Do hrnce dej mléko, rýži, cukr, van. cukr a sůl a vař 20 minut na mírném plameni. Po odstavení přidej lžičku másla a rýži zamíchej. Zamíchanou rýži... více o Čokoládová rýže
Vejce vymícháme s krupicovým cukrem, mlékem a olejem. Přidáme mouku smíchanou s práškem a skořicí, rozinky a nakonec oloupaná a na malé kostičky... více o Šťavnaté muffiny
Karbanátkovou směs umícháme klasickým způsobem z uvedených ingrediencí nebo si ji uděláme tak, jak ji máme rádi. Mokrou rukou z ní uděláme placičky,... více o Brambory s karbanátky na smetaně - pečené
Králíka si očistíme, omyjeme, rozporcujeme na menší díly, které naložíme alespoň na hodinu do marinády umíchané ze lžíce oleje, 3 lžic sojové omáčky a... více o Asijský králík - jednoduše a chutně
Králičí polévku (vývar) si můžeme připravit buď: orestováním králičích odřezků a kostí společně se zeleninou a kořením na rozpuštěném másle (50 gramů ... více o Králičí polévka - vývar
Oloupanou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a necháme lehce osmažit na rozpuštěném másle s olejem. Pak mrkev zaprášíme moukou, necháme ještě... více o Brokolicovo-mrkvová polévka se sýrem
Drobné a dobře omyté brambůrky i se slupkou vsypte na olejem vymazaný plech. Cibule rozkrájejte na silnější kolečka a vsypte je mezi brambory, dobře... více o Gošovy paprikové brambory
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. K uvařeným bramborám přidáme máslo, mléko a metličkou rozdrtíme na kaši. Krkovici nařežeme na... více o Uzená rolovaná krkovice s bramborovou kaší
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájené cibule. Přidáme na kousky nakrájené bedly a malinko podlejeme. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a zalejeme vodou a... více o Dršťková polévka z bedel
Okurku olopeme a nastrouháme. Přidáme ocet a sůl. Zalejeme mlékem a máme hotovo.... více o Okurkový salát s mlékem
Necháme vzejít kvásek (z cukru a droždí a trošky šlehačky). Mezitím nasypeme do mísy mouku, osolíme, přidáme rozpuštěné máslo (vychladlé!!!), šlehačku... více o Nedietní posvícenské koláčky
Na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme okapané zelí, osolíme, osladíme a pod poklicí dusíme do změknutí. Podlévat většinou nemusíme, jelikož... více o Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami
Květák či brokolici rozebereme na růžičky, které obalíme v plátcích šunky a klademe do máslem vymazaného pekáče. Dáme péct na 10-15 minut do... více o Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu
Nastrouhaná jablka smícháme s pudinkem, nasypeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem, dlaněmi udusáme a zalijeme těstem. Pečeme ve vyhřáté... více o Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a houby na kusy. Cibuli osmahneme na oleji. Přidáme maso, houby a trochu podusíme. Ochutíme solí... více o Vepřové na hříbkách
1.V hrnci rozpusťte máslo a poduste cibuli, česnek a mrkev (asi 5 minut). 2. Přidejte brokolici, jablko a skořici a duste dalších 5 minut a zalijte... více o Brokolicová polévka s jablkem a skořicí
Připrávíme si misku. Do té dáme všechny ingredience na těsto. Smícháme. A teď jak chcete nebo co najdete doma. Já dělám nejčastěji, že si půlku těsta... více o Hrnková bábovka II.
Hluboký plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj hrubě nebo na plátky nastrouhaná jablka smíchaná s trochou vanilkového pudinku (pokud... více o Jablečný krémový sen - řez
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, naklepeme a jemně osolíme. Z uvedených... více o Jednoduché pivní staročeské řízky
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme velmi drobně pokrájené maso, které také osmažíme. Po osmažení masa přidáme krátce osmažit ještě protlak s... více o Dýňové ragú (nejen) s masem
Na sádle si osmažíme dosklovata cibuli, přidáme dozlatova osmažit pokrájené špekáčky. Pak necháme u špekáčků zpěnit nastrouhaný česnek s paprikou a... více o Bramborovo-dýňový buřtguláš
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme drobně pokrájenou kvalitní, dobře ochucenou uzeninu s česnekem , kterou také osmažíme. Přidáme papriku,... více o Dýňový guláš s uzeninou
Masovou konzervu dáme do misky, vidličkou rozmačkáme, přidáme drobně pokrájenou cibuli, okurky (kápii), nastrouhaný česnek (jemně) a vejce (hrubě),... více o Pomazánka z "vepřovky"
Jogurt osladíme dle chuti, kdo málo sladí, přidávat cukr nemusí. Oslazený jogurt smícháme s pokrájeným kompotovaným ovocem, které jsme si nechali... více o Jogurtový tropik dort - nepečený
Brambory nasypeme do jemně vymazaného pekáčku (máslo nebo olej), přidáme na větší kousky pokrájenou mrkev, pokrájený pórek a česnek a promícháme.... více o Kuře (nejen) na bramborách
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Pekáček dobře... více o Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, přidáme rozpuštěný tuk s mlékem, přidáme mouku s kakaem, kypřícím práškem a sodou, dochutíme dle svého kůrou,... více o Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)
Filety pokrájíme na nudličky, okořeníme dle chuti a pokud koření neobsahuje sůl, tak i osolíme. Zprudka osmažíme dozlatova ze všech stran a vyndáme na... více o Těstovinový salát s rybou a zeleninou
Cukr smícháme s vejci, přilijeme kefír, olej a promícháme. Přidáme mouku s kypřidlem a kokosem, dobře promícháme a těsto nalijeme na máslem vymazaný a... více o Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
Do olejem nebo máslem vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme pokrájenou očištěnou dýni, pokrájenou uzeninu a bylinky dle chuti. Vše promícháme a... více o Bylinková dýně s balkánským sýrem
Na másle si opečeme kuřecí maso nakrájené na proužky. Přidáme bobkový list, nové koření. Až je maso opečené, přidáme vodu s bujonem a dusíme pod... více o smetanová omáčka s kuřecím masem
Omytou panenku nakrájíme na plátky zhruba 2-3 cm široké. Plátky lehce naklepeme (nejlépe přes sáček a jen tupou stranou nože), osolíme, opepříme a... více o Vepřová panenka s jablky
Zeleninu oloupeme (cibuli nakrájíme a česnek prolisujeme), rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka. Vymastíme alobal olejem. Na něj položíme půlku křídla... více o Krůtí křídlo v alobalu
Do domácí pekárny ( v mém případě ETA Delicca ) nalijeme vlažné mléko, přidáme vejce, mouku, droždí a sůl. Poté program nastavíme na TĚSTO a necháme... více o Domácí houskový knedlík
Smícháme vločky, mouku a kokos. V kastrůlku rozehřejeme med, máslo, horkou vodu a sodu. Tekutou část vlijeme do sypké a řádně promícháme. Malou... více o Sušenky z ovesných vloček s kokosem
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme rozmaražené, na kostky pokrájené, osolené a okořeněné filety a pokrájenou paprikou s česnekem a za... více o Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej a vodu, přidáme mouku s kakaem a kypřidlem. Dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto... více o Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a cuketu, pak přidáme bylinky dle chuti (čerstvé nebo sušené) a česnek a ještě krátce osmažíme. Přidáme dvě... více o 2x cuketovo-smetanová omáčka
Cibuli pokrájíme na proužky. Cuketu nastrouháme nahrubo. Řapíkatý celer na menší kousky. Na sádle zpěníme cibulku. Jakmile je sklovitá, stáhneme ji na... více o Cibulové zelí
Ovoce zalijte bílým vínem a nechte nějakých 10-15 minut nasáknout. Nenechávejte déle, protože by to mohlo výrazně narušit strukturu ovoce, bylo by... více o Jahody a maliny ve vinném želé
Směs z mletého masa si připravíme buď podle vlastního osvědčeného receptu na sekanou či karbanátky nebo si ji ochutíme kořením na mletá masa a... více o Pštrosí vejce - pečená
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme tvaroh, hrubě nastrouhané velké jablko, rozpuštěný vlažný tuk, pomerančovou nebo citronovou, čerstvě... více o Tvarohová bábovka s kandovaným pomerančem (citronem)
Vejce dáme do mísy, rozmícháme je s cukry, přilijme kefír a olej, přisypeme mouku s kokosem a kypřidlem a dobře promícháme. Těsto nalijeme do... více o Kefírová kokosová buchta (koláč) - píchaná
Naporcované kuře (stehna) osolíme a okořeníme a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli, česnek a uzeninu. Stehna poklademe kousky másla, trochu... více o Kuře (nejen) na zelí
Korpus: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu s olejem, promícháme, přisypeme mouku, skořici a kypřidlo, vše ještě řádně promícháme, těsto... více o Dort (nejen) s hroznovým vínem
Na pánev s troškou rozpáleného oleje necháme zprudka orestovat oloupané, na hranolky pokrájené patizony (kedlubny) s pokrájenou slaninou, nasekaným... více o Patizonová (kedlubnová) minutka
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné mléko a máslo, promícháme, přisypeme citronovou kůru, mouku s kypřidlem, rozinkami a ještě řádně... více o Rozinkové muffiny
Brambory nakrájíme na kostky nebo na čtvrtinky, kdo jak chce, osolíme a dáme vařit cca 20 minut. Dáme vařit sojové kostky/nudličky dle návodu, cca 13... více o Sojové "maso" na špenátu a česneku s hráškovým bramborem
Na rozpálené pánvi s troškou oleje osmažíme krátce nejprve pokrájenou dýni. Přidáme pokrájenou uzeninu a cibulku a dosmažíme společně do změknutí.... více o Dýňová minutka
Maso pokrájíme na malé kousky, cibulku nadrobno a klidně i zelenou část, tvarůžky podle stavu proležení buď rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme na... více o Tvarůžkové (syrečkové) placičky / řízečky s masem