V jednoduchosti je krása. Moc jsme s dcerkou pochutnali.
Já jsem místo oleje použila máslo a dala jsem tam jen lišky.Opravdu dobré.
Taky ji dělám ale nedávám do ní ocet a moje teta z Moravy k ní ještě pekla vepřové maso.
Ano, moc dobré, dá se také improvizovat v tom, že dáme jiné koření, ale nedoporučuji - houby jsou takové jaké jsou - musí vonět lesem a potom to je dobrá houbová omáčka, dávám 1
Naprosto super, rychlá, jednoduchá, zvládla jsem i já :-) a muž si moc pochutnal. Měla jsem jen žampiony z obchodu, ale fungovalo to také.
Do houbovky dáváme kmín a je to mňamka:-)
A když místo smetany dáte zakysanou smetanu, pak už není potřeba jiného octa (natož voňavého, vždyť tam musí vonět ty houby!) Podklad pod smetanové omáčky dělám rovněž z másla.
Takovou omáčku dělám 40 let, jen místo octu používám citronovou šťávu a pokud nedržíte linii dejte místo oleje, kousek másla - stačí Zlatá Haná.
Omlouvám se, opravuji hrubku - správně samozdřejmě 7-mi bylinný ocet .......
Do této omáčky používám 7-mi bilinný vinný ocet z Kauflandu. Do omáčky přidávám kudrnatou petrželku. To jsem odkoukala od své tchyně. Je to opravdu vynikající. Vyzkoušejte.