• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Nejlepší makovec
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší makovec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 61
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší makovec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek mák mletý
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej nebo rozpuštěného másla
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Ve větší míse smícháme všechny přísady a těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč (můžeme dát i do bábovkové formy) a upečeme obvyklým způsobem. Po vychladnutí můžeme potřít citronovou nebo rumovou polevou, ale není vůbec nutné.
2
Makovec je vláčný a velmi dobrý - nejlepší druhý den, pokud vydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejlepší vafle

Nejlepší vafle

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší skořicový koláč

Nejlepší skořicový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka | 11. 2. 2017 17:52

    Moc tuhé, přijde mi moc mouky. Uvidíme, je v troubě.

  • Ajka | 16. 8. 2015 16:20

    Tez se mi zdalo testo tuhe, tak jsem pridala 1/2 hrnku mleka a 1/4 hrnku oleje a 1 vejce , ted je to v dobre konzistenci a uz je v troube, doufam, ze bude dobry, testo se mi zdalo docela dost sladke... :)

  • Marcela | 10. 8. 2015 13:54

    Recept znám, ale místo tří hrnků tam mají být 2 hrnky polohrubé mouky. :-S

  • Marcela | 10. 8. 2015 13:52

    Recept znám, tady má ale jednu chybu, mají tam být 2 hrnky polohrubé mouky. . :-S

  • Miky | 26. 1. 2015 19:33

    taky mam tentýž problem s tuhostí těsta, po plechu se to spatne rozetira takze bud dat vice mleka nebo mene mouky :-) :-P :-\

  • Veru | 15. 12. 2014 06:04

    Tři hrnky mouky jsou moc. Musela jsem ředit mlékem. Ve finále je to hrozně suché. Makovec má být vláčný.

  • Marti | 10. 10. 2014 22:32

    Výborný!! : :-P

  • Lucka | 13. 4. 2014 18:32

    :-\ Mám stejný problém jako Alex, postupovala jsem podle receptu a o "vlití" na plech nemůže být ani řeč, spíš tak o vsypání =-O , ale už je to v troubě a krásně to voní, tak snad to bude i dobré ;-)

  • Alex | 29. 3. 2014 18:05

    Nevím, kde jsem udělala chybu, ale "vlít" na plech to rozhodně nešlo :-D¨ doufám, že bude aspoň trochu jedlý :-)

  • Anastazia | 23. 3. 2014 15:33

    tak uz je v troube jsem zvedava =-O :-)

  • Věra | 8. 6. 2013 14:42

    Mám ho v troubě tak jsem zvědavá jaký bude dala jsem trošku méně mouky 2,5 hrnku a těsto bylo vláčnější. :-)

  • Hanča | 7. 1. 2013 15:30

    Mám úplně stejný recept z hrníčkový kuchařky až na tu mouku. Tam je 2 a 1/2 hrnku. tři mi přijde moc.

  • Dana134 | 28. 8. 2012 18:37

    Dobrý

  • Mňamka | 28. 8. 2012 18:37

    Dobrý

  • Jak | 28. 8. 2012 18:37

    Dobrý

  • HelenaPa | 24. 8. 2012 07:49

    Makovec je výborný, včera jsem na něj přidala švestky a doporučuji.

  • Ivísek | 28. 7. 2012 07:50

    jdu to taky vyzkoušet ;-) tak O:-) ať se povede

  • Žanda | 31. 3. 2012 16:18

    Napiště jestli ho pečete na horkovzduch nebo klasicky horní - dolní a kolik stupňů. Děkuji :)

  • pett_rushka | 17. 10. 2011 21:10

    vyborný!!bála jsem se aby nebyl suchý, stačí 2.5 hrnku mouky a a trošičku víc oleje a je báječný!!!!!!!!děkuji za recept!!!!

  • Mortysha86
    Mortysha86 | 6. 8. 2011 21:20

    Opravdu nejlepší... já ještě přidávám skořici a trošku rumu a nemá chybu :))

  • Lucie | 28. 7. 2011 12:00

    S tím kokosem to není špatný nápad, taktéž zkusím půl na půl :-)

  • 13ka | 24. 7. 2011 12:10

    Opravdu nejlepší.Do jedné poloviny jsem přidala kokos pro odpůrce máku ... Pekla jsem asi 25 minut a není vůbec suchý .

  • Lucie | 1. 7. 2011 11:29

    Jak dlouho ho pečete? ;-)

  • Doda | 15. 5. 2011 17:21

    Snadné, rychlé, moc dobré.

  • Olga Marková | 19. 4. 2010 22:57

    Makovec byl výborný,pekla jsem ho přesně podle popisu a nemá chybu.Děkuji za recept.

  • Alena Pešková | 22. 2. 2009 14:24

    Recept je vynikající a moc chválím, vůbec není suchý je krásné vláčný a chutný všem ho doporučuji. Dnes jsem upekla a už je skoro pryč.

  • Lída K. | 14. 3. 2008 17:16

    Tak nevim, kde jsem udelala chybu, ale makovec je docela suchy a takovy malo makovy...

  • Simona | 5. 8. 2007 08:07

    diky za recept, mozna ze bych nechala malinko mene mouky, ale jinak nema chybu, na vrch jsem dala par nakrajenych svestek a byla to mňamka:-)

  • ELA . | 2. 5. 2007 09:18

    1***

  • Princess | 30. 4. 2007 16:00

    Je vážně moc dobrý :o) Děkuji.

  • Bronislava Bartoňová | 28. 11. 2006 16:09

    Co je to "upečeme obvyklým způsobem"? Když je člověk v kuchyni začátečník, tak nemá ani páru, jak se "obvyklým způsobem" peče makovec!!!

  • Silvie Přichystalová | 5. 11. 2006 18:14

    Makovec je výýýýborný.Dopoledne jsem ho upekla a už je tam jen kousek.A to jsme ani neměli návštěvu.Ani nezjistím,jestli do druhého zvlhne.

  • Oli | 26. 9. 2006 19:40

    Makovec není vůbec suchý - asi záleží na chuti každého. Je vynikající i těsto vypadalo nádherně. Určitě jsme ho nedělali naposledy.

  • Autor | 27. 3. 2006 11:39

    Koukám na recept a zjišťuji, že jsem do ingrediencí zapomněla napsat kůru z 1 citronu. Prosím kuchařku-on line o přidání do ingrediencí. Komu tento makovec chutná, příště ho zkuste i s kůrou. Určitě vám bude chutnat ještě víc. Jinak komu přijde makovec suchý může místo jednoho hrnku mléka dát 1,5 nebo 2. Mně ale suchý taky nepřipadá a navíc druhý den se pěkně uleží a zvlhne.

  • kata kubinkova | 25. 3. 2006 17:35

    Můj přítel Martin ho upekl a prave si na nem pochutnáváme, musím říct že je výborný a vůbec nám suchý nepřipadá. Po dnešku bude 100% patřit k našim oblíbeným :-)

  • fr. Jakub Pohl OSB | 4. 2. 2006 16:34

    Suchy se nam nezdal, mel uspech i v Rakousku (klaster Göttweig).

  • Řj | 6. 10. 2005 13:46

    Můžu potvrdit že je suchý a pekla jsem ho pouze 2o minut.

  • Jana | 6. 10. 2005 12:30

    Jestli je tento makovec suchý je spíš věc názoru a chuti, nám doma všem moc chutnal. Taky záleží, jak se upeče. Když ho v troubě necháte moc dlouho, tak sušší samozřejmě může být.

  • JR | 1. 10. 2005 07:34

    nejlepší makovec je trochu suchý. Doporučuji přidat více mléka nebo jen 2 hrnky mouky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Mák mletý Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Vynikající vánoční štola

Vynikající vánoční štola

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Bramborovo-květákové placičky

Bramborovo-květákové placičky

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

94
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
87
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
64
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
58
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda II. - méně…
Nejlepší horká čokoláda!
Nejlepší horká čokoláda!
Nejlepší hraběnčiny řezy
Nejlepší hraběnčiny řezy
Nejlepší mojito
Nejlepší mojito
Nejlepší mrkvový krém
Nejlepší mrkvový krém
Nejlepší pomazánka na chlebíčky
Nejlepší pomazánka na chlebíčky
  • Recepty.cz
  • Nejlepší makovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact