uzené maso
nebo něco podobného (já dávám kladenskou pečeni)
5
ks
vejce
2
ks
nakládané okurky
paprika
barevné
jarní cibulka
sůl
pepř mletý
máslo
kousek
Postup přípravy receptu
1
Připravíme si formu na biskupský chlebíček. Vyložíme ho pečícím papírem, až nahoru. Nahoře ohneme přes okraj. Na dno a po stranách pokládáme vedle sebe plátky slaniny. Na to mírně rozklepané, okořeněné kuřecí řízky. Zvlášť na pánvičce necháme rozpustit trochu másla, na ně přidáme vajčka a drobně nakrájenou zeleninou a salámem. Promícháme a opravdu jen malinko na hniličku uvaříme. Vše nandáme do formy na řízky a zavřeme překukující slaninou a řízky. Popřípadě pokryjeme nahoře zbylou slaninou. Pečeme v troubě. Po upečení jde snadno pečící papír sundat a krájíme na plátky.
2
Podáváme buď s brambory nebo bramborovými knedlíky a zelím či špenátem.