• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nejlepší bezlepkový perník
Napište svůj komentář k receptu

Nejlepší bezlepkový perník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 86
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nejlepší bezlepkový perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce kakao
    • hnědý rum
    • 2
      hrnek mouka Jizerka
    • 1
      hrnek krupice
    • čaj 3/4 hrnku, vlažný - místo něj se dá použít i mléko nebo kefír, ale čaj perník nejvíce zvláční
    • 3
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve předehřejeme troubu na 160-170 °C. Pekáč vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou, také se dá dobře vysypat pohankovou moukou, nebo i bezlepkovou moukou, ale s ní to jde těžce. Pak oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
2
Poté vyšleháme žloutky s cukrem, olejem, medem a čajem. Do toho přisypeme mouku smíchanou s práškem do perníku. Zamícháme, přisypeme kakao a přídáme dle chuti trošku rumu (nemusí být) a nakonec sníh z bílků. Můžeme přidat rozinky, oříšky, jak kdo jste zvyklí. Nalejeme do pekáče a pečeme na 160 °C asi 25 minut.
3
Perník je moc dobrý, vláčný, kyprý, voňavý. Nejlepší z bezlepkových perníků, co jsem kdy jedla. Z mouky Jizerky je nejlepší, naštěstí je to bezlepková mouka, která se shání nejlépe, měli by jí mít i v každém Tescu. Tak snad bezlepkáře potěším.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkový mazanec do pekárny

Bezlepkový mazanec do pekárny

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 15. 3. 2017 08:48

    Chtěla bych se zeptat na jak velký plech je recept určen. Chtěla bych upéct velký plech a máme rádi vysoký perník a váhám jestli udělat z dvojité dávky.

  • Marta | 9. 2. 2017 08:12

    Perník má zlatou jedničku. Je velmi dobrý a povedl se. Vyzkoušela jsem již hodně receptů a temto je super.. Zmizel z talíře velkou rychlostí.Díky za recept.

  • Magdalena | 15. 11. 2015 14:15

    Perník peču obměněný se špaldovou mouku a mohu směle říct, že je Boží:-). m.

  • emilie1 | 12. 4. 2015 10:55

    Výborný perník, vůbec není citit bezlepkovost, krásně nadýchaný, pomažuju meruňkovou marmeládou a posypu kokosem a .... moc dlouho nevydrží....

  • Ludvika | 7. 4. 2015 17:19

    No tedy..teď jsem tady půlhodiny básnila o tomhle úžasném perníku..a vkomentářích se nakonec neobjevil..no smůla..už další půlhoďku nemám.. Každopádně děkuji převelice za tento skvostný recept...čaj ho skvěle načechral...báječný nápad.. <3 Problém je, že se od něj nemůžu vůbec odtrhnout... :-D ;-)

  • Ludvika | 7. 4. 2015 17:14

    Skvostný perník..čaj ho nádherně nadýchal - fajn nápad...Děkuji... <3 <3 <3 Má jen jednu chybu..nemohu se od něj vůbec odtrhnout.. :-D musela jsem ho zamrazit..ale je to stejně nanic - akorát ho pořád rozmrazuju..právě si ho užívám s kávou a nedalo mi, abych vám nenapsala... ;-) Určitě se k němu budu stále vracet - už teď má výsadní místo v oblíbených sladkostech... :-)

  • Leja | 14. 3. 2015 19:30

    Tak bohuzel, pernik silene nakynul uvnitr byl i po 40 min uplne mokry. Pak uz by se palil tak jsem ho po 45 vyndala , no najednou cely splasknul a po rozkrojeni uvnitz cely mokry!!! Presne podle receptu, nevim kde je chyba! Zkusila jsem podruhe a stejny vysledek! :'(

  • Lucka | 24. 2. 2015 12:12

    Krupice je cukr..:-) :-D

  • Nasraný celiatik ! | 16. 2. 2014 20:52

    škoda, že jsem si vaše komentáře nepřečetla dřív a ráda bych upozornila "autora" ať to laskavě opraví!!!!!!! Možná by mi to mohlo dojít, ovšem jsem začátečník a prostě, nedošlo mi to. Na perníku si nepochutnám...děkuju... :-(

  • Patricie | 15. 8. 2013 17:02

    Perník je velice dobrý moc mi chutná. Krupice v receptu je mýšlená tak že to má být CUKR KRUPICE :-) krupice sama o sobě je lepková ale dá se sehnat i BEZlepková ;-)

  • Mirka | 4. 8. 2013 10:53

    V receptu je "krupice" - co se tím myslí?? Určitě ne klasická pšeničná...to by Vám celiaci poděkovali. :-(

  • Martina | 24. 9. 2012 19:22

    Chuťově super ale vůbec mi nevyskočil :-S . Bála jsem se ho v troubě nechat déle, aby se nespálil

  • Lenka | 4. 6. 2011 01:31

    Málem jsem pěkně narazila, když jsem si sehnala všechny ingredience a pak čtu na prášku do perníku jako první položku ve složení - pšeničná mouka..

  • Lenka | 14. 4. 2011 21:17

    děkuji za recept, dostala jsem na perník velkou chuť, takže zítra upeču - jen se chci zeptat, je jedno jaký čaj použiju? zelený, černý, bílý, ovocný? a jak silný?? ještě nikdy jsem čaj v receptu neviděla))

  • Svatomír Černín | 18. 5. 2010 10:45

    Opravdu vynikající perník. Přidali jsme do něj cca 60g kukuřičného škrobu RUF, aby nebyl tak křehký a nedrolil se.

  • Pavla Petrová | 31. 1. 2008 19:06

    Povedlo se. Jde i z bezlepkové mouky Mathler.

  • Eva | 19. 1. 2008 13:09

    Perník je opravdu skvělý. Pekla jsem jej dceři už dvakrát a pokaždé je hned pryč! Je vláčný i další dny.

  • Eva | 26. 9. 2007 14:06

    Úplně nejchutnější perník jaký znám. Pokaždé se po něm jen zapráší.

  • Eva Beerová | 9. 9. 2007 08:19

    Děkuji za recept, je opravdu výborný. Upekla jsem ho své pětileté dceři - bojuji s ní o každý kousek jídla a tento perník si stále přidávala jak jí chutnal.

  • Adél | 9. 8. 2007 19:45

    Smile, ještě jsem zapomněla, určitě juknětě na www.ivako.cz, když kliknete na bezlepkovou kuchařku, objevíte výborné bezlepkové recepty s obrázkovým postupem !!!! Skvělé stránky, mě moc pomohly.

  • Adél | 9. 8. 2007 19:38

    Milá Smile, jukněte na http://www.bezlepkovadieta.cz/?url=kucharka, ten recept mám odtamtud, jen jsem si ho trochu vylepšila :-) Jsou tam vcelku dobré recepty, kdybyste tam nějaký nenašla, napište mi na mejl(adel.cer@gmail.com), pokusím se to vyhrabat ze zásob svojí maminky, která už bezlepkově vaří a peče témeř 19 let, má už spousty věcí velmi vychytaných, např. dělá výborné knedlíky(vzhledově k nerozeznání a prý chutnají jako normálníí). Hodně štěstí ! a Hezky den

  • Smile | 9. 8. 2007 18:47

    Adél, nemáte více receptů na bezlepkovou dietu, prosím?Byla bych Vám moc vděčná. Děkuji.

  • Smilw | 9. 8. 2007 18:47

    Adél, nemáte více receptů na bezlepkovou dietu, prosím?Byla bych Vám moc vděčná. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Perník
Moučníky Pečení Bez lepku Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čaj Hnědý rum Kakao Krupice Med Mouka Prášek do perníku Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík - slintající soused

Králík - slintající soused

Podvodnice

Podvodnice

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Kakaový koláč s tvarohem

Kakaový koláč s tvarohem

Okurkový salát s jogurtem a balkánským sýrem

Okurkový salát s jogurtem a…

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

158
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
36
Fežoáda
Fežoáda
34
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
34
Tvarůžkový steak
Tvarůžkový steak
34
Mačkané brambory
Mačkané brambory

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz SLEDOVALI JSME ONLINE: Poslední mejdan pro Bartošku! Kdo pařil až do rána?

SLEDOVALI JSME ONLINE: Poslední mejdan pro Bartošku! Kdo pařil až do rána?

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Nejlepší bezlepkový perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact