• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nejlepší zeleninová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší zeleninová polévka

autor: Adlet
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší zeleninová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks brambory střední
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • celer kousek
    • bílé zelí 1/4 - může být i čínské
    • 0,50
      ks kedlubna
    • květák kousek
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • vegeta
    • maggi

Postup přípravy receptu

1
Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky a na kolečka (celer necháme v celku), vložíme do hrnce, zalijeme vodou podle toho, jak hustou chceme polévku mít a dáme vařit.
2
Jakmile je zelenina měkká, osolíme, ochutíme vegetou, polévkovým kořením maggi, vmícháme rozšlehaná vejce, až ztuhnou a je hotovo.
3
Na talíři můžeme opepřit.
4
Velmi jednoduchý recept a nejlepší zeleninová chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejlepší vafle

Nejlepší vafle

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janies | 26. 1. 2015 07:49

    Prosím, kde se dá sehnat ta solčanka. Mám malé dítě a teprve bude baštit sice příkrmy, ale ať ji mám už doma. Bydlím v malém městě. Dá se koupit i někde v supermarketu? Moc děkuji.

  • Andrea | 18. 9. 2014 20:59

    Náhodou mě se recept líbí a nemyslím si že je něco špatného když dochutíte polévku vegetou nebo masoxem....jsou daleko horší věci v potravinách a hlavně si myslim že kvuli ochucení polévky opravdu neumírají lidé ve 40ti letech a ani děti nejsou kvuli polévkám tlouštíci....a když tady všichni tak strašně odsuzujete ochucovadla zajímalo by mě kolik z vás žije tak zdravě v tom případě jste asi nikdy nikdo nejedl v Mcdonaldu nebo se ani nenapili coca coly :-D

  • Andrea | 18. 9. 2014 20:58

    Náhodou mě se recept líbí a nemyslím si že je něco špatného když dochutíte polévku vegetou nebo masoxem....jsou daleko horší věci v potravinách a hlavně si myslim že kvuli ochucení polévky opravdu neumírají lidé ve 40ti letech a ani děti nejsou kvuli polévkám tlouštíci....a když tady všichni tak strašně odsuzujete ochucovadla zajímalo by mě kolik z vás žije tak zdravě v tom případě jste asi nikdy nikdo nejedl v Mcdonaldu nebo se ani nenapili coca coly :-D

  • wercuwek | 31. 5. 2014 08:51

    Souhlasím s Kamilem. Samozřejmě nikomu neberu jeho způsob vaření. Každý ať si dá do polívky co chce. Ale jsem taky odpůrce chemie v jídle. A nebo se jí snažím co nejvíce vyvarovat. Když dělám polívku, ať už je jakákoli, nikdy nepřidávám vegetu, ani masox nebo podobné věci. Vždyť potom všechno chutná stejně. A klasická chuť zeleniny je přece výborná.

  • Kamil | 21. 2. 2014 22:15

    Jasně a co úplně vynechat chemii, typu Magi, Vegeta, Podravka, bujon v kostce atd a uvařit jako naše babičky, je to tak moc problém? Asi ano, že? Pak se nedivte, že jsme samá rakovina, umíráme ve 40-ti a naše děti jsou partička tlouštíků a nebo vychrtlíci se zkaženým žaludkem už v pubertě.

  • tom | 12. 10. 2013 10:02

    máme nové koncovky přídavných jmen, pane Zemane? :-D

  • MLASK | 4. 3. 2013 11:15

    Tohle je prasárna :D vezmu zeleninu, dám ji do hrnce a nechám vařit.. aby to mělo nějakou chuť, přidám vegetu a magi... TYV0LE!

  • Zeman | 1. 2. 2013 14:22

    máme nové vyjmenované slova? :-D

  • martinmartinez | 30. 1. 2013 22:53

    Nejlepsi zeleninova polevka?? To je nazev jako prase... hlavne vegeta a maggy........... a jedtli nemate vegetu, tak tam dejte bujon a nemate-li maggy, tak tam treba flusnete...

  • Denis | 27. 10. 2012 07:14

    Solčanka je bez glutamátu!Vegetu bez glutamátu jsem neviděla..Dávám Solčanku,máme malé dítě ;-)

  • pes | 8. 10. 2012 15:20

    nevim jesli bych toto nekdy snedla :-S =-O :-$

  • Kvetakovapolevka | 2. 8. 2012 11:50

    vsude pisou? kde pisou, to bych si rada precetla :))) tady je zase nekdo chytrej jak knihovnik :-| :-|

  • pavel | 29. 7. 2012 19:22

    prvni odkaz na google na zeleninovou polevku a hned vegeta a magi bezte stim do pr.. :'(

  • alex.prcek@email.cz | 27. 7. 2012 12:43

    no nevým jakej je rozdíl mezi solčankou a vegetou??Každopádně místo magi spíš vorčestr a vegeta se dělá už i bez glutamátu!!!Trošku jiné balení,ale bez vegety nedám skoro žádnou polívku!! Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce. Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce. Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.

  • čuuus | 2. 4. 2012 06:46

    A proč ne? Všude píšou, že když dáš málo, je to zandebatelné a pro děti vhodné. Tyhle ty hysterický matky jsou nejhorší. Maggi nedaj, ale třeba koláček nebo bílej rohlík jo. Jste na hlavu.

  • čuuus | 2. 4. 2012 06:46

    A proč ne? Všude píšou, že když dáš málo, je to zandebatelné a pro děti vhodné. Tyhle ty hysterický matky jsou nejhorší. Maggi nedaj, ale třeba koláček nebo bílej rohlík jo. Jste na hlavu.

  • Vlasta Novák | 20. 10. 2011 09:13

    Máte pravdu, opraveno, díky...

  • Mirka | 20. 10. 2011 07:47

    :-( vegeta a magi pro děti?

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 24. 1. 2011 10:48

    Dobrý den. Ingredienci jsem již opravil. Děkuji za upozornění. ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 23. 1. 2011 19:34

    ...0 ks bílé zelí... :-\

  • Radka Karvánková | 3. 7. 2007 22:52

    Souhlasím, taky bych vynechala vegetu a maggi. Já je vůbec nepoužívám, místo vegety používám solčanku.

  • Tereza - | 2. 7. 2007 13:15

    Ja by som tú vegetu a maggi vynechala úplne, dávajú rovnakú chuť každému jedlu, škoda by bolo krásnej zeleninkovej vône a chuti.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Brambory Celer Kedlubna Květák Maggi Mrkev Petržel Sůl Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Brambory na paprice jako příloha

Brambory na paprice jako příloha

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Cukrové koláčky nebo šátečky

Cukrové koláčky nebo šátečky

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

140
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
89
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
63
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
58
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
57
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Nejlepší zeleninová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact