Vezmeme středně velký hrnec a naplníme ze 2/3 vodou. Vodu přivedeme k varu, a vložíme menší hrnec. Tím vytvoříme vodní lázeň. V hrnci potom necháme rozpustit tabulku čokolády, a mícháme vařečkou. Než se čokoláda rozpustí, vezmeme si hrnek a naplníme ho tak do poloviny mlékem.
2
V mléce řádně rozmícháme metličkou prášek na puding a skořici. ( Pro dochucení můžeme přidat i kakao). Tuto směs za stálého míchání přilijeme do rozpuštěné čokolády. Vzniknou hrudky které se časem vymíchají (metličkou). Odlijeme si cca 1/3 smetany a ušleháme, nakonec s ní ozdobíme čokoládu. Zbylé 2/3 smetany ke šlehání přidáme do hrnce s čokoládou. Čokoládu mícháme dokud se vám nebude zdát dost horká. Horkou čokoládu rozlijeme do šálků a přidáme šlehačku, popř. ozdobíme skořicí nebo kakaem...
aby měla čokoláda trochu tužší konzistenci, musela jsem dát o něco více pudingu, ale jinak epesní záležitost, za nás výběr hořké čokolády
kacka
|24. 3. 2016 23:29
Nejdřív jsem o tomto receptu trochu pochybovala, ALE LIDI, JE TO FAKT VÝTEČNÝÝ!! <3 :-* :-))
Ano
|16. 2. 2016 18:51
Záleží jen na čokoládě kterou si koupíte. Můžete taky zkusit kakaovou hmotu, například tady: http://www.kakaoveprodukty.cz/kakaova-hmota/kakaova-hmota-100/
záleží z jakých bobů kakaovou hmotu použijete. Je to bez cukru, takže případně chuť doladit sladidlem.
Můj tip: k dochucení použijte sirup zbylý po kandování sladkého ovoce (dá se snadno vyrobit během kandování a chuť pak záleží na tom jaké ovoce kandujete). :-))
Tenhle recept je senzační! :-) Jestli chcete ochutnat opravdu výtečnou horkou čokoládu, neváhejte a vyzkoušejte. Pravda, je trošku sladší, ale to se dá zregulovat větším množstvím mléka.
Hlavně oceňuji to, že je to typ husté čokolády. No prostě opravdu mňamka <3
Název tohoto receptu je přesný. Skutečně nejlepší horká čokoláda!!! Pokud chce někdo vyzkoušet klasickou čokoládu, kterou Vám uvaří v čokoládovnách, neváhejte a tento recept Vás nadchne, tak jako nás letošní zimu. <3