• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nejlepší moučník
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší moučník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší moučník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Náplň 1
    • 4
      dl mléko
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks lukana
  • Náplň 2
    • 0,50
      ks máslo
    • 2
      dl mléko
    • 1
      ks čokoláda (100 g)
  • Piškot
    • 7
      ks vejce
    • 7
      lžíce cukr krupice
    • 7
      lžíce polohrubá mouka
    • prášek do pečiva trochu
    • kakao trochu

Postup přípravy receptu

1
Prvně si připravíme náplň č. 2, ingredience rozmixujeme a povaříme. Na noc dáme do lednice a druhý den opět rozmixujeme. Lukanu, mléko, vanilkový cukr a cukr krupice smícháme a dáme převařit. Do teplého přidáme 1 žloutek (ne však horkého, aby se žloutek nesrazil) a mixujeme 3 minuty.
2
Piškot: smícháme všechny ingredience a dáme péct (horkovzdušná trouba, na 150 °C). Po vychladnutí piškotu na něj natřeme náplň č 2., a nakonec náplň č. 1.
3
Zdobíme čokoládovou rýží, či čokoládovými hoblinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejlepší vafle

Nejlepší vafle

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nevim | 19. 2. 2013 13:27

    hhoovvnnoo ..... no jsem kurva KURVA :-$ :-$ :-$ :-$ :-!

  • ANONYM | 11. 2. 2012 12:07

    SOUHLASIM NEKDO NAPISE RECEPT JEN TAK ABY SE NEREKLO A NERESI ZE TADY JSOU NEJEN ZACATECNICI ALE I JS KTERA JSEM JAK RIKAM OTRKANA V PECENI TAK NEROZUMIM A JE LEPSI POSTUP A VSE NAPSAT JAK MA :-(

  • Hana Jelínková | 15. 5. 2009 12:03

    Taky si myslím, že by se recepty měly psát s postupem i pro začátečníky. Náplně by se asi měly po vychlazení šlehat a ne mixovat, jak je v receptu.

  • ladislava staffenová | 11. 5. 2009 14:36

    Jo a ještě něco jsem zapomněla - při vyndávání VŽDY VYPNĚTE MIXÉR

  • ladislava staffenová | 11. 5. 2009 14:35

    Kamilo při tyčovém mixéru (ale i při jiném druhu) musíte dávat pozor nato, aby se rotující hřídelka držela uvnitř té mixáže, kousek nade dnem. Jakmile ji totiž vytáhnete pod povrch, vše se rozstrříkne. Držte ji co nejhlouběji a nádobu naklánějte na strany, aby se všechbno poromixivalo, ale zase, hřídelku nasměrujte di co největší hloubky. Je to jen ve cviku a zkušenosti, v ničem jiném.

  • Amy - | 10. 5. 2009 22:07

    Kamilo, to nejsou polevy. Jsou to krémy, něco jako "umělá šlehačka". Mají se zahorka umixovat, přes noc vychladit a pak našlehat.

  • Amy - | 10. 5. 2009 22:06

    Kamilo, to nejsou polevy. Jsou to krémy, něco jako "umělá šlehačka". Mají se zahorka umixovat, přes noc vychladit a pak našlehat.

  • Kamila Součková | 10. 5. 2009 10:32

    Já vím,že se při mixování v klasickém mixéru musí vše zakrýt,ale já jsem to mixovala tyčovým mixérem. Také by tam měl uveden přibližný čas, jak dlouho se mají jednotlivé náplně (spíše polevy) převařovat, zda se nemá část tekutiny odpařit,protože to je opravdu moc řídké.

  • Amy - | 9. 5. 2009 23:19

    recept je velmi nejasný, pro nepříliš sběhlou kuchařku katastrofální

  • Tereza J. | 9. 5. 2009 21:14

    Kamilka, pri mixovaní čohokoľvek tekutého musíte predsa mixér zakryť, to mená s receptom nič spoločné.

  • Kamila Součková | 9. 5. 2009 19:42

    Jsou všechny ingredience uvedeny správně?Dnes jsem to pekla na zítřejší Den matek a je to katastrofa.Vím,že u piškotu se žloutky třou s cukrem,pak se přidají ostatní ingr.+sníh,ale tady je napsáno-vše na těsto smíchat,tak jsem to udělala-hrozné.Máte počítat s kuch.začátečníky a napsat to "po lopatě".I ty náplně jsou "vodnaté",mixováním jsem postříkala zdi!Ještě,že mám domácí vajíčka,jinak by se to prodražilo.S tím nejlepším moučníkem si snad děláte legraci!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Kakao Lukana Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

30
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
23
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…
18
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
16
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
13
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Další kolo soudu Noskové (42) s expartnerem: Obžaloba prozradila vydírání a domácí násilí!

Další kolo soudu Noskové (42) s expartnerem: Obžaloba prozradila vydírání a domácí násilí!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Nejlepší moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact