• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nejlepší makovec
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší makovec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 61
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší makovec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek mák mletý
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej nebo rozpuštěného másla
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Ve větší míse smícháme všechny přísady a těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč (můžeme dát i do bábovkové formy) a upečeme obvyklým způsobem. Po vychladnutí můžeme potřít citronovou nebo rumovou polevou, ale není vůbec nutné.
2
Makovec je vláčný a velmi dobrý - nejlepší druhý den, pokud vydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejlepší vafle

Nejlepší vafle

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší skořicový koláč

Nejlepší skořicový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka | 11. 2. 2017 17:52

    Moc tuhé, přijde mi moc mouky. Uvidíme, je v troubě.

  • Ajka | 16. 8. 2015 16:20

    Tez se mi zdalo testo tuhe, tak jsem pridala 1/2 hrnku mleka a 1/4 hrnku oleje a 1 vejce , ted je to v dobre konzistenci a uz je v troube, doufam, ze bude dobry, testo se mi zdalo docela dost sladke... :)

  • Marcela | 10. 8. 2015 13:54

    Recept znám, ale místo tří hrnků tam mají být 2 hrnky polohrubé mouky. :-S

  • Marcela | 10. 8. 2015 13:52

    Recept znám, tady má ale jednu chybu, mají tam být 2 hrnky polohrubé mouky. . :-S

  • Miky | 26. 1. 2015 19:33

    taky mam tentýž problem s tuhostí těsta, po plechu se to spatne rozetira takze bud dat vice mleka nebo mene mouky :-) :-P :-\

  • Veru | 15. 12. 2014 06:04

    Tři hrnky mouky jsou moc. Musela jsem ředit mlékem. Ve finále je to hrozně suché. Makovec má být vláčný.

  • Marti | 10. 10. 2014 22:32

    Výborný!! : :-P

  • Lucka | 13. 4. 2014 18:32

    :-\ Mám stejný problém jako Alex, postupovala jsem podle receptu a o "vlití" na plech nemůže být ani řeč, spíš tak o vsypání =-O , ale už je to v troubě a krásně to voní, tak snad to bude i dobré ;-)

  • Alex | 29. 3. 2014 18:05

    Nevím, kde jsem udělala chybu, ale "vlít" na plech to rozhodně nešlo :-D¨ doufám, že bude aspoň trochu jedlý :-)

  • Anastazia | 23. 3. 2014 15:33

    tak uz je v troube jsem zvedava =-O :-)

  • Věra | 8. 6. 2013 14:42

    Mám ho v troubě tak jsem zvědavá jaký bude dala jsem trošku méně mouky 2,5 hrnku a těsto bylo vláčnější. :-)

  • Hanča | 7. 1. 2013 15:30

    Mám úplně stejný recept z hrníčkový kuchařky až na tu mouku. Tam je 2 a 1/2 hrnku. tři mi přijde moc.

  • Dana134 | 28. 8. 2012 18:37

    Dobrý

  • Mňamka | 28. 8. 2012 18:37

    Dobrý

  • Jak | 28. 8. 2012 18:37

    Dobrý

  • HelenaPa | 24. 8. 2012 07:49

    Makovec je výborný, včera jsem na něj přidala švestky a doporučuji.

  • Ivísek | 28. 7. 2012 07:50

    jdu to taky vyzkoušet ;-) tak O:-) ať se povede

  • Žanda | 31. 3. 2012 16:18

    Napiště jestli ho pečete na horkovzduch nebo klasicky horní - dolní a kolik stupňů. Děkuji :)

  • pett_rushka | 17. 10. 2011 21:10

    vyborný!!bála jsem se aby nebyl suchý, stačí 2.5 hrnku mouky a a trošičku víc oleje a je báječný!!!!!!!!děkuji za recept!!!!

  • Mortysha86
    Mortysha86 | 6. 8. 2011 21:20

    Opravdu nejlepší... já ještě přidávám skořici a trošku rumu a nemá chybu :))

  • Lucie | 28. 7. 2011 12:00

    S tím kokosem to není špatný nápad, taktéž zkusím půl na půl :-)

  • 13ka | 24. 7. 2011 12:10

    Opravdu nejlepší.Do jedné poloviny jsem přidala kokos pro odpůrce máku ... Pekla jsem asi 25 minut a není vůbec suchý .

  • Lucie | 1. 7. 2011 11:29

    Jak dlouho ho pečete? ;-)

  • Doda | 15. 5. 2011 17:21

    Snadné, rychlé, moc dobré.

  • Olga Marková | 19. 4. 2010 22:57

    Makovec byl výborný,pekla jsem ho přesně podle popisu a nemá chybu.Děkuji za recept.

  • Alena Pešková | 22. 2. 2009 14:24

    Recept je vynikající a moc chválím, vůbec není suchý je krásné vláčný a chutný všem ho doporučuji. Dnes jsem upekla a už je skoro pryč.

  • Lída K. | 14. 3. 2008 17:16

    Tak nevim, kde jsem udelala chybu, ale makovec je docela suchy a takovy malo makovy...

  • Simona | 5. 8. 2007 08:07

    diky za recept, mozna ze bych nechala malinko mene mouky, ale jinak nema chybu, na vrch jsem dala par nakrajenych svestek a byla to mňamka:-)

  • ELA . | 2. 5. 2007 09:18

    1***

  • Princess | 30. 4. 2007 16:00

    Je vážně moc dobrý :o) Děkuji.

  • Bronislava Bartoňová | 28. 11. 2006 16:09

    Co je to "upečeme obvyklým způsobem"? Když je člověk v kuchyni začátečník, tak nemá ani páru, jak se "obvyklým způsobem" peče makovec!!!

  • Silvie Přichystalová | 5. 11. 2006 18:14

    Makovec je výýýýborný.Dopoledne jsem ho upekla a už je tam jen kousek.A to jsme ani neměli návštěvu.Ani nezjistím,jestli do druhého zvlhne.

  • Oli | 26. 9. 2006 19:40

    Makovec není vůbec suchý - asi záleží na chuti každého. Je vynikající i těsto vypadalo nádherně. Určitě jsme ho nedělali naposledy.

  • Autor | 27. 3. 2006 11:39

    Koukám na recept a zjišťuji, že jsem do ingrediencí zapomněla napsat kůru z 1 citronu. Prosím kuchařku-on line o přidání do ingrediencí. Komu tento makovec chutná, příště ho zkuste i s kůrou. Určitě vám bude chutnat ještě víc. Jinak komu přijde makovec suchý může místo jednoho hrnku mléka dát 1,5 nebo 2. Mně ale suchý taky nepřipadá a navíc druhý den se pěkně uleží a zvlhne.

  • kata kubinkova | 25. 3. 2006 17:35

    Můj přítel Martin ho upekl a prave si na nem pochutnáváme, musím říct že je výborný a vůbec nám suchý nepřipadá. Po dnešku bude 100% patřit k našim oblíbeným :-)

  • fr. Jakub Pohl OSB | 4. 2. 2006 16:34

    Suchy se nam nezdal, mel uspech i v Rakousku (klaster Göttweig).

  • Řj | 6. 10. 2005 13:46

    Můžu potvrdit že je suchý a pekla jsem ho pouze 2o minut.

  • Jana | 6. 10. 2005 12:30

    Jestli je tento makovec suchý je spíš věc názoru a chuti, nám doma všem moc chutnal. Taky záleží, jak se upeče. Když ho v troubě necháte moc dlouho, tak sušší samozřejmě může být.

  • JR | 1. 10. 2005 07:34

    nejlepší makovec je trochu suchý. Doporučuji přidat více mléka nebo jen 2 hrnky mouky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Mák mletý Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Tvarohový koláč báby Havelkové

Tvarohový koláč báby Havelkové

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou a kuřecím masem

Těstoviny se smetanovo-sýrovou…

Thajská polévka

Thajská polévka

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

178
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
100
Debrecínská polévka s fazolemi
Debrecínská polévka s…
81
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
74
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
73
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Anička Dvořáková (23): Nosí šaty po babičce Hlaváčové (†85)!

Anička Dvořáková (23): Nosí šaty po babičce Hlaváčové (†85)!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda II. - méně…
Nejlepší horká čokoláda!
Nejlepší horká čokoláda!
Nejlepší hraběnčiny řezy
Nejlepší hraběnčiny řezy
Nejlepší mojito
Nejlepší mojito
Nejlepší mrkvový krém
Nejlepší mrkvový krém
Nejlepší pomazánka na chlebíčky
Nejlepší pomazánka na chlebíčky
  • Recepty.cz
  • Nejlepší makovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact