• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nejlepší bezlepkový perník
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší bezlepkový perník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 85
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší bezlepkový perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce kakao
    • hnědý rum
    • 2
      hrnek mouka Jizerka
    • 1
      hrnek krupice
    • čaj 3/4 hrnku, vlažný - místo něj se dá použít i mléko nebo kefír, ale čaj perník nejvíce zvláční
    • 3
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve předehřejeme troubu na 160-170 °C. Pekáč vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou, také se dá dobře vysypat pohankovou moukou, nebo i bezlepkovou moukou, ale s ní to jde těžce. Pak oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
2
Poté vyšleháme žloutky s cukrem, olejem, medem a čajem. Do toho přisypeme mouku smíchanou s práškem do perníku. Zamícháme, přisypeme kakao a přídáme dle chuti trošku rumu (nemusí být) a nakonec sníh z bílků. Můžeme přidat rozinky, oříšky, jak kdo jste zvyklí. Nalejeme do pekáče a pečeme na 160 °C asi 25 minut.
3
Perník je moc dobrý, vláčný, kyprý, voňavý. Nejlepší z bezlepkových perníků, co jsem kdy jedla. Z mouky Jizerky je nejlepší, naštěstí je to bezlepková mouka, která se shání nejlépe, měli by jí mít i v každém Tescu. Tak snad bezlepkáře potěším.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkový mazanec do pekárny

Bezlepkový mazanec do pekárny

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 15. 3. 2017 08:48

    Chtěla bych se zeptat na jak velký plech je recept určen. Chtěla bych upéct velký plech a máme rádi vysoký perník a váhám jestli udělat z dvojité dávky.

  • Marta | 9. 2. 2017 08:12

    Perník má zlatou jedničku. Je velmi dobrý a povedl se. Vyzkoušela jsem již hodně receptů a temto je super.. Zmizel z talíře velkou rychlostí.Díky za recept.

  • Magdalena | 15. 11. 2015 14:15

    Perník peču obměněný se špaldovou mouku a mohu směle říct, že je Boží:-). m.

  • emilie1 | 12. 4. 2015 10:55

    Výborný perník, vůbec není citit bezlepkovost, krásně nadýchaný, pomažuju meruňkovou marmeládou a posypu kokosem a .... moc dlouho nevydrží....

  • Ludvika | 7. 4. 2015 17:19

    No tedy..teď jsem tady půlhodiny básnila o tomhle úžasném perníku..a vkomentářích se nakonec neobjevil..no smůla..už další půlhoďku nemám.. Každopádně děkuji převelice za tento skvostný recept...čaj ho skvěle načechral...báječný nápad.. <3 Problém je, že se od něj nemůžu vůbec odtrhnout... :-D ;-)

  • Ludvika | 7. 4. 2015 17:14

    Skvostný perník..čaj ho nádherně nadýchal - fajn nápad...Děkuji... <3 <3 <3 Má jen jednu chybu..nemohu se od něj vůbec odtrhnout.. :-D musela jsem ho zamrazit..ale je to stejně nanic - akorát ho pořád rozmrazuju..právě si ho užívám s kávou a nedalo mi, abych vám nenapsala... ;-) Určitě se k němu budu stále vracet - už teď má výsadní místo v oblíbených sladkostech... :-)

  • Leja | 14. 3. 2015 19:30

    Tak bohuzel, pernik silene nakynul uvnitr byl i po 40 min uplne mokry. Pak uz by se palil tak jsem ho po 45 vyndala , no najednou cely splasknul a po rozkrojeni uvnitz cely mokry!!! Presne podle receptu, nevim kde je chyba! Zkusila jsem podruhe a stejny vysledek! :'(

  • Lucka | 24. 2. 2015 12:12

    Krupice je cukr..:-) :-D

  • Nasraný celiatik ! | 16. 2. 2014 20:52

    škoda, že jsem si vaše komentáře nepřečetla dřív a ráda bych upozornila "autora" ať to laskavě opraví!!!!!!! Možná by mi to mohlo dojít, ovšem jsem začátečník a prostě, nedošlo mi to. Na perníku si nepochutnám...děkuju... :-(

  • Patricie | 15. 8. 2013 17:02

    Perník je velice dobrý moc mi chutná. Krupice v receptu je mýšlená tak že to má být CUKR KRUPICE :-) krupice sama o sobě je lepková ale dá se sehnat i BEZlepková ;-)

  • Mirka | 4. 8. 2013 10:53

    V receptu je "krupice" - co se tím myslí?? Určitě ne klasická pšeničná...to by Vám celiaci poděkovali. :-(

  • Martina | 24. 9. 2012 19:22

    Chuťově super ale vůbec mi nevyskočil :-S . Bála jsem se ho v troubě nechat déle, aby se nespálil

  • Lenka | 4. 6. 2011 01:31

    Málem jsem pěkně narazila, když jsem si sehnala všechny ingredience a pak čtu na prášku do perníku jako první položku ve složení - pšeničná mouka..

  • Lenka | 14. 4. 2011 21:17

    děkuji za recept, dostala jsem na perník velkou chuť, takže zítra upeču - jen se chci zeptat, je jedno jaký čaj použiju? zelený, černý, bílý, ovocný? a jak silný?? ještě nikdy jsem čaj v receptu neviděla))

  • Svatomír Černín | 18. 5. 2010 10:45

    Opravdu vynikající perník. Přidali jsme do něj cca 60g kukuřičného škrobu RUF, aby nebyl tak křehký a nedrolil se.

  • Pavla Petrová | 31. 1. 2008 19:06

    Povedlo se. Jde i z bezlepkové mouky Mathler.

  • Eva | 19. 1. 2008 13:09

    Perník je opravdu skvělý. Pekla jsem jej dceři už dvakrát a pokaždé je hned pryč! Je vláčný i další dny.

  • Eva | 26. 9. 2007 14:06

    Úplně nejchutnější perník jaký znám. Pokaždé se po něm jen zapráší.

  • Eva Beerová | 9. 9. 2007 08:19

    Děkuji za recept, je opravdu výborný. Upekla jsem ho své pětileté dceři - bojuji s ní o každý kousek jídla a tento perník si stále přidávala jak jí chutnal.

  • Adél | 9. 8. 2007 19:45

    Smile, ještě jsem zapomněla, určitě juknětě na www.ivako.cz, když kliknete na bezlepkovou kuchařku, objevíte výborné bezlepkové recepty s obrázkovým postupem !!!! Skvělé stránky, mě moc pomohly.

  • Adél | 9. 8. 2007 19:38

    Milá Smile, jukněte na http://www.bezlepkovadieta.cz/?url=kucharka, ten recept mám odtamtud, jen jsem si ho trochu vylepšila :-) Jsou tam vcelku dobré recepty, kdybyste tam nějaký nenašla, napište mi na mejl(adel.cer@gmail.com), pokusím se to vyhrabat ze zásob svojí maminky, která už bezlepkově vaří a peče témeř 19 let, má už spousty věcí velmi vychytaných, např. dělá výborné knedlíky(vzhledově k nerozeznání a prý chutnají jako normálníí). Hodně štěstí ! a Hezky den

  • Smile | 9. 8. 2007 18:47

    Adél, nemáte více receptů na bezlepkovou dietu, prosím?Byla bych Vám moc vděčná. Děkuji.

  • Smilw | 9. 8. 2007 18:47

    Adél, nemáte více receptů na bezlepkovou dietu, prosím?Byla bych Vám moc vděčná. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Perník
Moučníky Pečení Bez lepku Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čaj Hnědý rum Kakao Krupice Med Mouka Prášek do perníku Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

"Tiramisu" roláda

"Tiramisu" roláda

Mandarinková mňamka

Mandarinková mňamka

Ovocný dort s želé

Ovocný dort s želé

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

283
Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové špagety s…
189
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
66
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
49
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
43
Makovník, Makovec
Makovník, Makovec

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

Rozchod Ivy (25) a Mariana (54) z Výměny manželek: Dluhy a vyhazov

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Nejlepší bezlepkový perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact