Mouku nasypeme do mísy a smícháme se špetkou soli, krupicovým a vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj... více o Bramborové mini bochánky (mazance)
Mouky smícháme v míse se špetkou soli a citronovou kůrou, uprostřed uděláme hlubší důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme cukry a zalijeme... více o Mini bochánky (mazance) - cukrové
Květy z divizny velkokvěté sbíráme průběžně, jelikož každý den nakvétá i opadá. Květy sbíráme suché, bez kalichu, od června do září. Sirup bez... více o 2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
Baby mrkev nejprve krátce povaříme v osolené vodě pak scedíme a necháme na cedníku oschnout a vychladnout. Maso pokrájíme na nudličky. Do větší misky... více o Baby karotka s masovými nudličkami - nakládaná minutka
Na pomoučněném stole vyválíme plát těsta, kterým vyložíme dno vyššího plechu (i do okrajů). Na těsto nasypeme a rovnoměrně rozetřeme náplň umíchanou z... více o Slaný koláč (nejen) s brokolicí
První listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na tenký plát, kterým vyložíme (i do okrajů) hlubší plech. Na těsto nasypeme směs, kterou jsme si... více o Slaný koláč (nejen) se slaninou
Domácí chléb, jehož pořizovací cena je asi 15 Kč. K pečení není potřeba pekárna. Těsto na tento chléb kyne nejméně 8 hodin. Proto je vhodné si těsto... více o Chléb pečený v kastrolu
Maso pokrájíme na nudličky či kostky a dáme do mísy k očištěné na silnější plátky či slabší hranolky pokrájené zelenině. Vše zakápneme troškou oleje a... více o Tandoori masová směs s kořenovou zeleninou
Oloupané vychladlé brambory nastrouháme do mísy, přidáme vejce, osolíme a promícháme, zasypeme pokrájenou tukovou vekou, kterou do brambor zapracujeme... více o Bramborové knedlíky s vekou
Roláda: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu a olej, promícháme, vmícháme mouku (případně i kakao) s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec... více o Banánová roláda s margotkou
Vařená poleva (toping): 80 gramů másla dáme do kastrůlku s 3 lžícemi mléka, 80 gramy moučkového cukru smíchanými s 2 lžícemi čokoládového pudinku v... více o Jogurtové poháry - rychle a chutně
Vychlazené banány oloupeme, dáme na mřížku, aby mohly okapávát a částečně oschnout a pokapeme je citronovou nebo pomerančovou šťávou, která nám... více o Banány v čokoládě se smetanovým krémem
Vyšleháme žloutky s cukrem, poté přidáváme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Nakonec přimícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě... více o Pingui řezy
Mouku promícháme s cukrem, přidáme změklou heru nakrájenou na kousky a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu cca 30 minut odležet.... více o Tartaletky
Tagliatelle dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu a mezitím si připravte omáčku – netrvá déle než uvaření těstovin. V hluboké pánvi... více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou, hráškem a sušenou šunkou
Listové těsto: Jeden plát listového těsta (rozložený na pečícím papíře) potřeme vodou po celém povrchu. Poté na něj rozprostřeme druhý plát těsta a... více o Rychlý ananasový dezert
Hovězí líčka očistěte, osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do... více o Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Nasekané 2 limetové listy a všechny ostatní přísady na kari pastu zpracujte na pastu v robotu, mixéru či hmoždíři. Ve velkém rendlíku rozehřejte olej... více o Kuřecí kari s limetkovými listy, citronelou a mangem
Maso (vepřové) pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nekroutily, naklepeme a jemně osolíme. Kuřecí řízky můžeme zmenšit na... více o Jogurtové kořeněné řízky z trouby
Nejprve nastrouháme brambory. Musí být vařené a vychládlé, pokud jsou vařené z předchozího dne, lépe se s nimi pracuje. K nastrouhaným bramborám pak... více o Bramborové dalamánky dle Ládi Hrušky
Nejprve si hezky utřem smetanu s tvarohem. V jiné nádobě, si připravíme želatinový ztužovač tak, jak je popsáno v návodu na obale. Když je ztužovač... více o Tvarohová bábovka dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si rajčata rozkrájíme na malé kousky. Tyto kousky pak vaříme, dokud nerozvaříme na kaši. Směs pak přepasírujeme a dále mírně vaříme,... více o Rajčatový džem dle Ládi Hrušky
Láďa Hruška ukázal v tv opravdu originální dochucovadlo - rajčatovou hořčici! Jednoduchý postup je zde : Veškerou zeleninu si pokrájíme na drobné... více o Rajčatová hořčice dle Ládi Hrušky
Nakrájenou a očištěnou zeleninu dáme do hrnce, přidáme oloupaná a odjadřincovaná, rovněž pokrájená, jablka. Přisypeme cukr, přilijeme ocet a dodáme... více o Domácí kečup dle Ládi Hrušky
Cibulku si rozkrájíme najemno a zpěníme ji na másle. Až nám cibulka zesklovatí a lehce zezlátne, přidáme do hrnce trojuhelníčky taveného sýra. Hned... více o Polévka z taveného sýra dle Ládi Hrušky
Omyté a očištěné jahody si rozkrájíme na půlky a vložíme je do hrnce. Přisypeme balíček vanilkového cukru a přidáme i cukr krystalový, v množství... více o Jahodová marmeláda dle Ládi Hrušky
Láďa Hruška ukázal v tv jak jednoduše si doma vyrobit šlehačku, pokud nemáme k dispozici zrovna tu kupovanou. Zde je jednoduchý postup - mléko si... více o Domácí šlehačka dle Ládi Hrušky
Láďa Hruška předvedl v tv jak na domácí máslo. Příprava je více než snadná a výsledek stojí opravdu za to! Smetanu si musíme v první řadě pořádně... více o Domácí máslo dle Ládi Hrušky
Smetanu vyšleháme do šlehačky, z bílků a špetky soli vyšleháme také tuhý sníh, a zvlášť vyšleháme i žloutky s cukrem. Začneme tím, že do našlehaných... více o Ruská zmrzlina dle Ládi Hrušky
Na sádle zesklovatíme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájené maso a necháme zatáhnout. Teprve pak osolíme, opepříme a přidáme... více o Vepřové nudličky dušené v paprice
Hladkou mouku, mléko, droždí, vejce a špetku soli, společně řádně promísíme. Vypracujeme lepkavé těsto, které ponecháme chvíli kynout v míse. Láďa... více o Jahodové maxi knedlíky dle Ládi Hrušky
Bílý jogurt, mouku, vejce, cukr, vanilkový cukr, kypřicí prášek, olej a mléko, společně promísíme v hebounké těsto. Troubu předehřejeme na 180°C a... více o Jogurtový koláč dle Ládi Hrušky
Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku... více o Bylinkové kuřecí řízky na zelenině
Kořenovou zeleninu očistíme, pokrájíme na kostičky a necháme v osolené vroucí vodě krátce povařit, pak ji scedíme a dáme do mísy, kam přidáme... více o Špecle s kořenovou zeleninou
Panenku nakrájejte na silnější plátky - 2,5 - 3 cm. Osolte, opepřete a posypte troškou sušeného tymiánu. Slaninu podélně rozkrojte na poloviny. Každou... více o Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři
Zeleninu i zralé mango omyjte a nakrájejte na vámi preferované kousky (nudličky/plátky/kostičky). Na pánev dejte trošku olivového oleje a osmažte... více o Osvěžující salát s mangem a tofu
Brambory oloupejte a omyjte. Nakrájejte na velmi tenké plátky (2-3 mm). Mně to šlo krásně keramickým nožem, určitě použijte dostatečně ostrý nůž nebo... více o Bylinkové bramborové věžičky
Sýr nastrouháme nebo rozdrobíme do mísy. Přidáme změklé máslo a společně utřeme do pěny. Dále pak přidáme ingredience dle naší chuti a požadované... více o Jednoduchá pomazánka ze sýra s modrou plísní
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme dno pekáčku, posypeme pokrájenou očištěnou brokolicí, nasekaným česnekem, pokrájenou... více o Gratinované brambory (nejen) s brokolicí
Nové brambory omyjte a vařte v osolené vodě ve slupce doměkka. Vyberte - pokud možno - malé brambůrky. Nechte vychladnout, pak je přepulte. Smíchejte... více o Bramborovo-brokolicový salát s kozím sýrem
Rozehřejte troubu na 180°C. Brokolici rozeberte na růžičky a dejte na plech (může být vyložený pečícím papírem). Pokapejte 2 lžícemi oleje a posypte... více o Brokolice pečená s česnekem a citronem
Na suché pánvi opražte sezam. Míchejte a neodcházejte od toho, velmi snadno se spálí. Stačí půl minutky/minutka. Dejte stranou. Brokolici rozeberte na... více o Brokolice se sezamem a sojovou omáčkou
1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a vymažeme formu o průměru 23 cm. 2. Máslo s mlékem dáme do malého kastrůlku a zahříváme, dokud se máslo... více o Kakaový dort s mandarinkami a marcipánem
Do mouky přidáme vajíčka,prášek do pečiva,vanilkový cukr,mléko,cukr a olej.Vše mixére promícháme. plech vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme mouku... více o hrnková bublanina
1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy o průměru 24 cm a... více o Jadran dort
Korpus: Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr, žloutky a olej, ručně přimícháme mouku a kakao. Nalijeme do vymazané formy a zvolna upečeme.... více o Šlehačkový dort s banány
Tato směs kořené se nejlépe hodí na fajitas a masem plněné tortilly. Můžete ji však použít i na čínu, restovanou zeleninu apod. Koření by mělo mít... více o El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas
Ve větším kastrolu rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Potom přidejte mrkev, společně 2–3 minuty restujte, dochuťte... více o Marocká harira
Nejprve si očištěnou mrkev krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a pokrájíme na požadovanou velikost. Mrkev můžeme po naložení tepelně upravit podle... více o Jednoduchá nakládaná mrkev (karotka)
Maso pokrájíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a promícháme v pekáči s nastrouhaným zázvorem, česnekem a pokrájenou cibulí. Přidáme na... více o Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony