Limetky škrabkou na brambory zbavte kůry (potřebujete jen tu zelenou část, ne tu bílou), můžete nakrájet na tenčí proužky. Vložte do čisté... více o Domácí limetkový extrakt
Očistěte kapustičky a rozkrojte je podélně napůl. Pokapejte olivovým olejem a promíchejte, aby se krásně "obalily". Přidejte nakrájený česnek a na... více o Pečené kapustičky s červenou cibulkou
Dno svého pekáčku/plechu vyložte alobalem. Očistěte zeleninu a přepulte ji napůl - cibulky můžete rozčtvrtit (záleží a velikosti). Česnek nakrájejte... více o Pečená růžišková kapusta
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a jemně posypeme paprikou. Na plátky masa dáme hrstku zelí, na kterou položíme rozkrojenou klobásu a pevně... více o Masové závitky (nejen) se zelím
Brambory uvaříme, scedíme, necháme zchladnout, nastrouháme nebo rozšťoucháme, přidáme nastrouhanou Nivu, česnek, vejce, dle chuti osolíme a opepříme a... více o Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s malým množstvím oleje,... více o Cibulovo-česnekové plátky
Mouku smícháme v míse se solí, nastrouhanou citronovou kůrou, moučkovým cukrem. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme žloutek... více o Duo buchty
Pernicky rozlamat na male kousky do nadoby. Cibuli nakrajime na jemno a osmahneme na oleji.Kdyz je cibule zesklovatela, pridame cely rajsky protlak,... více o FOFR RAJSKÁ OMÁCKA
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a ručním šlehačem umícháme dohladka. Nalijeme na vymazaný pekáč nebo do větší dortové formy a pečeme asi na... více o Rychlý sváteční perník s náplní - i jako beránek
Vše mimo ořechů a hrozinek umícháme v míse ručním šlehačem dohladka, pak přidáme ořechy a hrozinky (obojí podle chuti, já dávám více), můžeme přidat i... více o Rychlá ořechová bábovka hrníčková
Nejprve si připravíme dip, aby se nám stihl v chladu trochu proležet: v zakysané smetaně promícháme zázvor, česnek a sůl - každý přidá zázvor s... více o Játra v trojobalu s dipem - rychle a chutně
Starší bagetu nebo jiné pečivo z druhé dne pokrájíme na plátky tak, že plátek zcela neprokrojíme, ale uděláme do ní jen hluboké zářezy cca 1 - 1,5 cm... více o Bageta se sýry - zapečená
Kapustičky očistěte - odřízněte kousek košťálku a každou zbavte jakýchkoli špatných lístků. Vařte v osoloné vodě 3 minuty, pak prudce ochlaďte... více o Křupavé pikantní kapustičky
Velmi jednoduchá záležitost ale časové náročná- citrony škrabkou na brambory zbavte kůry (potřebujete jen žlutou část, ne tu bílou), můžete nakrájet... více o Domácí citronový extrakt
1.Ovoce omyjte a nastrouhejte kůru. 2. Pak vymačkejte šťávu a smíchejte s kůrou 3. Ve šťávě pak rozmíchejte cukr. 4. Přidejte smetanu a šlehejte do... více o Pomerančová zmrzlina
Kvetak nechat v celku, ocistit omyt a vlozit do vrouci osolene vody na zhruba 10 minut. Pokud je ten kvetak velky tak radeji 15 minut. Mezitim cibuli... více o Kvetakova bomba
Na másle si zpěníme cibulku. Přidáme hladkou mouku a uděláme zásmažku. Odstavíme. Povolený špenát podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme. Přidáme... více o Špenátový protlak
Rychlé, snadné a chutné :-) Hlavní surovinou jsou malé brambory, čím menší tím lepší. Případně větší pokrájejte na měsíčky (střední bramboru 6cm... více o Brambory pečené s nivou a anglickou slaninou
Rád bych Vám představil recept na domácí hranolky ala McDonald. Určitě víte, co tím myslím. Zvenku křupavé a uvnitř vláčné. Recept jsem převzal z... více o Domácí hranolky ala McDonald
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě krátce opražit. Přilijeme vývar,... více o Bramborovo-pórková polévka
Mouku s cukry nasypeme do mísy, přidáme pokrájené máslo, žloutek a vše promícháme v hladké těsto, které necháme v chladu dvě hodiny proležet. Pokud... více o Košíčky s nutelovým krémem
Nastrouhané brambory, okurku, česnek, drobně pokrájený romadůr a cibuli dáme do mísy. Přidáme hořčici s majolkou (zakysanou smetanou) a ochutíme solí... více o Bramborová pomazánka s Romadurem
Na rozpuštěném másle v nepřilnavé pánvi krátce osmažíme pokrájené cibulky, část zelené natě necháme na dozdobení. Přidáme drobně pokrájenou šunku,... více o Omeleta (nejen) s romadůrem
Pudink uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Do vlažného mléka přidat cukr a kvasnice a rozmíchat, až se kvasnice rozpustí. Potom ze všech přísad... více o Rychlé rohlíky plněné vanilkovým pudinkem
Ve šlehači chvíli šleháme tvaroh se změklým máslem. Přidáme tavený sýr.Za stálého šlehání přilijeme smetanu. Jak se to spojí, pomalu přiléváme lák z... více o Budapešťanda
Cuketu důkladně omyjeme a rozřízneme podélně na polovinu nebo na čtvrtiny (podle toho jak je velká) a pak obyčejnou škrabkou na brambory z cukety... více o Cuketové nudle se sýrovou omáčkou
Žloutky ušleháme s polovinou dávky cukru moučky do pěny. Postupně přimícháme mouku a sníh z bílků se zbytkem cukru moučka. Těsto rozetřeme na plech... více o Kávová roláda 2
Hladkou mouku, Solamyl a vodu vyšleháme. Přidáme prolisovaný česnek, nasekané arašídy a ostatní ingredience ( bez oleje). Vše dobře promícháme a na... více o Arašídové placičky k vínu
Změklé máslo utřeme s 200g cukru do pěny, postupně přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mleté ořechy a nakonec pomalu vmícháme sníh z bílků.... více o Ořechové řezy den a noc
Na kousku másla (olej) osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli se slaninou. Přidáme trochu roztopit pokrájený sýr, vejce (2-3, dle velikosti),... více o Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Mouku smícháme v míse se solí a jemně nastrouhaným sýrem, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, které zalijeme mlékem, přidáme žloutek a... více o Jednoduché sýrové tyčinky
Hladkou mouku smícháme s cukrem, změklým máslem a žloutkem. Pokud chceme košíčky tmavé, přidáme lžíci kakaa. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto,... více o Lískovoořechové košíčky s kávou
Jablka (hrušky) oloupeme, odstraníme jádřince, nastrouháme do kastrolu, zakapeme citronovou šťávou (můžeme přidat i trošku citronové kůry), podlijeme... více o Jablečný (hruškový) pohár
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným olejem maso osmažíme dozlatova. Během smažení si pokrájíme... více o Masová minutka na zeleno - rychle a chutně
Jablka (hrušky) oloupeme, odstraníme jádřince, nastrouháme nebo pokrájíme, dáme do hrnce se širokým dnem, zakapeme citronovou šťávou, Okořeníme dle... více o Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný
Očištěný patizon pokrájíme na hranolky, které na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme dozlatova. Po osmažení přidáme pokrájenou papriku, cuketu a... více o Patizonová směs - bezmasá
Špagety uvaříme v osolené vodě. Česnek oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Chilli papričky (spíše se používají sušené) zbavíme semínek a také... více o Spaghetti aglio olio e peperoncino
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozšťoucháme. Přidáme okapané zelí, pokrájené uzené maso (slaninu, škvarky...), nastrouhaný česnek... více o Bramborové placky (nejen) se zelím
Romadůr s cibulí pokrájíme nadrobno, přidáme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, hořčici, kečup, pepř a worcestr. Směs můžeme ochutit chilli a solit... více o "Tataráček" z Romadůru
Rozkrojím a vydlabu lilek, předpeču lilek (na 200°C 15 minut). Na pánvičce zesklovatím cibulku, přidám lilek (na kostičky), papriku (na kostičky),... více o Zapečený lilek s tuňákem
Tuto pickle dělám kdykoliv mi zůstanou v lednici kousky zeleniny, které by se pravděpodobně jinak nespotřebovaly. Používám okurku, květák, mrkev,... více o "Pickle" co dům dal
Mouky, sůl, kmín a droždí nasypeme do větší mísy na kynutí a na sucho promícháme, pak přidáme 1 lžičku octa a necelé 2 hrnky studené vody. Vše... více o Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Je to úplně jednoduché. Physalis otevřete a zakruťte "lísteček" nahoru a bobulku omyjte. Nechte oschnout. Dekor 1: Bílou čokoládu (nebo polevu)... více o "Nejen" dekorativní physalis
Předehřejte troubu na 170°C. Vymažte a moukou vysypte menší zapékací nádobu (já použila 17x26 cm). V míse smíchejte cukr a mouku. Přidejte na kousky... více o Citronovo-mangové řezy
Všechno koření zamícháme dohromady a odložíme na později. Nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. V hrnci si rozehřejeme olej, na který dáme pražit... více o Jehněčí Curry
Kuře zbavíme kůže, vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky, nebo na nudličky. Z ostatních ingrediencí připravíme nálev: cibule nadrobno, česnek... více o Korejská lidovka
Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Kuřecí maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na nudličky. Na oleji lehce osmahneme cibuli dozlatova a... více o Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou a kuřecím masem
Kuře nasekáme na menší kousky - asi na 12 kusů. Dáme do misky a přidáme podle chuti papriku, chilli, sůl a prolisovaný česnek. Pořádně promícháme, aby... více o Kuře na chilli a na česneku - výborná rychlovka
BRAMBORÁKY: Oloupané brambory nastrouháme syrové. Přidáme sůl, pepř, majoránku, nastrouhaný česnek, 1 skleničku vody a popř. půlku rozpuštěného masoxu... více o Bramborák s mexickým sosem
Na rozpuštěném másle s olejem a rozmáčknutým česnekem necháme osmažit dozlatova pokrájené knedlíky ze všech stan. Přidáme prohřát pokrájené uzené maso... více o Knedlíky (nejen) s vejci