• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nejlepší bramborová kaše od babičky
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší bramborová kaše od babičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší bramborová kaše od babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce smetana
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a vaříme, jak jsme zvyklí. Poté je rozmixujeme společně se smetanou a jedním vejcem (popř. jen žloutkem - syrovým). Osolíme dle chuti.
2
Ihned podáváme jako přílohu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kubajs83 | 15. 10. 2015 16:19

    Taky to tak dělám, výborná věc.

  • Jarča | 5. 10. 2015 10:09

    Majoránka patří do kaše NASTAVOVANÉ - do klasické trochu hustší bramborové kaše se přidají uvařené krupky (velikosti "lámanka"), majoránka a utřený česnek se solí. Moc velká dobrota samotná nebo třeba s párkem či uzeným masem. Navrch se může omastit usmaženou cibulkou na sádle.

  • Gita | 3. 10. 2015 10:35

    Já někdy k bramborám dám vařit mrkev, pak to celé rozšlehám jako obvyklou kaši s máslem. Je krásně barevná, zlepší se výživové vlastnosti a je to zase něco jiného...někdo tomu říká pyré... zkuste, za to nic nedáte :-) :-)

  • LucinkaSimonkaBarunka | 2. 10. 2015 10:55

    Výborná,...a bylo by hezčí,kdyby jste místo peskování co je lepší,psali jak to kdo děláte a máte rádi a mi se přiučíme-někteří to tak píší:-),..není na místě říkat co je nebo není lepší,protože každý máme své chutě,..proto pište pište a sdílejte své zkušenosti:-)

  • FlameCZ | 28. 5. 2014 11:19

    To si mužeš strčit do prdele, radši to ochutim svou čokodírou!!! :'( :'( :'( :'(

  • FlameCZ | 28. 5. 2014 11:17

    Chce se mi z toho blýt okamžitě to smažte !! :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ I kravý cecek by chutnal líp!!! :-|

  • artur | 3. 12. 2013 21:24

    Kdo chcete skusit něco jiného, když dáváte vařit brambory na kaši,přidejte k bramborám jednu menší cibuli a dva až tři stroužky česneku,vařte do měka,slejte, dejte máslo,a rozšťouchejte,potom ručním mixérem šlehejte, přidejte horké mléko nebo smetanu a nakonec zašlehejte jeden nebo dva žloutky ,dobrou chuť.

  • Blanka | 12. 7. 2013 16:15

    Moje tchyně mě naučila přidávat do kaše majoránku. Moc nám to všem chutná.

  • Nanifák | 29. 12. 2012 11:00

    pila madame někdy vaječný koňak?

  • Nanifák | 29. 12. 2012 10:46

    hloupost některých jedinců mlátí dveřmi

  • anonym | 8. 12. 2011 21:05

    dobra

  • vendul | 29. 10. 2011 16:02

    Syrové vejce?......no tak to ani náhodou!!!!!!!! I když je domácí ! :-S !To rovnou můžete sníst syrové kuře!

  • Klara 101 | 9. 10. 2011 12:25

    Výborné, jen ještě přidávám trošku másla.

  • Simča S.
    Simča S. | 11. 4. 2011 22:50

    Potvrzuji, že je tato kaše výborná - má pěknou barvu i chuť. Pokud jde o mne, jsem pro "ruční práci" a kaši dělám klasicky - ručně, spirálovým mačkadlem. Z mixéru mi přijde kaše příliš "nafouklá".....

  • Anna Doležalová | 3. 9. 2007 07:52

    Ještě dnes ji udělám. Já pasíruji brambory přes takový pasírovací hrnec, který jsem zakoupila v bývalém NDR. Je bezvadný a nedala bych ho z domácnosti. Dnes jej prodávají také a je z nerezu. Za použití tohoto nástroje na pasírování je každá kaše bezvadná. Potom jen ředím mlékem.

  • batman | 2. 9. 2007 18:52

    babicka do kase vzdycky pridava hromadu cibulky osmazenou dozlatova a sladkou papriku. je to potom fakto bomba:-) (kasicka a kefirek)

  • anicka | 17. 1. 2007 23:20

    tahle kaše je oprvdu výborná- žloutek ji nádherně obarví- máme domácí vejce...

  • Airan Novakova | 13. 1. 2007 17:08

    Mila Di, proc bych se zlobila, kazdy mame pravo na nazor a presvedceni - ja obcas dostavam domaci vejce a neodolam si tu kasi udelat:-) Ten zloutek to krasne zjemni - nastesi s holesterolem nemam zadne problemy a smetana mi dela dobre na zaludek:-) Co se tyce mixovani, s tim souhlasim - ja ji dokonce ani nesleham slehacem, jen rucne!

  • Ivana Samcová | 13. 1. 2007 17:01

    My ji doma děláme z brambor, mléka, kousku másla a nakonec přidám špetku muškátového květu.

  • barča | 13. 1. 2007 15:56

    Mixovaná kaše se u nás taky neujala, prý je jak bláto. Také ručně šlehám a máslem a mlékem, bez vajíčka (i když asi asi přidá na chuti, ale syrová vejce u nás jsou mimo).

  • Hana P. | 13. 1. 2007 11:09

    Souhlasím s tím, že naprosto nejlepší je kaše jen z brambor a mléka, šlehaná metlami ručního šlehače.

  • Di | 13. 1. 2007 10:18

    Smetana je určitě dobrá, nahradí mléko a máslo, ale vajíčko a k tomu syrové - nezlobte se Airan - mi připadá trochu zvláštní a hlavně zbytečné. Jsou to zbytečné tuky a cholesterol, které bych si asi v tomto případě odřekla. Co se týče mixování, nejlépe se kaše udělá podle mého názoru šlehacími metlami ručního šlehače.

  • Anonym | 13. 1. 2007 10:11

    Umixovaná kaše není dobrá.

  • Anonym | 13. 1. 2007 00:21

    Je to věc chuti, pro mě je nejlepší kaše jen z brambor a mléka.

  • Lída Dlabová | 13. 1. 2007 00:17

    my do toho máme rádi ještě trochu pažitky:-)

  • Airan | 12. 1. 2007 18:51

    Potvrzuji, ze takhle udelana kase je nejlepsi jakou znam, pridavam i zdibec masla:-))) Hlasuji pro ni obema rukama a doufam ze se zbytecne nerozpouta opet diskuze o syrovych vajec.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Bramborová kaše
Přílohy Brambory Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Smetana Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelníky

Zelníky

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Plněné langoše

Plněné langoše

Labužníkova kuřecí stehna

Labužníkova kuřecí stehna

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Koláč švestkový s drobenkou

Koláč švestkový s drobenkou

Doporučujeme

40 minut
Tortilly s masovými kuličkami

Tortilly s masovými kuličkami

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

74
Dýňová tortila
Dýňová tortila
54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
43
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
40
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
Svatojánská ořechovka: Tradiční letní lahůdka pro milovníky domácích likérů
Svatojánská ořechovka: Tradiční letní lahůdka pro…
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
AHA.cz Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Pantofle, které nezujete celé léto: Toto jsou tipy stylistky na nejpohodlnější obuv!

Pantofle, které nezujete celé léto: Toto jsou tipy stylistky na nejpohodlnější obuv!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz  Svědectví nejmladšího syna Alaina Delona (†88): Mlátil mou mámu i další partnerky!

Svědectví nejmladšího syna Alaina Delona (†88): Mlátil mou mámu i další partnerky!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a toxické vztahy: Kdo bývá největší obětí?

Znamení zvěrokruhu a toxické vztahy: Kdo bývá největší obětí?

Další doporučené recepty:

Nejjednodušší těstovinový salát
Nejjednodušší těstovinový salát
Nejlehčí pečené kuře a brambory
Nejlehčí pečené kuře a brambory
Nejlepší banánová bábovka
Nejlepší banánová bábovka
Nejlepší domácí tatarka
Nejlepší domácí tatarka
Nejlepší dort
Nejlepší dort
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda II. - méně…
  • Recepty.cz
  • Nejlepší bramborová kaše od babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact