Z piva, sojové omáčky, medu a tabasca omáčky dle chuti (ostrosti) umícháme omáčku, kterou dáme do lednice vychladit. Omáčku podáváme ke grilovanému... více o Medovo-pivní omáčka ke grilovanému masu nebo minutkám
Rozkrojíme avokádo, vyndáme pecku a oloupeme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do mističky. Zakapeme citrónem a přidáme jogurt. Avokádo rozmačkáme tak,... více o Avokadová pomazánka s uzeným lososem
Množství dle počtu strávníků. Očištěné maso osolíme, okořeníme, položíme na něj buď lístky šalvěje nebo snítku tymiánu, rozmarýnu... a celé pevně... více o Grilovaná pivní prsíčka
Do kastrólku nalijeme pivo, přisypeme cukr, nasekané rozinky a na silnější placky rozmáčknuté oloupané stroužky česneku. Jelikož by se nám hřebíček... více o Rozinková omáčka (čatní) k uzenému masu
V pánvi rozpustíme kousek másla, na kterém necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené žampiony a společně s nasekanými bylinkami (dle... více o Hermelín / Camembert v listovém těstě
V širší misce umícháme marinádu z piva, oleje, pepře, nasekaného zázvoru, česneku a rozmarýnu. Maso do marinády vložíme, mělo by být ponořené, proto... více o Hovězí pivní pupek na grilu
Cibuli oloupeme, pokrájíme (na kostičky nebo plátky) a osmažíme na trošce oleje dozlatova. Nepřesmažit, aby nezhořkla! Brambory pokrájíme na slabé... více o Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Těsto: V míse smícháme mouku s kypřidlem, cukry a kůrou. Přidáme máslo s vejcem a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout. Pak... více o Jablečné řezy / koláč (nejen) s pudinkem
Na tuku krátce osmažíme očištěnou, hrubě nastrouhanou mrkev s celerem a nadrobno pokrájené uzené maso. Přidáme na slabé hranolky pokrájené brambory a... více o Blesková česnečka s uzeným masem
Vejce vyšleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem a dle potřeby přisypáváme mleté vlašské ořechy (lze i lískové nebo mandle). Vymícháme hustější kaši,... více o Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Žampiony očistěte a zbavte nožičky. Pokud děláte zároveň i jiný druh plněných žampionů můžete nožičky přidat do směsi. Pokud ne, pro tento recept je... více o Nadívané žampiony a la pizza
Očištěte žampiony a vyjměte nožičky (nevyhazujte). Na pánvi na trošce oleje osmahněte mleté maso, společně s najemno nakrájenou cibulkou a nasekanými... více o Pikantní nadívané žampiony
Pro tento recept se hodí použít směs mletého masa, kterou jste používali na karbanátky/sekanou (např. předchozí den). Já měla část zamraženou. Jde jen... více o Krémové nadívané žampiony
Nejprve si připravíme kvásek. Rozdrobíme droždí do trošky z vlažného mléka. Přisypeme trochu cukru, jemně zamícháme a vyčkáme. Dva a půl hrnku... více o Trdelník dle Ládi Hrušky
Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do husté pěny. Přilijeme olej a horkou vodu. Nyní použijeme robota a směs vyšleháme do pěny. Když má hmota... více o Velikonoční beránek dle Ládi Hrušky
Nejprve si pěkně utřeme tuk s cukrem a vanilkovým cukrem. Utřeme ručně a poté vyšleháme šlehačem do pěny. Přidáme tvaroh a také jedno vajíčko, to... více o Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky
Láďa Hruška v tv předvedl opravdu originální recept. Aspiková vejce :) A jak na to? Začneme tím, že pořádně omyjeme vejce, abychom je zbavili všech... více o Velikonoční aspik dle Ládi Hrušky
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme dno vymazaného pekáčku. Na brambory nasypeme na nudličky pokrájenou šunku a rajčata,... více o Gratinované brambory (nejen) se sušenými rajčaty
Zelí: na trošce oleje osmažíme dozlatova cibuli, na kterou nasypeme okapané zelí, trošku osolíme, přidáme cukr dle chuti a promícháme. Podlévat není... více o Jednoduché špecle se zelím a masem
Vejce v míse smícháme s cukry, olejem a kefírem. Pak přisypeme hladkou i polohrubou mouku se sodou a vše dobře promícháme. Dle chuti můžeme (ale... více o Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka
Recept je hotový opravdu během chvilky. Na plechu v troubě si nasucho opražíme oříšky, asi tak 13 minut při 180 stupních. V horkém stavu je přemístíme... více o Čokoládovo-oříškový krém dle Ládi Hrušky
Můžete použít i obyčejné pomeranče, výsledná barva pak ale bude rozdílná. Nastrouhejte oranžovou část pomerančů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň... více o Orangecello
Tento domácí likér můžete použít nejen k pití, ale i k pečení. Nastrouhejte žlutou část citronů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň dva dny odležet,... více o Limoncello
Do mouky uděláme důlek a do něj si rozdrobíme droždí. Zalijem troškou vlažné vody a chvíli počkáme až kvásek začne pracovat. Poté přidáme 2 lžíce... více o Domácí veka dle Ládi Hrušky
Nejprve si musíme připravit kvásek. Odměříme decilitr vlažné vody. Droždí do toho rozdrobíme a nesmíme zapomenout na jednu lžičku cukru. Zamícháme a... více o Ořechový chléb dle Ládi Hrušky
Směs z mletého masa dochutíme dle vlastní chuti libovolným kořením. Na dno vymazaného pekáče si rozložíme pokrájenou cibuli na kolečka. Očištěné.... více o Paprikové lodičky dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si oloupeme okurku, následně ji pokrájíme na kostičky a rozmixujeme. Zalijem to půl litrem vody a poté Láďa Hruška doporučuje ponechat... více o Okurková limonáda dle Ládi Hrušky
Postup je velmi jednoduchý, popíšu tak, jak předvedl Láďa Hruška. Na mírném ohni ohřejeme mléko a připravíme pudink. Po zhoustnutí do něj vmícháme... více o Tvarohový desert - termix dle Ládi Hrušky
Naprosto jednoduchý postup, který v tv předvedl inspektor Láďa Hruška - Banán rozmačkal přes vidličku, přidal dvě vejce a vidličkou poctivě vyšlehal.... více o Dietní palačinky dle Ládi Hrušky
Tuk si utřeme nejprve s cukrem. Nejdřív ručně, poté vyšleháme do pěny šlehačem. Do misky pak přidáme postupně zbylé suroviny - žloutky, hrnek... více o Kakaové sušenky dle Ládi Hrušky
Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku. Přidáme k tomu sterilovanou zeleninovou směs, Láďa Hruška doporučil přímo směs s názvem... více o Svíčková dle Ládi Hrušky
Bílky si oddělíme od žloutků. Bílky dáme stranou, žloutky rovnou použijeme do těsta nyní. Zasypeme je hrubou moukou a zalijeme hrnkem mléka. Vše to... více o Výborné hrníčkové knedlíky dle Ládi Hrušky
Do hrnce si nalijeme horkou vodu a hodně osolíme hrubozrnou solí, cca 4 lžičky. Sůl zamícháme aby se rozpustila. Mozzarellu si nakrájíme na menší... více o Domácí korbáčiky dle Ládi Hrušky
Oloupané brambory omyjeme a rozkrájíme buď na hranolkovači či ručně, na asi 1x1cm. Připravíme si vroucí osolenou vodu a hranolky dáme vařit asi na 5... více o Mražené hranolky dle Ládi Hrušky
Brambory řádně omyjeme a očistíme. Rozkrájíme je asi na dva milimetry tlusté plátky a rovnou je vkládáme do misky se studenou vodou. Pak brambory... více o Domácí chipsy dle Ládi Hrušky
Každý buřt zvlášť, si rozkrojíme. Ne úplně, tak do tří čtvrtin. Dovnitř buřtu vetřeme hořčici a vložíme do něj pár kuliček pepře, bobkový list, okurku... více o Utopenci dle Ládi Hrušky
Jako první, si rozkrájíme kapii na opravdu malé kousky. Přidáme k ní sedm stroužků česneku a deset ostrých chilipapriček. Kápneme k tomu pár kapek... více o Nakládaný hermelín dle Ládi Hrušky
Sůl, mouku a droždí si hezky promícháme v misce. Přilijeme vodu a znovu promícháme. Dle chuti přidáme česnek a cibulku. Nyní je na čase nechat těsto 8... více o Megabochník dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si kuřecí kůže uvaříme v mírně osolené vodě. Nevařte déle jak půl hodiny, pak už budou příliš měkké. Kůžičky si necháme vychladnout.... více o Salát z kuřecích kůžiček dle Ládi Hrušky
Kromě másla a rumu, všechny ingredience hezky zpracujeme ve vláčné těsto. To pak pod utěrkou na teplém místě, ponecháme půl hodiny kynout. Když nám... více o Nesmažené koblihy dle Ládi Hrušky
Postup zvládne jistě každý :) Tvaroh v misce utřeme se solí. Přidáme lžičku sody a pořádně zamícháme. Takto to necháme 10 minut ležet. V rendlíku si... více o Domácí taveňák dle Ládi Hrušky
Recept je velmi jednoduchý. Začneme tím, že si úhledně vyválíme listové těsto. Podle talíře, který položíme na těsto, vykrojíme z těsta kolo, které... více o Nugátové croissanty dle Ládi Hrušky
Připravíme si tři misky. V první, si připravíme potěr na křidélka. Ten se skláda z dvou lžiček soli, jedné lžičce papriky, granulovaného či sypaného ... více o Kuřecí křídla dle Ládi Hrušky
Láďa hruška v tv předvedl smažák do hrnku, což byl pro nás celkem zajímavý tip. A jak si ho připravit stejně jednoduše doma? Větší hrnek vymažte tukem... více o Smažák do hrnku dle Ládi Hrušky
Do vymazaného pekáčku naskládáme vrstvu na plátky slabě pokrájených brambor, které posypeme nesekaným česnekem, rozmarýnem, na slabé nudličky... více o Gratinované brambory (nejen) s česnekem
Vařené brambory pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme pokrájené uzené, předvařené scezené kapustičky, nastrouhaný sýr a česnek, osolíme a... více o Bramborové kapustičky (nejen) s uzeným masem
Je mnoho způsobů jak připravit domácí "Rillettes" (dále jen vepřovku) a snad si každý najde takový, jaký mu vyhovuje. Základem je ale vždy dlouhá a... více o Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)
Bagetu (1-2 dny starou) pokrájíme na plátky, které zcela nedokrojíme. Zářezy pak naplníme plátky Hermelínu, uzeného masa (šunky) a cibule. Plát... více o Hermelínová bageta - zapečená
Brambory a vejce pokrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, nastrouhané (nebo jemně pokrájené) okurky, drobně... více o Bramborový salát po našem
Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu, která nám bude stačit na 1,20 - 1,50 kilogramů masa. Použít můžeme plátky krkovice, kotlety, libový bůček,... více o Opilá "Jamajka" marináda