• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Nejlepší dort
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší dort

autor: bdfgg
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus:
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr krystal
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 100
      ml voda
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň:
    • 600
      ml šlehačka
    • granko
    • banány
    • kakao

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme s cukrem. Šleháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří krásná bílá hustá pěna. Poté přidáme olej, vodu a nakonec přimícháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nalejeme do připravené dortové formy vymazané tukem a pečeme zhruba při 160 °C asi 30-40 minut (dokud nebude těsto růžovo hnědé a špejle bez drobků). Po upečení necháme vychladnout. Dort rozkrojíme na dvě části. Spodní část dáme zpět do okrajů dortové formy, kterou jsme po umytí opět vymazali olejem a vysypali moučkovým cukrem.
2
Vyšleháme šlehačku a malé množství dáme stranou. Poté poklademe rozpůlenými banány a naplníme dotuha vyšlehanou šlehačkou smíchanou grankem - podle chuti (část šlehačky necháme na pomazání). Druhou část korpusu dáme na vrch. Pomažeme zbytkem grankové šlehačky. Posypeme kakaem a bílou šlehačkou, kterou jsme si nechali hned po ušlehání, ozdobíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejlepší vafle

Nejlepší vafle

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší skořicový koláč

Nejlepší skořicový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • a3 | 16. 3. 2014 21:04

    jak dlouho to priblizne trva?

  • Ladislav | 27. 10. 2013 22:34

    http://myurl.cz/3cdsv <3 <3 <3 <3 <3

  • Jorge | 12. 7. 2013 11:34

    Yeah, that's the tieckt, sir or ma'am

  • Stix | 9. 11. 2012 09:59

    korpus je výborný a jednoduchý ja sem ho po upečení rozřízla pokapala rumovým syrupem(horká voda rum a cukr) a krém sem udělala z toho co doma bylo takže zakysanka s bilym jogurtem a vyšlehala sem to s rozpuštěnou čokoládou natřít dort navrch zasypat hoblinkama čokolády a mňamka :-)

  • Vicky | 1. 11. 2012 12:36

    Po upečení piškotu v dortové formě, ihned po vytažení obrátím formu i s těstem dnem vzhůru, podložím na jednom okraji prkénkem na krájení (nebo něčím jiným) tak, aby mohla odcházet pára a nechám zcela vychladnou a dort zůstane rovný. Tuto radu jsem četla asi před 30-ti lety v novinách od nějakého cukráře a od té doby dodržuji a funguje to. Peču jen v kruhu a dolů si dávám alobal, nevymazávám nic, po vychladnutí alobal sundám a na bocích piškot uvolním nožem.

  • Dana143 | 28. 8. 2012 18:36

    Mňamka

  • JK | 28. 8. 2012 18:36

    Mňamka

  • kare | 5. 2. 2011 13:13

    :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S

  • Jarka O. | 9. 11. 2008 09:30

    Jestli to nebude tím, že naše babičky a maminky dokázaly udělat nadýchané těsto, protože poctivě šlehaly zvlášť bílky a zvlášť žloutky. Současné hospodyňky si vše zjednoduššují a zrychlují a tudíž si musí pomáhat takovýmito "berličkami". Leckdy ke škodě věci.

  • Mirka P. | 8. 11. 2008 22:29

    Obávám se, že už mu tady nikdo jinak neřekne :-))).

  • Tereza J. | 8. 11. 2008 20:30

    Pani Vlaďka, už ma na to upozornil, ja som si to našla a fakt, ja som ho premenovala :))) To je teda gól, to bol môj preklep, ale Oldovi sa to nejako zapáčilo, aby mu to teda neostalo :)))

  • Vlaďka Daranská | 8. 11. 2008 19:14

    Paní Tereza,Olga. je přece pan Olda Gargulák! :c))

  • Tereza J. | 8. 11. 2008 18:29

    Olga, ste on či ona ? Neviem vás osloviť :))) Receptov z klasiky by som povedala že je tu málo preto, že jednoducho upečiem tortový korpus, a potom sa už medze nekladú, akú plnku zvolím a čo s tým urobím. Takže to tu ľudia príliš nedávajú. Zato viac pridajú všelijaké mišungy.

  • Olga . | 8. 11. 2008 17:37

    Z vašich reakcí vidím, že jsem nebyl špatně pochopen, ale že jsem to nesrozumitelně napsal. Tedy: podivuji se, proč se do šlehaných těst dává prdopeč a překvapuje mě, jak málo je tu dortů bez prdopeč.

  • Simča Sládková | 8. 11. 2008 13:00

    Jo jo, taky to dělám, jako vy. Jen u jednoho receptu (přijde tam do těsta plno strouhaných jablek) je napsán prdopeč a já ho i dávám, protože se bojím, že by ten sníh a našlehané žloutky ty mokrý jablka "neutáhly". Ale jinak do piškotů - ať už čistých, nebo s ořechy či kakaem NIKDY prdopeč nedávám. Pokud se týká "vyběhnutí" středu - dělám to podobně, jako Stáňa V. - jenom že dno nevysypávám a nevymazávám, ale položím na něj kolečko pečícího papíru. A na strany NIC.

  • ladislava staffenová | 8. 11. 2008 11:01

    také dělám jako Di a Terezka. Navíc v receptech po dřívějších generacích žádný prdopeč neměli a tím postupem, jak děvčata uvádějí, babičkám vždycky dorty krásně vyšly. Takže ono někdy moc moderních ingrediencí je taky na škodu. Naše babky to měli vychytané, tak proč se nedržet osvědčených postupů? Je to bez nervů a stresu, jestli se před návšěvou nezhtrapníme.:-)))

  • Tereza J. | 8. 11. 2008 08:56

    Presne tak, Di. Ja robím vždy tzv. vodovú piškótu. Odvážim celé vajcia v škrupine, a presne toľko dávam kryštálového cukru a polohrubej múky. Vyšľahám do peny žĺtky s cukrom, pričom postupne pridávam na každý žĺtok 1 lyžicu horúcej vody. Po dobrom vyšľahaní vmiešavam jemne striedavo múku a sneh z bielkov. Piškóta je vždy krásne nabehnutá .

  • Di - | 8. 11. 2008 08:30

    Když se pořádbě vyšlehají vejce - ještě lepší je vyšlehat bílky s částí cukru a pak přidat žloutky se zbylým cukrem - a přidá se 1 lžíce horké vody na 1 vejce, vyskočí mi dort vždy jedna radost (někdy i vyteče z formy, jak je nadýchaný).

  • Tereza J. | 8. 11. 2008 07:53

    Do žiadneho piškótového cesta nepridávam prášok do pečenia. Bez ohľadu na to , či pečiem tortu alebo piškótu na plechu, či je piškóta čistá alebo s orechami, kokosom, kakaom a pod. Aj v tomto recepte by som prášok do pečiva vynechala.

  • Olga . | 7. 11. 2008 22:51

    A proč píši OBVYKLE? Mám předpis na fantastický Ořechový dort (podle Janků, bez mouky, zatím zde není; ale překvapuje mě jak málo je tu dortů bez prdopeč), který si vyběhne, jak se mu zachce. Snad podle denní doby, nebo fází měsíce! Takže jednou seřezávám okraje a příště střed. No ale když je to dárek, tak je to mnohdy poslední příležitost k ochutnání... Jen moho věcí mezi nebem a zemí :-)

  • Olga . | 7. 11. 2008 22:48

    Sylvo, u malých forem (22cm) OBVYKLE platí to co píše Olga.U velkých ráfků (35cm) OBVYKLE tato elevace nebývá tak markantní-korpus má tendenci ve středu se spíše propadnout. Vlivů je neúrekom: receptura, našlehání, prodleva, nárazy, teplota a její úprava, průměr dortu, předčasné otevření pece. Časem nejspíš budete používat 3-4 rec. na lehké šlehané hmoty + sacher a to už lze pak vychytat "mouchy". ... a já teď vyzkouším metodu podle Stáni...

  • Stáňa V | 5. 11. 2008 19:33

    Já vymažu a vysypu pouze spodek formy dortu. boky ne. Po upečení a vychladnutí dort od okraje formy zlehka nožem uvolním. Od té doby co používám tuto metodu, tak nemám vypouklé středy u dortů.

  • Olga Zehnalová | 5. 11. 2008 08:34

    Ja som niekde čítala, že sa má cesto viac nahrnúť ku krajom, skrátka aby ho v strede bolo menej, ale ja som to neskúšala.

  • Di - | 5. 11. 2008 07:58

    Žádnou chybu,to prostě dorty dělají. Co se proti tomu dá dělat? Někdo radí zapíchnout doprostřed makarón, aby mohla unikat pára. Já většinou propíchnu vršek dortu několikrát nožem v okamžiku, kdy se začně dělat svrchní kůrka. Také dort po namazání krémem a opětovném složení na chvíli lehce zatéžím - třeba prkénkem, aby se srovnal. To ale u šlehačkové náplně nejde.

  • Sylva P. | 5. 11. 2008 07:53

    V sobotu jsem dort upekla. Ale prostředek mi naskočil víc než kraje. Musela jsem ho seříznout. Poradí mi někdo, v čem jsem udělala chybu? Jinak výborný a jednoduchá příprava. Těsto jsem obarvila kakaem a krém udělala ze svař. salka a másla. Na vršek dortu jsem dala jedlou fotografii syna(slavil 18.let).

  • Anonym | 24. 10. 2008 10:38

    Promiňte, zapomněla jsem se posdepsat - Kristýna Stěhulová

  • Anonym | 24. 10. 2008 10:37

    Dortovou formu mám s průměrem 26 cm, ale je pravda, že kdyby byla o něco málo menší, bylo by to lepší. Formu na těsto vymazávám ztuženým tukem. Pravděpodobně by bylo vhodné i vysypat moukou, ale to nedělám a vždy se mi krásně korpus od formy oddělí. Přeji hodně štěstí při pečení!

  • Sylva P. | 23. 10. 2008 06:58

    Prosím, jaký průměr dortové formy máte? Aby na tu mou nebylo málo těsta. A čím konkrétně vymazáváte formku. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr krystal Granko Hladká mouka Kakao Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

76
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Fežoáda
Fežoáda
40
Léčivý sirup z jitrocele
Léčivý sirup z jitrocele
37
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
34
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Žilková si vyhodila koleno! Zranila se kuriozním způsobem!

Žilková si vyhodila koleno! Zranila se kuriozním způsobem!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Nejlepší banánová bábovka
Nejlepší banánová bábovka
Nejlepší bramborová kaše od babičky
Nejlepší bramborová kaše od babičky
Nejlepší domácí tatarka
Nejlepší domácí tatarka
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda II. - méně…
Nejlepší horká čokoláda!
Nejlepší horká čokoláda!
Nejlepší hraběnčiny řezy
Nejlepší hraběnčiny řezy
  • Recepty.cz
  • Nejlepší dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact