těsto dáme do strojku a vytlačujeme co nejužší tyčinky, které klademe na plech s pečícím papírem. Při pečení... více o Ořechové tyčinky s vařeným krémem
Z mléka, žloutků, mouky a cukru uvaříme na mírném ohni hustou kaši, kterou za občasného promíchání, aby se nám nevytvořil škraloup, necháme zchladnout... více o Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trochu oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou najemno. Přidáme pórek, mrkev a cca 2... více o Pikantní kuřecí nudličky
Část mléka zahřejeme, aby bylo vlažné, nadrobíme do něj droždí a 1 lžičku cukru, zakryjeme a na teple necháme vykynout. Tento kvásek pak přilijeme do... více o Nadýchané domácí rohlíky
Všechny ingredience zamícháme dohromady, až vznikne těsto, které se dá rozválet. Na hledké mouce pak válíme placky silné asi 3 mm, z nich vykrajujeme... více o Zelňáky jihočeské
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka osmahneme na oleji. Až začne pouštět šťávu, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit ve vlastní... více o Brokolicová omáčka s masem a kurkumou
Osušený filet zbavený případných zbylých kostí namočíme na 15 minut do rumu kůží nahoru. Filet nemusí v rumu plavat, stačí na dně misky 0,5 centimetru... více o Uzený losos na grilu
Ovesné vločky zalijeme vlažným mlékem a necháme 30 minut nabobtnat. Mezitím si připravíme mandle a vlašské ořechy, které nakrájíme na menší kousky. Po... více o Müsli tyčinky II.
Vyválíme si těsto do tvaru obdelníku, který potřeme rajským protlakem. Na tuto vrstvu naskládáme šunku, anglickou slaninu a posypeme kukuřicí. Na... více o Pizza kolečka od Jíti
Uvaříme v osolené vodě penne al-dente. Na hlubokou pánev dáme smetanu se sýry, které jsou nakrájené na malé kousky, necháme vše roztavit a dochutíme.... více o Penne quattro formaggi
Na poutine můžeme použít jakýkoliv sýr, který není moc kořeněný jako mozzarella, feta nebo plesnivý sýr, ale sýr musí být rozpustný v teple. Pravý... více o Poutine
Nakrájíme všechnu zeleninu podle vašeho zvyku. Osmažíme slaninu s nakrájenou cibulí, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Vše dáme dohromady a... více o Zeleninový salát, jak má být
Maso si rozdělíme na čtvrtiny, ze kterých vytvarujeme placky, které z obou stran osolíme, opepříme a hodíme s trochou oleje na rozehřátou pánev. Je... více o Nejchutnější hamburger
Kroupy na dvě hodiny namočíme, pak propláchneme a ve slané vodě uvaříme doměkka (nepřevařit!). Scedíme a propláchneme převařenou vodou. Na oleji ... více o Houbové kroupy se zelím
Vinnou klobásu pokrájíme nebo nastříháme na cca 10 cm dlouhé klobásky. Každou pak obalíme plátkem slaniny a skládáme jednu vedle druhé na plech nebo... více o Slaninová vinná klobása na pivu
Jemně nakrouhané zelí a nastrouhanou mrkev dáme do mísy, maličko osolíme, posypeme malým množstvím cukru - mrkev je sladká, tak raději salát podle... více o Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Starší rohlíky (housky) prokrojíme a naneseme na ně vrstvu sýrové směsi. Rohlíky naskládáme na plech vedle sebe, aby se nekolébaly a náplň při pečení... více o Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)
1. Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme Heru/máslo, mouku, kokos, kakao a vanilkový cukr. 2. Vznikne nám hmota, ze které uděláme menší kuličky.... více o Fantastické sušenky KOKA
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme je semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s olivovým olejem. Bazalku natrháme na malé... více o Bruschetta (Topinka)
Těsto: Ve vodní lázni smícháme tuk, cukr, med a vejce, poté, co se nám vše rozpustí do jednotné hmoty, přidáme i mouku smíchanou se sodou. Ještě teplé... více o Medové řezy alá falešný medovník
Očištěná játra nakrájíme na nudličky a orestujeme na nadrobno nakrájené cibuli. Poté, co játra jsou orestovaná, přidáme nasekanou majoránku, osolíme a... více o Slaný štrůdl s kuřecími játry
Zapékací nádobu vymažeme máslem, do ní naskládáme porce kuřete (kůží dolů), zalijeme směsí z rajčat, vody a omáček, osolíme, lehce potřeme polovinou... více o Pikantní kuře v rajčatech a cibuli
Z bílků vyšleháme sníh, do kterého zašleháme cukr, poté opatrně vařečkou zapracujeme prosáté kakao se sodou a solí. Těsto opatrně a co nejrovnoměrněji... více o Tvarohový řez
1) Začneme zálivkou. Do misky vyklopíme celý bílý jogurt, přidáme 2 stroužky česneku (rozmačkaný) a dochutíme podle své chuti solí a pepřem. Můžeme... více o Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Uvaříme špagety (rozlámané na cca 3cm kousky), přecedíme a vložíme do pekáče. Do hrnce dáme trošku oleje, na rozpálený olej dáme cibuli nadrobno... více o Špagety zapečené s lečem
Do rozehřáté trouby (na maximum) dáme ciabattu, aby byla křupavá a vlažná. Po vyndání z trouby rozkrojíme napůl. Ze zakysané smetany, oregana,... více o Ciabatta s Olomouckými tvarůžky
Na másle dorůžova osmažíme celer s mrkví, přidáme propláchnutou čočku (nemusíme jí předem namáčet), zalijme vývarem a dáme vařit. Zhruba po patnácti... více o Čočková polévka s párky
Změklé máslo utřeme s cukry do pěny, pak vmícháme tvaroh a dobře promícháme. Nakonec vmícháme jogurt (smetanu). Jahody nebo jiné ovoce dle vlastního... více o (nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek
Klobásu pokrájíme zhruba na deseticentimetrové kousky. Každý zabalíme do plátku slaniny a naskládáme je nasucho do pekáčku nebo zapékací mísy. Dáme... více o Vinná klobása se zeleninou
Plát masa naklepeme, osolíme, pepříme, potřeme rozetřeným česnekem (2-3 stroužky) a poklademe slaninou. Plát masa pevně srolujeme, zpevníme nití. V... více o Česnekovo-slaninová roláda s žampionovou omáčkou
Špekem vyložíme dno zapékací mísy, na které položíme plátky nebo kostky osoleného a opepřeného masa. Maso posypeme pokrájenými houbami a česnekem,... více o Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou