• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nejlepší makovec
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší makovec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 61
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší makovec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek mák mletý
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej nebo rozpuštěného másla
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Ve větší míse smícháme všechny přísady a těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč (můžeme dát i do bábovkové formy) a upečeme obvyklým způsobem. Po vychladnutí můžeme potřít citronovou nebo rumovou polevou, ale není vůbec nutné.
2
Makovec je vláčný a velmi dobrý - nejlepší druhý den, pokud vydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejlepší vafle

Nejlepší vafle

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší skořicový koláč

Nejlepší skořicový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka | 11. 2. 2017 17:52

    Moc tuhé, přijde mi moc mouky. Uvidíme, je v troubě.

  • Ajka | 16. 8. 2015 16:20

    Tez se mi zdalo testo tuhe, tak jsem pridala 1/2 hrnku mleka a 1/4 hrnku oleje a 1 vejce , ted je to v dobre konzistenci a uz je v troube, doufam, ze bude dobry, testo se mi zdalo docela dost sladke... :)

  • Marcela | 10. 8. 2015 13:54

    Recept znám, ale místo tří hrnků tam mají být 2 hrnky polohrubé mouky. :-S

  • Marcela | 10. 8. 2015 13:52

    Recept znám, tady má ale jednu chybu, mají tam být 2 hrnky polohrubé mouky. . :-S

  • Miky | 26. 1. 2015 19:33

    taky mam tentýž problem s tuhostí těsta, po plechu se to spatne rozetira takze bud dat vice mleka nebo mene mouky :-) :-P :-\

  • Veru | 15. 12. 2014 06:04

    Tři hrnky mouky jsou moc. Musela jsem ředit mlékem. Ve finále je to hrozně suché. Makovec má být vláčný.

  • Marti | 10. 10. 2014 22:32

    Výborný!! : :-P

  • Lucka | 13. 4. 2014 18:32

    :-\ Mám stejný problém jako Alex, postupovala jsem podle receptu a o "vlití" na plech nemůže být ani řeč, spíš tak o vsypání =-O , ale už je to v troubě a krásně to voní, tak snad to bude i dobré ;-)

  • Alex | 29. 3. 2014 18:05

    Nevím, kde jsem udělala chybu, ale "vlít" na plech to rozhodně nešlo :-D¨ doufám, že bude aspoň trochu jedlý :-)

  • Anastazia | 23. 3. 2014 15:33

    tak uz je v troube jsem zvedava =-O :-)

  • Věra | 8. 6. 2013 14:42

    Mám ho v troubě tak jsem zvědavá jaký bude dala jsem trošku méně mouky 2,5 hrnku a těsto bylo vláčnější. :-)

  • Hanča | 7. 1. 2013 15:30

    Mám úplně stejný recept z hrníčkový kuchařky až na tu mouku. Tam je 2 a 1/2 hrnku. tři mi přijde moc.

  • Dana134 | 28. 8. 2012 18:37

    Dobrý

  • Mňamka | 28. 8. 2012 18:37

    Dobrý

  • Jak | 28. 8. 2012 18:37

    Dobrý

  • HelenaPa | 24. 8. 2012 07:49

    Makovec je výborný, včera jsem na něj přidala švestky a doporučuji.

  • Ivísek | 28. 7. 2012 07:50

    jdu to taky vyzkoušet ;-) tak O:-) ať se povede

  • Žanda | 31. 3. 2012 16:18

    Napiště jestli ho pečete na horkovzduch nebo klasicky horní - dolní a kolik stupňů. Děkuji :)

  • pett_rushka | 17. 10. 2011 21:10

    vyborný!!bála jsem se aby nebyl suchý, stačí 2.5 hrnku mouky a a trošičku víc oleje a je báječný!!!!!!!!děkuji za recept!!!!

  • Mortysha86
    Mortysha86 | 6. 8. 2011 21:20

    Opravdu nejlepší... já ještě přidávám skořici a trošku rumu a nemá chybu :))

  • Lucie | 28. 7. 2011 12:00

    S tím kokosem to není špatný nápad, taktéž zkusím půl na půl :-)

  • 13ka | 24. 7. 2011 12:10

    Opravdu nejlepší.Do jedné poloviny jsem přidala kokos pro odpůrce máku ... Pekla jsem asi 25 minut a není vůbec suchý .

  • Lucie | 1. 7. 2011 11:29

    Jak dlouho ho pečete? ;-)

  • Doda | 15. 5. 2011 17:21

    Snadné, rychlé, moc dobré.

  • Olga Marková | 19. 4. 2010 22:57

    Makovec byl výborný,pekla jsem ho přesně podle popisu a nemá chybu.Děkuji za recept.

  • Alena Pešková | 22. 2. 2009 14:24

    Recept je vynikající a moc chválím, vůbec není suchý je krásné vláčný a chutný všem ho doporučuji. Dnes jsem upekla a už je skoro pryč.

  • Lída K. | 14. 3. 2008 17:16

    Tak nevim, kde jsem udelala chybu, ale makovec je docela suchy a takovy malo makovy...

  • Simona | 5. 8. 2007 08:07

    diky za recept, mozna ze bych nechala malinko mene mouky, ale jinak nema chybu, na vrch jsem dala par nakrajenych svestek a byla to mňamka:-)

  • ELA . | 2. 5. 2007 09:18

    1***

  • Princess | 30. 4. 2007 16:00

    Je vážně moc dobrý :o) Děkuji.

  • Bronislava Bartoňová | 28. 11. 2006 16:09

    Co je to "upečeme obvyklým způsobem"? Když je člověk v kuchyni začátečník, tak nemá ani páru, jak se "obvyklým způsobem" peče makovec!!!

  • Silvie Přichystalová | 5. 11. 2006 18:14

    Makovec je výýýýborný.Dopoledne jsem ho upekla a už je tam jen kousek.A to jsme ani neměli návštěvu.Ani nezjistím,jestli do druhého zvlhne.

  • Oli | 26. 9. 2006 19:40

    Makovec není vůbec suchý - asi záleží na chuti každého. Je vynikající i těsto vypadalo nádherně. Určitě jsme ho nedělali naposledy.

  • Autor | 27. 3. 2006 11:39

    Koukám na recept a zjišťuji, že jsem do ingrediencí zapomněla napsat kůru z 1 citronu. Prosím kuchařku-on line o přidání do ingrediencí. Komu tento makovec chutná, příště ho zkuste i s kůrou. Určitě vám bude chutnat ještě víc. Jinak komu přijde makovec suchý může místo jednoho hrnku mléka dát 1,5 nebo 2. Mně ale suchý taky nepřipadá a navíc druhý den se pěkně uleží a zvlhne.

  • kata kubinkova | 25. 3. 2006 17:35

    Můj přítel Martin ho upekl a prave si na nem pochutnáváme, musím říct že je výborný a vůbec nám suchý nepřipadá. Po dnešku bude 100% patřit k našim oblíbeným :-)

  • fr. Jakub Pohl OSB | 4. 2. 2006 16:34

    Suchy se nam nezdal, mel uspech i v Rakousku (klaster Göttweig).

  • Řj | 6. 10. 2005 13:46

    Můžu potvrdit že je suchý a pekla jsem ho pouze 2o minut.

  • Jana | 6. 10. 2005 12:30

    Jestli je tento makovec suchý je spíš věc názoru a chuti, nám doma všem moc chutnal. Taky záleží, jak se upeče. Když ho v troubě necháte moc dlouho, tak sušší samozřejmě může být.

  • JR | 1. 10. 2005 07:34

    nejlepší makovec je trochu suchý. Doporučuji přidat více mléka nebo jen 2 hrnky mouky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Mák mletý Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Jahodová polévka mléčná

Jahodová polévka mléčná

Maxi palačinka

Maxi palačinka

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Lilkové koláčky

Lilkové koláčky

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Frankfurtská polévka s hlívou

Frankfurtská polévka s hlívou

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Doporučujeme

35 minut
Tortilla s paprikou a pórkem

Tortilla s paprikou a pórkem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

65
Bílý toastový chléb
Bílý toastový chléb
43
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
35
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
29
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo s těstovinami
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na…
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
AHA.cz Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda II. - méně…
Nejlepší horká čokoláda!
Nejlepší horká čokoláda!
Nejlepší hraběnčiny řezy
Nejlepší hraběnčiny řezy
Nejlepší mojito
Nejlepší mojito
Nejlepší mrkvový krém
Nejlepší mrkvový krém
Nejlepší pomazánka na chlebíčky
Nejlepší pomazánka na chlebíčky
  • Recepty.cz
  • Nejlepší makovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact