• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nejlepší vánoční krůta
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší vánoční krůta

autor: Annie1412
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Pečení
    • 5
      kg krůta omytá,osušená,osolená
    • 3
      ks cibule oloupané,nakrájené na silnější kolečka
    • 1
      ks tymián nejlépe čerstvý velký svazek
    • 50
      g máslo změkklé
    • 600
      ml bílé víno - suché
    • 600
      ml vývar
    • 2
      lžíce rybízový džem
    • sůl
  • Nádivka
    • 2
      ks rohlík
    • sůl
    • petrželová nať
    • 120
      g máslo
    • muškátový oříšek
    • 1,50
      hrnek mléko polotučné
    • 3
      ks vejce
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
PEČENÍ
2
1. Troubu předehřejeme na 190°C. Nadzvedneme kůži u krku krůty a do otvoru napěchujeme nádivku. Do břišní dutiny dejte pár kousků cibule a bylinky, pak svažte nohy. Zbývající cibuli a bylinky rozprostřete na dno pekáčku a navrch položte krůtu. Prsa potřete máslem. Do pekáčku nalijete 300 ml vína, přikryjte alobalem a pečte 3,5 hodiny. Je-li třeba, podlévejte trochou vody.
3
2. Půl hodiny před koncem pečení odklopte alobal, krůtu znovu potřete máslem a dopečte dozlatova.
4
3. Krůtu vyndejte z pekáčku, ten dejte na plotnu, přilijte zbylé víno a zahřívejte, dokud se víno nezredukuje. Přilijte vývar, přiveďte k varu a nechte zhoustnout. Pak vmíchejte džem a dosolte.
5
NÁDIVKA
6
Asi 1 hodinu předem si dáme do mísy 2-3 rohlíky nakrájené na kolečka a zalijeme polotučným mlékem. Necháme rohlíky mlékem dobře nacucat.
7
Mezitím si v míse rozmícháme máslo se třemi žloutky, osolíme, opepříme. Dobře zamícháme a poté přidáme okapané rohlíky, znovu promísíme. Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh ze tří bílků s trochou muškátového oříšku. Dobře zamícháme a dochutíme solí, pepřem a petrželovou natí.
8
//Zdroj: Albert//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůta po americku

Krůta po americku

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Krůta na víně se zeleninou

Krůta na víně se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anička | 26. 12. 2012 17:12

    zřejmě se vloudila chybička u masla dat 120kg masla talk to by bylo trochu moc ne ???? ;-)

  • Iva | 26. 12. 2012 16:12

    Zdroj receptu a fotografie je Albert :-$

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Vánoce Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Cibule Krůta Máslo Mléko polotučné Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželová nať Rohlík Rybízový džem Sůl Tymián Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Thajská polévka

Thajská polévka

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Kotleta ve falešném bramboráku
Kotleta ve falešném…
13
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí
Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí
Nejlepší vafle
Nejlepší vafle
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
Nejmilejší litá bublanina
Nejmilejší litá bublanina
Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky
Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky
Nejrychlejší cukroví
Nejrychlejší cukroví
  • Recepty.cz
  • Nejlepší vánoční krůta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact