Brambory oloupeme a vaříme, jak jsme zvyklí. Poté je rozmixujeme společně se smetanou a jedním vejcem (popř. jen žloutkem - syrovým). Osolíme dle chuti.
Majoránka patří do kaše NASTAVOVANÉ - do klasické trochu hustší bramborové kaše se přidají uvařené krupky (velikosti "lámanka"), majoránka a utřený česnek se solí. Moc velká dobrota samotná nebo třeba s párkem či uzeným masem. Navrch se může omastit usmaženou cibulkou na sádle.
Gita
|3. 10. 2015 10:35
Já někdy k bramborám dám vařit mrkev, pak to celé rozšlehám jako obvyklou kaši s máslem.
Je krásně barevná, zlepší se výživové vlastnosti a je to zase něco jiného...někdo tomu říká pyré...
zkuste, za to nic nedáte :-) :-)
Výborná,...a bylo by hezčí,kdyby jste místo peskování co je lepší,psali jak to kdo děláte a máte rádi a mi se přiučíme-někteří to tak píší:-),..není na místě říkat co je nebo není lepší,protože každý máme své chutě,..proto pište pište a sdílejte své zkušenosti:-)
FlameCZ
|28. 5. 2014 11:19
To si mužeš strčit do prdele, radši to ochutim svou čokodírou!!!
FlameCZ
|28. 5. 2014 11:17
Chce se mi z toho blýt okamžitě to smažte !! :-$ :-$ :-$ :-$ :-$
I kravý cecek by chutnal líp!!! :-|
artur
|3. 12. 2013 21:24
Kdo chcete skusit něco jiného, když dáváte vařit brambory na kaši,přidejte k bramborám jednu menší cibuli a dva až tři stroužky česneku,vařte do měka,slejte, dejte máslo,a rozšťouchejte,potom ručním mixérem šlehejte, přidejte horké mléko nebo smetanu a nakonec zašlehejte jeden nebo dva žloutky ,dobrou chuť.
Blanka
|12. 7. 2013 16:15
Moje tchyně mě naučila přidávat do kaše majoránku. Moc nám to všem chutná.
Nanifák
|29. 12. 2012 11:00
pila madame někdy vaječný koňak?
Nanifák
|29. 12. 2012 10:46
hloupost některých jedinců mlátí dveřmi
anonym
|8. 12. 2011 21:05
dobra
vendul
|29. 10. 2011 16:02
Syrové vejce?......no tak to ani náhodou!!!!!!!! I když je domácí ! :-S !To rovnou můžete sníst syrové kuře!
Potvrzuji, že je tato kaše výborná - má pěknou barvu i chuť. Pokud jde o mne, jsem pro "ruční práci" a kaši dělám klasicky - ručně, spirálovým mačkadlem. Z mixéru mi přijde kaše příliš "nafouklá".....
Anna Doležalová
|3. 9. 2007 07:52
Ještě dnes ji udělám. Já pasíruji brambory přes takový pasírovací hrnec, který jsem zakoupila v bývalém NDR. Je bezvadný a nedala bych ho z domácnosti. Dnes jej prodávají také a je z nerezu. Za použití tohoto nástroje na pasírování je každá kaše bezvadná. Potom jen ředím mlékem.
batman
|2. 9. 2007 18:52
babicka do kase vzdycky pridava hromadu cibulky osmazenou dozlatova a sladkou papriku. je to potom fakto bomba:-) (kasicka a kefirek)
anicka
|17. 1. 2007 23:20
tahle kaše je oprvdu výborná- žloutek ji nádherně obarví- máme domácí vejce...
Airan Novakova
|13. 1. 2007 17:08
Mila Di, proc bych se zlobila, kazdy mame pravo na nazor a presvedceni - ja obcas dostavam domaci vejce a neodolam si tu kasi udelat:-) Ten zloutek to krasne zjemni - nastesi s holesterolem nemam zadne problemy a smetana mi dela dobre na zaludek:-) Co se tyce mixovani, s tim souhlasim - ja ji dokonce ani nesleham slehacem, jen rucne!
Ivana Samcová
|13. 1. 2007 17:01
My ji doma děláme z brambor, mléka, kousku másla a nakonec přidám špetku muškátového květu.
barča
|13. 1. 2007 15:56
Mixovaná kaše se u nás taky neujala, prý je jak bláto. Také ručně šlehám a máslem a mlékem, bez vajíčka (i když asi asi přidá na chuti, ale syrová vejce u nás jsou mimo).
Hana P.
|13. 1. 2007 11:09
Souhlasím s tím, že naprosto nejlepší je kaše jen z brambor a mléka, šlehaná metlami ručního šlehače.
Di
|13. 1. 2007 10:18
Smetana je určitě dobrá, nahradí mléko a máslo, ale vajíčko a k tomu syrové - nezlobte se Airan - mi připadá trochu zvláštní a hlavně zbytečné. Jsou to zbytečné tuky a cholesterol, které bych si asi v tomto případě odřekla. Co se týče mixování, nejlépe se kaše udělá podle mého názoru šlehacími metlami ručního šlehače.
Anonym
|13. 1. 2007 10:11
Umixovaná kaše není dobrá.
Anonym
|13. 1. 2007 00:21
Je to věc chuti, pro mě je nejlepší kaše jen z brambor a mléka.
Lída Dlabová
|13. 1. 2007 00:17
my do toho máme rádi ještě trochu pažitky:-)
Airan
|12. 1. 2007 18:51
Potvrzuji, ze takhle udelana kase je nejlepsi jakou znam, pridavam i zdibec masla:-))) Hlasuji pro ni obema rukama a doufam ze se zbytecne nerozpouta opet diskuze o syrovych vajec.