Ve větší míse smícháme všechny přísady a těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč (můžeme dát i do bábovkové formy) a upečeme obvyklým způsobem. Po vychladnutí můžeme potřít citronovou nebo rumovou polevou, ale není vůbec nutné.
2
Makovec je vláčný a velmi dobrý - nejlepší druhý den, pokud vydrží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Katka
|11. 2. 2017 17:52
Moc tuhé, přijde mi moc mouky. Uvidíme, je v troubě.
Ajka
|16. 8. 2015 16:20
Tez se mi zdalo testo tuhe, tak jsem pridala 1/2 hrnku mleka a 1/4 hrnku oleje a 1 vejce , ted je to v dobre konzistenci a uz je v troube, doufam, ze bude dobry, testo se mi zdalo docela dost sladke...
Marcela
|10. 8. 2015 13:54
Recept znám, ale místo tří hrnků tam mají být 2 hrnky polohrubé mouky. :-S
Marcela
|10. 8. 2015 13:52
Recept znám, tady má ale jednu chybu, mají tam být 2 hrnky polohrubé mouky. . :-S
Miky
|26. 1. 2015 19:33
taky mam tentýž problem s tuhostí těsta, po plechu se to spatne rozetira takze bud dat vice mleka nebo mene mouky :-) :-P :-\
Veru
|15. 12. 2014 06:04
Tři hrnky mouky jsou moc. Musela jsem ředit mlékem. Ve finále je to hrozně suché. Makovec má být vláčný.
Marti
|10. 10. 2014 22:32
Výborný!! : :-P
Lucka
|13. 4. 2014 18:32
:-\ Mám stejný problém jako Alex, postupovala jsem podle receptu a o "vlití" na plech nemůže být ani řeč, spíš tak o vsypání =-O , ale už je to v troubě a krásně to voní, tak snad to bude i dobré ;-)
Alex
|29. 3. 2014 18:05
Nevím, kde jsem udělala chybu, ale "vlít" na plech to rozhodně nešlo :-D¨
doufám, že bude aspoň trochu jedlý :-)
Anastazia
|23. 3. 2014 15:33
tak uz je v troube jsem zvedava =-O :-)
Věra
|8. 6. 2013 14:42
Mám ho v troubě tak jsem zvědavá jaký bude dala jsem trošku méně mouky 2,5 hrnku a těsto bylo vláčnější. :-)
Hanča
|7. 1. 2013 15:30
Mám úplně stejný recept z hrníčkový kuchařky až na tu mouku. Tam je 2 a 1/2 hrnku. tři mi přijde moc.
Makovec byl výborný,pekla jsem ho přesně podle popisu a nemá chybu.Děkuji za recept.
Alena Pešková
|22. 2. 2009 14:24
Recept je vynikající a moc chválím, vůbec není suchý je krásné vláčný a chutný všem ho doporučuji. Dnes jsem upekla a už je skoro pryč.
Lída K.
|14. 3. 2008 17:16
Tak nevim, kde jsem udelala chybu, ale makovec je docela suchy a takovy malo makovy...
Simona
|5. 8. 2007 08:07
diky za recept, mozna ze bych nechala malinko mene mouky, ale jinak nema chybu, na vrch jsem dala par nakrajenych svestek a byla to mňamka:-)
ELA .
|2. 5. 2007 09:18
1***
Princess
|30. 4. 2007 16:00
Je vážně moc dobrý :o) Děkuji.
Bronislava Bartoňová
|28. 11. 2006 16:09
Co je to "upečeme obvyklým způsobem"? Když je člověk v kuchyni začátečník, tak nemá ani páru, jak se "obvyklým způsobem" peče makovec!!!
Silvie Přichystalová
|5. 11. 2006 18:14
Makovec je výýýýborný.Dopoledne jsem ho upekla a už je tam jen kousek.A to jsme ani neměli návštěvu.Ani nezjistím,jestli do druhého zvlhne.
Oli
|26. 9. 2006 19:40
Makovec není vůbec suchý - asi záleží na chuti každého. Je vynikající i těsto vypadalo nádherně. Určitě jsme ho nedělali naposledy.
Autor
|27. 3. 2006 11:39
Koukám na recept a zjišťuji, že jsem do ingrediencí zapomněla napsat kůru z 1 citronu. Prosím kuchařku-on line o přidání do ingrediencí. Komu tento makovec chutná, příště ho zkuste i s kůrou. Určitě vám bude chutnat ještě víc. Jinak komu přijde makovec suchý může místo jednoho hrnku mléka dát 1,5 nebo 2. Mně ale suchý taky nepřipadá a navíc druhý den se pěkně uleží a zvlhne.
kata kubinkova
|25. 3. 2006 17:35
Můj přítel Martin ho upekl a prave si na nem pochutnáváme, musím říct že je výborný a vůbec nám suchý nepřipadá. Po dnešku bude 100% patřit k našim oblíbeným :-)
fr. Jakub Pohl OSB
|4. 2. 2006 16:34
Suchy se nam nezdal, mel uspech i v Rakousku (klaster Göttweig).
Řj
|6. 10. 2005 13:46
Můžu potvrdit že je suchý a pekla jsem ho pouze 2o minut.
Jana
|6. 10. 2005 12:30
Jestli je tento makovec suchý je spíš věc názoru a chuti, nám doma všem moc chutnal. Taky záleží, jak se upeče. Když ho v troubě necháte moc dlouho, tak sušší samozřejmě může být.
JR
|1. 10. 2005 07:34
nejlepší makovec je trochu suchý. Doporučuji přidat více mléka nebo jen 2 hrnky mouky.