Moc tuhé, přijde mi moc mouky. Uvidíme, je v troubě.
Tez se mi zdalo testo tuhe, tak jsem pridala 1/2 hrnku mleka a 1/4 hrnku oleje a 1 vejce , ted je to v dobre konzistenci a uz je v troube, doufam, ze bude dobry, testo se mi zdalo docela dost sladke... :)
Recept znám, ale místo tří hrnků tam mají být 2 hrnky polohrubé mouky. :-S
Recept znám, tady má ale jednu chybu, mají tam být 2 hrnky polohrubé mouky. . :-S
taky mam tentýž problem s tuhostí těsta, po plechu se to spatne rozetira takze bud dat vice mleka nebo mene mouky :-) :-P :-\
Tři hrnky mouky jsou moc. Musela jsem ředit mlékem. Ve finále je to hrozně suché. Makovec má být vláčný.
Výborný!! : :-P
:-\ Mám stejný problém jako Alex, postupovala jsem podle receptu a o "vlití" na plech nemůže být ani řeč, spíš tak o vsypání =-O , ale už je to v troubě a krásně to voní, tak snad to bude i dobré ;-)
Nevím, kde jsem udělala chybu, ale "vlít" na plech to rozhodně nešlo :-D¨ doufám, že bude aspoň trochu jedlý :-)
tak uz je v troube jsem zvedava =-O :-)
Mám ho v troubě tak jsem zvědavá jaký bude dala jsem trošku méně mouky 2,5 hrnku a těsto bylo vláčnější. :-)
Mám úplně stejný recept z hrníčkový kuchařky až na tu mouku. Tam je 2 a 1/2 hrnku. tři mi přijde moc.
Dobrý
Dobrý
Dobrý
jdu to taky vyzkoušet ;-) tak O:-) ať se povede
Napiště jestli ho pečete na horkovzduch nebo klasicky horní - dolní a kolik stupňů. Děkuji :)
vyborný!!bála jsem se aby nebyl suchý, stačí 2.5 hrnku mouky a a trošičku víc oleje a je báječný!!!!!!!!děkuji za recept!!!!
Opravdu nejlepší... já ještě přidávám skořici a trošku rumu a nemá chybu :))
S tím kokosem to není špatný nápad, taktéž zkusím půl na půl :-)
Opravdu nejlepší.Do jedné poloviny jsem přidala kokos pro odpůrce máku ... Pekla jsem asi 25 minut a není vůbec suchý .
Jak dlouho ho pečete? ;-)
Makovec byl výborný,pekla jsem ho přesně podle popisu a nemá chybu.Děkuji za recept.
Recept je vynikající a moc chválím, vůbec není suchý je krásné vláčný a chutný všem ho doporučuji. Dnes jsem upekla a už je skoro pryč.
Tak nevim, kde jsem udelala chybu, ale makovec je docela suchy a takovy malo makovy...
diky za recept, mozna ze bych nechala malinko mene mouky, ale jinak nema chybu, na vrch jsem dala par nakrajenych svestek a byla to mňamka:-)
1***
Je vážně moc dobrý :o) Děkuji.
Co je to "upečeme obvyklým způsobem"? Když je člověk v kuchyni začátečník, tak nemá ani páru, jak se "obvyklým způsobem" peče makovec!!!
Makovec je výýýýborný.Dopoledne jsem ho upekla a už je tam jen kousek.A to jsme ani neměli návštěvu.Ani nezjistím,jestli do druhého zvlhne.
Makovec není vůbec suchý - asi záleží na chuti každého. Je vynikající i těsto vypadalo nádherně. Určitě jsme ho nedělali naposledy.
Koukám na recept a zjišťuji, že jsem do ingrediencí zapomněla napsat kůru z 1 citronu. Prosím kuchařku-on line o přidání do ingrediencí. Komu tento makovec chutná, příště ho zkuste i s kůrou. Určitě vám bude chutnat ještě víc. Jinak komu přijde makovec suchý může místo jednoho hrnku mléka dát 1,5 nebo 2. Mně ale suchý taky nepřipadá a navíc druhý den se pěkně uleží a zvlhne.
Můj přítel Martin ho upekl a prave si na nem pochutnáváme, musím říct že je výborný a vůbec nám suchý nepřipadá. Po dnešku bude 100% patřit k našim oblíbeným :-)
Suchy se nam nezdal, mel uspech i v Rakousku (klaster Göttweig).
Můžu potvrdit že je suchý a pekla jsem ho pouze 2o minut.
Jestli je tento makovec suchý je spíš věc názoru a chuti, nám doma všem moc chutnal. Taky záleží, jak se upeče. Když ho v troubě necháte moc dlouho, tak sušší samozřejmě může být.
nejlepší makovec je trochu suchý. Doporučuji přidat více mléka nebo jen 2 hrnky mouky.